לנובו thinkBook S13 מחשב לעבודה מהבית

לפני כעשור, עוד כשהייתי עורך ערוץ המחשבים של ynet, לנובו הוציאה סדרה חדשה של Thinkpad. הסדרה נקראה סדרה S, והייחוד שלה היה שהיא הייתה מיועדת עבור עסקים קטנים ובינוניים. המחשבה הייתה להביא את מותג ה-Thinkpad המהולל של החברה לעסקים קטנים ובינוניים. עכשיו, עשור לאחר מכן, לנובו עושה את זה שוב, הפעם עם המותג Thinkbook, שהוכרז בשנה שעברה. הנוסחא היא פשוטה: להביא את האמינות העסקית ואת החוויה של המחשבים מהקו העסקי היקר יותר, במחיר נגיש יותר, אבל בלי פשרות מיוחדות על מה שהופך מחשב למחשב עסקי. האם לנובו הצליחה במשימה? בואו נראה.

גב מחשב ThinkBook 13S-IWL
ThinkBook 13S-IWL

עיצוב וממשק

ה- ThinkBook 13S-IWL משדר במראהו רצינות עסקית, אבל בקו מודרני יותר מה-Thinkpad המסורתי שמגיע בגוון המדכא שחור מצבה. ה-Thinkbook שבדקנו הוא באפור כסוף, בעל גוף פלסטי אבל עם מראה מתכתי. העיצוב נקי מאוד: הגב חלק לחלוטין, למעט לשונית האומרת LENOVO (אהבנו) ואת שם המותג בגדול: ThinkBook (פחות אהבנו). המחשב דק יחסית, אבל לא אנורקטי: יש לו קצת נפח גוף ומשקלו של הינוקא 1.4 ק”ג. עם פתיחת המחשב, נגלה המסך, עם שוליים רחבים בתחתית, וצרים יותר בחלקו העליון, שבו קבועה גם מצלמת הרשת.

המקלדת של ThinkBook 13S-IWL
מקלדת נוחה. ThinkBook

העיצוב של חלק המקלדת גם הוא מאוד נקי: כפתור הפעלה בודד עגול, גדול ומואר בטבעת דקיקה שגם משמש כקורא טביעות אצבע אלגנטי (אלמלא היינו קוראים את המפרט לא היינו שמים לב), כאשר את רוב החלק התחתי תופסת מקלדת סטנדרטית עם תאורה אחורית, מהסוג שהתרגלנו כבר למצוא ב-Thinkpad האחרים: מקשים גדולים כמעט רבועים, אבל שהצלע התחתית שלהם מקומרת, בצורה הדומה למגן. זהו עיצוב מצוין ונוח להקלדה. מתחתיה, משטח הצבעה גדול למדי, יעיל, אבל טיפה גס מדי לדעתי לעבודות עדינות. בנוסף, באופן שונה מה-Thinkpad לא נמצא כאן את ה-Trackpoint, הפטמה האדומה שהפכה להיות סימן מזהה של הסדרה.

כפתור ההפעלה של ThinkBook 13S-IWL
קורא טביעות אצבע משולב בכפתור ההפעלה. ThinkBook 13S-IWL

מבחינת שקעים, נמצא כאן יותר שקעים ממחשבים דקיקים, אבל זהו גם לא מחשב משופע בכניסות  כמו מחשבי Everyday Computing: שני שקעי USB רגילים בדופן ימין, בדופן שמאל נמצא את שקע האוזניות/מיקרופון המשולב, שקע USB-C שלצערנו לא משמש גם כשקע טעינה, שקע HDMI סטנדרטי ושקע טעינה ייעודי למטען של לנובו. היה יותר נחמד אם הייתה מתאפשרת טעינה דרך שקע ה-USB-C, ובמקום שקע הטעינה הקנייני היינו מקבלים קורא כרטיסים או שקע USB רגיל נוסף.

מגוון חיבורים סביר. ThinkBook
מגוון חיבורים סביר. ThinkBook

תצוגה וצליל

המסך, 13.3 אינץ’ (באלכסון) גודלו, שאיננו מסך מגע, גם לא סובב על צירו ונעצר בפתיחה של 180 מעלות. ובכל זאת, הוא נעים לעבודה. התצוגה טובה לרזולוציה של 1080 על 1920 פיקסלים (Full HD), אלא שהצבעים נוטים מעט לצהבהבות.

רמקולים מפתיעים. ThinkBook 13S

הצליל שלו מרשים יחסית לקטגוריה בזכות שיתוף הפעולה עם הארמן (כיום בבעלות סמסונג). מה שכן, הרמקולים טיפה מהדהדים, אבל הם מוציאים במת צליל רחבה ומפתיעה ללפטופ מהסוג הזה. אפשר לראות עליו סרטים או פרקים בנטפליקס בשקט.

שימוש יומיומי וביצועים

מה יש לנו כאן מתחת למכסה המנוע? ב-ThinkBook 13S-IWL יש מעבד דור 8 של אינטל, מעבד לא גבוה בסדרת i5 ה- Intel Core i5-8265U (רוצים לדעת מה אומרים המספרים? קראו את מדריך המעבדים שלנו). זהו מעבד במהירות 1.8 גיגההרץ, עם ארבע ליבות ושמונה נימים, שיכול להגיע גם ל-4 גיגההרץ כשנדרש, לצד שמונה גיגהבייט זיכרון, ואחסון SSD של 256 ג”ב. מפרט אמצע הדרך מכובד בהחלט.

התגובתיות של ה-ThinkBook 13S-IWL טובה. ברוח ימים אלה השתמשנו בו לשיעור ב-Zoom והוא הגיב מצוין. עוד תוספת מאוד חמודה שאהבנו היא כפתור פרטיות פיזי למצלמה שמאפשר לכבות אותה בהיסט.  

תוצאות המבחנים הסינתטיים שלו סבירות, אבל לא כאלה שהפילו אותנו מהכיסא. במבחן Night Raid של 3DMark, המיועד למחשבים עם מעבד גרפי סטנדרטי מובנה של אינטל הוא הוציא 4438 נקודות. מעט פחות ממחשב שולחני, אבל להגנתו ייאמר שהוא מתחרה במעבדי דור עשירי. מה שכן, זהו לא מחשב למשחקים כבדים או בכלל למטלות כבדות.

תוצאות ביצועים במבחן 3DMark ל-ThinkBook 13S
ביצועים סבירים, לא יותר

עוד בחיבור:

הילדים כל היום ב-Zoom? שלחו אותם ל-Zooz

חיי סוללה ופליטת חום

ללנובו יש הצהרות גדולות למחשב הזה של 14 שעות פעולה. בפועל, הוצאנו ממנו בממוצע כ-10-8 שעות פעולה עם מסך המכוון ל-50% בהירות ושימוש מעורב של גלישה, עיבוד תמלילים, שיחות וידאו ושימוש עסקי רגיל, שגם זה מכובד מאוד ויספיק לכם ליום עבודה מחוץ לבית (למי שעוד זוכר מה זה…) בלי לחפש שקע. נציין שאין לו פליטת חום מורגשת.

פתחי האוורור של ה-ThinkBook 13S
פליטת חום לא מורגשת. פתחי האוורור של ה-ThinkBook 13S

שורה תחתונה

ה-ThinkBook מבטיח הבטחה כסוס עבודה לעסקים קטנים ובינוניים, ומההתרשמות שלנו בהחלט מקיים. היה יכול להיות נחמד אם הוא היה קצת קליל יותר ועם קווים יותר חלקים, ואם היה בו מעבד גרפי דיסקרטי וקצת יותר כוח למשחקים, אבל בכל מה שקשור לשימוש מעורב, קרי קצת לעבודה וקצת להנאה הוא בהחלט מספק את הסחורה, בטח שעם תג מחיר של מעט פחות מ-3,000 שקלים, כמחשב עסקי מוצלח במחיר סביר.

בימים אלה, לרבים מן העצמאים אין יותר מדי מעות בכיסים, אבל אם בגלל המצב אתם נאלצים לעבוד מהבית, או מחפשים עוד נייד הביתה לשיעורי הזום לילדים, ה-ThinkBook 13S-IWL הוא בחירה טובה ועם יחס עלות תועלת/מחיר מוצלח אף הוא.

ThinkBook 13S-IWL


ThinkBook 13S-IWL
ציון: 8.5

התחברנו:

תגובתיות
איכות צליל מפתיעה
משטח הצבעה
קורא טביעות אצבע מובנה
כפתור פרטיות למצלמת הרשת

לא התחברנו:

תצוגת צבעים צהבהבה במקצת
גוף מעט שמנמן

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner