בכנס CES 2015 אחד האירועים המרשימים ביותר היה ללא ספק האירוע של אינטל.
דרונים מעופפים עם מודעות לסביבה, דלת שנפתחת באמצעות זיהוי ביומטרי, חליפת סיוע לאנשים עיוורים, והשיא כאשר בריאן קרזניק, מנכ”ל אינטל עמד על הבמה ואמר “ידענו שאנחנו יכולים לבנות מחשבים קטנים, ואני חייב להגיד לכם-עשינו זאת, הם כל כך קטנים שהם כמו הכפתור של הז’קט” תוך שהוא חולץ את הכפתור מהז’קט שעליו ומציג את
ה-Intel Curie, ערכת שבבים זעירה, הכוללת מעבד, קישוריות בלוטוות’, אקסלומטר, גיירוסקופ ועוד.
מנכ”ל חברת האופנה והמשקפיים אוקלי עלה לבמה והסביר כי המעבד החדש יאפשר ליצור משקפיים חכמים תוך שמירה על מימדים סטנדרטיים של משקפיים, וזאת אודות למעבד הזעיר. יש לציין כי אוקלי נמצאת בבעלות ענקית המשקפיים luxottica אשר משתפת פעולה עם גוגל והגוגל גלאס, ואשר על פי הדיווחים צפויי להשתמש במעבד של אינטל
בגירסתו הבאה, האם זהו ה-Intel Curie?
מוצר נוסף מבית אינטל אשר הוצגו שימושים שלו על הבמה הוא ה-RealSense, מערך מצלמות וחיישנים אשר מאפשר תפיסה תלת מימדית של החלל מסביבו, ומאפשר לדרונים למשל לנווט עצמאית תוך הימנעות ממכשולים בדרך ליעד המבוקש, תחום ה”מחשוב התפיסתי” עליו אינטל מדברים רבות.
יצרניות מחשבים רבים הטמיעו את ה-RealSense במגוון מחשבים ניידים, ועוד השנה הם צפויים למצוא את דרכם לשוק.
בשונה מ-RealSense נראה שעד כה מאמציה של אינטל בתחום המעבדים הזעירים לעידן ה”אינטרנט של החפצים” טרם צלח, החל מגלילאו, לוח ה- Arduino למייקרים, דרך אדיסון, קודמו של ה-Curie בגדול כרטיס SD שהוכרז בשנה שעברה.
ה-Curie צפויי לצאת באמצע שנת 2015, כך שכפי הנראה במחשוב הלביש שיצא השנה, כגון שעונים חכמים,צמידי פעילות ועוד, מקומה של אינטל ככל הנראה יפקד.
על כן זה היה אך סימבולי כי האירוע של אינטל היה אחד מהההכרזות האחרונות של התערוכה, כאשר אינטל נכחה בצורה כזאת או אחרת כמעט בכל הכרזה ב-CES, בניסיון להראות כביכול “Intel Inside everything”.
אולם ענקית המעבדים אשר נמצאת כמעט בכל מחשב נייד או נייח, ואשר פספסה הזדמנות של עשור להיכנס לאייפון הראשון ולעידן הסמארטפונים עושה כל שביכולתה שבעידן ה”אינטרנט של החפצים” היא תיקח חלק משמעותי הרבה יותר.
בכנס ראינו תצוגת תכלית מדהימה, השאלה, האם היא גם תיקח בזה חלק גדול יותר, גם במציאות.
[…] עילית של 4K, הטאבלט המבוסס על ערכת השבבים Atom Z3745 של אינטל – עושה את העבודה. גם כשהעבדנו אותו בפרך, הוא לא קרס […]