כמו בכל ינואר, אנחנו מתחילים במחול המטורף הזה – תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם המתרחשת בווגאס, CES. השנה אנחנו אולי לא שם בגופנו, אבל בהחלט ברוחנו, אנחנו עוקבים אחרי כל הכרזה וכל אירוע עיתונאי בזמן אמת, ונביא לכם, כרגיל, רק את הדברים החשובים והמעניינים באמת, ולא את הקשקושים היח”צניים – כי אנחנו לא חייבים כלום לאף אחד מלבדכם, הקוראים שלנו.
אז נברנו בלמעלה מ-250 הודעות שנחתו בשבועות האחרונים בתיבת הדואר שלנו, ובררנו מתוכן את הדברים הבאמת מעניינים שיהיו בתערוכה. בגדול, זיהינו שתי מגמות עיקריות: אינטליגנציה מלאכותית בדמותן של סייעניות וסייענים דיגיטליים, ומציאות מדומה/רבודה/מעורבת, לצד התפתחויות חדשות ומסעירות במחשוב לביש ועוד כמה דברים חמודים.
אני מצטער, דייב
ייתכן שכותרת הביניים שלנו הזכירה לכם את HAL9000, אבל לשם העולם הולך – הסייענים או הסייעניות הדיגיטליים (תלוי איזה קול ואיזו אישיות אתם רוצים לתת להם) ופיקוד קולי הולכים להשתלט על העולם. זו מגמה שחזינו בה כבר בתערוכות קודמות, אבל ב-2018 היא הולכת להתעצם ולפרוץ, לא רק במכשירים ייעודיים כמו האקו של אמזון או הגוגל הום, אלא בשעונים, אוזניות, טלוויזיות, מכונות כביסה ומה לא. הסייענים הדיגיטליים יהיו איתנו בכל מקום ובכל עת. בשנה שעברה אמזון הובילה עם שילובים ויישומים של אלקסה
במכונות שונות, והשנה אנחנו מצפים לראות הרבה יותר מוצרים עם הסייען של גוגל ועם HomeKit של אפל.
LG הקוריאנית למשל, כבר תפסה כותרות, עם הרמקול שלה, ThinQ, שיכיל את הסייען הגוגלי לצד הסייען החכם האישי שלה, ואף הודיעה שהממשק של פיקוד קולי ישולב בטלוויזיות שלה, מה שיהפוך אותן למרכז פיקוד לבית חכם, ו-LG לא שמים את כל הביצים בסל אחד – המוצרים שלהם יהיו תואמים גם עם אלקסה.
פרויקטים כמו שעון חכם עם אלקסה ראינו עוד ב-2016, אבל בתערוכה הקרובה של CES 2018, הם עומדים לפרוץ ולהפוך להיות להרבה יותר נפוצים, לצד שעונים חכמים עם הסייען של גוגל, שכבר משולבים בשעונים מבוססי Android Wear 2.
חברת האוזניות Soundstream עומדת להציג בתערוכה זוג אוזניות הכולל את אלקסה, ובקיצור, אתם מבינים כבר את המגמה – סייענים דיגיטליים הולכים להיות בכל מקום.
מציאות כבקשתך
מגמה חזקה נוספת שמסמנים ל- CES 2018 ולשנת 2018 בכללה היא פריצה של המציאות המדומה, הרבודה והמעורבת, כאשר המושגים עצמם מתערבבים כתלות של סביבות וירטואליות לחלוטין, וירטואליות למחצה (כמו מג’יק ליפ) או כאלה שמעשירות המציאות האמיתית שלנו בתוספות גרפיות, כאשר התחזית היא לשילוב מהיר בכלי רכב, אבל גם קסדות קלות ונוחות מבעבר, יהפכו את מגמת הסביבות המדומות למשהו שהוא נחלת הכלל ולא רק ליודעי דבר.
מספיק להעיף מבט בפרויקטים כמו ה-אודיסיאה HMD של סמסונג, משקפי מציאות מועשרת המבוססים על הטכנולוגיה של מיקרוסופט שכבר זמינים לרכישה, או יוזמות צרפתיות כמו ה-Scale 1, המיועדת לתעשיה ומציעה חוויה הדומה לזו בהולודק של האנטרפרייז על ידי הקרנה של סביבות מדומות סביב המשתמש בקנה מידה גדול, שתיהן יוצגו בתערוכה הנפתחת השבוע בווגאס – כדי להבין לאן העולם הזה הולך, והוא עתיד, או הווה, להיות מאוד מאוד מרגש.
בחזרה לגוף
כיון שהסייענים הדיגיטליים צריכים גם להבין אותנו יותר טוב, גם הניטור והמחשוב הלביש הולכים קדימה. אחרי שהמכונות למדו לשמוע ולהבין אותנו, וגם לראות, החיישנים הולכים למקומות חדשים.
במסגרת מגמה של קיימות ואחריות סביבתית-טכנולוגית, יוצג בתערוכת CES 2018 לראשונה “אף אלקטרוני”, פיתוח של החברה הצרפתית RUBIX, שמתחבר לסמארטפון שלנו ויכול למדוד לא רק חלקיקים וזיהום באוויר (למשל למי שיוצא לריצה), אלא גם לחוש בריחות, כך שהוא משתלב בעולם חדש של בישול ובטיחות ביתית, לצד בתים חכמים שיוכלו כעת למשל, “להריח” עשן ולהתריע על סכנה – בדיוק כמו שאנחנו חשים אותה או להתריע על מזון שנרקב במקרר לפי
הניחוח שלו.
Touchpoints הם צמידי מחשוב לביש אשר משתמשים ברעידות (ויברציות) עדינות שאמורים לסייע לנו להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה, כמו גם לטפל בהפרעות קשב וריכוז על ידי היזן חוזר וביטול של תגובת “הילחם או ברח” של המוח.
עוד טרנד של מחשוב לביש, הוא הכללה של מעגלים אלקטרוניים באריגים. לגוגל היה פרויקט כזה במסגרת מעבדות איקס שלהם, ועכשיו עוד חברות מצטרפות למגמה שתוצג בתערוכה, שיכולה להפוך בגדים למשטחי מגע ופיקוד או לשלב חיישנים ישירות אל תוך הבגדים שלנו. חלק מהפיתוחים האלה מסעירים מאוד וכוללים אפילו הדפסה של “קעקועים חכמים” המכילים בקטריות מודפסות שיכולות להגיב לאור או לחשיפה לתרכובות מסויימות.
האנדרואיד כמחשב
זוכרים את קונטיניואום של מיקרוסופט, את Elite X3 של HP ואת עריסת ה-DeX של סמסונג שהופכות את הסמארטפון שלכם למחשב? (ועדכנו אותנו שגם המייט 10 של וואוי עושה טריקים כאלה) אז Mira רוצים להביא את “מצב שולחן העבודה” לכל טלפון אנדרואיד, ולהפוך אותו באמצעות אפליקציה למחשב, כלומר רק לחבר אותו למסך גדול ולמקלדת ובום! יש לכם מחשב.
בדומה ל-HP, גם הם מציעים “מחשב נייד” בשם Mirabook, שהוא בעצם רק “קליפה” של מסך ומקלדת, שמתחבר לסמארטפון שלכם שמשמש כ-“מוח” והמעבד של המחשב. הוא שוקל קילו מאתיים, ומכיל צג של 13.3 אינץ’, ברזולוציה של HD מלא והמארז עשוי מאלומיניום. יש אפילו תאורה אחורית למקשים ועשר שעות סוללה. שני שקעי USB-C, שני שקעי USB “רגילים”, שקע שמע, ושקע לכרטיס מיקרו SD.
שעון חדש עם מחוגים ישנים
MyKronoz היא חברת שעונים שוויצרית צעירה, שגייסה למעלה מ-6 מיליון דולר בקמפייני מימון המונים וכעת מציעה את ZeTime, שעון חכם היברידי – כלומר, כזה שמכיל מסך מגע, אבל משלב גם מחוגים אנאלוגיים.
השעונים מעוצבים במיטב המסורת השוויצרית, ומכילים כל מה שתצפו למצוא בשעון חכם כמו מד דופק אופטי בגבו, עמידות למים עד 5 אטמוספירות, מדידת צעדים, קלוריות, שינה וכו’ לצד הצגת הודעות, שני כפתורים גדולים בצידו ואפילו כפתור “כתר” מסתובב. לא הצלחנו לברר על איזו מערכת הפעלה עובד השעון, אבל יש לו יישומים תומכים גם לאייפון וגם לאנדרואיד. החלק המעניין הוא השילוב של המחוגים האנאלוגיים (שמתיישרים לקו אופקי כשצריך כדי שתוכלו לקרוא הודעות בנוחות), וחיי סוללה של 30 יום למחוגים. הוא יוצע בשני גדלים, והמחיר שלו מתחיל מ-199 דולר.
אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.