הכתבה בחסות אינטל
הדור החדש של מחשבי CoPilot עם המעבדים של אינטל מסדרה 200 החדשה (לשעבר לונאר לייק), מכילים כחלק ממערך השבבים גם מעבדים נוירונים, או NPU. המעבדים האלה מיועדים ספציפית לשימושי בינה מלאכותית, וכחלק מאסטרטגיית CoPilot שהגתה מיקרוסופט – רכיבים שונים הכלולים כבר בווינדוס 11 יודעים לנצל את המעבדים האלה במלואם, ולהאיץ משימות בינה מלאכותית. השימושים הבאים כבר זמינים בחלק ממחשבי קופיילוט, ויהיו גם זמינים באלה מבוססי המעבדים של אינטל בקרוב.
CoPilot
נתחיל מהמובן מאליו, ומה שנמצא כבר בשם של המחשב: קופיילוט. קופיילוט הוא הסייען החכם המובנה שלכם במחשב, וכל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הסמל שלו על סרגל המשימות, או על הכפתור הייעודי הנושא את סמל קופיילוט במקלדת. אתם יכולים לשאול אותו שאלות בשפה טבעית (גם בעברית!), לקבל מידע, לבקש ממנו לנתח לכם טקסטים או לעזור לכם בשיעורי הבית, להעלות אליו קבצים לסיכום או לעיבוד מידע, לתרגם משפה לשפה, וכל משימה אחרת שאתם רק יכולים להעלות על דעתכם.
משהו שאולי רבים לא יודעים הוא שקופיילוט גם מסוגל לשנות הגדרות במחשב שלכם. למי שמסתבך עם תפריטים או לא יודע איפה למצוא כל דבר, זהו פיתרון מצוין. כל מה שצריך לעשות הוא להקליד או לומר לקופיילוט את הפקודה, כמו Mute volume, snap windows או turn on bluetooh – והיא תבוצע. ראוי רק לציין שכרגע מבחר הפקודות הוא מצומצם, ואמור להתרחב בהמשך.
יצירת תמונות עם קופיילוט
אולי השימוש הכי פופולרי של בינה מלאכותית מחוללת, הגיע עכשיו גם לתוכנת הצייר הוותיקה של ווינדוס 11, על מחשבי CoPilot מבוססי אינטל ואחרים. נכון, אתם יכולים ליצור תמונות מתיאור מילולי גם ישירות בקופיילוט, אבל צייר הוא המקום הטבעי לכך: אפשר ליצור תמונות נהדרות על ידי הזנה של תיאור מילולי של מה שאנחנו רוצים שיהיה בתמונה, ואז לטפל בה ולבצע שינויים ישירות בתוך תוכנת הצייר, ואז לייצא את היצירה שלנו לכל פורמט פופולרי שנבחר. התכונה הזו נקראת CoCreator והיא נמצאת על סרגל הכלים שלכם בצייר.
דרך אחרת מגניבה מאוד ליצור תמונות במסכי מגע, היא לשרבט על מסך הצייר בעזרת עט שרבוט כללי של מה שאנחנו רוצים ליצור – והבינה המלאכותית כבר תצייר את זה עבורנו. כך למשל, גם אם אתם או אתן לא ציירים דגולים, אבל אתם רוצים נגיד תמונה של ארנבת, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשרבט ארנבת בתווי מתאר כלליים ולתת לבינה המלאכותית לעשות את הקסם שלה וליצור עבורכם תמונה של ארנבת, יש מאין. כלי ה-CoCreator גם מאפשר לכם לבחור את הסגנון של התמונה: צבעי מים, פחם, פוטו ריאליסטי, סינמטי ועוד.
הסרת רקעים עם קופיילוט
אבל יצירת תמונות זה לא הדבר היחיד שאפשר לעשות בצייר החדש במחשבי CoPilot+ עם המעבדים החדשים תומכי הבינה המלאכותית: אפשר גם לקחת תמונות קיימות ולבצע עליהן בקלות עיבודים שפעם היו רק נחלתם של גרפיקאים מקצועיים ויודעי פוטושופ. כלים נוספים בצייר מאפשרים לכם להסיר רקעים מתמונה (בכולה או רק בחלקים מסויימים ממנה עם כלי הבחירה), או לגזור דמות מתוך תמונה קיימת, ולהחליף את הרקע. הכל כלול כבר בתוכנה שמגיעה עם ווינדוס 11 על מחשבי CoPilot.
אפקטים בשיחות וידאו
תחת הגדרות המצלמה שלכם, תוכלו למצוא לשונית חדשה בשם Windows Studio Effects. שם תוכלו למצוא כל מיני הגדרות שישפרו את החוויה שלכם בשיחות וידאו, כמו למשל טשטוש של הרקע למצב דיוקן, או תיקון של קשר עין, כך שייראה שאתם כל הזמן מביטים ישירות למצלמה, גם אם העיניים שלכם לא בדיוק פונות אל המצלמה. עוד במחשבי קופיילוט החדשים, יש לכם גם יכולת להוסיף אפקטים כמו בצייר של סגנונות ציור מסויימים לתמונות שבחרתם שישמשו אתכם כרקע, שזה תעלול חמוד בפני עצמו.
סידור לשוניות עם קופיילוט
הבינה המלאכותית מוטמעת לא רק בתוכנת הצייר, אלא גם בדפדפן שלכם. אתם יכולים לבקש מקופיילוט בדפדפן Edge לסכם לכם עמודי רשת ארוכים ומייגעים לקריאה, אבל טריק שאולי לא הכרתם הוא סידור לשוניות. אפשר לבקש מדפדפן Edge, לעבור על הלשוניות שלכם ולקבץ אותן לקבוצות לפי עניין, והכל באופן אוטומטי.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
כל מה שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על הסמל של קופיילוט ולבקש מהסייען החכם: Organize my tabs. הבינה המלאכותית תעשה את הקסמים שלה ותסדר לכם את עשרות הלשוניות לפי קבוצות.
כתוביות תרגום אוטומטיות
זו אמנם תכונה שהוצגה כבר בדור הקודם של מחשבים עם מעבדי אינטל, אבל היא שימושית וזוכה גם היא לשדרוג בזכות בינה מלאכותית. אם תיכנסו להגדרות (כפתור Windows והאות i ביחד), ואז לתפריט “נגישות”, תמצאו שם פריט בשם “כתוביות”, שמתחתיו יש “כתוביות חיות”. היכולת הזו יכולה לתרגם ולהוסיף כתוביות לכל תוכן שאתם צופים בו, אוטומטית! עם הפעלת האפשרות, תוכלו אחר כך ללחוץ על שילוב המקשים Windows + CTRL + L כדי להפעיל את הכתוביות האוטומטיות מכל מסך שבו שאתם נמצאים או צופים, כמו יוטיוב בדפדפן או כל תוכן אחר.
חיפוש ואחזור
ולבסוף, יש לנו את פונקציית ה-Recall שתאפשר לנו למצוא בקלות תמונות ומסמכים ישנים. כשמיקרוסופט הציגה אותה לראשונה, היא הייתה שנויה במחלוקת בגלל בעיות פרטיות. כעת, מיקרוסופט מציגה אותה מחדש, עם שיפורים שעונים על החששות, כמו הצורך בזיהוי ביומטרי כשמשתמשים באפשרות. הרעיון הוא לאפשר לכם למצוא קבצים ישנים על ידי תיאור שלהם – “המצגת שהכנתי לבית ספר לראש השנה”, למשל ו-Recall יבין על מה אתם מדברים וימצא לכם את הקובץ. עדכון: נכון ליום הפרסום, התכונה הזו עדיין מתעכבת.