10 טיפים למדיחי כלים

מאז שהקורונה פרצה לחיינו, ועם ריבוי הסגרים, כולנו נאלצנו לבלות יותר בבית, ובטח שלא אוכלים בחוץ. וכשאוכלים ומבשלים בבית, גם מצטברים יותר כלים, מה שאומר שמדיחי כלים עובדים יותר קשה. אבל זה לא אומר שאתם צריכים לעבוד יותר קשה! הנה  טיפים שיעזרו לכם בעבודה יעילה עם מדיח כלים.

בחסות:

1. שמרו על הכוסות שלכם – כדי למנוע  שחיקה של הזכוכית, שטפו כוסות שתיה ויין עדינות רק בטמפרטורות נמוכות. בדקו במדריך למשתמש של ה-מדיח כלים שלכם לגבי תוכניות עדינות וייעודיות עבורן, ולמי שלא הכיר: ברוב המדיחים המודרניים במגש העליון יש שקעים המיועדים בדיוק לאחוז כוסות יין הפוכות ברגליהן בבטחה.

2. איך מטפלים בכתמים קשים ובכלים גדולים – סירים ומחבתות מלוכלכים עם כתמים קשים שטפו בתוכניות הארוכות ובטמפרטורה גבוהה להסרת הכתמים. ב-מדיחי כלים של Beko יש גם תכונה בשם AquaIntense, ממטרה נפרדת וייעודית בלחץ גבוה לטיפול ישיר ונמרץ בסירים, לצד תכונת DeepWash לשטיפה יסודית ועמוקה של כלים צרים וגבוהים, כמו בקבוקים, שאפשר להטעין במגש התחתון.

עוד בחיבור:
איך נראה מבפנים מדיח כלים פועל? בואו לראות

3. פריקה מהירה של סכו”ם – השתמשו בתאים שבסלסלה כדי לקצר את תהליך פריקת הסכו”ם הנקי מהמדיח: מיינו את המזלגות, הסכינים, הכפיות והכפות לפי סוג הכלי ורכזו כל סוג בתא נפרד ולא בערבוביה. כך תוכלו לפרוק במהירות את ה-מדיח כלים כשהוא מסיים – כל הסכינים חזרה למגירה, המזלגות וכולי.

4. חסכו במים ובחומרי ניקוי – אם ל-מדיח כלים שלכם יש תוכנית לטעינה חלקית, השתמשו בה. תוכניות של הטענה חלקית ומעט כלים חוסכות במים ובחומרי ניקוי, וטובות יותר לסביבה. במדיחי כלים של Beko משולבת גם תכונת AutoDose, המשחררת בדיוק את כמות חומר הניקוי הדרוש, בדומה לתכונה הקיימת כיום במכונה כביסה – אפשר למלא את תא חומר הניקוי רק כשהוא מתרוקן, במקום למלא חומרי ניקוי ומלח בכל הדחה כמו פעם.

5. אבטחת צלחות – הקפידו להניח צלחות במדיח בצורה ישרה ובריווח, כדי שלא יתנגשו זו בזו בעת ההדחה. בעת טעינה של קערות או צלחות עמוקות, הניחו אותן ב-מדיח הכלים מעט בהטייה, כך שהמים לא ינקוו בהן.

מדיח כלים של Beko אווירה
המדיח יעבוד, לכם יהיה זמן ליוגה (צילום: יח”צ)

6. אל תשכחו את המסנן – המסננים של המדיח הם חלק שנוטים להתעלם ממנו, וחבל. פירוק וניקיון תקופתי של המסננים ימנעו ריחות רעים ב-מדיח, וימנעו ירידה בביצועים.

7. הפוך, גוטה, הפוך – לשטיפה יותר יעילה של כלי סכו”ם, הניחו חלק מהם הפוך כשהראש כלפי מטה. מטעמי בטיחות, סכינים הניחו תמיד כשהלהב מופנה לתחתית הסלסלה, והידית כלפי מעלה כדי חלילה לא להיחתך.

8. לקרצף או לא לקרצף? זאת לא השאלה – ויכוח ארוך יומין עוסק בסוגיה האם לקרצף כלים במים וסבון לפני הכנסתם למדיח או לא? אז התשובה היא על פניו, לא. לא רק שאתם עובדים יותר קשה (אם אתם בעצמכם מקרצפים את הכלים, מה הטעם ב-מדיחי כלים?), באופן עקרוני, קרצוף מוקדם של הכלים גורם לבזבוז אנרגיה. מדיחי כלים מודרניים מבצעים בעצמם תהליך שטיפה של טרום הדחה, וחומרי ההדחה והניקוי תוכננו כימית להיצמד לכתמים ולפרקם. מה כן כדאי לעשות? לסלק שאריות מזון גסות שנותרו בצלחת ולקרצף כתמי שומן מהסוג העיקש. באופן כללי, השאירו למדיח כלים לעשות את העבודה ואת השטיפה. זרועות הממטרה בטכנולוגיית CornerIntense של Beko למשל, מתוכננות כך שהשטיפה תגיע לכל פינה במדיח, פשוטו כמשמעו.

9. על חשיבותו של סדר – סידור מדיח כלים משפיע על יעילות ההדחה. כלים גדולים או מלוכלכים (ראו גם טיפ 2) מומלץ ברגיל להניח במגש התחתון (במדיחים של Beko שם גם נמצאת ממטרת הלחץ הייעודית של AquaIntense). כלים עדינים יותר כמו ספלים וכוסות או מלוכלכים קלות, מומלץ להניח במגש העילי.

10. מתאים ל-מדיח כלים – כשאתם רוכשים כלים חדשים למטבח, תמיד קראו את אריזתם, ובדקו האם הם בטוחים לשימוש ב-מדיח כלים. רוב הכלים כיום מתאימים לשטיפה במדיח כלים, אבל עדיין ישנם כלי מטבח שאינם כאלה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

מערכת "החיבור"

מערכת אתר "החיבור". שורת ההיכר שלנו עבור כתבות שנכתבו על ידי יותר מכותב אחד מזוהה

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner