חדש: דרופבוקס שומר לכם סיסמאות עם Dropbox Passwords [ניסוי כלים]

דרופבוקס סיסמאות Dropbox Passwords

בחודשים האחרונים דרופבוקס לא שוקטת על השמרים. אם זה שירות העברת הקבצים שהושק בנובמבר האחרון או אפשרויות חדשות שהוצגו לפני כמה שבועות, כמו חשבון משפחתי, כספת, וגיבוי של ספריות חשובות מהמחשב כמו שולחן העבודה וספריית מסמכים הגנרית.

יחד איתן, הציגה דרופבוקס שירות נוסף של שמירת סיסמאות, בדומה ל-LastPass או KeePass. השירות עדיין נמצא בבטא סגורה, ועדיין לא זמין לכלל המשתמשים, אבל כבר יצא לנו לבדוק אותו ולהתנסות בו.

השירות של דרופבוקס, המכונה בפשטות Dropbox Passwords, מצריך הורדה של תוכנה למחשב או לסמארטפון שלכם, והוא יהיה זמין למנויים משלמים (בעלי חשבונות עסקיים או “פלוס”). אחרי הכניסה לחשבון הדרופבוקס שלכם, תעברו תהליך הגדרה קצר, הכולל אפשרות לייבא סיסמאות קיימות מדפדפן או משירות שמירת סיסמאות אחר בעזרת קובץ ייצוא (אנחנו ייבאנו בקלות קובץ מ-LastPass עם הרבה מאוד סיסמאות). עוד תכונה חמודה ש-Dropbox Passwords מציעה למי שמתחיל עם חשבון חדש, הוא להוסיף ישר בהתחלה שמות משתמש וסיסמאות לשורה של שירותים פופולריים כמו פייסבוק, יוטיוב, נטפליקס ועוד.

עוד בחיבור:

משתמשים ב-VPN חינמי? המידע שלכם חשוף (ויש לנו תחליפים בשבילכם)

בנוסף, דרופבוקס תיצור עבורכם רשימה של “מילות שחזור” שישמשו אתכם לכניסה אם שכחתם את הסיסמא הראשית (במקום קודים מספריים). את רשימת השחזור אפשר לשמור כקובץ או להדפיס. בגירסה הניידת, תוכלו גם להגדיר פתיחה של הנעילה באמצעות קורא טביעות האצבע. הסיסמאות אגב, מוצפנות לחלוטין בהצפנה חזקה.

תצוגת רשומות דרופבוקס סיסמאות Dropbox Passwords


קל לניווט, מילוי לא מלא

המסך של שירות שמירת הסיסמאות של דרופבוקס הוא פשוט וקל לניווט (ותואם לשפה העיצובית עם האיורים החמודים שמלווים את דרופבוקס תמיד), וכולל רשימת אלפאבתית של כל הסיסמאות שלכם. כשתבחרו רשומה, יופיעו לכם בתפריט צד כל הפרטים – האתר או השירות שעבורו הסיסמא, שם המשתמש, סיסמא וגישה ישירה לאתר. בנוסף, יש כמובן כפתור “עריכה” וכפתורים להעתקה של שם המשתמש והסיסמא וגם הצגה שלה. בתפריט העילי האפשרויות חוזרות על עצמן, בתוספת מילוי אוטומטי וכפתור פח אשפה למחיקת הרשומה.

אפשרות המילוי האוטומטי עובדת מצוין בדסקטופ, אבל קצת פחות טוב בנייד – צריך להיכנס לאפליקציה ולבחור את הסיסמא המתאימה, במקום שזו תוצע אוטומטית לאתר.

דרופבוקס שומרת סיסמאות עם Dropbox Passwords

ועדיין, יחסית לשירות בבטא מדובר בשירות בוגר מאוד. יש פה כמעט כל אפשרות חשובה של שירותים מתחרים – לרבות יצירה של סיסמאות חזקות לפי בקשה, נעילה אוטומטית לאחר פרק זמן של היעדר שימוש, קביעת קוד סודי, יבוא ויצוא והצעה לשמירה של אתרים ושירותים חדשים, כולל אפשרות לשמירה אוטומטית.

יש פה גם תוספים לכל הדפדפנים הגדולים: כרום, אדג’ ופיירפוקס, והחיסרון היחיד שמצאנו בינתיים הוא שבניגוד לשירותים כמו LastPass שלהם יש תוספים עצמאיים, התוסף של דרופבוקס מחייב התקנה של התוכנה במחשב כדי שהתוסף יעבוד.

בסך הכל, מהתרשמות ראשונית, Dropbox Passwords הוא שירות סולידי למדי, ואם אתם עוד לא משתמשים במנהל סיסמאות אחר אבל כן מנויים של דרופבוקס העסקי או פלוס, שווה לכם לחכות, כי הוא יסגור לכם את הפינה ואת הצורך לזכור סיסמאות בעצמכם – ועם סיסמא ראשית משירות מוכר וקיים.

(Dropbox Passwords (Private Beta
יהיה זמין בעתיד למנויי Dropbox Business ו-Dropbox Plus כחלק מהמנוי

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner