הכתבה הזו שאתם קוראים התחילה להתגלגל עוד בתקופת הסגר של הקורונה. המציאות של כמה נפשות שסגורות בבית, ושכולם נזקקים ל-ZOOM ככלי עבודה או לימודים, הכתיבה רכישה של עוד מחשבים. מאז אמנם נפתח הסגר (אם לא יפול עלינו עוד אחד עם מצב ההדבקות העגום), אבל הצורך בעוד מחשב לעבודה מהבית לא נעלם.
לא רק שעובדים וחברות גילו את נפלאות העבודה מרחוק, גם הפתיחה והסגירה לסירוגין של כיתות ובתי ספר שהפכו למוקדי הדבקה, כולם בעצם מחייבים עוד מחשבים בבית.
בכתבה הזו בדקנו לעומק ארבעה מחשבים העונים להגדרה של מחשב לעבודה מהבית. ההגדרות שלנו ליבואנים היו פשוטות: מעבד מהדורות האחרונים (8,9 או 10), מסך בגודל של 13 או 14 אינץ’, ומחיר של עד 3,000 שקלים. Dell, אייסר, אסוס ולנובו נענו לאתגר.
העסקי: Dell Vostro 5490
סדרת ה-Vostro היא הסדרה הייעודית של Dell לעסקים קטנים ובינוניים. לסקירה הזו קיבלנו את דגם 5490.
ה-Vostro משדר רצינות עסקית. הגב שלו בגוון יפה של אפור כהה מתכתי שעליו מוטבע הלוגו של DELL, למרות שהגוף עצמו עשוי פלסטיק. משקל: טיפה פחות מקילו וחצי. לא קליל בימינו. העיצוב הפנימי הוא בשחור. שולי המסך בן ה-14 אינץ’ דקים בדפנות, אבל השוליים התחתונים ניכרים. מעליו קבועה המצלמה, מצלמת HD) 720) עם זווית צילום של 75 מעלות, שהיא ללא אינפרא אדום ולא מאפשרת כניסה באמצעות זיהוי פנים – קצת חבל.
את החלק התחתון תופסת מקלדת גדולה ועניינית, ללא לוח נומרי נפרד, אבל המקשים מרווחים טוב ונוחים להקלדה. לא תמצאו פה צעצועים כמו מקשים מסויימים מורחבים, כמו גם מקשי ה-11F וה-F12 מוקדשים ל-home ול-end במקום פונקציות מתקדמות. התאורה האחורית יעילה, בת שתי דרגות.
מתחת למקלדת נמצא משטח הצבעה גדול, בעל תגובתיות סבירה. בגדול, חוויית הממשק פה פשוטה ועניינית, בלי תחכום וצעצועים. כפתור ההפעלה הוא מקש מקלדת, אבל יצויין לטובה שכדי למנוע בלבול עם ה-Delete כמו שקרה לנו לאחרונה עם מחשב של לנובו, הוא קשיח יותר, כך שאין סיכוי שתלחצו עליו בטעות.
הגישה העניינית ניכרת גם בשקעים: שני שקעי USB 3.1 מהירים, שקע אחד רגיל (2.0), שקע USB-C, שקע HDMI, קורא כרטיסים (מיקרו-SD), שקע אוזניות/מיקרופון אחוד ושקע רשת. שוב, מבחר ענייני ויעיל בלי הרבה צלצולים, והולם כ-מחשב לעבודה מהבית.
עוד במגזין החיבור:
כך תחטאו את הסמארטפון שלכם
משתגעים בבית? לאיש שהיה שנה בחלל יש כמה טיפים בשבילכם
ניסוי כלים: לנובו Thinkpad X13 יוגה [בלעדי]
כמה כוסות קפה אפשר לשתות ביום?
המסך הוא מסך 14 אינץ’, עם לוח Anti Glare מסוג TN פשוט, בהירות של 220 ניט ורזולוציה של Full HD. הוא לא מאוד מרשים בנתונים שלו, אבל עושה את העבודה ושימושי. זווית הפתיחה שלו לא מאוד רחבה. את הקריאות בצפייה מהצד ניתן לכנות “אכילה”. במת הצליל דרמטית ורחבה, עם איכות צליל הגונה.
במחלקת הביצועים, למרות של-Vostro 5490 יש רק ארבעה גיגהבייט של זיכרון, הביצועים היומיומיים שלו סבירים. אלה משודכים לאחסון SSD של 256 גיגהבייט, ומעבד Core i5 מדור עשירי (דגם U10210) ומעבד גרפי nVidia GeForce MX230.
במחלקת הביצועים של המבחנים הסינתטיים יש לו תוצאות אמצע הדרך שכאלה. סביר והגון, אבל לא מחשב שיריץ כותר AAA ברזולוציה מלאה ו-60 פריימים לשניה… במבחן PCMark הוא הוציא 2691 נקודות, ב-Cinebench 20, תוצאה צנועה של 954 נקודות, ואילו במבחן Time Spy של 3DMark – 387 נקודות. מאמין שכמות הזיכרון הנמוכה השפיעה על התוצאות, וייתכן שאותו המחשב עם 8 גיגהבייט זיכרון ויותר מקום “לנשום” היה מוציא תוצאות מרשימות יותר.
ואם בביצועי מנוע עסקינן – איך פליטת החום שלו? על אף שפתחי האוורור שלו (ראו גם תמונה) מוטים כלפי המסך, הווסטרו פולט חום מורגש מהגוף מלמטה, כך שלא כדאי לעבוד איתו על הברכיים, וזה במיוחד לגברים שבין קוראינו מסיבות מובנות. המקשים טיפה מתחממים, אבל בסך הכל פליטת החום באזור המקלדת לא נוראית. באיזור משטח ההצבעה לא מורגש חום משמעותי.
גם חיי הסוללה שלו סבירים, אבל לא יוצאי דופן: חיי הסוללה הם של 6-7 שעות בשימוש מעורב. בסך הכל, ה-Vostro 5940 הוא מחשב סביר וממוצע – בפירוש לא עילאי או מתנשא…
רחב המסך: אסוס Vivobook X412F
ה-VivoBook X412F מגיע במראה כסוף מאוד, סטייל מקבוק, אבל לא ממש, כי עדיין מדובר פה בפלסטיק שגם מרגיש ונראה כמו פלסטיק. למרות זאת, זה עדיין לפטופ נאה למראה, ובמשקל של 1.5 ק”ג שנראה טוב ביחס למחירו.
המקלדת מפתיעה בנוחות שלה: הכפתורים מרווחים, קלים ללחיצה וכוללים תאורה אחורית. אסוס ניצלה היטב את גודל המשטח של הלפטופ בשביל לרווח את הכפתורים בצורה טובה, וגם להציע כפתורי חיצים יעודיים. המסך יושב על ציר המספק זווית כלפי מעלה של המקלדת, ברגע שפותחים אותו עד הסוף, מנגנון שהוטמע בכל מחשבי ה-VivoBook האחרונים, מה שמאפשר הקלדה נוחה יותר.
מה שכן היה חסר, זה כפתורים ייעודים לשליטה במדיה. אין כפתורים שיאפשרו לכם לעצור שיר שמתנגן בספוטיפיי בלחיצה בודדת. כן יש כפתורי ווליום שעובדים בלחיצה אחת, מבלי לשלב כפתור Fn. משטח ההצבעה סביר בגודלו, אבל היה נחמד אם אסוס היו נותנים לו קצת יותר מקום.
מבחינת שקעים, אסוס ציידה את ה-X412F בכל החיבורים שהיינו צריכים: יש כאן חיבור USB 3.2 לצד חיבור USB 2.0. כל אחד ממוקם בצד אחר של המחשב. מחבר אחר הוא USB Type-C שיאפשר לכם לחבר כוננים חיצוניים במהירות טובה יותר, או רוב מהסמארטפונים החדשים, שכבר מגיעים עם כבל טעינה והעברת נתונים מהסוג הזה. אם אתם רוצים לחבר את המחשב לטלוויזיה לצפייה בסרטים, אסוס כללו פה גם שקע HDMI.
המסך הוא בגודל 14 אינץ’ ברזולוציית Full HD. זהו מסך גדול עם שוליים דקים, כאשר יחס הגוף למסך כאן עומד על 87 אחוזים, מה שגם מאפשר לו להיות קומפקטי יחסית למסך הרחב והנדיב. הבעיה היא שאיכות המסך בינונית, הצבעים דהויים עם נטייה ללובן מסויים, השחור נראה יותר כמו אפור והתאורה האחורית לא מספקת. פייר? התאכזבנו.
זוג הרמקולים הממוקם בתחתית הלפטופ מספק גם הוא ביצועים בינוניים באיכות נמוכה, בעיקר צליל מתכתי חסר עומק. לכף החסד נאמר שמדובר בבעיה של הסוגה, ואין הרבה לפטופים המציעים סאונד משובח. הבעיה עם הרמקולים, שהמיקום שלהם בחלק התחתון, חוסם אותם כמעט לגמרי כאשר מניחים את הלפטופ על הברכיים.
נעבור למחלקת הערכת ביצועים. ה-X412F מגיע עם מעבד i5 של אינטל דור 10 עם 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 512 גיגה בכונן מסוג SSD , תצורה חזקה יחסית גם לחבריו לסקירה.
מה שנחמד כאן, שלמרות רמת המחיר של הלפטופ הזה, אסוס ציידה אותו בכרטיס גרפי של nVidia מסוג GeForce MX230. זהו אומנם לא מחשב לגיימינג, אבל הכרטיס מסך הזה יאפשר לכם להריץ משחקים לא כבדים. כיאה ל-מחשב לעבודה מהבית בימינו, כמובן שיש כאן גם מצלמת וידיאו ומיקרופון לניהול שיחות ועידה באפליקציה המועדפת עליכם, זום, סקייפ, meet או teams.
עוד ב-The Gadget Reviews:
סקירה: 9510 Dell Latitude – לפטופ עם חיישן קרבה
סקירה: Portege X30L-G – לפטופ במשקל 870 גרם
סקירה: Asus ZenBook UX434F – ניסיון נוסף לשלב מסך משני בלפטופ
בשימוש רגיל המחשב הזה הגיב היטב, ולא היו בעיות תגובה בעבודה השוטפת איתו, שכוללת הפעלה של דפדפן כרום, מעבד תמלילים וורד, צפייה באפליקציית נטפליקס וגם אפליקציית ספוטיפיי שרצה ברקע, לצד אפליקציות נוספות כמו וואטסאפ וטלגרם.
חיי הסוללה של ה-X412F עם הגדרות ביצועים גבוהים ותאורה אחורית מלאה עמדו על כשלוש וחצי שעות, מה שאומר שעם הגדרות יותר צנועות סביר להניח שאפשר להוציא ממנו 6 או 7 שעות עבודה. חשוב להעיר שאסוס מצרפת לערכה מטען קומפקטי, כזה שלא יהיה לכם בעיה לקחת אותו בתיק שלכם בלי שיכביד עליכם.
בשורה התחתונה, ה-VivoBook X412F מציע מצד אחד חומרה טובה, הכוללת אפילו כרטיס גרפי יעודי, לצד מסך 14 אינץ’ עם שוליים דקים. הלפטופ עצמו גם נראה טוב והמחיר נוח. אבל יש כאן פשרות המורגשות היטב, בעיקר באיכות המסך ורמת התאורה האחורית.
הסטודנטיאלי: Acer Spin 1
האייסר Spin 1 הוא קצת עוף מוזר בסקירה הזו. הוא קטן יותר מאחיו המתחרים, והמעבד שלו על פניו מסדרה חלשה יותר, אבל לא יכולנו לפסוח עליו מסיבה פשוטה: הוא נותן יחס עלות/תועלת יוצא דופן יחסית למחיר שלו, (כ-1,300 שקלים מחיר שוק בזמן כתיבת הסקירה) והוא מחשב אידיאלי לסטודנטים או תלמידים בגילי חטיבה ותיכון או בתור מחשב לעבודה מהבית, כמחשב שני.
אז במה מדובר? זהו מחשב בגודל 11.6 אינץ’, בעל גוף פלסטי אמנם, אבל מעוצב ובנוי לעילא ולעילא: למעשה, מי שיעיף בו מבט חטוף יחשוב שמדובר במחשב שעולה פי שלושה: הוא דק למדי (14 מ”מ), עם גב בדוגמת קווים אפורה אלגנטית והציר הוא מתכתי וכסוף, שעליו שעליו חרוט שם הדגם. הגוף הוא באפור מתכתי עם מסגרת כסופה דקיקה, וכפתורי ההפעלה הם גם מתכתיים. התוצאה – סופר אלגנטית.
המסך הוא מסך מגע, ומהשם Spin ניתן להסיק שבדומה ליוגה של לנובו, הוא מסתובב לחלוטין על צירו, כך שאפשר גם להפוך אותו למחשב לוח קטן. המסך מלבני ביחס 2:3, אבל מה שכן – יש לו שוליים עבים, במיוחד בתחתית, מה שנוגס מהנדל”ן של המסך. מעליו קבועה גם מצלמת רשת קדמית לשיחות סקייפ או זום.
המקלדת היא מקלדת אייסר טיפוסית וטובה, מקשים רבועים בתצורת אי (קרי כל מקש מופרד מרעהו), נוחה מאוד להקלדה ועם תחושת הקלקה נעימה (הסקירה הזו למעשה נכתבת על המחשב הנ”ל). בנוסף, יש פה משטח הצבעה מכובד בגודלו יחסית לגודל המחשב, ותגובתי בצורה סבירה. ברם, היה נחמד אם למחשב הזה הייתה גם תאורה אחורית למקשים, ואין. קצת חבל.
מבחינת חיבורים, יש פה היצע סביר – שקע HDMI, שקע USB 3.1, קורא כרטיסי מיקרו-SD, ואילו בצלע הנגדית קבוע עוד שקע USB “רגיל” (2.0), שקע אוזניות/מיקרופון אחוד, כפתור ההפעלה וכפתור ווליום. לקראת הקצה הדק, ישנה גם שבכת הרמקולים, בצורה של שורת חורים עגולים בשני הצדדים. נאה מאוד. חבל שאין USB-C.
המסך הוא הפתעה רצינית יחסית לרמת המחיר. אייסר לא חסכו פה – מדובר במסך HD מלא, מסוג IPS, מה שאומר בהירות טובה, זוויות צפיה טובות וחדות. הוא מסך נהדר ויחסית למחיר, הוא נותן תמורה מצוינת. אם הילדים צריכים מחשב לראות עליו סרטים או בתור מחשב שזורקים באוטו לטיול כדי להעסיק את הילדים או את הנוער בדרך – הוא פיתרון נהדר, הודות גם לרמקולים שקבועים בצידיו.
בשעה שחוויית הממשק והמדיה של המחשב הזה היא מצוינת בכל מובן, לא מדובר בחיית ביצועים. הנתונים שלו צנועים מאוד, גם יחסית לשאר הסקירה: המעבד הוא מעבד פנטיום Silver N5000 (חלק מהמחשבים נמכרים עם Celeron דומה), במהירות 1.1 גיגההרץ (סביר להניח שהמסארטפון שלכם כבר רץ במהירות שעון גבוהה יותר…), וארבעה גיגהבייט זיכרון. האחסון של קינגסטון, ככל הנראה eMMC בנפח של 64 גיגהבייט. ובכל זאת, על אף הנתונים הלא מרשימים, ה-Spin 1 מספק חוויית שימוש יומיומית מפתיעה: במשימות קלות כמו גלישה, עיבוד תמלילים וכו’, הוא לא השתהה בכלל, וגם עם משימות כמו העברת קבצים גדולה הוא התמודד בגבורה. אבל לא היינו מריצים עליו Crysis.
חיי הסוללה המוצהרים של האייסר Spin 1 עומדים על 12 שעות סוללה. ל-12 שעות לא הגענו, אבל בהגדרות ממוצעות (50% בהירות מסך, שמספיקה בהחלט לעבודה), סחטנו ממנו בין 8-10 לשעות עבודה בלי לחפש מטען, בשקט. גם העובדה שהוא נדלק בשניה וחצי בדומה לאסוס, מוסיפה.
לסיכום ה-Spin 1 הוא ההפתעה של הסקירה. לא היינו משתמשים בו כמחשב ראשי לצרכים כבדים, אבל לשימושים עסקיים קלים, לימודים ובטח ובטח כמחשב לעבודה מהבית, שני או נוסף, גם לצרכים בידוריים – ה-Spin 1 נותן אחלה תמורה.
הרציני: לנובו ThinkBook 13S
ה- ThinkBook 13S-IWL משדר במראהו רצינות עסקית, אבל בקו מודרני יותר מה-Thinkpad המסורתי שמגיע בגוון המדכא שחור מצבה. ה-Thinkbook שבדקנו כ-מחשב לעבודה מהבית הוא באפור כסוף, בעל גוף פלסטי אבל עם מראה מתכתי. העיצוב נקי מאוד: הגב חלק לחלוטין, למעט לשונית האומרת LENOVO (אהבנו) ואת שם המותג בגדול: ThinkBook (פחות אהבנו). המחשב דק יחסית, אבל לא אנורקטי: יש לו קצת נפח גוף.
העיצוב של חלק המקלדת גם הוא מאוד נקי: כפתור הפעלה בודד עגול, גדול ומואר בטבעת דקיקה שגם משמש כקורא טביעות אצבע אלגנטי (אלמלא היינו קוראים את המפרט לא היינו שמים לב), כאשר את רוב החלק התחתית תופסת מקלדת סטנדרטית עם תאורה אחורית, מהסוג שהתרגלנו כבר למצוא ב-Thinkpad האחרים: מקשים גדולים כמעט רבועים, אבל שהצלע התחתית שלהם מקומרת, בצורה הדומה למגן. זהו עיצוב מצוין ונוח להקלדה. מתחתיה, משטח הצבעה גדול למדי, יעיל, אבל טיפה גס מדי לדעתי לעבודות עדינות. בנוסף, באופן שונה מה-Thinkpad לא נמצא כאן את ה-Trackpoint, הפטמה האדומה שהפכה להיות סימן מזהה של הסדרה.
מבחינת שקעים, נמצא כאן יותר שקעים ממחשבים דקיקים, אבל זהו גם לא מחשב משופע בכניסות כמו מחשבי Everyday Computing: שני שקעי USB רגילים בדופן ימין, בדופן שמאל נמצא את שקע האוזניות/מיקרופון המשולב, שקע USB-C שלצערנו לא משמש גם כשקע טעינה, שקע HDMI סטנדרטי ושקע טעינה ייעודי למטען של לנובו. היה יותר נחמד אם הייתה מתאפשרת טעינה דרך שקע ה-USB-C, ובמקום שקע הטעינה הקנייני היינו מקבלים קורא כרטיסים או שקע USB רגיל נוסף.
המסך, 13 אינץ’ (באלכסון) גודלו, שאיננו מסך מגע, גם לא סובב על צירו ונעצר בפתיחה של 180 מעלות. ובכל זאת, הוא נעים לעבודה. התצוגה טובה, אלא שהצבעים נוטים מעט לצהבהבות.
הצליל שלו מרשים יחסית לקטגוריה בזכות שיתוף הפעולה עם הארמן (כיום בבעלות סמסונג). מה שכן, הרמקולים טיפה מהדהדים, אבל הם מוציאים במת צליל רחבה ומפתיעה ללפטופ מהסוג הזה. אפשר לראות עליו סרטים או פרקים בנטפליקס בשקט.
ב-ThinkBook 13S-IWL יש מעבד דור 8 של אינטל, מעבד לא גבוה בסדרת i5 ה- Intel Core i5-8265U (רוצים לדעת מה אומרים המספרים? קראו את מדריך המעבדים שלנו). זהו מעבד במהירות 1.8 גיגההרץ, עם ארבע ליבות ושמונה נימים, שיכול להגיע גם ל-4 גיגההרץ כשנדרש, לצד שמונה גיגהבייט זיכרון, ואחסון SSD של 256.
התגובתיות של ה- ThinkBook 13S-IWL טובה. ברוח ימים אלה השתמשנו בו לשיעור ב-Zoom והוא הגיב מצוין. תוצאות המבחנים הסינתטיים שלו סבירות, אבל לא כאלה שהפילו אותנו מהכיסא. במבחן Night Raid של 3DMark, הוא הוציא 4438 נקודות. מעט פחות ממחשב שולחני, אבל להגנתו ייאמר שהוא מתחרה במעבדי דור עשירי. מה שכן, זהו לא מחשב למשחקים כבדים או בכלל.
לגבי חיי סוללה: הוצאנו ממנו בממוצע כ-10-8 שעות פעולה עם מסך המכוון ל-50% בהירות ושימוש מעורב של גלישה, עיבוד תמלילים, שיחות וידאו ושימוש עסקי רגיל, שגם זה מכובד. נציין גם שאין לו פליטת חום מורגשת.
השורה התחתונה
אחרי איסוף ובדיקה של ארבעה מחשבים במשך שבועות, יש לנו כמובן גם כמה מסקנות. אם אתם מחפשים מחשב לעבודה מהבית או מרחוק וצריכים משהו עם קצת יותר ביצועים, הרי שנמליץ לכם על ה-ThinkBook או על ה-Dell. אם אתם מחפשים מחשב נוסף/שני לכם או לילדים, הרי שנמליץ לכם על האסוס, ובוודאי שעל האייסר שנותן תמורה מעולה יחסית למחיר הנמוך.
בין אם אתם שבים למשרד ולדרכים או ממשיכים לעבוד מהמטבח הביתי, נקווה לימים טובים יותר שבהם נעבוד מרחוק מתוך בחירה ולא הכרח.
כתבה זו היא שיתוף פעולה של מגזין החיבור ו-The Gadget Reviews
צילומים: צחי הופמן, ניב ליליאן
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
[…] מחשבים לעבודה מהבית ב-2020 […]
[…] בחיבור:מחשבים לעבודה מהבית ב-2020אזוס Transformer 3: מחשב […]
[…] בחיבור:מחשבים לעבודה מהבית ב-2020אזוס Transformer 3: מחשב […]
[…] שוב הפכו להיות סחורה לוהטת בעידן שבו כולם עובדים מהבית או לומדים מרחוק. ולכן, במקרה או שלא במקרה logitech הכריזו […]
[…] כך תצפו בתוכן מחו”ל (נטפליקס, hulu, דיסני פלוס ועוד)מדריך: איזה מחשב לעבודה מהבית קונים ב-2020?כמה כוסות קפה אפשר לשתות ביום? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו […]
[…] מעמד הגבהה למסך: לא רק מגירה שלא תתביישו להציב על השולחן במשרד או בבית, אלא ברוח ימי הקורונה, היא גם מציעה תכונה של חיטוי […]