טיפים לסועדים בשחקים

ארוחה על המטוס היא תמיד עניין לולייני, אם אתם לא טסים במחלקת עסקים: השולחנות צפופים, המושבים גם, אין מקום להזיז את הידיים ואם השכן שלכם למסע במושב שלפניכם החליט להיות לא מתחשב והשאיר את המושב שלו מוטה בזמן הארוחה – אתם בכלל בבעיה. אז הנה חמישה טיפים קטנים שיכולים לשפר את חוויית האכילה בזמן טיסה:

1. סובבו את המגש

 קיבלתם על מגש קטן ודחוס גם מנה עיקרית, גם צלוחיות ראשונות וגם קינוח?  במקום להתחיל לעשות פאזל ריבועים ולהחליף בין הצלוחיות – כשסיימתם עם הראשונות – פשוט סובבו את המגש כך שהמנה העיקרית תפנה אליכם.

2. שמיכה?  מפית!

כיס אוויר אחד בזמן הארוחה, והביס שבדיוק הובלתם לפה עשוי למצוא את דרכו למכנסיים שלכם, בצפיפות הנוראית אפשר גם להפוך כוס יין או קפה, ועוד לא דיברנו על הפירורים של הלחמניה…אם קיבלתם שמיכה – השתמשו בה כמפית על הברכיים. מקופלת או פרושה, עדיף שהיא תספוג את הנזקים מאשר הבגדים שאיתם אתם תקועים לטיסה שלמה. (במיוחד אם יש לכם פגישה עסקית אחר כך, וכתמי קפה על המכנסיים לא נראים עסקיים במיוחד…). שמיכה תמיד תוכלו לבקש אחרת מהדיילים.

טיפים לסועדים בשחקים על המטוס
סובבו את המגש. ארוחה בשחקים (אילוסטרציה)

3. אלתרו לעצמכם מטלית לחה

רוב חברות התעופה מספקות עם מגש הארוחה מטלית לחה אחת, שזה נחמד, אבל בימי קורונה ובכלל, עדיף לנקות איתה את הידיים בתחילת הארוחה מאשר בסופה. אבל למה להתפשר על האפשרות להתרענן גם בסוף הארוחה או אם חלילה קרתה לכם תקלה כמו בסעיף הקודם? בקשו מהדיילים מפיות יבשות נוספות, ולחלחו אותן עם המים מהכוס הפלסטית החד פעמית שתמיד מסופקת עם הארוחה, והנה לכם מטלית לחה מאולתרת משלכם.

4. קפה או תה? וותרו

כמה שקפה או תה חמים נשמעים מנחמים בעת טיסה – וותרו עליהם במידת האפשר. המים המשמשים לחליטת התה או הקפה מגיעים ממיכלי המים של המטוס, ולא מדובר בדיוק במי מעיינות זכים או מים מינרלים… למעשה, מספר מחקרים שנעשו על דגימות מים שנלקחו ממיכלי המטוסים, גילו שכמות החיידקים שבדגימות לא עומדים בתקנים של ה-EPA, הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית שגם אחראית שם לאיכות המים – ומכילים כמות משמעותית של חיידקי אי קולי צואתי וקוליפורמים.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

בנוסף, המחקרים גילו שבטיסות ארוכות איכות המים ירודה יותר מטיסות קצרות.  כמות החיידקים לא מסוכנת לאדם בריא, אבל עלולה להיות בעייתית לאנשים עם מערכת חיסון ירודה מסיבה כזו או אחרת או תינוקות. בקיצור, המנעו מקפה או תה במטוסים.

5. לא רוצים לחכות לעגלה? הזמינו מנות מיוחדות

פסטה או עוף? אם אתם לא רוצים לחכות עד שיגיע תורכם בסרוויס המעופף, הזמינו מנה מיוחדת מראש בעת רכישת הכרטיס או באמצעות אתר האינטרנט של חברת התעופה. רוב החברות מציעות ארוחות לבעלי דרישות תזונה מיוחדות (כשרות, טבעוני, צמחוני וכו’) על המטוס ללא תוספת תשלום. היופי הוא שבדרך כלל, ההגשה למנות המיוחדות היא מהירה יותר, והדיילים מעדיפים לסיים איתה לפני ההגשה הראשית.

רוצים לחכות עד שיגיע תורכם בסרוויס המעופף, הזמינו מנה מיוחדת מראש בעת רכישת הכרטיס או באמצעות אתר האינטרנט של חברת התעופה. רוב החברות מציעות ארוחות לבעלי דרישות תזונה מיוחדות (כשרות, טבעוני, צמחוני וכו’) ללא תוספת תשלום. היופי הוא שבדרך כלל, ההגשה למנות המיוחדות היא מהירה יותר, והדיילים מעדיפים לסיים איתה לפני ההגשה הראשית.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner