לאחרונה לכבוד עשרים שנה ליאהו, בחר צוות המערכת שלהם 20 המצאות חשובות. ביניהן – השואב הרובוטי. מכונות רובוטיות מביאות אוטומציה לחיינו, בשורה של מטלות שגרתיות ושנואות: מגיזום הדשא, דרך שטיפת רצפות או ניקוי הבריכה, והפופולרית מכולם: שאיבת אבק.

היתרון הגדול שבשואבי אבק רובוטיים הוא החזרה היומיומית על הפעולה שלהם. לפני שאתם יוצאים לעבודה, מפנים רהיטים מהדרך, מרימים פריטים מהרצפה שהשואב הרובוטי עלול לבלוע בטעות, ונותנים לעוזר המיכני והבלתי נלאה לנקות את הרצפה והשטיחים בזמן שאתם לא בבית.

robotic vaccum cleaner brush

שואבי אבק רובוטיים נבדלים איש מרעהו (אני חושב שאפשר לקרוא להם איש – הם כמעט אנושיים) בתכונות שלהם, אבל ביסודם כולם אותו דבר: מדובר בשואב אבק, עם פתח שאיבה מרכזי ומברשת ראשית כמו גם מברשת צד עדינה אחת או שתיים, הכולל מעגל משולב של אינטליגנציה מלאכותית, שבאמצעות חיישנים ו/או מצלמות ממפה את השטח הנדרש לניקוי, ופשוט נוסע עליו שוב ושוב עד שכל הלכלוך, השיערות והאבק אינם. אם יש לכם חיות מחמד בבית, הרי ששואב אבק רובוטי הוא מציל חיים של ממש.

ועדיין, שואבים רובוטיים הם הוצאה יקרה מאוד. יש מי שנשבע שהשואבים הרובוטיים הפשוטים, אלה שקונים בסופרמרקט בכמה מאות שקלים גם עושים את העבודה, אבל באותה הצלחה חוות דעת של גולשים והודעות בפורומים מתלוננות עליהם, ולכן אנחנו מעדיפים לפנות ליקרים יותר, שהם כאמור, חתיכת הוצאה. המחיר הממוצע בישראל של שואב רובוטי נע סביב שלושת אלפים שקלים. וכאן, מגזין “החיבור” נחלץ לעזרה, לפי שאתם רושמים את ההמחאה היקרה.

איך בדקנו?

בדקנו ארבעה שואבים רובוטיים מארבע חברות מובילות בתחום: irobot, ניטו, LG ועולה חדש מקוריאה – מונואל, בערך בכל פרמטר אפשרי שחשוב לבדוק כשקונים שואב אבק רובוטי. כל רובוט עבד כשבועיים בניקיון של דירה ממוצעת, בת שלושה חדרים, כ-60 מטר רבוע – שבה גם מתגוררת חתולה סבוכת שיער…

ואלה הערכים שבדקנו, בכל סעיף נתנו לשואב הרובוטי ציון של בין אחד לעשר, וציון משוקלל.

מבנה ועיצוב – כיון שלשואב רובוטי יש נוכחות בבית, כדאי שהוא גם יהיה יפה ולא רק אופה. אבל מעבר לעניין העיצוב והמראה, מה שבעיקר חשוב בשואבים רובוטיים, זה הגובה. ככה שהשואב נמוך יותר, ככה גדלה היכולת שלו להיכנס מתחת לארונות, ספריות וספות. כאן נתייחס גם לחוכמה שבה בנויה תחנת העגינה.

תוכניות ניקוי – מגוון תוכניות הניקוי ושימוש נכון בהן, יאפשר לכם להוציא את המקסימום מהשואב הרובוטי שלכם. התוכניות המקובלות הן ניקוי נקודתי, ניקוי מתוזמן קבוע, ותוכנית או שתיים לניקוי רחב היקף – של חדר או של כל הבית. לחלק מהשואבים יש תוכנית המבוססת על תנועה אקראית, וחלק תוכנית של שתי וערב שנעה בסדר רב על החדר. לחלק מהשואבים יש גם תוכניות ייחודיות משלהם, כמו ניקוי פינות, ניקוי כפול, ניקוי טורבו ועוד.

neato e70 panel

מכשולים ויכולת ניווט – שואב אבק רובוטי טוב קם ונופל, תרתי משמע, על יכולת הניווט שלו והתמודדות עם מכשולים. שואב רובוטי מוצלח ידע לנווט את דרכו בבית של כמה חדרים, בלי להתבלבל ולתת לכל חדר תשומת לב מלאה, ויידע גם לחזור הביתה לתחנת העגינה והטעינה שלו בלי עזרה. ביחס למכשולים, גם זה נושא חשוב. לחזור הביתה ולמצוא את השואב שלכם תקוע על רגל של כיסא מסתובב, או מסובך בכבלים של הרמקולים ומיילל זה די מבאס. שואב חכם ידע למפות את המכשולים ולהימנע מהם, כמו גם לטפס על מכשולים מבלי להיתקע.

איכות הניקיון – המנה העיקרית והסיבה שלשמה נתכנסנו. איכות הניקיון היא פועל יוצא של איכות השאיבה והמברשות, לצד היכולת של השואב לזהות לכלוך, לתכנן מסלול ולהגיע לפינות לאסוף מהן את הלכלוך. השילוב הסופי הוא איכות הניקיון – האם הרצפה נשארת מבריקה או לא?

רעש – כשאתם לא בבית, רמת הרעש לא משנה. אבל אם אתם כן בבית בזמן שהשואב עובד, עניין הרעש עשוי להיות בעייתי. הרעש שמפיק שואב אבק רובוטי, הוא ההבדל בין היכולת להימצא איתו בחדר אחד כשהוא פועל ובין היעדרה של יכולת כזו בגלל רעש יתר.

Moneual MR6803

חיי סוללה – כמו בכל מכשיר חשמלי עצמאי אחר, אורך חיי הסוללה הוא משמעותי. האם מדובר בשואב שצריך “הפסקת שתיה” כל חצי שעה או שואב גיבור שיוצא למסעות ולא מרגיש צורך לחזר לתחנת העגיה והטעינה במשך שעות, וכמו השפן של אנרג’ייזר או דורסל, הוא עובד ועובד ועובד ועובד.

קלות טיפול ואביזרים – בסעיף הזה נתייחס לגודל של מיכל איסוף הפסולת, קלות הניקיון של המיכל ושל המסנן, כמו גם מערכת המברשות הראשית שלא פעם “בולעת” חוטים, שרוכים וכל מה שנקרה בדרכה. בסעיף הזה נתייחס גם לכל האביזרים הנוספים, כמו מברשות, מטליות, “קירות” אלקטרוניים או מגנטיים וכל אביזר אחר שמגיע ביחד עם השואב.

סיכום – כמו תמיד, השורה התחתונה.

 neato vaccum wheel

המבחן

יעלו ויבואו ארבעת המתחרים שלנו. iRobot Roomba 880, neato e70, LG Homebot Square ו-Moneual  MR6803:

 

iRobot Roomba 880: מלך הגבעה

irobot roomba 880

ה-iRobot הוא האייפד של עולם השואבים הרובוטיים. זהו אחד המותגים הראשונים בתחום, והחברה הזו נחשבת גם לסמן הימני של עולם השואבים הרובוטיים, כאשר את הניסיון שלה היא מביאה מעולם החילוץ וההצלה. קיבלנו לבדיקה את אחד מדגמי העילית שלהם מסדרת השואבים, הרומבה, דגם 880 לבדיקה.

מבנה ועיצוב –  האיירובוט 880 הוא שואב רובוטי עגול, קשוח למראה בצבעי שחור ואפור, אבל קצת סתמי. במרכז בולט כפתור כסוף גדול שכתובה עליו מילה אחת: Clean (נקה). ואכן, לחיצה אחת על הכפתור המרכזי הזה, שהוא גם כפתור ההפעלה, תכניס את ה-iRobot לפעילות. עוד באזור נמצא את לוח המחוונים, וארבעה כפתורי חומרה: ניקוי נקודתי, תזמון ניקוי, כוון שעון וכפתור עגינה. חלקו האחורי של השואב הוא תא איסוף הפסולת, שנשלף בקלות.

irobot roomba 880

אם נהפוך את השואב על ראשו, בתחתית נמצא מלבד מגעי הטעינה בחזית, מברשת צד עדינה אחת, גלגלי סיליקון קפיציים ומאחוריהם החיישנים (מוארים בתמונה) וגולת הכותרת, מערכת הניקוי הייחודית ל-Roomba, ה-AeroForce. הייחוד שלה הוא שבמקום להשתמש במברשת שמסתובבת במהירות, ל-iRobot יש שתי מברשות או גלגלות סיליקון שמונחות אחת מול השניה, ופועלות כמו מגרסה של לכלוך – כל הלכלוך נשאב ונגרס בין שני הגלגלים. למערכת הזו יש שני יתרונות. מלבד יכולת ניקוי מעולה שתיכף נדון בה בהרבה, כל העסק הרבה יותר פשוט לניקוי. במקום להתחיל להוציא לכלוך מבין סיבי המברשת, פשוט מפרקים את גליל הסיליקון ושוטפים אותו במים.

irobot roomba 880

עוד בערכה נמצא שתי יחידות מגדלור או קיר וירטואלי כמו שמכנים זאת ב-iRobot, תחנת עגינה ושלט. תחנת העגינה שלו היא פשוטה ועניינית, הכבלים מספיק ארוכים. היא לא הכי אסתטית כמו תחנות אחרות, אבל היא סבירה בעיצובה.

עיצוב: 8

תוכניות ניקוי – לרומבה כאמור אין יותר מדי תוכניות. למעשה יש לו שלוש. ניקוי נקודתי, מצב ניקוי כללי לכל הבית וניקוי מתוזמן. באמצעות השלט אפשר גם לשלוט על הרומבה ולהפעילו באופן ידני. אבל כפי שמיד תראו, מיעוט בתוכניות זה לא בהכרח סימן רע – במקרה של הרומבה, לא תצטרכו יותר משתי אלה.

תוכניות ניקוי: 8

irobot panel

מכשולים ויכולת ניווט – מבין כל השואבים הרובוטיים שבדקנו, יכולת הניווט וההתמודדות עם מכשולים של הרומבה הייתה המרשימה ביותר. בצורה כמעט אנושית, הוא ידע לתכנן לעצמו מסלול ולנקות חדר שלם, ואז לעבור לחדר הבא, באופן עצמאי לחלוטין, וגם לחזור הביתה לתחנת העגינה בלי שום בעיה ובלי שיטוטים, אם הסוללה התרוקנה או המיכל התמלא. התנועה שלו אולי בהתחלה נראית אקראית, אבל זה לא המצב. לרומבה יש חיישני לכלוך, גם אופטיים וגם “ראדאר” על קולי שממש מחפשים לכלוך ושולחים אותו למקומות הללו, וזה גם ניכר באיכות הניקיון.

יכולת ההתמודדות שלו עם מכשולים היא מרשימה, ופה באמת ניכרת החוכמה שלו. בניגוד לשואבים אחרים, שפשוט מסתערים בתסכול על מכשולים או פשוט מוותרים בייאוש ופונים לכיוון אחר, רומבה יודע לטפס על רצפות מוגבהות, שטיחים ועוד בצורה חכמה, וגם יודע להימנע מהסתבכות עם כבלים על הרצפה. מותקנת בו למעשה מערכת מיוחדת שמונעת בדיוק את זה. היא תשמיע אמנם רעש מחריד, אבל הרומבה, בניגוד לאחרים, יודע להיחלץ מכבלים ולהמשיך בדרכו. הוא כמעט השואב היחיד שיכולנו בלב שקט להשאיר לפעול ללא השגחה בידיעה שלא ייקלע לצרות.

ניווט: 10

איכות הניקיון – איכות הניקיון של הרומבה מעולה. הרומבה אולי נראה צייקן ועקשן והוא יחזור לאותן הנקודות שוב ושוב, והפעולה שלו יותר ארוכה מאחרים, אבל בסוף היום מבחן התוצאה קובע. מלבד היכולת לזהות לכלוך ולשוב אליו, מערכת השאיבה העצמתית והחכמה של הרומבה, שגם גורסת את הלכלוך ומרימה גם חלקיקים זעירים מהרצפה, נותנת את אותותיה. בשבועיים שהרומבה בילה אצלנו, הרצפות היו מבריקות.

ניקיון: 9.5

irobot roomba 880irobot roomba 880

רעש –  מבחינת רעש, הרומבה נמצא במקום טוב באמצע. הוא לא הכי שקט בחבורה, אבל גם לא רועש באופן יוצא דופן. הוא רועש, כן. האם זה רעש בלתי נסבל? לא. עדיף כמובן להפעיל אותו כשאינכם, אבל תוכלו לסבול אותו בחדר אחד אתכם במידת הצורך.  

רעש: 8

חיי סוללה – חיי הסוללה של מר רומבה הם ארוכים למדי. הוא מסוגל להסתובב קרוב לשעתיים בלי לחזור הביתה לטעינה, וזה מרשים מאוד. בכלל, הרומבה קם בבוקר ויוצא לעבודה. גם אם הוא דורש טעינה, הוא ילך, ישתה קצת חשמל, וימשיך לעבוד.

חיי סוללה: 9

קלות טיפול ואביזרים – לרומבה יש תא פסולת גדול. הוא תופס למעשה כשליש משטח המכשיר, וקל יחסית לשליפה ולניקוי. ראינו כבר תאים נוחים ממנו, אבל הוא גם לא נורא. ניקוי ה”מברשות” שאינן בעצם מברשות, אלא גלילי סיליקון, הוא קלי קלות. המסגרת נשלפת בלחיצה, וכך גם הגלגלות עצמן, שעטופות בגלילי הסיליקון. פשוט מורידים, שוטפים במים חמים, מייבשים ומחזירים. מעולה.

irobot roomba 880

הרומבה מגיע גם עם שתי יחידות “מגדלור”. אלה יחידות על סוללות, מן קופסאות קטנות שאפשר להניח בכל מיני נקודות בבית, ויש להן שתי פונקציות: אחת “קיר וירטואלי”, כשמניחים אותן מול פתח, הרומבה לא ייכנס לאותו אזור, והשניה הפוכה- מגדלור, כלומר נקודה שמושכת את הרומבה להגיע אליה ואמורה לסייע לו בניווט בבתים גדולים במיוחד. כשהיחידה פועלת במצב של קיר וירטואלי, זה באמת עבד. ה-iRobot פשוט היה נמנע ממנה. מצב המגדלור היה מאכזב. הרומבה די התעלם מקיומו והמשיך בשיטוטיו.

אביזרים: 9

שורה תחתונה – לא לחינם נתנו ל-iRobot את כותרת הביניים “מלך הגבעה”. זה בא לידי ביטוי לא רק ביכולת הטיפוס שלו, אלא גם בהינתן תוצאות הניקוי שלו, שהן הטובות ביותר מבין כל השואבים שנבדקו. ה-iRobot עולה כמעט 3,500 שקלים. זה המון כסף. ועדיין, אם יש באפשרותכם לרכוש אותו, הוא השואב הרובוטי הטוב ביותר בישראל כיום. הוא מקבל את “בחירת העורך” של מגזין “החיבור”.

 irobot roomba 880

LG Homebot Square: רוצח לכלוך שקט

הקוריאנים כנראה מאוד חזקים בענייני רובוטיקה או סתם אוהבים את הבית שלהם נקי, כי שניים מתוך הרובוטים שנבדקו מיוצרים בקוריאה. הראשון שביניהם שייך לענקית הקוריאנית LG, שמוכרת לנו גם מהרבה מוצרי חשמל אחרים: טלוויזיות, מסכים, מכונות כביסה וכמובן…סלולריים.

מבנה ועיצוב – LG  מתגאים בכך שהרובוט שלהם הוא רבוע ולא עגול. לטענת LG, זה מאפשר לו להגיע לפינות שאחיו לא מגיעים אליהן. מבחינת מראה, הוא היפיוף שבחבורה. הוא שחור או אדום, עם דוגמת פסים אפורה, צג אלפא נומרי גדול עם ספרות וחיווי אדום, ושלושה כפתורי מגע. עוד בראש שלו – מצלמת ניווט עילית.

מתחת למכסה, תא איסוף הפסולת, שהמכסה שלו גם מכיל מברשת ניקוי קטנה. מאוד מאוד אסתטי.

בתחתית השואב – שתי מברשות צד עדינות במקום אחת, המברשת ופתח השאיבה המרכזי שמחופים בשבכה, שני גלגלים קשוחים ובחלק האחורי – מצלמת האינפרא אדום המשמשת לניווט. עוד בשואב הזה, כמו באחיו הקוריאני השני (יש לנו השערה שחברה אחת גנבה מהנדסים מהשניה), יש תפס לסחבה המותקנת באמצעות אביזר נוסף.

הטרוניה היחידה שלנו, היא על תחנת העגינה. היא מגיעה עם כבל חשמל קצר מאוד, ואלא אם התקנתם בבית שקעים בגובה המשמש גמדים, תצטרכו להשתמש בכבל מאריך.

עיצוב: 9

תוכניות ניקוי – LG כללו באחד ממצבי העבודה מצב טורבו, מצב שאיבה מוגבר, שמותאם לשטיחים עבים או למקומות מלוכלכים במיוחד.  הניקוי הנקודתי מכונה כאן מצב ספירלה, ושתי תוכניות לניקוי כללי: מצב זיג זג, שהוא בעצם מצב שתי וערב, שבתנועת עקלתון ינקה חדר שלם, ותוכנית “תא אחר תא”, שבו ההומבוט ממפה תאי שטח, וינקה אותם אחד אחרי השני. זו גם התוכנית שבמסגרתה יתחיל השואב הרובוטי של LG לנדוד בבית ולנקות חדרים.  עוד תוכנית מצוינת שמצאה חן בעינינו – היא היכולת להגדיר בעזרת השלט תא שטח מוגדר ולתת להומבוט לנקות רק אותו.

תוכניות ניקוי: 9

LGS_SMART_HOM-BOT_SQUARE

מכשולים ויכולת ניווט – יכולת הניווט של ההומבוט טובה, אבל לא מושלמת. הוא יודע לעבור בין חדרים, וגם לחזור בעצמו לעמדת הטעינה שלו, גם אם זו ניצבת בחדר אחר. מבחינת יכולת התמודדות עם מכשולים, הוא סביר, אבל לא מדהים. למשל, הוא לא ידע להיכנס בין הרגליים של כיסא עבודה מסתובב. ההומבוט הוא גם שוחר שלום עם רהיטים ולא לוחמני. אם הוא נתקל במכשול, הוא ינסה שוב ואם ייכשל, ייסוג בבושת פנים וינוע בכיוון אחר. מה שכן, הפרופיל הנמוך שלו מאפשר לו להיכנס למקומות ששואבים אחרים לא ייכנסו אליהם או ישלמו על זה בשריטות במשטח העליון.

הוא אמנם לא אוהב שטיחים שעירים, אבל לצערנו, יש לו חיבה לזלילת כבלים ושרוכים, שיתקעו לו בין השיניים, ולכן כדאי להרחיק אותם מראש מדרכו.

ניווט: 7.5

איכות הניקיון – איכות הניקיון של ההומבוט מצוינת. הוא הצליח להתמודד בצורה טובה עם הבית, שמכיל כאמור, כמה שטיחים וחתולה עם שיער ארוך. הוא אסף הרבה לכלוך בלתי נראה והשאיר רצפה נקיה. השילוב הכללי של המברשת הראשית ושתי מברשות הצד עושה את העבודה. בזכות העיצוב הריבועי שלו, הוא גם לא בחל להיכנס לפינות.

עוד ראויה לציון תוספת המטלית שלו. אמנם, היא לא מנגבת על רטוב כמו זו של מונואל, אבל זו מטלית זעיר-סיב (מיקרופייבר), שמרימה מהרצפה עוד כמה פיסות לכלוך שהשואב אולי פספס. נראה שהיא במיוחד מתאימה לבעלי רצפת פרקט.

ניקיון: 8.5

רעש –  לעומת המתחרים, ההומבוט ראוי לתואר רוצח אבק שקט. הוא היה שקט יותר מאחרים, בהפרש משמעותי, כאשר רמת הרעש שלו לא עולה על זו של מכשירי חשמל ביתיים אחרים. הוא לא יפריע לכם, ותוכלו להפעיל אותו גם כשאתם בבית, בלי צורך לבקש מקלט מדיני בגלל הרעש.

רעש: 9

חיי סוללה – חיי הסוללה שלו סבירים פלוס ועומדים על כשעה וחצי.  טעינה אחת הספיקה לו כדי לנקות את כל הבית, מה שאומר שהוא גם יודע לנצל אותה היטב.

חיי סוללה: 8

קלות טיפול ואביזרים – המברשת הקטנה שמוצמדת למכסה תא הפסולת, מיועדת לצחצוח והברקה אקראית של נקודות הטעינה המגנטיות והחיישנים שבתחתית. עוד מספקים בקופסה ערכת כלים לניקיון תקופתי של המברשת הראשית. אחד הכלים מכיל להב קטן, דמוי להב של מחדד, כדי לסלק חוטים ושערות שנתפסו בסיבי המברשת. מלאכת הניקיון לא קשה יחסית, ועדיין – הפתרון של iRobot לטיפול וניקוי הוא פשוט יותר.

תא אגירת הפסולת הוא  סביר בגודלו. מבחינת פירוק הוא לא מורכב, אבל קצת מעצבן לפירוק. מה שכן – הוא מאפשר פינוי ישיר לתוך הפח בלי ליצור עננת אבק.

אביזר המטלית הוא נחמד, ומוסיף כאמור, ניגוב נוסף על הרצפה אחרי השאיבה. אבל שוב, מדובר בניגוב “על יבש” בניגוד לעמיתו הקוריאני הצעיר יותר שמשתמש גם במים. אגב, לדעתנו אפשר להחליף את מטלית הזעירסיב המקורית בכל מטלית זעירסיב מצויה.

אביזרים: 8

שורה תחתונה – במחיר של קצת פחות מ-3,000 שקלים, ההומבוט נותן יחס עלות/תועלת מצוין, ועושה עבודה טובה – ובשקט. מה שקצת מפיל אותו זה חוסר היכולת להתגבר על מכשולים ונטייתו ללעוס כבלים, והעוצמה המעט מופחתת שלו לעומת האחרים. עדיין, הוא ישאיר לכם בית נקי, והוא קנייה טובה, במיוחד אם חשוב לכם שהשואב יהיה שקט.

 

neato Botvac e70: לא מעגל פינות

neato botvac e70

כמו עמיתתה iRobot, גם neato מתגאה בכך שהיא חברת רובוטיקה מתמחה ולא “סתם” תאגיד אלקטרוניקה מצוי. בניגוד למה שנהוג לחשוב, שתיהן אגב חברות אמריקניות. הגישה של neato היא שונה בתכלית, גם עיצובית וגם פונקציונלית.

מבנה ועיצוב – בניגוד לשאר המתחרים בסקירה ובכלל, בניטו לא מאמינים בעיצוב עגול. הרובוטים שלהם דמויי האות D, כאשר הצורה הרבועה שלהם מאפשרת להם להיצמד לקירות, ולהגיע טוב יותר לפינות מאשר רובוטים מעוגלים.

השנה השיקה החברה את סדרת Botvac, שמתהדרת בעיצוב נקי ו… לבן. כן, בניגוד לחברות האחרות, ניטו עשתה בחירה נועזת, ובחרה בצבע לבן לרובוטים שלה. כמובן, רואים על זה כל סימן, אבל שיהיה. ל-Botvac יש בחזית הישרה שלו פגוש קפיצי, והעיצוב שלו מאוד נקי – שני כפתורים גדולים בסך הכל – כפתור הפעלה ראשי, שהוא גם הכפתור לניקוי הבית, וכפתור לניקוי נקודתי.

neato botvac e70

את שאר השטח תופס המכסה של תא הפסולת הגדול למדי. בחלקו האחורי העליון נמצאת בליטה עגולה בצבע כתום (באתר יש תמונות בעוד שילובי צבעים, כנראה לפי הדגם). הבליטה הזו מאחסנת את מכ”ם הלייזר של ניטו – ומה שמאפשר לו להתמצא במרחב. מלבד זאת, יש צג LCD קטן וצבעוני, וכפתורי מגע.

מילה על התפריטים והתצוגה של ניטו. בניגוד לרובוטים האחרים שגם מדברים, ניטו רק מצפצף, משל היה אחיו הקטן של R2D2. העובדה שיש לו רק חיווי ויזואלי בהודעות על הצג וצפצופים חסרי פשר היא דווקא חיסרון. לא אהבנו.

neato botvac e70

החלק התחתון שלו, פשוט מאוד. מלבד מערכת גלגלים קפיצית, יש את המברשת הראשית, ומברשת צד בודדת. המברשת הראשית היא שילוב של סיבי ניילון (שיערות) וסנפירי סיליקון. האם השילוב הזה יעיל?

בחלקה האחורי של ה-D, בצד הקמור שלה, נמצאים פתחי האוורור של מנוע השאיבה ושני פסים מגנטיים לטעינה, שנצמדים למקבילים שלהם בתחנת העגינה. אגב, תחנת העגינה של ניטו היא היפה מכולם, והיא מתוכננת היטב.

עיצוב: 8

neato vaccum robot charging station

תוכניות ניקוי – גם לניטו, כמו לאיירובוט, אין הרבה תוכניות ניקוי. ניתן לכוון ניקוי מתוזמן דרך הלוח (די מסורבל), ויש לו תוכנית ניקוי כללי שבמסגרתה הוא מנקה את כל הבית, וכפתור לניקוי נקודתי – וזהו. די פשוט.

תוכניות ניקוי: 8

מכשולים ויכולת ניווט – על אף המוניטין שיצא לו, הניטו במחלקה הזו, הוא אכזבה. נכון, הוא נצמד לקירות, ויודע להיצמד ולהסתובב סביב מכשולים כמו רגל של שולחן, בעדינות של בלרינה. אבל הבעיה שרוב הזמן הוא נראה (ונשמע) אבוד וחסר מטרה. לכאורה, טכנולוגיית הלייזר שלו אמורה להתוות לו מסלולים חכמים, אבל זה לא ניכר. עוד בתחום המכשולים, לניטו יש נטייה להסתער על מכשולים – ואז להיתקע עליהם, ולהתחיל לצפצף ולבכות בציפיה שיבואו לחלץ אותו. הוא משך מנורה משולחן, והסתבך עם כבלים, והוא בערך הרובוט היחיד שפחדנו להשאיר אותו לבד.

ניווט: 6

neato botvac e70

איכות הניקיון – גם באיכות הניקיון, הניטו הוא לא בשורה, הוא מנקה את הבית, ואוסף לכלוך, אבל בגלל התנועה הלא מאורגנת שלו, התוצאה הסופית היא מרושלת. יש לו עצמת שאיבה לכאורה גדולה יותר, אבל במבחן התוצאה זה פשוט לא ניכר. כל השאר עשו עבודה טובה ממנו בלהשאיר את הבית נקי.

ניקיון: 7

רעש – הדגם הקודם של הניטו, ה-XV, עשה רעש בלתי נסבל. כשהייתם מפעילים אותו היה נדמה לרגע ש-747 מנסה להמריא מתוך הסלון שלכם. מהנדסי ניטו לא התעלמו מכך, ובדגם הנוכחי הרעש פחת. ועדיין, הניטו נוגע ברמת הבלתי נסבל. הרעש שלו הוא רק על גבול הסביר.

רעש: 7

חיי סוללה – חיי הסוללה של הניטו לא ארוכים במיוחד, ועומדים על פחות משעה. לעומת הרובוטים האחרים, הוא הרבה לחזור לבסיס הטעינה שלו, והזדקק לא פעם לטעינה באמצע העבודה. יחסית לשואב רובוטי, הניטו צריך הרבה הפסקות שתיה. לזכותו ייאמר שהוא כן יודע לחזור לנקודה שממנה הפסיק ולהמשיך את העבודה משם.

חיי סוללה: 7.5

neato botvac e70

קלות טיפול ואביזרים – בניגוד לשאר השואבים הרובוטיים, בניטו, השבכה שמגינה על המברשת, לא מתפרקת כל כך בקלות, וניכר שצריך מברג בשביל זה. תא אחסון הפסולת הוא די גדול, אם כי ל-iRobot יש גדול ממנו (במבחן הבא נעשה מדידה מדויקת). המסנן מתנקה בקלות, כמו אצל כולם, אבל הוא עושה המון אבק. עוד מספקים בניטו בערכה סרט מגנטי, אותו אפשר להניח כמחסום במקומות שבהם לא רוצים שניטו יעבור. העסק עובד, אבל הוא קצת בזבזני, כי צריכים כל פעם לגזור מהגליל סרט באורך הרצוי.

אביזרים: 7

neato botvac e70

שורה תחתונה – ניטו הוא הבטחה גדולה שלא כל כך מקיימת. הוא מעוצב נפלא, יוצריו טוענים שהוא השואב הרובוטי הכי טוב בשוק, אבל במבחן התוצאה הוא כושל. הוא שואב סביר מינוס, אבל לא יותר מכך, בטח בשביל מחיר דומה למתחרים (כ-3,000 שקלים בממוצע מחיר שוק). ואין לנו מילת המלצה עליו.

 

Moneual MR6803: עושה גם ספונג’ה

Moneual MR6803

מונואל הוא עולה חדש מקוריאה, שמתייחד בזה שבניגוד למתחרים, הוא לא רק שואב – הוא גם מנגב. הוא מגיע עם אביזר מאוד דומה לזה של LG, אבל כאן יש גם מיכל מים קטן, שמרטיב את הסחבה.

מבנה ועיצוב – בדומה למרבית המתחרים, גם השואב הזה עגול לחלוטין, בצבעי שחור אפור, בחזיתו, מצלמת התקרה המשמשת לניווט, ושלושה כפתורי המגע: הפעלה, בורר מצבים, הפעלה/עצירת תוכנית.  כמו אצל המתחרים, גם כאן יש מכסה שמתחתיו מסתתר תא איסוף הפסולת.
בתחתית השואב מהחזית לאחור נוכל למצוא את: הגלגל הקדמי, מגעי הטענה, מברשות צד (ניתנות לפירוק), פתח שאיבה ומברשת ראשית. שאר השטח מיועד למתקן של הסחבה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

יחידת העגינה מעוצבת היטב, בחלקה האחורית תא לאיחסון השנאי, והכבלים ארוכים דיים בכדי למקם אותם בנוחות בכל מקום.

המונואל מגיע גם עם שלט, כאשר נקודת התורפה היא שחלק מהתוכניות זמינות רק דרך השלט ולא זמינות ידנית.

ציון לשבח מוענק לו על חיווי קולי בשפה העברית. זהו השואב האבק הרובוטי דובר העברית היחיד כרגע בשוק, וזה יתרון עצום למי שמסתבך עם אנגלית.

עיצוב: 8.5

Moneual MR6803

תוכניות ניקוי – למונואל יש עושר של תוכניות ניקוי. תוכניות השאיבה הרגילות, הכוללות שאיבה כללית של הבית, ניקוי מתוזמן וניקוי נקודתי, לצד מצב טורבו. עליהן מתווספות: הפעלה ידנית באמצעות השלט, ניגוב ריצפה בה רק מברשות הצד עובדות והסחבה נגררת על הרצפה, תוכנית כלאיים משולבת של שאיבה וניגוב, תוכנית לניקוי פינות, תוכנית ניקוי מקומות נמוכים וחשוכים, ותוכנית ניקוי כפול, כמו גם אפשרות מעבר מעל מכשולים בני סנטימטר או יותר.
תוכניות ניקוי: 9

מכשולים ויכולת ניווט – יכולות הניווט של המנואל טובות מאוד. הוא לא יסתער ותנגש בשולי הכורסא או השולחן, אך הוא בהחלט ישתדל לנקות גם במקומות קשיים למעבר יש לציין כי יכולותיו של ה-iRobot בהקשר זה עדיפות, אם כי המנואל מסתדר בכלל לא רע בניווט ברחבי הבית.

ניווט: 8.5

Moneual MR6803
איכות הניקיון –  רמת הניקיון שמשאיר אחריו המנואל מוצלחת למדי. בקטגוריית השאיבה הוא התמודד היטב בבית כזכור, בעל חתולה מרובת פרווה. אבל תוספת הניגוב הרטוב מוסיף למשוואה גם ניקוי יסודי יותר של משטחי הרצפה אשר מהווה יתרון עצום אל מול המתחרים, ששואבים בלבד.
האם זה מוצלח כמו ספונג’ה אמיתית? ובכן, לא. חסידי אסכולת הגריפה בוודאי לא יסמכו על הלפלף הקוריאני, אבל למי שרגיל לעבור עם סמרטוט, והוא לא חולה ניקיון, יכול להיות שהמונואל הוא פתרון אוטומטי מוצלח, במיוחד שאצל iRobot, לשטיפה יש רובוט נפרד, בשם סקובה.

איכות הניקיון: 8.5

Moneual MR6803

רעש –  בזמן פעולה, הרעש הבוקע מהשואב סביר. כלומר יש לו נוכחות וניתן לשמוע זאת, אך אם מגבירים מעט את הווליום בטלוויזיה, הרעש בהחלט סביל. מול המתחרים, בבדיקה סובייקטיבית,  ה-LG שקט ממנו, ועצמת הרעש שלו משתווה לזו של ה-iRobot.

רעש: 8

חיי סוללה – המהנדסים של הרובוט מתגאים בסוללת ליתיום ברזל, אשר לדבריהם מספקת חיי סוללה ארוכים יותר. מבחינת עבודה זה מסתכם לשעה וחצי של שאיבה ושעה של שאיבה משולבת בניגוב, שזה לא רע בכל!

חיי סוללה: 8.5

קלות טיפול ואביזרים –  למונואל יש תא איסוף פסולת סביר בגודלו. הוא גדול יותר מזה של LG, אבל יותר קטן מזה של iRobot או הניטו. מה שכן, הוא קל מאוד לניקוי, והיחיד שאצלו גם המסנן ניתן לפירוק מלא. גם בשבכה, גם אצל רוב המתחרים מתפרקת בקלות.

לגבי אביזר הסחבה הרטובה, הוא בנוי לא רע, אבל לא מושלם. קל למלא בו מים יחסית, והצומדנים כדי להחזיק את הסחבה עובדים היטב. הבעיה היא בריקון המים, שמאוחסנים בשני צדי המבנה. המטלית עושה את העבודה. הקוריאנים מספקים גם מברשת בעלת שיני גומי לניקוי המטלית, אבל מברשת כביסה פשוטה עם סיבים קשים עשתה את עבודת הניקוי הרבה יותר טוב.

קלות טיפול: 9

Moneual MR6803

שורה תחתונה – המנואל בא לעבוד. הוא לא נופל בהרבה בביצועים שלו מה-iRobot, ומשיג תוצאת דומות להומבוט של  LG. היתרונות שלו הוא התוספת של יכולת הניגוב על רטוב, שאין לאחרים, והעובדה שכל החיווי הקולי שלו נעשה בעברית. הוא עולה כ-3,200 שקלים, אבל בהתחשב בעובדה שהוא גם עושה ספונג’ה, הוא נותן תמורה טובה לכסף, ולכן מקבל את בחירת העורך.

 

קו המשווה 

לסיכום, סידרנו לנוחותכם את כל הציונים בטבלה, כולל הציון הסופי המשוקלל לכל שואב ושואב. הציון הגבוה ביותר בכל קטגוריה מסומן באות דגושה. אתם יכולים לשחק עם הצגת הנתונים כאוות נפשכם, ולמצוא את השואב המתאים לכם. חג נקי ושמח!

הרובוטעיצובתוכניות ניקויניווטאיכות הניקיוןרעשחיי סוללהאביזרים וטיפולסה"כ
iRobot Roomba 88088109.58998.8
LG Homebot Square997.58.59888.4
neato Botvac e70886777.577.2
Moneual MR68038.598.58.588.598.6

Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

41 תגובותהשמיעו קולכם

  • **תגובה זו נערכה בשל חשש ללשון הרע**

    הערות עניניות לביקורת:
    2. לא בודקים רובוטים על בית בגודל 60 מ”ר! זה לא מייצג את רוב הבתים ובוודאי הביקורת לא רלוונטית ללקוחות שירכשו רובוט ויפעילו אותו על 120 מ”ר.
    3. כבעל Irobot וניטו בוטוואק, ובית בגודל 160 מ”ר אצלי הבוטוואק פועל כשעה וחצי ברציפות ומנקה כ 150מ”ר לפני שחוזר לטעינה ובסיומה יוצא להשלמת החלק שנשאר. לאומתו irobot נדיר שחוזר לטעינה ותמיד מעצבן לחפש אותו מסתתר בבית.
    4. החשוב ביותר: כמה לכלוך אוסף הרובוט והאם הרובוט ניקה את כל הבית? פה לניטו אין מתחרים, מערכת הניווט גורמת לו לנקות את כל הבית באופן יסודי, במהירות וכמות הלכלוך שהוא מוציא גדולה בצורה משמעותית מ irobot.
    5. כשרוכשים שואב אבק עוצמת השאיבה מהווה גורם ראשון במעלה. למה חשוב יותר שואב אבק רובוטי שקט על פני שואב אבק חזק?
    אנחנו מצפים לקבל בית נקי ולא בית שקט.
    6. מברשות צד: החשיבות היחידה שלהם היא הזזת הלכלוך לאורך הקירות. הפעולה של מברשות הצד בתוך הבית לא יעילה כלל מכיוון שהן מלטפות את הרצפה ללא יכולת ניקוי.

    • גיא שלום,

      התגובה שלך, לצערי, נראית מאוד מוטה וכתגובה מטעם, ולמעשה – התלבטנו קשות אם לאשר אותה בכלל…
      נאלצנו לערוך אותה כי היא גם כללה טענות שהן בבחינת לשון הרע, ואת זה לא נאפשר כאן.

      הטענות שלך, רובן ככולן, מגוחכות, שלא לומר לא נכונות בעליל.

      נשתדל לסקירה הבאה לרכוש בית גדול יותר… גודל הבית הוא חסר משמעות. שואב רובוטי יתאים את עצמו לכל חלל – גדול כקטן, והלוואי על כולנו בתים של 120 מטר רבוע עם מחירי הדירות המשתוללים.
      השאלה שלך למה יש חשיבות לשקט של שואב רובוטי, מעידה היטב על כוונותיך.

      מבחן התוצאה הוא זה שקבע מבחינת המערכת, וההתרשמות שלנו מפעולת הניקיון של כל השואבים, כמו גם ממידת הרעש שהפיקו או כל פרמטר אחר שנבדק.

      • ניב שלום,
        זכותך לכתוב כמיטב הבנתך ואני שאמין שכוונתך טובה ושמח על כתבה שעושה ביקורת על מוצרים.
        בתור אחד שעבד כמה שנים בחברה המפתחת רובוטים ו”קצת” מתמצא בתחום,
        לכתוב משפט כמו: “גודל הבית הוא חסר משמעות. שואב רובוטי יתאים את עצמו לכל חלל – גדול כקטן”
        מעידה שאם כל הכבוד, אין לך מושג ברובוטים ולפני שכותבים כתבה חובה עליך לעשות שעורי בית.
        חברות משקיעות מיליונים בפיתוח מערכות ניווט שיוכלו לאפשר לרובוט לעבור את כל הבית, בין אם זאת מערכת ניווט לייזר
        ובין אם זאת מערכת ניווט המבוססת מצלמת תקרה ואתה כותב משפט כזה?
        האם רק מי שיש לו בית של 60 מ”ר מועמד לשואב רובוטי?
        תתפלא אבל פה ושם שמעתי שיש בתים הגדולים מ 60 מ”ר (למרות מחירי הדירות המשתוללים), ואני במקומך הייתי מתייחס עניינית למה שכתבתי
        ובטח לא מזלזל ולוקח את זה בתור פגיעה אישית ומקצועית.
        אתה לא צריך לפרש את כוונותיי אלא להתייחס מקצועית לדברי,(אם אתה מעוניין) וגם אם יגיב פה נציג עם “כוונות” זה לא פוסל אותו
        ועליך להגיב עניינית לדבריו ולא אישית.
        הייתי שמח ללמוד ממך והייתי שמח שתלמד מאחרים

        • גיא שלום,

          אני תמיד לשוחח עם בעלי ידע. מאוד נשמח לדעת באיזו חברה עבדת, כי אנחנו מאמינים בשקיפות וגילוי נאות.

          ואכן אני מסכים איתך שחברות משקיעות מיליונים בפיתוח מערכות ניווט, ויצויין שבתגובה הראשונה שלך השמצת מתחרים וטענת ש*אין להם מערכת ניווט כלל* – שזו טענה שקרית ולכן נאלצנו להסיר אותה.

          לגבי גודל בתים – אני עומד על דעתי. באף שואב רובוטי שבדקתי לא היה מצוין גודל מינימלי או מקסימלי נדרש של דירה…

          ולגבי הטענות שלך – קיבלת התייחסות מקצועית לטענותייך יותר מכפי שהגיע לך.

          תודה על הערותייך.

          • תגובה קצרה כי טוב כבר לא ייצא מהדיון כאן:
            1. עבדתי הרבה שנים בחברת לפיתוח לרובוטים לכיסוח הדשא- כן, חלק גדול מאוד מהזמן עם ניווט…
            2. שוב אתה טועה ומטעה- ציטוט ממך: השמצת מתחרים וטענת ש*אין להם מערכת ניווט כלל* – שזו טענה שקרית ולכן נאלצנו להסיר אותה.
            לך תקרא כי עדיין לא מאוחר ללמוד: Irobot פועל בשיטה הרנדומאלית, אין לו מערכת ניווט כלל ואגב הם לא טוענים שיש… התנצלות תעשה אותך
            רק יותר אמין
            3. כבר כתבתי שגם אם מישהו מגיב מהתחום על אי דיוקים ז לא פוסל את תגובתו.
            4. התחושה גם שלי מהכתבה שהיא שדווקא אתה מגן מטעם, ודווקא המגיבים נשמעים לי מתייחסים עניינית ומנמקים מידיעה.
            5. מכיר משמוש עצמי של שנים גם את Irobot וגם את ניטו ולא על 60 מ”ר והתחושה שלי לא נעימה מקצועית לקריאת הכתבה.

  • כתבה מעמיקה על שואבי אבק רובוטיים.

    אנחנו עדיין בדיעה שניקוי אמיתי ויסודי של הבית, גם של הריפודים, הספות, התריסים והוילונות ניתן לבצע רק עם שואב אבק מרכזי ברמה גבוהה… בוודאי עם הנשלף ובתוספת הניקוי בקיטור !

    המערכת היחידה המשפרת את איכות האוויר בתוך הבית, זבה שהיא מסלקת מהבית החוצה 100% מחלקיקי האבק.

    חג אביב שמח !

  • בדיקה שיטחית מאד והאמת .. קצת הזוייה

    התקבלה אצלי תחושה חזקה שמסיבה נעלמה לבודק יש נטייה מאד חזקה כלפי הרומבה 880. ומנגד יש לבודק איזו דחייה לא מובנת מהניטו, זה מתבטא בין הייתר במשפטי בדיקה קצרים מאד לקוניים מאד ומאד מאד מעורפלים ולפעמים קצת הזויים כשמדובר בניטו, למשל המשפט הבא :

    “המסנן מתנקה בקלות, כמו אצל כולם, אבל הוא עושה המון אבק”
    עושה המון אבק כשמרוקנים אותו ??? נו באמת.

    אבל זה ממשיך גם בתוצאות ה “בדיקה” של סעיף הניווט שזה הדבר בו לניטו יש ייתרון אדיר על פני כל האחרים (מניסיון של 3 שנים איתו)

    “אבל הבעיה שרוב הזמן הוא נראה (ונשמע) אבוד וחסר מטרה. לכאורה, טכנולוגיית הלייזר שלו אמורה להתוות לו מסלולים חכמים, אבל זה לא ניכר.” למה הוא אבוד לדעת הבודק ? ולמה הוא נשמע חסר מטרה ??? לא הבנתי.

    בסעיף “חיי סוללה” התבלבלתי לגמרי : “חיי הסוללה של הניטו לא ארוכים במיוחד, ועומדים על פחות משעה. לעומת הרובוטים האחרים, הוא הרבה לחזור לבסיס הטעינה שלו, והזדקק לא פעם לטעינה באמצע העבודה.”
    בית של 60 מטר לקח לרובוט הזה לנקות במשך שעות ? לא הגיוני, הבית שלי – 110 מטר מרובע הרובוט הזה מסיים תוך 50 דקות ובלי שום טעינה (כשהסוללות במצב טוב) אז את ה 60 מטר בבדיקה הוא היה צריך לעשות עם כמה טעינות ??? משהו מסריח בבדיקה הזו אם באמת התקיימה כזו.

    יש עוד רשימה של עניינים שנראו לי מוזרים בבדיקה הזו, כאחד שמחזק ניטו כבר כמה שנים, יש לו חסרונות ואכן רמת הרעש היא הגדולה שבהן אבל כאן התעלמו והקטינו מאד את כל הייתרונות שלו.

    קשה לי להתייחס ברצינות לבדיקה הזו.

    • אבי שלום,

      אלה העובדות וזו דעתי עליו. אתה יכול לקרוא את הביוגרפיה של ה”בודק” מטה. ואני מציע לך לקרוא שוב את הטקסט, אם לא הבנת…

      כן, המסנן של ניטו מוציא יותר אבק ממסננים אחרים, שלא העלו עננת אבק כשניקינו אותם.
      בעניין הניווט, כאמור, הכתבה שלי ברורה מאוד – הניטו לא מקיים את ההבטחה שלו לניווט חכם.
      מה לא הבנת? למה הוא נראה אבוד וחסר מטרה? זו שאלה שאותה צריך להפנות למהנדסי ניטו, אבל זו העובדה.

      הבדיקה התקיימה גם התקיימה, ואם קראת בעיון, היית שם לב שבסעיף חיי הסוללה התייחסתי גם לחזרות אצל אחרים.

      בניגוד לאולי אתרים אחרים, ל”בודק” אין שום עניין לכאן או לכאן.

      והטענות שלך על כך שהבדיקה “שטחית” ו”הזויה” פשוט לא נכונות.

      • לגבי עניין האבק אני חייב לציין כאן שהסיבה לדעתי שאתה מרגיש הרבה אבק יוצא מהמיכל של ניטו כשמנקים אותו היא שהוא פשוט שואב אבק דק יותר ממה שמסוגלים הרובוטים האחרים לאסוף. ניטו הוא באמת שואב ולא רק מסובב מברשות ולכן למשל תנסה לראות מה קורה כשניטו מנקה קמח שנשפך ומה קורה כשהרומבה מנסה לאסוף אותו.

        בעניין הניווט אם קצת היית מתעמק קצת יותר בהבדלים בין הרובוטים היית מבין עד כמה הרובוט הזה מושקע בתחום הזה. שימוש באלגוריתמים לניווט ומציאת מיקום במרחב – האלגוריתם הראשי SLAM : http://en.wikipedia.org/wiki/Simultaneous_localization_and_mapping
        שוב – אני משתמש בניטו כבר 3 שנים ומכיר את צורת הניווט שלו – עושה לדעתי עבודה מעולה, ממפה את הבית יפה, עובר בשיטתיות על כל המרחב, מוצא חדרים חדשים בקלות, לא סתם קונים אותו אוניברסיטאות בתחום הרובוטיקה כדי ללמד את הסטודנטים שלהם איך עובד בפועל אלגוריתם SLAM עם יחידת סורק לייזר ב 360 מעלות.

        החסרונות שלו הם הרעש שיוצרת השאיבה החזקה מאד שלו, הסוללות שיש איתם בעיות כשהן מאבדות קצת מהיכולת לאגור מטען, והכי גרוע אצלו זה התמיכה העלובה של היבואן הרשמי בארץ (מניסיון אישי מצער).

  • ועוד הערה לקוראים מצד העורך האחראי… (שגם אחראי לכתבה)

    ב”חיבור” אנחנו דוגלים בשקיפות מלאה לקוראים שלנו. תגובות כמו אלה שמופיעות מעלה, שהן מטעמם של בעלי נטאי (שכנראה לא מרוצים מהמסקנות שלי) ומטילות דופי ורפש באיכות העבודה העיתונאית או בהבנה של הכתב – במקומות אחרים היו פשוט נמחקות בלי להסס. אנחנו נוהגים אחרת. אנחנו מאשרים אותן (למעט חלקים המהווים לשון הרע לכל דבר ועניין), מתוך אמונה בחופש הביטוי ובאיכות העיתונאית של הכתבות שאנחנו מפרסמים.

    אבל את אותם הסטנדרטים היינו מצפים למצוא גם אצל המגיבים שלנו בדמות שקיפות כלפינו וכלפי הקוראים האחרים של “החיבור”.

    צר לי שמדיניות זו מנוצלת לרעה בידי בעלי עניין, שלא מספקים לקהל קוראינו את אותה רמת גילוי נאות שאנו מחילים על עצמנו בבואם להגיב כאן.

    • עדכון:

      לאור ריבוי של תגובות מטעם ומגיבים בעלי עניין מטעם החברות הנסקרות או שלוחיהן, שכל תכלית התגובות שלהם היא השמצות ולשון הרע בנוסח “כתבה לא מקצועית” וכו’ ו/או טענות שקריות (ככל הידוע לנו) על המתחרים שגם הן בבחינת לשון הרע, ושהן נטולות נימוקים ממשיים, תיקון טעויות עובדתיות או ביקורת בונה – המדיניות משתנה.

      תגובות שכאלה, שלא מקדמות את הדיון או תורמות לו, וכל תכליתן הוא להטיל רפש ולהוציא דיבתם של מגזין “החיבור” או כותביו או אחרים רעה – ימחקו לאלתר וללא התרעה מוקדמת.
      לא נשלול את חופש הביטוי והבעת הדעה מאיש, אבל גם לא ניתן שינוצל לרעה מעל במה זו.

      תרבות התוכן שאנחנו מנסים לקדם, היא לא רק בטון אחר, שונה ומעמיק של כתבות – אלא גם בתגובות.

      ברור לי שהשוק הזה הוא שוק ששווה עשרות מיליוני שקלים, והוא רווי תככים ומזימות כפי שנוכחתי לדעת על בשרי בימים האחרונים – אבל המגזין הזה, שפועל לאור ערכי עיתונאות קלאסית, לא יהא במה להשמצות חסרות ביסוס כלפי אף אדם או גורם, במיוחד מטעם אנשים שמסרבים להזדהות בשמם, או כאלה שכבר איתרנו – שמשתמשים בזהויות בדויות ושקריות, ומסווים את היותם בעלי עניין ישירים בשוק השואבים הרובוטיים בישראל.

      תודה על שיתוף הפעולה.

  • יש לי ניטו. אני ממש לא מרוצה ממנו. בעיות בבטריה כל כמה חודשים, אין מברשות צד, משאיר המון לכלוך בצדדים. מנווט כמו צוערת בקורס קצינות בניווט הראשון שלה בגבעות גורל (בלי להעליב-ברוח טובה).
    בקיצור אני מצטער שלא קנינו את אחד הדגמים האחרים פה בכתבה. אגב הסיקור נראה מאד מקצועי ומה שרשום לפחות על הניטו – נכון ומדויק.

  • סליחה אבל לא הייתי סומך על איכות הניקיון של הרובוטים האלה, לדעתי אין סיכוי שהם מגיעים לרמת ניקיון שמגיעים אליה בעזרת מטאטא יעה מגב וסמרטוט.

    לא מכניס את הצעצועים האלו אלי לבית.

  • תודה על הכתבה, אחרי שהניטו הקודם שלי התאבד/נרצח (חטף מקלחת מהמקרר שעמד מולו ובר המים שלו התקלקל), אני מעוניינת לקנות רובוט חדש, אבל לצערי לא מצליחה להחליט בין האלטרנטיבות.
    בעבר קניתי את הניטו בגלל מערכת הניווט שלו, והיעילות שבה הוא היה אמור לעבוד. בפועל בני הבית נטו לקרוא לו “האידיוט” מכיוון שהוא היה מגיע עד לסביבות עמדת הטעינה ומתקשה להתחבר אליה גם כשהוא היה ממש קרוב אליה, ובגלל שהתעקש תמיד להיכנס מתחת לספה או רהיטים אחרים ולא ידע לצאת. יאמר לזכותו שמבחינת הניקיון הוא דווקא היה יעיל למדי. באופן כללי אני נוטה להסכים עם חוות הדעת שלכם עליו, מה שמשאיר אותי עם 3 האופציות האחרות.
    נתון חשוב שלא צוין, ואשמח לשמוע הוא מידת האמינות וטיב השירות של החברות המשווקות בארץ. את הניטו הקודם קניתי בחו”ל ובבוא יומו עלות התיקון הייתה גבוהה מעלות רכישת חדש. עד כמה האלטרנטיבות אמינות? עד כמה השירות יקר ו/או נגיש ו/או מסורבל?
    תודה שוב על הסקירה המקיפה,
    אסנת

    • היי אסנת,

      כיף לראות אצלנו מגיבים קצת יותר מאוזנים ופחות תוקפניים מ-“גיא” (שברור לטובת מי הוא…).
      ראשית, תודה לך! מקווים שתהפכי לקוראת נאמנה אצלנו.

      במסגרת הסקירה לא יכולנו לבדוק סוגיה כמו שירות, אבל אני מסכים שהיא סוגיה חשובה. ראשית אני רואה שבני כבר השיב לך, אבל לפי מה שאת כותבת – ניטו לא על הפרק.
      אז מיד לאחר החג, נפנה לסוכנויות יחסי הציבור של החברות השונות, וננסה להשיג לך מידע, לפחות ברמה הפורמלית – היכן נמצאים מרכזי השירות, ומה משך התיקון הממוצע ותקופת האחריות.

      בנוסף, וזו הערה כללית – יכול להיות ש-LG תהיה הבחירה שתתאים לך בסעיף השירות, ולו בשל העובדה ש-LG מוכרים מגוון מוצרים בישראל, כמו מכונות כביסה, מזגנים, טלוויזיות ועוד, ולכן סביר להניח שהם מחזיקים מערך שירות גדול ורובסטי יותר.

      אבל תשובות מפורטות יותר – לאחר החג!

      בברכת חג שמח,
      ניב ליליאן.

  • אסנת מנסיוני עם ניטו שנרכש בארץ, השירות סביר. לצערי צריך לנסוע לראשל”צ על כל בעיה שיש ושם הם דואגים לתקן או להחליף במידה וזה במסגרת האחריות.
    אין שליח שמגיע לתקן בבית גם לא בתשלום. לצערי הייתי צריך לנסוע כמה פעמים בגלל בעיות בסוללה, וגם עכשיו השואב מושבת בגלל בעיה בסוללה שהם החליפו כבר לפני כמה חודשים.

  • ,תודה על הכתבה.
    עדיין נשארתי מבולבלת וקשה להחליט…
    בתחילת הכתבה הזכרת את גובה השואב אולם אין התייחסות לכך. בשבילי זהו פרמטר חשוב ביותר.
    האם תוכל להוסיף ולרשום נתון זה עבור כל אחד מהשואבים?
    רינה

    • רינה היי,

      תודה לך שבאת לקרוא!

      את צודקת. על אף שההבדלים בין רוב השואבים הם מילימטרים בודדים בגובה, אאסוף את כל הנתונים ואפרסם כאן בתגובות.

  • ואו איזה דיון מרתק!! המסקנה שאשמח לקבל את כולם לנסיון פרטי בבית רק מהסקרנות….

    • M – עשינו את זה בשבילך… 😉

      להזכירך, הדיון הוא בין עיתונאי נטול פניות (אני), ובין “גיא”, מגיב המסרב להזדהות בשמו המלא ובשביל מי הוא עובד,
      שכל המטרה שלו היא לקדם את ניטו ולעשות “בקרת נזקים” למסקנות שלי בכתבה, שנוגדות את האינטרסים שלו או של שולחיו.
      מרתק? אולי.

  • רומבה באמת מנקה לא רע אבל לא נתתם דעתכם לפילטר של רומבה, הוא נסתם מאוד וצריך לנקות אותו פעם בשבוע לי יש קומפרסור ולא ניתן לנקות את הפילטר ללא לחץ אויר, לכמה אנשים יש קומפרסור בבית?

    • מוק היי,

      בעניין המסנן – בהיבט הזה הרומבה הוא לא יותר מוצלח או יותר גרוע משואבים אחרים – כולם דורשים ניקוי תקופתי של המסנן. עצה שלנו: נסה מברשת שיניים ישנה. ^_^
      המונואל הוא בינתיים השואב הרובוטי היחיד שנתקלנו בו שהמסנן שלו מתפרק לכל רובדיו, ומאפשר ניקוי טוב ויעיל יותר שלו (עוד סיבה שהוא קיבל את בחירת העורך שלנו, לצד הרומבה).

  • יש לי ניטו, ובית גדול. השורה התחתונה – הוא בדרך כלל לא מצליח לסיים את כל הבית, אם בגלל שהוא טיפס על רגל של כורסת טלויזיה מסתובבת, נתקע בזוית על שטיח חדר הילדים, או סתם נתקע באמצע המטבח ללא סיבה ברורה לעין.
    קצת יותר בפירוט – אלגוריתם הניווט עושה עבודה טובה, אבל הבטריה לא סוחבת, ויכולת ההתגברות על מכשולים אפסית. כיום אנו משתמשים בו רק בתוכנית לניקוי נקודתי (עושה עבודה סבירה בטיפול בפירורים מתחת לשולחן האוכל אחרי הארוחה).

  • גם לי יש ניטו ואכן כשהוא עובד הוא עושה זאת טוב
    חבל שבכתבה הזו לא הביאו גם את פרמטר השירות שהיה מוצי את ניטו בכלל מהרשימה המכובדתהזו
    ברגע שהמכשיר מתקלקל החברה בארץ נותנת שירות גרוע מזלזל מטרטרת את הלקוח לדעתי מחכים שתיגמר האחריות
    ואז יוכלו לעשוק את הלקוח בתיקון במחיר מופרז.
    אני יודע שאחרי הניסיון עם ניטו אני לא התקרב לחברה הזו.
    בנתיים אני מכניס ומוציא את המכשיר אחת לשבוע שבועיים מהתיקון מפעיל בבית בדרך כלל ע”י עזרה ידנית ומכניס לשירות
    בקיצור מי שרוצה מכשיר טוב ושירות טוב לא להתקרב לניטו
    אתם תצטערו על הרגע במידה ותהיה תקלה
    מה גם שהבטריות שלהם יקרות ולא מחזיקות יותר משנה
    אייל

  • יש ברשותי רומבה 770. מנקה מצויין אבל הוא נתקע בחפצים מאוד באגרסיביות וגם די מרעיש ככה שאנחנו מפעילים אותו רק לפני שיוצאים מהבית.
    אני מחפש לקנות שואב נוסף שיהיה בעיקר שקט לניקוי יומיומי. בעקבות הכתבה ועוד דעות שקראתי ושמעתי אני כנראה אלך על ה-LG.
    אעדכן בקרוב…

  • היי,
    אחלה כתבה. תודה.
    הבטחת כמה השלמות (שירות, גובה). פיספסתי אותן?
    אשמח גם לדעת מה הדגמים שהכי מתאימים לבית עם בעלי חיים (שני כלבין שעירים)?
    תודה,
    אורן

    • היי אורן,

      לא פספסת. לצערי, בסוף לא הסתייע. אבל אנחנו עובדים על כתבה חדשה עם דגמים עדכניים, שכוללת גם התייחסות לאלה.
      כעיקרון, מה שכתוב בכתבה. כל הדגמים עושים עבודה טובה, אבל מההתנסות האישית שלי איתם, כבעלים של חתולה –
      אני חושב שהרומבה הוא הבחירה הכי טובה שלך כמגדל חיות מחמד.
      תתחדש!

  • היוש.
    הגעתי לפה מחיפוש בגוגל לשואב רובוטי.
    אני מוכרח לציין שהתגובות מטעם מה שנראה “ניטו” פשוט גרמו לי להתרחק מהמותג (גם אם הוא היה הא’ של הא’ בכתבה, בתגובה של מי שנראה מטעם יש טעם, רע.)
    אני מתלבט בין שניים אחרים למרות שאני הולך כעת לבדוק חדשים (עברו איזה שנה וחצי מאז נכתבה הכתבה)
    אחלה כתבה ותודה.

    ורק רציתי לציין ש60 מטר או 250 מטר זה באמת לא משנה, הרובוט בסופו של דבר יסיים לעבור על הדירה. לא היום? אז מחר.

  • הי, אני מאוד מתלבט איזה רובוט לקנות ואני ממש ממתין בקוצר רוח לכתבה מעודכנת כיוון שIROBOT יש להם דגמים חדשים, ולפי תגובות במקומות אחרים נשמע מאוד מלהיב, ולעומת זה המנואלה זה דגם ישן יחסית מלפני שנה וחצי, אודה לך מאוד. אהרון

    • אהרון היי,

      אנחנו עובדים על זה!

      תודה על הסבלנות ותעקוב אחרינו. בקרוב נוציא אחת מעודכנת.
      (כפי שאתה רואה, כתבות כאלה הן הרבה מאוד עבודה…)

  • כמו הרבה כאן, גם אני מעוניין לרכוש אבל מתלבט. הכתבה בהחלט יסודית ונותנת כיוונים. גם לי היה מוזר לראות שהניטו שקיבל ציונים גבוהים בכתבות אחרות על ניווט
    ( http://www.geekster.co.il/tech/2014/3/9/roomba-vs-neato ) מוצא את עצמו בתחתית הרשימה. מהתגובות כאן וגם מסידור הפס המגנטי שנראה לי מיושן, אני כנראה לא אלך עליו. הרומבה (יש לי אחת בת חמש שנים) דווקא הפתיעה בקטע של הניווט שכן הנסיון שלי הוא של רומבה ברוטלית שמתנגשת בחפצים ומהלך הניווט שלה בכלל לא ברור. אצלי היא גם מתקשה לטפס על תחנת העגינה. המיגדלור דווקא עובד מצויין והסוללות הענקיות מחזיקות מעמד כבר 5 שנים! מעניין שהרומבה גברה ביכולת הניקוי על המנואל למרות הסחבה הרטובה. לא צילמתם את המברשות של ה- LG אבל על פניו נראה שגלילי הסיליקון של הרומבה נותנים לה ייתרון משמעותי (גם בכתבה השנייה).

  • היי ניב יש צפי ליציאת כתבה עם דגמים עדכניים? כמו שכתבת בתגובות לפני חצי שנה ושוב לפני חודשיים שאתם עובדים על זה? עבר הרבה זמן מאז :/

    • שלומי היי,

      עוד שבוע אתה יכול להמתין? 🙂
      סבלנות. הדברים האלה לא תלויים רק בנו, וחיכינו לא מעט לחלק מהיבואנים עד ששלחו שואבים לבדיקה. רק השבוע נחתו אצלי הסמסונג והאיירובוט מהדגמים האחרונים. עוד טיפה סבלנות. זה ישתלם. מבטיח

  • בטח לא יפרסמו את הפוסט הזה כי הכתבה ממומנת ע”י היבואנים.- אבל למקרה שבכל זאת.. – פעם ראשונה שאני כותב תגובה על משהו באינטרנט אבל לאחר שקראתי את הכתבה הייתי חייב לשתף
    לפני כחודש קניתי באינטרנט שואב רובוטי של שיאומי (xiaomi) ב-350 $ , הגיע תוך מספר ימים עד לבית, פשוט מדהים! עיצוב נקי יפה ופשוט, נותן עבודה מצויינת והרבה יותר טוב מכל החברות המופיעות כאן בטח יחסית למחיר שלו ( פחות מחצי מהמחיר של הרומבה )- מומלץ מאד! חפשו באינטנט- יש ל xiaomi רק דגם אחד- כל התכונות שאיבה שלו / רעש / התמצאות בחלל וכו’ – הכי טובות שיש… מומלץ מאד ! (מגיעה ללא שטיפה )

    • חופי,

      תראה, פרסמנו את התגובה שלך. אבל אם אתה עוד פעם תאשים אותנו שאנחנו ממומנים על ידי מישהו או לא שקופים אני אתייחס לזה כלשון הרע.
      אני לא אאשר תגובות שקריות שמשמיצות את המגזין או את הכותבים. אף אחד לא מממן אותנו. אנחנו עובדים בשביל גורם אחד – הקוראים שלנו.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner