מה חדש ב-ווינדוס 11?

ווינדוס 11

לפני מספר ימים שחררה מיקרוסופט את העדכון הגדול ל-ווינדוס 11, עדכון 23H2 (גירסה 22631) שיצא כחבילת שיפורים. בין השיפורים יש עדכוני אבטחה, תוספת של סייען בינה מלאכותית למערכת ההפעלה, תוכנת צייר מעודכנת ועוד. הנה כל השיפורים שאתם צריכים וצריכות לדעת עליהם

טייס משנה עם בינה מלאכותית – בשווקים נבחרים, מיקרוסופט הוסיפה את CoPilot, סייען הבינה המלאכותית שלה המבוסס על ChatGPT. הוא די דומה לסייען שכבר קיים בבינג צ’אט ששולב כבר בגירסאות קודמות של ווינדוס 11, אבל הסייען החדש יכול לעשות יותר פעולות גם בתוך המערכת המקומית – כמו לפתוח אפליקציות ולבצע הוראות אחרות, כשהוא משולב לרוחב כל המוצרים של מיקרוסופט. כרגע מדובר בגירסת Preview בלבד, אבל היכולות שלו צפויות לגדול עם הזמן, כשהמטרה היא להפוך אותו לכלי עבודה יומיומי

יכולת נוספת המשולבת בו היא יצירת תמונות עם מנוע DALL-E 3, מה שמיקרוסופט מכנים CoCreator, עם יכולת לעבד וליצור תמונות בהוראות טקסט בלבד עם הגירסה החדשה של מנוע יצירת התמונות. כרגע היא זמינה לבודקי גירסאות הניסיון בלבד.

יכולות נוספות כוללות הן האפשרות להוציא טקסט מתמונות השמורות ב-OneDrive, ולהעתיק אותן ישירות ללוח ההעתקה ועוד.

מפתחות Passkey וחישת קרבה – שיפור אבטחתי עיקרי הוא התוספת של Passkeys, המחליפים את הסיסמאות הרגילות, עם מסך חדש שלם המוקדש להם תחת ההגדרות של ווינדוס 11. במקביל, שופרו יכולות חישת הקרבה של אדם ליד המחשב כדי למנוע שימוש לא מורשה כשאתם לא ליד המחשב – כמו גם עמעום חכם של המסך כשתשומת הלב שלכם לא מופנית אליו, שבין השאר גם יחסוך בסוללה. את האפשרויות האלה אגב יש להפעיל באופן יזום במערכת.

שיפור בגיבוי – תוכנת הגיבוי של ווינדוס 11 גם עברה שדרוג. למי שלא מכיר אותה, היא מאפשרת לכם לגבות קבצים, הגדרות, אפליקציות וסיסמאות לחשבון המיקרוסופט שלכם. היא לא מחליפה תוכנות גיבוי צד שלישי ולא מגבה אפליקציות מסורתיות אלא רק כאלה שהורדו מחנות ווינדוס, אלא בעיקר נועדה לאפשר מעבר קל ממחשב למחשב ומגבה את הדברים החשובים לכם לענן.

כלי החיתוך – כלי החיתוך הוותיק תובל אף הוא בתבלין בינה מלאכותית, וכעת נוספו לו יכולות כמו יכולת לקרוא טקסט מתוך תמונות שנלכדו ולהעתיקו ליישומים אחרים. עוד מאפשר עכשיו כלי החיתוך לטשטש או להסתיר פרטים רגישים בתמונות תחת האפשרות Redact (הוא יודע אוטומטית לזהות ולהסתיר טלפונים וכתובות דואר אלקטרוני!), וכחלק משיפור לאפשרות ללכידת וידאו אפשר גם להקליט וויס אובר במהלך ההקלטה של המסך ולהשתמש במספר התקני קלט. נהדר.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

צייר חכם – העדכון הכי חשוב שיצא לצייר ובתחרות ישירה לפוטושופ היא היכולת להוסיף שכבות בעריכה, דבר שלא היה קיים בצייר בעבר. אפשר להוסיף שכבות, לגרור אותן אחת מעל או מתחת השניה, להציג או לכבות – בדיוק כמו בתוכנות גרפיקה מתקדמות ויקרות. תוספת חדשה נוספת היא האפשרות לשקיפות. אמנם זו הייתה זמינה כבר בקובצי PNG, אבל כעת אפשר להוסיף שקיפות בהליך העריכה ולשמר אותה.

יכולת הבינה המלאכותית הכי משמעותית שנוספה לצייר ואולי גם הכי שימושית, היא היכולת להעלים את הרקע ולסלק אותו. בכל תמונה שבה יש דמות או עצם בחזית על רקע, יהיה ניתן לבחור רק את העצם שבחזית ולמחוק את הרקע כולו. אפשרות נוספת היא לבחור חלק מהרקע בלבד ולמחוק אותו.

צייר בגירסתו החדשה, יקבל גם הוא את השילוב של מחולל התמונות DALL-E 3, עם כפתור חדש בשם Create. אגב, האפשרות הזו תהיה מוגבלת בעזרת שימוש בקרדיטים. כל משתמש יקבל 50 קרדיטים בחינם כאשר כל יצירה תעלה קרדיט בודד. היי, גם שרתים עולים כסף.

אאוטלוק חדש – ולבסוף, יש ב-ווינדוס 11 אאוטלוק חדש, עם עיצוב חדש שעכשיו תואם לשאר ווינדוס 11, קיצורי דרך לתוכנות אופיס אחרות, OneDrive ועוד. תפריט התצוגה מכיל תצוגות חדשות לדואר הנכנס. בצד הבינה המלאכותית שמשולבת גם כאן, יש חיזוי טקסט שעוזר לנסח מיילים, ותצוגה חדשה בשם “היום שלי”, שמציג אירועים קרובים. אפשרויות טיפול בדואר כוללות עכשיו נעיצה, תזמון מיילים, וכלי כללים חדשים לסידור התיבה. מנגד, אין תמיכה בעבודה לא מקוונת, שתתווסף במהלך החודש.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner