אמש (ב’) פתחה אפל את וועידת המפתחים שלה בנאום המסורתי, שבו היא מתווה ומציגה את דרכה לשנה הקרובה. כמו גוגל ומיקרוסופט בשבועות האחרונים, גם אפל כאן שולפת את השפנים מהכובע. האירוע של אפל היה ארוך, ונמשך למעלה משעתיים(!). חלקו היה משמים, אבל בחלקו הוצגו הפתעות. אז חסכנו לכם את החלקים המשמימים והבאנו רק את ההפתעות – הנה 14 הנקודות. של אפל. לא של ווילסון.
1. אמזון פריים מגיעה לאפל TV – הכרזה מאוד צפויה, והיא ששירות הווידאו של אמזון הגדולה, יגיע גם לאפל TV. זו בעצם הייתה ההכרזה המשמעותית היחידה עבור המוצר הזה, ובכירי אפל מיהרו לדלג הלאה, אל ה-WatchOS, ה-OSX ו-iOS החשובות יותר מבחינתם, לאור ההצלחה החלקית של השעון.
2. שיפורים בסאפארי – בגירסה הבאה של מערכת ההפעלה של אפל למחשבים, שתיקרא כמה לא מקורי, High Sierra (לגירסה הנוכחית קוראים סיירה), יהיו שורה של שפצורים לדפדפן הוותיק. ראשית, אפל התרברבה שסאפארי עומד להפוך הדפדפן המהיר ביותר במערב, טענה שנצטרך לבדוק בעצמנו ואנחנו קצת סקפטיים לגביה בעיקר בגלל הביצועים המצויינים תדיר של כרום. עוד יכניסו אפל שיפורים שכבר אפשר למצוא בדפדפנים אחרים כמו מניעת ניגון אוטומטי, אבל גם שימוש באינטליגנציה מלאכותית (מילה שחזרה הרבה אמש) למניעת מעקב. אלה חדשות רעות ל-ynet, כמו גם לאתרים אחרים שמפעילים עשרות תוכנות שכאלה.
3. מחליפים מערכת קבצים – עד היום, במשך עשרות שנים, אפל השתמשה במערכת הקבצים הייחודית לה, HFS. אמש הוציאה אפל את מערכת הקבצים הזו לגמלאות, ומחליפה אותה ב-Apple file System או APFS בקיצור. זוהי מערכת קבצים מודרנית, 64 ביט, עם הצפנה בבסיסה ויכולות מהירות. קרייג פדריגי, ראש מחלקת התוכנה של אפל, המכונה גם Hair Force One בשל שיערו המרשים, זרק על הבמה שורה של מונחים טכניים אבל השורה התחתונה: פעולות יומיומיות כמו העתקת קבצים יקרו הרבה יותר מהר. כלומר, מיידית. אין יותר בהייה בגרף התקדמות – סוג של מכה מתחת לחגורה למיקרוסופט, שעד היום על אף הכרזות ושמועות, עוד לא נפטרה מ-NTFS הקשישה במערכת ההפעלה הצרכנית שלה, ווינדוס 10.
4. מציאות מדומה – ואם בשמועות עסקינן, כבר תקופה ארוכה יש רחש בחש בתעשיה על כך שאפל מפתחת מסדת מציאות מדומה משלה, וכי גייסה לשם כך מאות מהנדסים. ברם, אמש אפל עשה מהלך מפתיע, והודיעה על תמיכה רחבה, בינתיים רק בתוכנה, דווקא לפלטפורמה קיימת: קסדת ה-Vive של חברת Steam ושל HTC. פלטפורמת הגרפיקה שלה, Metal, תכלול מעכשיו גם Metal for VR עם תמיכה במנועי מציאות מדומה כמו SteamVR ו-Unreal. הדגמה מאוד מרשימה של היכולות ויישומי העריכה למציאות מדומה, הדגימו על הבמה אנשי ILM של ג’ורג’ לוקאס, מלווים בפריטים ממלחמת הכוכבים וגם דארת’ וואדר בעצמו.
5. מתיחת פנים לקווים הקיימים – כמובן, באופן המסורתי, אפל גם עושה מתיחת פנים לקווי החומרה הקיימים שלה, ה-iMac, המקבוק והמקבוק פרו, כמו מעבר למעבדי הדור השביעי של אינטל, ותוספת זיכרון. בגדול, שם אין הכרזות מרעישות, מלבד התוספת של ת’אנדרבולט, תקן העברת הנתונים המהיר של אינטל שמעתה נתמך ישירות באמצעות USB-C.
6. מוצר חדש! iMac Pro – כדי לא להרדים לגמרי את הקהל שהתכנס באולם הכנסים של סן חוזה, אפל גם הודיעה שהיא מוציאה מוצר חדש – iMac Pro. בכך, אפל קופצת עם קו מחשבי ההכל באחד שלה גם לשוק תחנות העבודה המקצועיות. המחשב, שיגיע באפור חלל, יחומש במעבדי זיאון עם 8, עשר או 18 ליבות למי שרוצה, כרטיסי המסך שלו יהיו Radeon Vega, שהם כרטיסי מסך המיועדים לשוק המקצועי, זיכרון של 128 גיגהבייט מסוג ECC (עם יכולת תיקון טעויות מובנית), ועד ארבעה טרהבייט של SSD, ואפילו שקע רשת של עשרה גיגהביט אתרנט. המחיר? שווה לכל נפש: 5000 דולר (4999). אפל טוענים שמערכת דומה מבוססת ווינדוס, תעלה לכם יותר. למי שרוצה את האפור האפור הזה על שולחנו, ה-iMac Pro יהיה זמין בדצמבר.
7. האחות הגדולה סירי – פדריגי הכריז גם על שורה של שיפורים, איך לא, לסירי. כעת יתווספו לסייעת הדיגיטלית של אפל גם יכולות תרגום בזמן אמת לכמה שפות כאשר סירי יכולה לדבר במקומכם בשפה המקומית, והיכולת שלה לחקות אינטונציות אנושיות מתרחבת עוד יותר, כך שהיא יכולה ממש “לשחק” עם הקול שלה ולהישמע אנושית לחלוטין, כמו גם יכולות חיזוי והצעות – כך למשל אם גלשתם וחיפשתם מידע על איסלנד, אז פתאום יופיעו לכם גם חדשות משם באוסף החדשות שלכם. קצת נבהלנו מיכולות האח הגדול שנוספו עכשיו בזכות האינטליגנציה המלאכותית לסירי, וכדאי שמשתמשי אפל יעשו שימוש מודע ביכולות הללו. החיבורים הללו קצת יגרמו לפעילי פרטיות להתגרד.
8. מיפוי פנימי של אתרים – אפל מתאמצת מאוד לשפר את יישום המפות שלה, וכעת מתווספות לאפליקציה גם מפות פנימיות של אתרים פופולריים בארצות הברית, כמו קניונים ושדות תעופה. התוספת תושק בתחילה עם מפות של אתרים בערים מרכזיות בארצות הברית וכמה מקומות מחוצה לה (כמו לונדון), ועם הזמן תתרחב.
9. מצב לא להפריע בזמן נהיגה -גישת האח הגדול לא נעצרת רק בסירי. כעת חברת התפוח הנגוס רוצה שתתמקדו בנהיגה ולא תסמסו, ולכן פיתחה מצב “נא לא להפריע” מיוחד לנהיגה, שגם יופעל אוטומטית לפי מדידה של תנועה באמצעות אפקט דופלר מרשתות ויי פיי וכמובן, נתוני GPS. הרעיון הוא שבזמן נהיגה, לא יוצגו לכם התרעות כלל והמסך יואפל. אנשי קשר מוגדרים, יוכלו לפרוץ את ההאפלה שאפל כפתה על המסך שלכם באמצעות הוספת המילה Urgent (דחוף או בהול) להודעה שלהם. על אף שנראה שהפיתוח הזה באמת יכול לשפר בטיחות בנהיגה על ידי מניעת הסחות דעת לנהג, הוא נראה אמצעי קצת מוגזם ופטרוני. אבל פטרוניות וגישה אדנותית למשתמשיה מעולם לא הייתה זרה לאפל. נו, לפחות תהיה אפשרות לרמות את התכונה בטענה “אינני הנהג”.
10. חנות היישומים עם מראה חדש – לראשונה בתשע שנותיה, חנות היישומים של אפל, ה-AppStore, עוברת עיצוב מחדש. וכעת היא נראית כמו… הפליי סטור של גוגל. מהחלוקה ללשוניות והפרדה לאפליקציות ומשחקים בנפרד, דרך מסך הפתיחה עם ההמלצות ועד למסך הפרטים של האפליקציה הבודדת, נראה שאפל פשוט ישבו והעתיקו את הפליי סטור בעלת העיצוב המוצלח, כמעט אחד לאחד – לרבות הציונים, בחירת העורכים, כמות הורדות וכל הפרטים שמשתמשי אנדרואיד כבר מכירים. כמובן, זה בהחלט נראה יותר טוב מפעם.
11. בינה מלאכותית למפתחים – אפל, כמו עמיתותיה, מכירה בכך שבינה מלאכותית היא עניין חשוב וגדול מאי פעם. לכן, החברה מרחיבה את ערכת המפתחים שלה למכונות לומדות, המכונה ML קיט, כדי לאפשר גם למפתחים שלה גישה ליכולות נרחבות של בינה מלאכותית, ראיית מכונה ועוד.
12. מציאות מועשרת – כאמור, עד אתמול, אפל לא הייתה פעילה כלל בזירות של המציאות המדומה והמציאות המועשרת, וכעת פתאום נראה שהיא קופצת פנימה עם שתי רגליים. נכון, לאפל אין עדיין חומרה ייעודית משלה למציאות מועשרת, אבל היא הוסיפה אותה ישירות על האייפד, וזה נראה מצוין. על הבמה הציגו גם אנשי WingnutAR, חברת המציאות המועשרת (או מציאות רבודה), של הבמאי פיטר ג’קסון והציגו סצינה א-לה פיירפליי עם חלליות שמרחפות בחלל האולם בסן החוזה ונוחתות על זירת התרחשות שנפרשת על שולחן.
13. אייפדים מקבלים סייר קבצים – עוד ב-iOS 11, הגירסה הבאה של מערכת ההפעלה הניידת יהיו שורה של שיפורים לאייפדים, בדגש על האייפד פרו (שגם מקבל גודל חדש, 10.5 במקום 9.7 אינץ’): אפל מציגה לראשונה יישום שהוא בעצם העתקה של סייר הקבצים הוותיק של ווינדוס, כולל יכולת בחירה וגרירה עם האצבעות (סוף סוף מישהו עושה שימוש רציני בריבוי מגע!), ותמיכה בשירותי ענן, כמו גם ריבוי משימות ופתיחה של יישומים זה לצד זה. באופן אירוני, iOS מעולם לא נראתה דומה יותר לווינדוס 10.
https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc
14. הומפוד – הגענו לקינוח. באופן די מצופה, הציג פיל שילר, סמנכ”ל השיווק הוותיק והשחצן של אפל, את ההומפוד (בתמונה מעלה). על אף שיש לו שם שנשמע כמו סוג של תפוח אדמה, זהו רמקול חכם, בדומה למוצרים שמשווקות כבר אמזון וגוגל, הכולל בתוכו את סירי, אבל לכאורה, אמור להציע איכות צליל טובה יותר. וכמו אצל אפל, הוא יימכר במחיר מפולפל של 349 דולר – לא זול בשביל רמקול חכם. כמובן, הוא מעוצב לעילא ולעילא ומוסגל להגיש מוזיקה מותאמת אישית ולענות על שאילתות. יהיה מעניין לראות איך הוא יתמודד בשוק מול המוצרים החכמים והבוגרים של אלקסה, גוגל הום וקורטנה.
[…] לקסדות מציאות מדומה שמדברות על מטאוורס, אפל כבר כללה את כל האפליקציות […]