המחשבים של 2023: גמישים, נגללים ועם דיו אלקטרוני

Yoga Book 9i

תערוכת CES האחרונה כללה הרבה רעיונות לממשקים נועזים – לא רק מחשבים עם מסכים גמישים שתופסים יותר ויותר נפח, אלא גם פשוט רעיונות מעניינים. שתי חברות שבלטו בעניין הזה בתערוכה הן לנובו וסמסונג, לצד רעיונות מקוריים מאייסר ועוד שמראים איך ייראו המחשבים הניידים שלנו בשנה או השנתיים הקרובות. נתחיל עם לנובו. את עיקר תשומת הלב של העיתונאים ובכלל, היה ה-Yoga Book 9i, שהוא מחשב נייד בתצורה של שני מסכי מגע המחוברים יחדיו בציר דמוי כריכת ספר, ואליהם מצורפת מקלדת שאותה ניתן לאפסן ביניהם בזמן נשיאה. הקונספט הזה מזכיר את ה-X1 Fold שראיתי בברלין, אבל כאן לא מדובר ביריעה אחת גמישה אלא פשוט שני מסכי מגע שעובדים יחדיו.

מגוון התצורות כאן הוא אדיר, אפשר להציב את שני המסכים זה מעל זה, למסך מגע ענקי, אפשר להשתמש בו כמו לפטופ צדפה רגיל ואז המסך התחתון ישנה את התצוגה למקלדת מגע (למי שמתגעגע למקשים אפשר כמובן להצמיד את המקלדת המצורפת), אפשר לעבוד איתו בתצורה אנכית של שני מסכים מאורכים זה לצד זה…באמת אפשרויות כיד הדמיון.

כמחשב עילי, ל-Yoga Book 9i יש מפרט מאוד חזק.  הוא מבוסס על מעבדי הדור האחרון של אינטל, דור 13 ובנוסף יש לו שני מסכי 13 אינץ’ מחוברים יחדיו. הרזולוציה של כל אחד מהם היא 2.8K, כאשר אלה מסכי OLED PureSight שמצטיינים בחדות ובעומק צבעים (כמו ה-ThinkPad Z13 שסקרנו כאן לאחרונה), לצד תמיכה בדולבי אטמוס עם סאונד באר מסתובב ועם רמקולים של באורס אנד וילקינס. עוד נודע לנו שהוא יהיה בצבע תכלת מתכתי.

לצד ה-Yoga Book 9i הציגה לנובו כמה חידושים עם דיו אלקטרוני, eINK, הטכנולוגיה של ספרים אלקטרוניים שגם משמשת את BMW ליצירת רכב שמחליף צבעים. ה-ThinkBook Plus Twist, מספק את הטוב שבשני העולמות עם מסך מגע 3K מצד אחד ומסך דיו אלקטרוני מהצד השני, הכולל גם עט חרט לציור וכתיבה, כאשר שניהם סובבים על ציר ואפשר להחליף ביניהם. בהחלט קונספט מעניין שנשמח לבדוק יותר לעומק.

אבל המחשב הכי מסקרן עם דיו אלקטרוני שהציגה לנובו הוא הSmart Paper, התשובה של לנובו לגל הטאבלטים המאפשרים גם לכתוב עליהם בצורה טבעית, כמו נייר ועיפרון או עט (בישראל כרגע משווק ה-Remarkable 2 שטרם יצא לנו לבדוק, אבל יש גם אופציות מבית אמזון ואחרים). זהו טאבלט בן 10.3 אינץ’. עם מסך דיו אלקטרוני בגווני אפור, ועם התאמה אוטומטית לרמת התאורה. הוא יכול לאחסן עד 50,000 דפים עם סוללה ארוכת חיים, הוא כולל עט חרט וממיר כתיבה חופשית לטקסט באופן מיידי, ומאפשר גם סנכרון של מסמכים לענן. יחידות ראשונות יהיו זמינות באביב 2023.

לנובו Smart Paper

נגללים ומתקפלים

סמסונג מצדה הציגה חזון שלם של מחשבים עם מסכים גמישים, ומילאה חדר שלם בדוגמאות ומחשבי קונספט. למעשה מדובר בטאבלטים, שבגלל גדלי המסך המשתנים – הגבולות בין סמארטפון לטאבלט למעשה מטשטשים עד לא קיימים, והכל תחת המותג Flex, לפחות כשם זמני.

קונספט אחד הוא סמארטפון/טאבלט שמתקפל לא פעם אחת אלא פעמיים, כלומר שלושה חלקי מסך שמתקפלים זה על זה, ואילו קונספט אחר בשם Flex Hybrid הציג מכשיר שהוא גם מתקפל וגם נגלל ויכול להתרחב מצג של 10.5 אינץ’ ביחס של 4:3 לצג של 12.4 אינץ’ עם יחס 16:10.

סמסונג Flex Hybrid. גם מתקפל וגם נגלל

סמסונג גם הציגה צגים גדולים יותר, המיועדים ללפטופים עתידיים, כמו למשל צגי 17 אינץ’ נגללים ומתרחבים, כמו ה-Slidable Flex Solo, שמתרחב מצדו האחד או ה-Slidable Flex Duet שמתרחב משני קצותיו. אם תשאלו את הסמסונג, העתיד הוא גמיש.

ונקנח עם אייסר. מחשבי כרומבוק בדרך כלל הם מחשבים קלים וזולים, אבל יש גם יוצאים מהכלל, וה- Chromebox CXI5 של אייסר הוא כזה. מדובר במחשב שולחני קטן, עצמתי יחסית למפרט של ChromeOS, שגם מתיישב בתוך רגל של מסך – כך שהוא גם לא תופס מקום על השולחן, וגם ניתן להחלפה או לשדרוג בקלות במידת הצורך. אייסר אמנם מייעדים את המוצר הזה לעסקים, מפעלים וארגונים גדולים, אבל זהו גם פיתרון חמוד למי שרוצה מחשב חזק עם ChromeOS על השולחן שלו, מבלי שיתפוס מקום.

אייסר Chromebox CXI5

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner