איך הקורונה שינתה את המחשבים הניידים שלנו?

Latitude 9420 2-in-1 with Dell Optimizer

הכתבה בחסות Dell Technologies


איש לא ציפה בתחילתה של שנת 2020 שתכה בנו מגיפה.

וירוס הקורונה, שהתפרץ בסין והגיע במהירות אל המערב, היכה אותנו בתדהמה ותבהלה. אנשים הסתגרו בבתים והוכרזו עוצרים, בדיוק כמו בסרטי בלהות הוליוודיים. אבל לאט לאט, החברות המערביות החלו להסתגל. כך

חברות הרפואה והתרופות נעמדו על רגליהן והחלו לפתח חיסונים ובדיקות בהליך מואץ, וכך גם חברות המחשבים החלו להתאים את עצמן לדרישות של עולם עבודה שצריך להתנהל מכל מקום.

במסגרת הזו, מערכי מיקרופונים שופרו, הושם יותר דגש על חיבורי רשת יציבים שכעת נדרשו לשיחות Zoom, ומצלמת הרשת, אביזר נשכח ואפרורי בימים כסדרם, לפתע הפכה להיות להיט מכירות, והן נחטפו מהמדפים. גם הפחד מהעברת הנגיף במגע, יצרה שינויים: משטחים אנטי בקטריאליים הפכו לעניין הכרחי, כמו גם הפעלה של התקנים ללא מגע (מי זוכר שהיינו לוחצים על כפתורי מעלית עם המרפק או עם קיסם ייעודי?) הקורונה, שינתה כליל את הדגשים ואת הצורה שבה נבנים כיום מחשבים ניידים. בואו נצלול לכמה מהשינויים שיצרה הקורונה בניידים של כולנו דרך עיניה של תוכנת ה-Dell optimizer.

נתחיל מהצורך של היעדר מגע. עד שהתבררה בדיוק העמידות של נגיף הקורונה על משטחים, הרבה אנשים התאמצו מאוד או לגעת במשטחים זרים עם כפפות, או לחטא כל דבר, אפילו מצרכי מזון מהסופר (עד שהתברר שיש סיכוי קטן מאוד להעברה דרך משטחים). זה חדר גם למחשבים ניידים, והתפתחה התכונה של פתיחת המחשב הנייד ללא מגע, פשוט על ידי קרבה. התכונה הזו שמשולבת בכל הניידים העסקיים של Dell מסדרות Latitude ו-Precision נתמכת ב-ווינדוס 10 ו-11, כאשר חיישני קרבה במחשב מזהים שבעליו התיישב מולו ופותחים את הנעילה באמצעות זיהוי פנים ביומטרי. עם התרחקות בעליו של המחשב ממנו, המחשב יינעל. זה גם טוב כדי למנוע פיגועי פייסבוק על ידי חבריכם למשרד…

מחשב Dell עם Dell Optimiser

תכונה נוספת קשורה לעולם העבודה החדש, או “העולם ההיברידי” כמו שהוא מכונה, שדרש התאמות בסיסיות וחשובות לעבודה מהבית או מבית הקפה. למשל, אם אתם בשיחת וידאו, ומתרחקים מהנתב או סתם החיבור האלחוטי שלכם מקרטע בגלל עומס משתמשים, השיחה תתנתק. בניידים החדשים של Dell שולבו טכנולוגיות הממטבות את חיבור הרשת ויודעות לזהות מראש בעיות חיבור, גם אם אתם צועדים עם המחשב למטבח, ודואגות לחיבורים מקבילים וממוטבים, כדי שתוכלו להמשיך בשיחת הווידאו שלכם ללא הפרעות.

ואם כבר דיברנו על הפרעות – רגעים מביכים שהפכו לסוג של שגרה חדשה נרשמו בקורונה, כשאנשים היו בשיחות עבודה מהבית, וברקע יש ילדים שמרעישים או כלבי הבית שנובחים בדיוק בחלק החשוב של המצגת או או ההרצאה שמועברת מרחוק. כך התפתחה התכונה של צליל חכם – ניפוי רעשי רקע חכם באמצעות בינה מלאכותית, המנקה את רעשי הרקע ומותירה רק את קולו של הדובר, לרווחת כלל המשתתפים בשיחה. הדגמה מרשימה במיוחד ניתן לראות כאן, עם בכי תינוק שמועלם לחלוטין למשתתפים בזכות הטכנולוגיה המשוכללת הזו ששודכה למיקרופונים בניידים.

במחשבים הניידים המודרניים של השנה הנוכחית, הבינה המלאכותית מסייעת גם למיטוב פעולת המחשב והתגובתיות, וגם לשמירה על פרטיות המשתמשים. כך למשל, תכונת SafeScreen שקיימת במחשבי Dell, יודעת לזהות באמצעות זיהוי חכם של פנים אנושיות המבוסס על למידת מכונה, אם מישהו מציץ לכם במסך מעבר לכתף כשאתם יושבים לעבוד בבית קפה, ולטשטש מידע רגיש על הצג באופן אוטומטי. היא גם יודעת לעמעם את המסך כשאתם לא צופים בו, כדי לשמור על חיי סוללה אפילו עוד יותר.

הבינה המלאכותית המשולבת בניידים עם Dell Optimizer, גם לומדת את דפוסי השימוש שלכם בנייד, לחזות מה הפעולות הבאות שלכם, ולהתאים את טעינת היישומים לזרימת העבודה הטבעית שלכם באופן אוטומטי, כך שתקבלו תגובתיות ומהירות עבודה טובות יותר.

כל התכונות האלה נשמעות לכם כמו מדע בידיוני, אך הן ממש לא. רובן כבר קיימות ומתאפשרות. ה-Dell Optimizer היא כלי מנצח, שהופך את חוויית המחשוב שלכם, לאישית באמת, עם שיפור מורגש בביצועים – גם של הנייד, אבל גם שלכם. בזכות התוספות החכמות האלה ואולי בזכות השינויים בניידים שיצרה מגיפת קורונה, “לעשות יותר” היא יותר לא סיסמה. היא מציאות.


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

מערכת "החיבור"

מערכת אתר "החיבור". שורת ההיכר שלנו עבור כתבות שנכתבו על ידי יותר מכותב אחד מזוהה

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner