לפני כשנה ראיינו ב-“החיבור”, את מאט קלי, אחד המהנדסים של חברת דייסון. קלי הגיע לארץ לטובת ההשקה של ה-V6, שואב האבק האלחוטי של דייסון עם המנוע הדיגיטלי (רוצים להבין מהו מנוע דיגיטלי? קראו את הראיון). אחרי שיבואני דייסון החליפו סוכנות יחסי ציבור, וקצת באיחור,
קיבלנו את ה-V6 לבדיקה.
הרעיון שעומד מאחורי ה-V6, הוא מעניין – זהו שואב אלחוטי, שנועד להחליף שואב רגיל, עם עצמת שאיבה מלאה (בניגוד לשואבים אלחוטיים שלרוב חלשים יותר) ולמלא את כל מטלות ניקיון הבית, וככזה הוא מגיע עם ערכת אביזרים מתאימים למשימה.
כמו כל המוצרים של דייסון, גם ה-V6, מעוצב למשעי. יחידת השואב עצמה מעוצבת כמו אקדח מסרט מדע בדיוני, כולל הדק, כאשר מיכל הפסולת מצוי בחזית, ואילו בסיס היחידה היא הסוללה. ל-V6 יש שני מסננים: אחד באחורי היחידה, והשני, מעל מיכל הפסולת שנמצא בבית מסנן המעוצב כמו עלי כותרת של פרח.שניהם ניתנים לשליפה בקלות ולשטיפה במים. לפתח היניקה בחזית אפשר לחבר מגוון של עזרים שגם מגיעים בערכה, ומיד נעסוק בהם.
מיכל הפסולת נפתח עם לחצן שממוקם מול הדק ההפעלה שמשחרר את המכסה התחתון כלפי מטה, ואילו בחלק האחורי נמצא כפתור הבורר בין עצמת שאיבה רגילה לעצמה מקסימלית, שמואר בטבעת כחולה. נורת החיווי המרכזית נמצאת ביחידת הסוללה.
ה-V6 כולל בערכה ששה אביזרים: מוט מאריך, ראש לשאיבת רצפה, ראש לשאיבת שטיחים, פיה לשאיבת ריפוד ביחד עם מברשת, פיה צרה וכלי ייחודי לדייסון, כלי ממונע עם מברשת מסתובבת לשאיבת ריפוד.
אתה מתחיל הכי חזק שלך ואז לאט לאט מגביר
השתמשנו בדייסון במשך כמה שבועות, והנה המסקנות שלנו. כשואב אבק אלחוטי, הוא מצוין. לניקוי מזדמן של אסון נקודתי, פשוט לוקחים אותו, מחברים את הראש המתאים, ושואבים. גם עצמת השאיבה הרגילה היא טובה, אבל עוצמת השאיבה המקסימלית היא מעולה. בבירור, המנוע הדיגיטלי עושה את שלו ועצמת השאיבה שלו במובהק יותר גבוהה משואבים אלחוטיים אחרים.
יחד עם זאת, נקודת התורפה היא הסוללה – זמן השאיבה הכולל בעוצמה רגילה הוא כעשרים דקות, ואילו שאיבה בעוצמה המקסימלית הוא אף פחות מזה, דקות בודדות. כאן הקונספציה של דייסון עבור ה-V6 שישמש כשואב ראשי עבור כל הבית, כושלת. לניקיון מלא, שבועי לצורך העניין, של שטיחים,
רצפות, שאיבת אבק ממדפים וחפצים ועוד, מחזור טעינה אחד פשוט לא מספיק.
אפשרות שמוזר שנעלמה מעיניהם של אנשי דייסון, היא להמשיך ולעבוד על זרם חשמל רציף, שזה קצת חבל, כי מחסום הסוללה הוא זה שמונע מה-V6 להפוך לתחליף שואב ראשי מלא. בחו”ל כבר נמכר דגם ה-V8, עם סוללה בטכנולוגיה אחרת, שמספקת זמני עבודה ארוכים יותר. כשיגיע הדגם הזה לארץ, ייתכן והוא מגשים את החזון של שואב אבק מלא שיכול לשמש לכל מלאכות הבית.
בעניין הזה, העבודה עם השואב עם המוט המאריך וראשי שאיבת הרצפות, וראש השטיחים (שניהם מכילים סיבי פחם ללכידת אבק), היא מעניינת – השואב מוטה כלפי מטה, ועובדים עם ההדק. זה די נוח, חוץ מהצורך ללחוץ על ההדק באופן רציף. מלבד זאת, הערכה די יעילה למרבית המטלות, ובמיוחד מצאנו שימושי את ראש השואב הממונע הקטן, שהיה אידיאלי לשאיבת ספות או לכלוך נקודתי. בכלל, ערכת הכלים במלואה הופכת את ה-V6 לשואב אלחוטי קטן ומצוין, לניקוי נקודתי בבית או ניקיון של רכב. חבל שהוא לא יכול לשמש באותה מידה כשואב אבק מלא, אבל הוא מתקרב לשם.
בכל הנוגע לנוחות הניקוי והטיפול, המסננים מאוד קלים לפירוק ולניקוי במים זורמים. מייבשים אותם עם נייר סופג או מגבת, והם טובים כחדשים. ברם, הניקוי של תא הפסולת קצת מסורבל. אמנם הפתיחה התחתית שלו, עם כפתור נפרד מול ההדק, היא יחסית קלה, אבל המבנה של תא הפסולת, עם מסנן גדול במרכזו קצת מקשה על הניקוי. מלבד זאת, ה-V6 די נוח לתפעול וניקוי שוטף.
שואב אלחוטי, לא תחליף
לסיכום, ה-V6, כמו מוצרים אחרים של Dyson, הוא מוצר טוב, מעניין ומלא השראה. כשואב אלחוטי הוא בין הטובים שתוכלו למצוא בשוק, אבל אם אתם מתכננים עליו כשואב ראשי לבית, כדאי שתהיו מוכנים לפצל את עבודת הניקיון השבועית לשני חלקים ולהמתין לטעינה שאורכת כמה שעות. מה שכן, המחיר של הערכה המלאה, הוא קצת מעל ל-2,000 שקלים. ניתן להשיג גירסאות רזות של ה-V6, עם פחות אביזרים שנקראות Plus ו-Animal Pro, שעולות פחות.
[…] הכתבה פורסמה במקור באתר "החיבור" של ניב ליליאן: https://www.lnk.co.il/medium/dyson-v6-review […]
[…] סקירת המוצר פורסמה במקור באתר "החיבור" של ניב ליליאן: https://www.lnk.co.il/medium/dyson-v6-review […]
[…] סקירת המוצר פורסמה במקור באתר "החיבור" של ניב ליליאן: https://www.lnk.co.il/medium/dyson-v6-review […]