5 דברים שלמדתי מהאחראי על ה-USB

אחת הפגישות הכי מעניינות שהיו לי בתערוכת ברצלונה, כמעט ולא נגעה לסלולר. במלון הקונגרסים שצמוד למתחם העצום של פירה גראן ויה, בשעת בוקר מוקדמת וסוויטת פגישות קטנה ואפרורית משהו, שעמדה בניגוד בולט לזרקורים ולפירוטכניקה של התערוכה הגדולה מעבר לכביש, ישבתי לארוחת בוקר עם בראד סאונדרס. 

בראד סאונדרס הוא איש אינטל, ונציג החברה לפורום USB-IF, שעד לאחרונה שימש כמנכ”ל שלו – וכיום מכהן כיושב ראש הפורום שמנהל את התקן שכולנו מכירים ומשתמשים בתוצריו מדי יום, כל היום. הפגישה הזו הייתה מאירת עיניים, והנה כמה דברים שלמדתי ממנה:

1. לא משנה עם איזה מטען אתם מטעינים מה. בניגוד לסברה שעד כה הכרתי, התקן בנוי ככה, שהאמפרג’ הגבוה לא יכול לפגוע בהתקנים עם צריכת זרם נמוכה, אלא אם פתאום יש קפיצה בזרם החשמל שהמטען לא יכול לווסת. כלומר, אתם יכולים לטעון את האוזניה שלכם עם המטען של הסלולרי, ולא יקרה לה כלום. היא תמשוך מהמטען בדיוק את כמות הזרם שהיא צריכה. יחד עם זאת, אם תנסו לעשות להיפך, כלומר לטעון מכשיר שצריכת הזרם שלו גבוהה עם מטען חלש, הוא ייטען – אבל מאוד לאט.

2. USB הם הסיבה להיעלמות של שקעי האוזניות.  בניגוד למה שמנסים לתפול על אפל, היא לא אשמה במגמה, או אחראית באופן חלקי בלבד. במסגרת עיצוב התקן של USB 3.1, החליטו אנשי פורום USB שהם מספקים גם פיתרון דיגיטלי לאודיו, ופוטרים את העולם מעונשו של החיבור האנאלוגי, שמייצר הרבה רעש סטטי ותופס הרבה מקום בהתקנים. אמרו ועשו. בקרוב תוכלו לראות בשוק יותר ויותר אוזניות עם חיבור דיגיטלי שיתחברו לשקע ה-USB-C בטלפון שלכם. ומה לגבי טעינה? ובכן, גם על זה חשבו: האוזניות יגיעו עם שקע מעבר למטען,pass through,שמאפשר לטעון את ההתקן תוך כדי שאתם מאזינים למוזיקה.

3. USB-C הפך להיות תקן רשמי. עוד לפני כמה שנים האיחוד האירופי פנה לחברות הטכנולוגיה, וסיכם איתן על תקן טעינה מחייב לכל האיחוד. זו ידיעה שכתבתי עוד בשלהי ימיי ב-ynet, אי שם ב-2010, ומאז הפך התקן למחייב, כאשר התקן הזה התגלם בבשר כ-USB-C. הוא הפך להיות לא רק תקן מחייב באיחוד האירופי, אלא גם התקן המומלץ של איגוד הטכנולוגיה והטלקום הבינלאומי (ITU). ומה עם אפל? מסתבר שחיבור הלייטנינג הוא תואם לחלוטין לתקן של USB 3.1, הוא פשוט בעל פינים אחרים – אבל לא מן הנמנע שאפל עצמה גם תעבור בסוף ל-USB-C, ומכאן המקור לשמועות העיקשות בעניין: כדי לעמוד
סימול מטען USB מאושרבדרישות של האיחוד, אפל תצטרך לספק מתאמים עם הטלפונים שלה – אז הפיתרון הפשוט יותר יהיה להצטרף לשאר העולם הנאור.

4. עם USB-C אתם יכולים לטעון גם את המחשב וגם את הסלולרי עם אותו מטען. זה חלק מגניב ממש, והוא תוצאה של יישום התקן שעוצב בשנים האחרונות. בטח שמתם לב שמחשבים וטלפונים חדשים יוצאים כמעט כולם עם שקע USB-C, שמשמש לרוב גם כשקע הטעינה של המחשב והסמארטפון. זה לא במקרה. בזכות התקן האחרון, תוכלו לטעון את המחשב שלכם עם המטען של הסלולרי – ולהיפך. זה פיתרון נהדר אם במקרה שכחתם אחד מהם בבית או פשוט יחסוך לכם מטען אחד לסחיבה. המחשב שלכם אולי ייטען באיטיות – אבל הוא ייטען ולא תהיו תקועים לגמרי בלי סוללה.

5. בקרוב יוצג סמל חדש למטענים עם סימון וואט. זו הייתה הסיבה העיקרית לקיומה של אותה ארוחת בוקר בברצלונה, והמשך ישיר לסעיף הקודם: כיון ש-USB-C עומד להיות תקן עיקרי במטענים, יצאו ב-USB-IF, עם סימול חדש למטענים, כנראה מעלה. הסימול יתפקד באופן דומה למה שעושה יוזמת Plus 80 בספקי כוח של מחשבים: מטען שיישא את הסמל, ישא גם ערך מספרי בוואטים, שזה ההספק שהוא מתחייב ומאושר על ידם לספק באופן יציב. הקץ למטענים עלומים ומסוכנים עם הספק לא יציב.

 


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

11 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner