הצצה ראשונה: סמסונג גלקסי S6

Samsung Galaxy S6

אתמול הושק בהרצליה טלפון הדגל החדש של סמסונג בישראל. אחר הצהריים הוא נחת על שולחננו, והנה כמה מסקנות ראשוניות, טרום הביקורת המלאה על שולחן הניתוחים של אזמל.

כשיצאו הביקורות הראשונות בחו”ל על ה-S6, הן היו מתמוגגות וטענו שסוף סוף לסמסונג יש ביד מכשיר יוקרתי, שראוי לתואר (ולסכום) של מכשיר עילית. אנחנו, שרגילים לקבל מסמסונג פלסטיק זול, היינו סקפטיים, עד שקיבלנו אמש את הטלפון. ווואלה, עמיתינו בחו”ל צדקו. ה-S6 הוא אופרה אחרת.

עם זכוכית גורילה משני צדיו, עם מסגרת מתכת ובלי טיפה של פלסטיק, מדובר ביצירה שמשתווה ליופי של האייפון או של האקספריה Z של סוני. למעשה, לא נעים להודות – היא מזכירה מאוד את האייפון. החל מהמראה הכללי, וכלה בשבכת הרמקול בתחתית המכשיר. כל העסק זועק “קיבלנו השראה” מאפל. הגב צבעוני ומגיע בארבעה גוונים, שלנו הוא שחור ספיר. ניסינו לצלם לכם את המרקם של הגב בתמונה הראשית. הוא יפהפה ומחזיר השתקפויות (במובן החיובי!). 

מעבר זריז, כי בעניין הזה, תמונה שווה אלף מילים (ושמנו לכם פה מספיק תמונות למאמר): החזית היא בעיקר מסך, שבכת רמקול האפרכסת דומה לקודם ובצדיה החיישנים והמצלמה הקדמית הרחבה, כפתור הבית (שהוא גם חיישן טביעות אצבע משופר) עודן. בגב, המצלמה הראשית, מעט בולטת מהגוף, ובצדה חיישן הדופק. בדופן הימנית, מגש ה-SIM (סמסונג עברו לננו SIM כמו אפל), וכפתור ההפעלה, בדופן השמאלית כפתורי עצמת הקול, שאם אנחנו לא טועים – לראשונה הם שני כפתורים נפרדים ולא כפתור אחוד. בראש המכשיר משדר האינפרה אדום (זעיר ואלגנטי), ובתחתית כאמור, שבכת הרמקול ושקעי מיקרו USB והאוזניות.

מבחינת אחיזה ביד, המכשיר מרגיש טוב ונוח, יחסית לעוביו הדקיק. והערת שוליים תרתי משמע: ה-S6 מצוין, ה-EDGE לעומתו, מרגיש קצת מוזר ביד, כי חלק מהשוליים הוקרבו לטובת מסכי השוליים.

הגלקסי S6 מצויד במסך 5.1 אינץ’, ברזולוציה גבוהה של 1440 על 2560 פיקסלים (2K). הבחירה המסורתית של סמסונג במסכי AMOLED מתוצרת בית, כרגיל משתלמת. הצבעים נהדרים ועשירים והחדות לא רעה בכלל. לגבי קריאות ונראות באור שמש ישיר – זה עובד, אבל רק אם בועטים את הבהירות למקסימום. נהנינו לראות עליו את הקדימון המסורתי של Skyfall. החליפה של דניאל קרייג הייתה שחורה כדבעי, וגם האורות האדומים בסצינת הספינה היו מצויינים. דגלי בריטניה על הארונות גם נראו בגוונים טבעיים מאוד. בסך הכל אנחנו מבסוטים מהמסך, וגם מאיכות הצליל. כל זמן שלא מכסים בטעות את שבכת הרמקול עם האצבע, הצליל שלו חזק וברור.

 במחלקת הביצועים, סמסונג גם משתמשת בתוצרת בית, עם מעבד האקסינוס 7, שהוא מתומן ליבות: ארבע ליבות Cortex A53 במהירות 1.5 גיגההרץ, וארבע ליבות Cortex A57, במהירות 2.1 גיגההרץ, שמצוותות כולן לשלושה גיגהבייט של זיכרון מהיר במיוחד. התוצאה הסופית: מכונת ביצועים חזקה. במבחני 3DMark, הוציא ה-S6 כמעט 21,673 נקודות, עם קצבי פריימים גבוהים של 55 פריימים לשניה גם במבחן הפיזיקה הקשה – בהשוואה לטלפונים מדור דומה, כמו ה-flex 2, שמשיג אותו אך במעט: 22,691 נקודות.

צילום ב-0.7 שניות

ואם כבר בביצועים עסקינן, כמה מילים על המצלמה. סמסונג לא קפצו פה מעל הפופיק, ונקטו בגישה של אפל: פשוט לעשות מצלמה טובה. המצלמה האחורית היא מצלמה של 16 מגהפיקסל, שסמסונג טוענים שיכולה להיכנס לפעולה תוך 0.7 שניות. עוד יש כאן כמה גימיקים חמודים כמו צילום אובייקט ב-360 מעלות, וצילום בהילוך איטי רק לחלק בתמונה.

עוד בנושא: ההזנק הישראלי שעושה מהפכה בצילום הסלולרי

המיקוד פחות מהיר ממה שציפינו, אבל יש פה גם מצב צילום “מקצועני” שזה בסמסונגית – מצב צילום ידני. בסך הכל ממעט התמונות שצילמנו איתו בינתיים יצאנו מרוצים, בעיקר הופתענו מיכולות המאקרו של הטלפון, שנראה שעולה על אחרים במחלקה הזו. בכללי, התמונות יוצאות מאוזנות ויפות ומוארות היטב, גם בזכות מפתח צמצם של 1.9.

גם במצלמה הקדמית יש שלל תעלולים שימושיים, כמו למשל צילום עצמי על ידי הנחת אצבע על חיישן הדופק, כמו גם זווית רחבה. חמוד!

כאמור, אלה רק טעימות ראשונות מהטלפון, שמכיל עוד המון אפשרויות ותכונות (כמו למשל התמיכה שלו בשני תקני הטעינה האלחוטית הפופולריים – גם Qi (צ’י) וגם A4WP (לשעבר PMA), נעילת טביעת האצבע ששוכללה, הצפנת knox, שינויים בממשק המשתמש שעודן ושופר ולא נראה מבולגן כמו בעבר ועוד ועוד, אבל צריך לשמור משהו לסקירה המלאה באזמל, לא?

בסך הכל, מהתרשמות ראשונית, ניכר שסמסונג הוציאו מכשיר טוב ומאוזן תחת ידיהם, שלראשונה ראוי לתואר “מכשיר דגל” בכל מה שקשור למראה ולאיכות בנייה. הדבר היחיד שמעיב על החגיגה הוא תג המחיר המאוד גבוה שלו. לא לחינם באירוע ההשקה אתמול, התחמקו אנשי סמסונג מלנקוב במחיר והפנו אותנו למשווקים – חברות הסלולר הגדולות ובשוק העצמאי.

 

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

4 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner