Huawei Watch: שעון חכם כמעט מושלם

בזמן שהביקורת הזו נכתבת, בעולם הכריזה חברת טאג האואר, בשיתוף עם אינטל, על השעון החכם שלה. הטאג האואר Connected, יעלה 1,500 דולר, והחברה מוכרת אותו עם עסקת טרייד אין מוזרה: אם בשנתיים לאחר רכישת השעון אתם לא מרוצים, תוכלו להחזיר אותו ולקבל שעון טאג האואר אנאלוגי במקומו. סוג של הצהרה סמויה של “תעזבו אותנו מהשטויות האלה של שעונים חכמים”.

אבל משעון חכם מרשים אחד לשעון חכם מרשים אחר. לפני כמה שבועות החלה וואווי למכור כאן את השעון החכם שלה, שיעלה 1,800 שקלים. הסתובבתי איתו לא מעט, והנה חוות דעתי. אם לעשות הרסן (ספוילר) קטן: זו תהיה פרידה קשה.

HUAWEI WATCH

שעון יד חכם

בדומה למה שהם עשו לעולם הסלולרי והנייד בכלל, גוגל פיתחו גירסה של אנדרואיד שמותאמת למחשוב לביש בשם Android Wear, ובהכרח מותאמת לשעונים חכמים. ואכן, המערכת שלהם משרתת מגוון חברות שגם נתנו אמון באנדרואיד הכללית לטלפונים שלהן, כמו LG, מוטורולה (שהייתה בבעלות גוגל לתקופה קצרה) וגם וואווי.

לוואווי היה מאוד חשוב עניין העיצוב. השעון החכם שלהם מעוצב כמו שעון יד גברי יוקרתי. הוא מתכתי, עגול, עם שוליים גבוהים שמגינים על מסך בן 1.4 אינץ’ ועם 400 פיקסלים רבועים. זו לא הרזולוציה הכי גבוהה בתעשיה, אבל הוא ברור וחד. כחלק מהמאמץ השעוני, בניגוד למשל, לאפל, היה חשוב לוואווי שהרצועה תהיה סטנדרטית כמו של כל שעון אנאלוגי. השעון הזה מגיע עם רצועת עור שחורה, אבל קיימות אופציות נוספות, ואתם יכולים להחליף את הרצועה לכל רצועה שתרצו בעזרתו של כל שען מצוי. גב השעון, העשוי פלדת אל חלד, מכיל את חיישן הדופק ואת תקע הטעינה עם ארבעה פינים קטנטנים. וכן, הוא אטום למים כך שתוכלו לשטוף איתו כלים, אבל לא היינו ממליצים להתקלח או לצלול איתו. על המסגרת שלו מצוי כפתור לחיצה מתכתי בודד, שמשמש בתור כפתור בית.

HUAWEI WATCH

עוד בתחום העיצוב, השעון הזה מתהדר באפשרויות עיצוב רבות של פני השעון, מעיצוב של שעון אנלוגי קלאסי עם ספרות רומיות, דרך עיצובים דיגיטליים שמציגים גם צעדים וקלוריות ועד עיצובים אולטרה מודרניים ומינימליסטיים.

כל התפעול של השעון נעשה מפניו, שהם מסך מגע. החלקה מלמעלה תחשוף את ההגדרות, ודפדוף בין תפריטים ואפשרויות נעשה משמאל לימין, ולמעלה למטה בתפריטים מרובי אפשרויות. מלמטה יצוצו לכם התרעות קופצות. ואם בהתרעות עסקינן, בחיבור לטלפון הסלולרי שלכם עם אפליקציית Android Wear, שזמינה גם ל-iOS וגם לאנדרואיד (כן, בעלי אייפון, אתם לא חייבים שעון של אפל! למרות שברור שזה מה שקניתם…), תוכלו לקבל התרעות על שיחות נכנסות, מיילים, סמסים, הודעות מיידיות ממגוון השירותים, התרעות על פגישות מהיומן כמו גם התרעות Google Now. תוכלו גם להשיב באמצעות הכתבה קולית או באמצעות שורה של הודעות מוכנות מראש. ב-iOS, כך מוסרים לנו באוזניה, לא כל הפונקציות יפעלו.

HUAWEI WATCH

לשעון וואווי יש גם ארבעה גיגהבייט של אחסון פנימי כך שתוכלו לאחסן עליו קצת מוזיקה ולצאת רק איתו לריצה, במקום הסמרטפון, כאשר כל מה שאתם צריכים הוא אוזניות בלוטות’. הוא גם מודד דופק בדייקנות, והאפליקציות שוואווי הטמיעו בו לצורכי מדידת צעדים, מדידת דופק וניטור אימוני כושר וריצה עשויות היטב ומוקפדות. כמובן, כל אפליקציות גוגל הנייטיביות ואחרות מותאמות גם הן. למשל, שמחנו לגלות שבזמן מסלול צעידה הופיעו הוראות ההכוונה של מפות גוגל גם על מסך השעון, כולל הרטט ומתי לקחת את הפניה הבאה. לנווט העירוני זו מציאה של ממש, וזה לפני שעוד דיברנו על אפליקציות שנולדו במיוחד עבור Android Wear.

HUAWEI WATCH

יוקרתי, תרתי משמע

ומדוע הכותרת שלנו אומרת כמעט מושלם? כי לכל הטוב הזה יש גם שתי נקודות תורפה. הראשונה היא הסוללה. לא מדובר פה בחולשה ספציפית של השעון וואווי, אלא של שעונים חכמים בכלל כרגע, למעט שעונים אנלוגיים כמו ה-Activite Pop, שחיי הסוללה שלהם קצרים. השעון יפעל לכם ליום וחצי לכל היותר, עד שתידרש לו טעינה מחודשת. למי שחושב להשתמש בשעון החכם שלו לניטור שינה, עדיף לו לחפש רצועת פעילות שיותר מותאמת למטרה הזו. ועוד בעניין הזה, מחבר הטעינה של וואווי הוא רגיש. בניגוד לטעינה בהשראה מגנטית של אפל, אצל וואווי אמנם יש מגנט, אבל הטעינה נעשית כאמור דרך מחבר רגיש ועדין, שאלא אם תמקמו את השעון במדויק על המשטח, הוא לא ייטען. כמה מילימטרים ימינה או שמאלה, ותקומו בבוקר לשעון נטול סוללה. זה בהחלט מנגנון שטעון שיפור.

HUAWEI WATCH

השנייה היא המחיר. וואווי ישראל גובים בעד יצירת המופת הקטנה שלהם לא פחות מ-1,800 שקלים. זה נשמע הרבה, אבל השעון שלהם לא מתומחר כמוצר זול גם בחו”ל. בארצות הברית הוא עולה 350 דולר, שמתרגמים ל-1,400 שקלים בערך. בתוספת מסים ועלויות נוספות, תג מחיר של 1,800 שקלים בישראל הוא לא מופרך, אבל עדיין מדובר בהוצאה כבדה למחשוב לביש.

החבר הנאמן

לסיכום וואווי בסך הכל עשתה עבודה מוקפדת עם השעון החכם שלה. לפי דיווחים מסויימים נכללות גם בשעון יכולות עתידיות לפעולה עצמאית נטולת סמרטפון לחלוטין (השעון הוא גם טלפון), כך שמדובר בהשקעה טובה בחומרה, שכנראה בעתיד תיפתח לאפשרויות נוספות. העיצוב מצוין, ואכן נראה כמו שעון, וגם חבילת התוכנה שמוטמעת בו נותנת תמורה טובה למחיר. שוב, חיי הסוללה לא מדהימים, אבל אם תקפידו לטעון אותו מדי לילה – אתם מסודרים.

השעון של וואווי יכול להיות חבר נאמן לחיי היומיום שלכם, ממרכז התרעות על שיחות נכנסות והודעות, דרך ניווט, נגן מוזיקה עצמאית ולמדוד לכם את הדופק, מבלי להקריב מראה אלגנטי. אם הפרוטה מצויה בכיסכם, ה-Huawei Watch בהחלט מומלץ.

 


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

6 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner