המדריך המלא למעבדים של אינטל

[מהדורת אפריל 2020]

בשוק המעבדים הישראלי שולטת כיום למעשה, חברה אחת: אינטל. רוב הסיכויים שכשתלכו לחנות לקנות מחשב, יהא זה מחשב שולחני או מחשב נייד, יהיה בו מעבד של אינטל. בחלק הקטן של השוק תוכלו למצוא מעבדים של חברת AMD, אבל חלקם היחסי בשוק קטן לעומת זה של אינטל.

הבעיה, שאינטל משתמשת בשיטת מפתוח וקטלוג סבוכה מאוד למעבדים שלה, וכשאנחנו באים לקרוא מפרטים של המחשב הפוטנציאלי הבא שלנו, רובנו מתבלבלים ובצדק. מה פירוש Core i3? ומה זה Haswell? ומה בכלל ההבדל בין i3 ל-i5? ולמה זה עולה יותר? “החיבור” נחלץ לעזרה ועושה לכם סדר בבאלאגן. בפעם הבאה שתלכו לחנות, תדעו בדיוק מה אומר השם של המעבד, ותוכלו לקבל החלטה מושכלת מה מתאים לכם.

בסוף שנת 2008 הציגה אינטל את מעבדי ה-Core i הראשונים. אלה היו מעבדים המבוססים על תכנון חדש (ארכיטקטורה) שזכתה בשעתו לשם הקוד “נחלים” (Nehalem). המעבדים חולקו לשלוש רמות: i3, i5 ו-i7, כאשר אלה שנושאים את הספרה 7 היו המעבדים החזקים ביותר, הדובדבן שבקצפת. הבעיה שבדור הראשון של המעבדים הללו, היה הרבה באלאגן בין הרמות וחלוקת התכונות לא הייתה מסודרת.

החל מהדור השני של מעבדי ה-Core, אינטל עשתה סדר, ואכן, פחות או יותר, התכונות עכשיו מסודרות בין המעבדים. מעבדי ה-i3 הם החלשים ביותר אבל גם הכי זולים לרכישה, סדרת ה-i5 היא “מעמד הביניים” ואילו תחת i7 מסתופפים המעבדים החזקים, כולל המעבדים מהקצה העליון, היקרים במיוחד, שלעתים מסומנים בשם Extreme, ולאחרונה זכו לרמה משלהם, הנקראת i9 (מה שהופך את i7 לרמה הבינונית-גבוהה).

כיום, כעשור אחר כך, עבור מחשבים שולחניים יש לאינטל סדרה שנקראת “Comet Lake” וכיום היא נקראת פשוט Core i 10th Generation, למרות שהמעבדים שנפוצים בשוק כיום הם מעבדי דור 8, שנקראו בעבר “Whiskey Lake”. מבולבלים? תיכף נסביר.

מה ההבדלים בין המעבדים?
כשבאים למדוד את ההבדלים בין סדרות המעבדים ולנסות להבין למה i7 עולה הרבה יותר מ-i3, צריך לזכור שהסדר עדיין לא מוחלט, והעובדה שרכשתם מעבד מסדרה מסוימת, לא מבטיחה שיהיו לו את כל התכונות שנמנה מטה.

בכל הסדרות מ-i3 ועד i7, יש יוצאים מהכלל, אבל מה שנמנה כאן אלה כללי אצבע, שמאפיינים את עיקר המעבדים בסדרה מסוימת. במעבדים ניידים התצורות לא תמיד יענו לכללים האלה, בגלל הצורך לחסוך בחשמל שמספקת הסוללה, אבל מרבית מה שנכון לנייחים, נכון לרוב גם למעבדים של מחשבים ניידים.

כמה טכנולוגיות שאינטל משלבת בתוך המעבדים שלה, ונמצאות באופן משתנה בכל הסדרות ומשפיעות על מחירו של המעבד הן: מספר הליבות, ריבוי נימים (HyperThreading), כמות זיכרון מטמון, הקפצת מהירות מעבד, ומעבד גרפי מובנה. נסביר כל אחת מהן ומה נמצא מהן בכל סדרת מעבדים.

חדש! לחיבור יש גם ערוץ טלגרם! רוצים את כל העדכונים ראשונים? הצטרפו כאן

מספר הליבות – כעיקרון, ליבה היא הלב והמוח של המעבד. זה החלק שבאופן מעשי מבצע את מיליארדי פעולות החישוב שהמעבד מבצע בשניה בודדת. ואז אמרו, רגע, טובים השניים מהאחד, והיום יש לנו מעבדים כפולי ליבות ואפילו מרובעי, משושי ומתומני ליבות (כן, שמונה ליבות במעבד אחד!), כאשר הרעיון הוא ששני זוגות ידיים עובדות, בטח ארבעה או שמונה, הוא יותר טוב מזוג אחד.

כעיקרון בסדרות הנוכחיות של אינטל למחשבים שולחניים בדור התשיעי והעשירי, למעבדי ה-i3 יש שתי ליבות, ל-i5 ברובם יש ארבע ליבות (חלקם 6) וב-i7 גם, אבל גם שם נמצאים מעבדים עם שמונה ליבות וב-i9, גם מעבדים עם עשר ליבות ויותר (עד 18 ליבות!). במעבדים לניידים לרוב תמצאו שתי ליבות, אבל היום יש כבר מעבדים לניידים עם ארבע, שש ואפילו שמונה ליבות. 

ריבוי נימים (HyperThreading) – ריבוי נימים הוא “טריק” שפיתחו באינטל, כדי לגרום למערכת ההפעלה לחשוב שכל ליבה היא בעצם שתיים, ויכולה לטפל בשתי משימות במקביל, במקום באחת. כך שמעבד בעל שתי ליבות עם ריבוי נימים, יופיע כארבע ליבות ב-Windows, מעבד עם ארבע ליבות וריבוי נימים יופיע כמעבד עם שמונה ליבות וכך הלאה.

בסדרות המעבדים למחשבים שולחניים של אינטל בדור הנוכחי (דור תשיעי ועשירי בעת כתיבת שורות אלה) לרוב המעבדים יש מספר זהה של ליבות ונימים (ארבע ליבות, ארבעה נימים, למשל), אבל למעבדים בפלח העליון יש ריבוי נימים, כמו מעבד i9 עם 12 ליבות ו-24 נימים.

כמות זיכרון המטמון – זיכרון המטמון הוא “שולחן העבודה” של המעבד. שם מונחים הנתונים שממתינים לעיבוד בידי הליבות. מבחינת זיכרון מטמון, העיקרון אומר שכמה שיותר – יותר טוב. הבעיה שהזיכרון הזה צריך להיות מאוד מהיר כדי “לעמוד בקצב” של הליבות, ולכן הוא יקר.
כאן אין חוכמות. זו אחת התכונות היחידות שבה היחס הוא ישר. מעבד יותר יקר = יותר זיכרון מטמון, היום הסטנדרט מתחיל ב-6 מ”ב ומטפס למעלה די מהר ל-9 ו-12 מ”ב בדגמי i5 ו-i7. אגב, בקצה העליון, במחירים של אלף דולר למעבד, תמצאו גם מעבדים עם 20 מגהבייט של זיכרון מטמון ויותר.

הקפצת מהירות מעבד (Turbo Boost) – הקפצת מהירות מעבד זו טכנולוגיה שפותחה באינטל, כאשר הרעיון שמאחוריה הוא שמעבד באופן רגיל עובד במהירות נמוכה יותר כדי לחסוך בחשמל וכאשר יש פתאום יישום כבד שדורש כוח עיבוד כמו משחק או תוכנה גרפית כבדה הוא נכנס ל”הילוך גבוה” ונותן את כל מה שיש ואז מהירות המעבד מזנקת בבת אחת.
קיים כיום בכל סדרות המעבדים של אינטל.

מה אומרים האותיות והמספרים?
לסיום, כל מי שקרא מפרט של מחשב חדש לרכישה, אולי שם לב שאחרי ה-Core i3 חמש או שבע יש גם קוד מספרי בן ארבע או חמש ספרות, לעתים מלווה באותיות. הנה הסבר שבעזרתו תוכלו לפענח את שפת הסתרים של אינטל:

הספרה הראשונה או שתי הראשונות בקוד המספרי, ספרות ה”אלפים” מעידה על הדור של המעבד. שלוש פירושו דור שלישי, ארבע פירושו דור רביעי (האסוול) ו-5 הוא הדור החמישי (ברודוול), 9 הוא הדור התשיעי, ואם מופיע  לכם חמש ספרות, שהראשונות הן 10, הרי שמדובר בדור עשירי. כעיקרון, ככל שהמספר גבוה יותר, יותר טוב. כיום אם מישהו מנסה למכור לכם מעבד שמתחיל בספרה שש או שבע – הוא מנסה להיפטר ממלאי ישן על חשבונכם. אל תתפשרו על פחות משמונה, תשע או עשר – גם בניידים.

שלוש הספרות הנוספות הן החלק התעלומתי, שגם אנחנו התקשינו לפענח. אינטל מכנה זאת בשם הסתום SKU, שזה ראשי תיבות של Stock Keeping Unit, “יחידת רישום מלאי”. בהשלכה מתפקידם של המספרים האלה במספור הדגמים של המעבדים לשרתים זה אומר איזה מעבד אתם מקבלים, וכעיקרון, ככל שהמספר גבוה יותר, המעבד טוב יותר. למשל, ב-Core i3 מדור רביעי מספר הדגם יהיה 4150, ואילו ב-Core i7, הסדרה הגבוהה שגם היא מדור רביעי, מספר דגם יכול להיות 4770, מחשבי i9 יתהדרו במספור של 900 ואילך.

ולבסוף, מה הן האותיות שבאות אחרי הארבע הספרות? זה כבר ממש קוד סודי של אינטל. אבל הנה מפתח קצר:

בדור הנוכחי, כרגע בעיקר לניידים, האות U מסמנת “צריכת זרם אולטרה נמוכה”, ואילו האות Y פירושה “צריכת זרם נמוכה באופן קיצוני”.

אצל המעבדים השולחניים והניידים זה הולך ככה: בשולחניים – K פירושו מעבד לא נעול (ככה שאפשר לשחק עם הביצועים שלו), H פירושו מעבד עם ביצועים גרפיים גבוהים, S הוא מעבד המותאם לביצועים כלליים גבוהים, X ו-XE מתארים מעבד עם ביצועים סופר-חזקים של הקצה העליון, G מציין מעבד גרפי נפרד ואילו T הוא מעבד שעוצב להאריך בחיי סוללה. לפעמים יופיעו גם כשילובים: HK מכיל מעבד עם ביצועים גרפיים גבוהים – שאפשר גם לשחק עם הביצועים שלו.

את הכתבה הזו אתם יכולים לגזור ולשמור, לפעם הבאה שתלכו לחפש מחשב או שמישהו ישאל בעצתכם ותוכלו להפגין ידע.

[עדכון 14.4.20] – הכתבה עודכנה עם פרטי מעבדים עדכניים לאפריל 2020

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה שלכם (אם באופן ישיר, ואם על ידי רכישת מוצרים דרך הקישורים שבכתבה, המזכה אותנו בעמלה קטנה) מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה ישירה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

48 תגובותהשמיעו קולכם

  • רק הערה – מעבדי “Nehalem” זה לא “נחלם” כפי שנכתב אלא “נחלים”. המעבד פותח פה בארץ בחיפה וככזה זכה לשם קוד עברי למהדרין 🙂

  • שלום וברכה
    כתבה מעניינת וממצה מאד.
    אני רואה כי כבודו מתמצה מאד בחומר. אם כך יש לי שאלה:
    יש לי כיום מחשב עם מעבד i3. נניח שאני מעונין במחשב מהיר עיבוד.
    נניח שיש לי תוכנה שהעיבוד שלה בi3 לוקח שעה אחת. כמה זמן יקח אם אותה תוכנה תורץ במחשב בעל מעבד i7 מסוג 5 extream עם san disk 128 gb ssd. בהנחה של זיכרון kvr-1333 ddr3=8gbx2.
    הבהרה: אני מעונין במחשב מהיר עיבוד. מצידי אתה יכול לבנות לי הרכב של מחשב הכי מהיר שיש. השאלה ללא שום התחיבות כמה אתה מעריך אני יכול לחסוך בזמן ההרצה.
    ש”י בכבוד רב

  • מעולה.
    סוף סוף מישהו מסביר באופן ברור את מה שכולנו קונים ומשתמשים…
    תודה

  • אחד הכתבות והמדריכים הטובים המקצועים והשימושים שנתקלתי בהם ..
    ישר כוח ניב …
    עכשיו אחפש את הכתבות שלך במגזין האלקטרוני החיבור

  • ניב,אתה ענק!
    למרות שהטכנאי מחשבים שלי אומר שאני לומדת לבד ומבינה מאד,
    עשית לי סדר בעניינים.
    כרגע ברשותי מחשב נייח בן 4 עם מעבד I3 – 2120.
    ב-4 שנים האלו התפתחתי וכיום אני עובדת הרבה עם תוכנות לעריכה גרפית ועריכת ווידאו כבדות,רואה המון סרטים ובכלל משתמשת בתוכנות כאלה ואחרות.
    אני מאד ערה למה שקורה במחשב.במיוחד לגבי התחממות.
    השבוע שוב שמתי לב שהמעבד “מתאמץ”.כלומר:הוא משתמש באחוז גבוה מהיכולות שלו.זה מה שמופיע בתוכנת Speed Fan .שם גם מצאתי את פירוט החומרה ששייכת לענין החום- כגון מאווררים וכרטיס מסך.לפני שבוע כששמתי לב שהמעבד שוב מתאמץ על כלום והחום מיד עולה,הטכנאי אמר שהצרכים שלי השתנו בפרק הזמן שהמחשב אצלי והמליץ על קנית מחשב חדש עם מרכיבים חזקים יותר.שזה עדיף על שידרוג.
    אכן,בכתבה הזו למדתי בצורה ברורה ופשוטה שכל אחד יכול להבין – גם אם הוא לא מתכנת/טכנאי/מהנדס מחשבים, מה ההבדלים בין המעבדים.
    למדתי שהמעבד שלי מדור מאד ישן…..
    אין לי מילים חוץ מאשר לומר לך תודה ענקית !

  • לכולם – תודה רבה על הפרגון! זה נעים לשמוע.

    ש”י, בתשובה לשאלתך – זה לא לינארי. כלומר, אי אפשר למתוח קו ישר ולומר מעבד i5 יקצר את זמן העבודה של המחשב פי שניים או שלושה. זה נורא תלוי בתוכנה שבה אתה משתמש, במה שאתה מנסה לעבד וכו’.

    על פניו, ולא מדובר בהמלצה מחייבת בשום צורה, אתה צריך לחפש מעבד עם כמה שיותר ליבות, ומן הסתם, לפחות i5 או i7 מהסדרות הגבוהות, כפי שהסברתי בכתבה. זו השקעה, אבל אם אתה עובד עם תוכנות גרפיות, עיבוד וידאו או מטלה כבדה אחרת – זה משמעותי. בהצלחה!!

  • ניב
    יש לי חברה קטנה של מחשבים עוסקת בתחום המכירה והשירות, חידשת לי הרבה אני יכול לענות תשובות מפורטות יותר גם בלי להסבך…
    תודה לך

    • נדב, זה נועד בדיוק למי שבור בתחום.
      פורסם במקור בידיעות אחרונות.
      ואם אתה חושב שזה מעיד על רמת הידע האישי שלי, אז אתה טועה.

  • כתבה מעולה !
    אפשר לשאול מה ההבדל בין i7 5500u לבין i76500u וכמה ההבדל הזה משמעותי ?
    תודה רבה!

  • אני עבדתי שנים על מחשבי וורקסטיישן של HP Z610 עם מעבד XEON 32 ליבות ו32 ג’יגה ראם.

  • הי ניב תודה על המאמר המחכים . מקווה שעדיין עונים דרך כתבה זו . עד היום המחשב שלי משרת אותי נאמנה ולא תאמין לי שאני עדיין עובד עם xp אולם לאחרונה התחלתי להסתכרן במשחק אומיותר נכון סימולטור שמדמה טיסה. וכאן גם ההזדמנות לרכוש מחשב חדש . עקרונית אני אמשיך גם לשלוח אימיילים , לגלוש באינטרנט , עבודה משרדית וורד אקסל וכו… כעת ההתלבטות שלי חבר מקנדה המליץ לי על לוח לגיימרים אני כמו שעושה תמיד מסתכל מה הכי יקר ורץ לקנות הכי יקר היה x99 goldlike של msi כאשר ניגשתי לחנות שייכת לרשת גדולה. נאמר לי חבל על הכסף מאדר בורד פצצה אולי הכי טוב שנבנה לגיימרים מאז ומעולם . אבל צ’יפסט קצת מיושן והפנים לעתיד. בנוסף ציינו שזה לא מאדר בורד סחיר ולכן פחות רווחי לחברה ומכאן מחירו הגבוה ומליצו לי בחום על z170 אני חושב פלטינום . שהוא גם הרבה יותר זול כמעט בחצי . והסוקט של המעבד החדש 1150 פינים היקר 2011. הם הסבירו גם z 170 מותאם יותר לחומרה חדשה לעומת הx חומרה קצת ישנה יותר . אני מסתכל על המפרט טכני ולא מצליח להבין למה זה נכון מה שהם אמרו . ואפילו חשבתי שאולי פשוט קשה להם להשיג את מה שרציתי תחילה . אנא תגובתך . בברכה חיים

  • לא כתבת איך אני מזהה לפני קנייה את כמות הליבות במעבד, ואת ריבוי הנימים.
    תודה

  • ניב אתה אלוף, כל הכבוד באמת שלא הבנתי כלום בתחום, באתי לכתוב תגובה וראיתי שיש אנשים שכואבות להם העיניים מרוב צרות עין.
    תודה שפשטת את המידע לרמה שלנו, אלה שקונים מוצר ולא בא להם לקנות כל מה שהחברות מוכרות אלא להבין על מה ממליצים לנו.
    תודה רבה!!!

  • פשוט מדהים …
    הסבר מפורט ומדוייק יש ממה להחכים פה…
    התחלתי ללמוד בבי”ס מגמת תקשוב וזה עזר לי מאוד ללמוד על המעבד …
    באמת תודה לך ניב….

  • תודה רבה *

    תמיד חיפשתי להבין מה ההבדל באותיות U/K/T — ומה יותר מתאים לי.
    – אני מתלבט עדיין i7 6700u טוב יותר מ i76700t ?
    ומה מותקן במחשבי AIO מעבדים עבור מחשב שולחני או לפטופט?
    איך אדע לזהות ?- מה מיועד רק לזה או לזה?

  • תודה רבה!
    כתבה פשוטה ומנגישה את המושגים המסובכים הללו לכל מי שיש לו מינימום של הבנה בתחום.
    כה לחי!

  • קודם כל, תודה רבה על הכתבה. ובכל זאת, עדיין שאלה: מה עדיף i5 דור עשירי, או i7 דור רביעי? האם ברור שi7 אפילו מדור ראשון יהיה עדיף מi5 דור עשירי? אודה מאד לתשובה.

    • היי דידי,

      הכל תלוי בצרכים שלך, אבל הדורות בהחלט משפיעים.
      דור עשירי בהחלט עדיף על דור רביעי. אינטל עשו קפיצות קטנות יותר בדורות האחרונים (דור 7,8,9) ושם ההבדלים פחות משמעותיים, אבל בעשירי הם עברו לטכנולוגיית ייצור חדשה, כך שבהחלט עדיף דור כמה שיותר מתקדם.

  • מצטרף לתודות. מה לדעתך עדיף – הנתן מגבלת תקציב :להתקדם ל I9 או לזכרון 32GB ?

    • דני היי,
      אם אין לך צרכים מיוחדים כמו תוכנות עריכה, תלת מימד או משחקים כבדים ממש – עדיף להשקיע את יתרת התקציב שלך במעבד יותר חזק (i9), במקום בתוספת זיכרון.
      הערך היומיומי שתקבל ממעבד חזק יותר באופן השימוש שלך יהיה גבוה יותר מאשר 32 גיגהבייט זיכרון.

  • בהמשך לשאלה הקודמת: אני מעוניין בתגובות מהירות .משתמש בהרבה לשוניות בו זמנית ,אך לא בתוכנות מיוחדות

  • שלום, אני מחפש מחשב לצורך של אולפן ביתי (מחשב להפקה – הרצת תוכנת הפקה ופלאגינים).
    יש לי אפשרות לקבל מחשב עם מעבד Intel Core i7-8550U, האם מעבד מסדרת U יהיה מספיק בשביל הצרכים שלי, או שאני צריך מעבד מסדרה עם ביצועים גבוהים יותר?

    • היי ליאור,

      על פניו, היינו ממליצים על מחשב חזק יותר. דור 8 של אינטל אלה מעבדים שהם כבר קצת ישנים (אבל עדיין שמישים וטובים!)
      אבל כמו שהסברנו בכתבה – סיומת ה-U אומרת שאלה מעבדים עם צריכת זרם נמוכה, מה שמשפיע על מהירות השעון שלהם. על פניו לצרכים שלך,
      אתה צריך מעבד שאולי זולל יותר חשמל, אבל קצת יותר שרירי. אם מדובר בסוס מתנה – אל תבדוק את השיניים, אבל אם מדובר ברכישה או בהשקעה כספית,
      נסה למצוא מחשב עם מעבד חדש או מהיר יותר (אפילו משהו מסדרות ה-7 או ה-8 הגבוהות יותר, הספרה השניה במספר המעבד [אצלך זה 5] או המעבדים משולבי מעבד גרפי ווגה).
      ובמקרה שלך, גם ערימה נאה של זיכרון לא תזיק. בהצלחה!

  • המאמר בהחלט שופך אור על קודי המעבדים כשרוצים לקנות מחשב – אבל הוא לא מסביר את ההבדל המרכזי בין הדורות.
    לדוגמא: מיקרוספט מפיצה היום את חלונות 11. מסתבר שכל המעבדים מדור 6 ומטה לא תואמים לחלונות 11 – גם המהירים ביותר שבהם. לא ברור לי למה מעבד 6305 CELERON או ATOM-X6200 מתאימים לחלונות 11 ואילו Core i7 6600 AVUT FBRTV חזק יותר משניהם ביחד אינו תואם חלונות 11?
    מה התכונות של הדור עצמו שגורמות להבדלים – נראה שזו בוודאי לא רק מהירות ביצוע או ריבוי ליבות.

    • אור היי,

      הכתבה (ולא מאמר) לא נועדה לזה. היא נועדה אכן להסביר את המשמעןת של הקודים והשמות.

      ולגבי חלונות 11 – אנחנו משתדלים לעדכן אותה מפעם לפעם, אבל תסתכל בבקשה מה תאריך הפרסום המקורי שלה…

    • ובתשובה לשאלתך – תמיכה בחלונות 11 כלל אינה קשורה למעבד, אלא לפלטפורמה. בשל הדרישה לשימוש ב-TPM 2 רק מעבדים מהדור השמיני ואילך נתמכים בחלונות 11 (שאלת התמיכה היא באילו מעבדים תומכת מערכת ההפעלה ולא להיפך…). לדרישת הקהל מיקרוסופט גם הרחיבה את התמיכה למעבדי דור 7 מרבעון שלישי של 2016 ואילך, אבל לדעתי שם זה נעצר. מעבדים ישנים יותר לא יתמכו.

  • קודם כל תודה רבה על המדריך הנהדר
    שנית האם אתם צפויים לעדכן את המדריך בדור 13 של אינטל?
    וכמו כן יש צפי למדריך על AMD?

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner