סדרת מכשירי ה-Note של סמסונג הצליחו להחזיר את עט החרט למכשירי הסמארטפון. לפני כשנתיים החלה LG גם היא להשיק סמארטפונים הכוללים גם הם סטיילוס, ה-LG Stylus 2 הוא האחרון בסדרה, לקחנו אותו לבדיקה.
מכשירי הסמארטפון של היום כבר עברו מזמן את רף ה-5.3 אינץ’, שנחשב כבר למסך גדול במיוחד בעת השקתו של מכשיר הנוט הראשון מבית סמסונג. כיום גודלו של מסך סמארטפון ממוצע עומד על כ 5.5-5.3 אינץ’, אם כי נראה שמגמת גדילת המסכים במכשירי דגל נבלמה, ואפילו יש נסיגה קלה לאחור.
על כן, ה-LG Stylus 2 עם מסך ה-5.7 אינץ’, איננו גדול משמעותית מסמארטפון ממוצע כאשר זה נוגע לגודל המסך עצמו, אולם מימדיו הופכים את המכשיר לרחב היקפים, כזה שניתן להחזיק ביד אחד בנוחות אבל לתפעולו לעיתים נזקקים גם ליד השנייה או לסטיילוס.
בהחלט ניתן להבין את הרצון במסך גדול. חלקו המרכזי של הסמארטפון בחיי היום יום הופכים נוחים יותר עם מסך גדול, דפי האינטרנט והודעות המייל נוחים יותר לקריאה, הצפייה בסרטונים בצוותא נעימה יותר. אך דווקא בגלל גודלו, מסך ה-LG Stylus 2 ברזולוציית HD נראה קצת מיושן. אין הכוונה שהתמונות אותם מפיק המסך אינן טובות, חלילה. הצבעים נעימים ומדוייקים והבהירות טובה, אבל כשצופים בסרטונים ניתן להרגיש כי מדובר במסך ברזולוציה נמוכה יחסית. קצת כמו לחזור לטלוויזיית HD אחרי שהתרגלנו למסכי Full HD ויותר. בעת מעבר ממבנה אל השמש הקייצית לוקח ל-Stylus 2 כ 2-3 שניות להעלות את התאורה האחורית, מעט איטי, וקצת מציק.
הטלפון בנוי ממסגרת פלסטיק ומעוצב כך שהמסך “מונח” על גבי המכשיר, בחלקו האחורי, גב המכשיר (הנפתח, להוצאת הסוללה ולהכנסת כרטיס SIM וכרטיס זיכרון) מחוספס קלות בחריטה מעגלית עדינה (הערת העורך: סימן ההיכר דווקא של מחשבי אסוס), נוח ונעים למגע.
בחלקו האחורי של המכשיר נמצא גם הרמקול, עוצמת השמע ממוצעת ואיכות הצליל טובה אבל הנחת המכשיר על שולחן תנמיך משמעותית את עוצמת הצליל. למען האמת, היינו מעדיפים שיצרניות המכשירים כולן יעבירו כולן את הרמקול לקדמת המכשיר או לכל הפחות בחלקו התחתון, כן נזדקק פחות להחזיק את המכשיר כאשר יד אחת משמשת כתיבת תהודה.
ה-LG Stylus 2 עושה שימוש בערכת השבבים Snapdragon 410, ובסה”כ הוא עושה עבודה טובה, האפליקציות רצות בצורה חלקה, המעבר בין האפליקציות מהיר, וגם משחקים עובדים בסך הכל בצורה חלקה, במבחן הסינתטי Geekbench מקבל המכשיר ציון של 463 נקודות במבחן החד-ליבתי ו-1385 במבחן מרובה הליבות, במבחן הגרפי האינטנסיבי SlingShot של 3DMark משתרך ה-Stylus 2 בתחתית הטבלה עם 53 נקודות… כך שמבחינת הביצועים ה- Stylus 2 בסך הכל מספק את הסחורה. נכון הוא איננו מהיר במיוחד בזמן התגובה, אך בסך הכל בשימוש היומיומי חווית השימוש טובה.
פשרת החרט?
מצלמת ה-13 מגה פיקסל האחורית מפיקה תמונות די מפורטות ומדויקות מבחינת צבעים. בעוד שהזמן שלוקח למצלמה להתמקד סביר, הזמן הכולל הלוקח למצלמה לצלם נמשך שניות ארוכות מדי, כך שלא רק שניתן לפספס את הסצינה אותה רצינו לצלם, אלא גם מתקבלות תמונות מעט מטושטשות אם לא מחכים מספיק.
הסטיילוס היא תוספת נחמדה בהחלט, השימוש העיקרי בו היה בעיקר בשרבוט על גבי תמונות מסך ששלחנו לאחרים, אך בהחלט ניתן לכתוב פתקיות קריאות וברורות, כמו גם לשרטט ולשרבט איורים.
למען האמת, ציפנו שלאור מימדיו של המכשיר, נזכה לקבל חיי סוללה ארוכים יותר, בשימוש ממוצע של שיחות, גלישה באינטרנט ובפייסבוק, צפייה של מספר דקות בסרטונים הגיעה הסוללה לאזור ה-20 אחוז בשעות הערב. טעינת המכשיר למצב מלא ארכה כשעתיים.
ה-LG Stylus 2 הוא בסך הכל מכשיר טוב, הכולל מספר פשרות כגון המסך והמצלמה אותן ניתן להבין, אך כמה אחרות כמו הרמקול, והסוללה שלהן קצת פחות אפשר לגלות הבנה. במידה ואתם לא יכולים בלי סטיילוס, וכנראה שאתם יכולים, נראה של-Stylus 2 אין תחליף. ברם, ישנם מתחרים (בעיקר סיניים) אשר יכולים להציע חומרה טובה יותר בעבור אותו הסכום (כ-1200 ש”ח) אך גם ל-LG עצמה יש הצעה אטרקטיבית לא פחות, בתוספת של עשרות שקלים תוכלו לרכוש את ה-G3, מכשיר במיל’ מסדרת הדגל. הוא אולי לא מגיע עם אנדרואיד בגירסא החדשה ביותר, ופחות שתי עשיריות אינץ’ במסך, אבל כמעט בכלל פרמטר אחר הוא עדיף. ההחלטה בידכם.
לא מובן מדוע מלים לטיניות או יווניות מתקבלות פתאום בהגייה אנגלית. המלה “סטילוס” צריכה להיכתב בעברית ביו”ד אחת, ולהיות מבוטאת בחיריק מתחת לטי”ת, ולא כמו באנגלית. האם נכתוב בקרוב “אפליקיישן”? האבסורד הגדול מגיע גם בכתיב “בטא” במקום ביתא, הבאה משם האות היוונית ביתא, שהיא שאילה מעברית-כנענית “בית”. וכך גם המלה “גיגה”, שאפילו באנגלית מבוטאת בגימ”ל רגילה, אבל המתיימרים להיות יודעי דבר בארץ המציאו מבטא אנגלי-ישראלי מיוחד למלה יוונית זו.