מיספיט ריי – הצמיד שלא צריך טעינה [ניסוי כלים]

את המיספיט פגשתי (וקיבלתי לסקירה) בתערוכת ברלין האחרונה. חברת מיספיט, שנרכשה לפני מספר חודשים בידי תאגיד השענות והתכשיטים FOSSIL, היא אחת חברות צמידי הפעילות המסקרנות ביותר שפועלות בשוק כיום.

הגישה של מיספיט מאוד שונה מזו של UP, פיטביט או חברות צמידי פעילות אחרות. הפריטים שלהם מעוצבים יותר כתכשיטים, פחות כחפיצים, וזה לא מסתיים שם. הצמידים ותכשיטי הפעילות שלהם פועלים על סוללות שעון (סוללות כפתור), ואינם כוללים מסך, אלא רק נוריות LED כחיווי. הבחירה הזו, מאפשרת לצמידי הפעילות של מיספיט להיות עמידים במים עד 50 מטר (לא משהו שכל הצמידים יכולים להתגאות בו), להיות מעט זולים יותר מהמתחרים, ובעיקר,לפעול במשך חודשים ללא צורך בטעינה פעם בכמה ימים. זו אגב, מגמה מתגברת בעולם צמידי הפעילות – ליצור מוצרי מחשוב לביש שלא צריך לטעון.

מיספיט ריי

למיספיט יש כמה מוצרים: סדרות ה-Shine והפלאש, שהם “כפתור” מגודל עטור נוריות LED שאפשר להצמיד לאזורים שונים בגוף (צוואר, נעל, מותן, פרק כף היד וכולי) והצמיד ריי, שעונדים על פרק היד כמו שעון, אותו קיבלנו לסקירה. מיספיט גם מוכרים מוצרי בית חכם, שאפשר לשלוט עליהם באמצעות חלק ממוצרי המחשוב הלביש שלהם.

הריי בנוי כגליל מתכתי, שמשני צדיו מתחברת הרצועה. הוא מגיע במגוון צבעים ושתי אפשרויות לבחירה של רצועה סיליקון או עור. אני קיבלתי גליל נחושתי למראה (הצבע הרשמי הוא זהב) עם רצועת ניילון פלסטית ואפורה. השילוב נאה, אבל הייתי מעדיף מוצר שהוא קצת פחות בלינג בלינג, עניין של טעם אישי. הרצועות סובבות על צירן, כאשר באחת מהן קבועה מחסנית הסוללות (מצורפות), את הסוללות, שלוש במספר, מכניסים כערימה לתוך המחסנית, ונועלים אותה בחזרה בתוך גוף הגליל. מאוד פשוט. בראש הצמיד קבועה נורת LED צבעונית, וזה בעצם החיווי היחיד שתקבלו מהצמיד עצמו. את כל המידע תקבלו באפליקציה. נורת ה-LED הצבעונית כן תודיע לכם ברטט ובהבהוב צבעוני על הודעות, שיחות נכנסות וכל מה שתגדירו. 

הסוללה של מיספיט ריי

אפליקציה בהירה

האפליקציה של מיספיט מפתיעה. על אף שהחברה לא פעילה רשמית בישראל, אם שפת הטלפון שלכם היא עברית תקבלו ממשק מעוברת כמעט למשעי, למעט טעות הקלדה אחת בשדה, שיוצרת את המילה “אתמוך”, במקום “אתמול”, וטעות תרגום אחת של “נינוח” כתיאור לשינה עמוקה. בקטנה.

בניגוד נגיד ל-UP, שמציגה לנו את מדדי התנועה והישנה כאחוזים מתוך היעד שקבענו (עשרת אלפים צעדים, שמונה שעות שינה בלילה וכיוצא באלה), אצל מיספיט בחרו בשיטה של נקודות. על כל פעילות, תקבלו ניקוד, כאשר יעד הפעילות היומי הוא אלף נקודות, המוצגות כחוגה שמתמלאת. בהיר וברור. במקביל מציגה האפליקציה את שעות השינה שלכם (הריי מודד לכם שינה אוטומטית, ואין צורך להכניסו ל-“מצב מדידת שינה”).

מיספיט ריי דולק

האפליקציה של מיספיט גם מציגה לכם כמה פעילות תצטרכו לעשות כדי לעמוד ביעד היומי. כך וכך דקות של הליכה, כך וכך דקות של ריצה, ומשום מה – הפעילות השלישית שמוצגת היא שחיה, למרות שהאפליקציה מכירה ותומכת במגוון של פעילויות בהזנה ידנית כמו כדורגל, טניס מחול, יוגה או כדורסל. מיספיט גם יזכיר לכם לזוז בכל פרק זמן שתקבעו, ומסתנכרן עם מגוון גדול של אפליקציות כושר אחרות. על הצד השלילי, אין פה תובנות כמו אצל UP, והסנכרון הוא ידני (חיסרון שנובע מהעובדה שזה מכשיר הפועל על סוללות). תכונה חמודה שהאפליקציה הזו כוללת, וכלל אינה קשורה לצמיד הפעילות, היא מדידת דופק באמצעות מבזק ה-LED והמצלמה של הסמארטפון, על ידי הנחת האצבע עליהם. זה לא תמיד עובד, אבל כשזה עובד – המדידה די מדויקת. חביב ומפצה על העובדה שבצמידים של מיספיט אין מדידת דופק מובנית. 

מגיעים לישראל

לסיכום, הריי של מיספיט מפתיע לטובה, ומוצרי החברה הזו עומדים בשורה אחת עם כל צמידי הפעילות שכן נמכרים בישראל. במובנים של איכות בניה, עמידות במים ובכלל ומקוריות, אפילו עוקפים חלק מהם. לא מדובר בעוד צמיד פעילות סיליקוני משעמם או שעון סטנדרטי, אלא במוצר שמנסה לגשת לתחום של מדידת פעילות עם חשיבה רעננה ואחרת, וזה ניכר.

מיספיט אמנם לא פעילים רשמית בישראל, אבל הם שולחים מוצרים לארץ, ואפילו מציגים מחירים באתר שלהם בשקלים. המיספיט ריי שנבדק, יעלה לכם 410.80 שקלים. בתוספת 118 שקלים משלוח, ועוד 83 שקלים מסים משולמים מראש (שאפשר לוותר עליהם בזמן המשלוח, אבל תצטרכו לשלם אותם בכל מקרה בהגעת המוצר לארץ), אנחנו מגיעים ל-612.40 שקלים, מחיר בהחלט תחרותי לעומת מגוון הצמידים שנמכרים בחנויות בישראל. כך שבשורה התחתונה, מדובר ביחס עלות/תועלת טוב. אני מאוד התרשמתי לטובה מהמיספיט, והוא בהחלט נכנס אצלי לרשימה הקצרה של צמידי הפעילות השווים והמומלצים.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner