תערוכת הסלולר בברצלונה: ואלה ההכרזות החשובות (יום 2)

google titan solar drone

גוגל עפה על עצמה, קוואלקום הולכת לתקוף אתכם בגלי קול, אינטל משחקת איקס עיגול – אלה עיקר ההכרזות של קונגרס הניידות העולמי בברצלונה, MWC 2015, היום השני, והיום הראשון הרשמי. מבולבלים? לא נורא. תיכף נסדר לכם את הראש עם מה שקרה:

מיקרוסופט ספרטנית

מיקרוסופט הכריזה על שני מכשירי לומיה חדשים, Lumia 640 ו-Lumia 640 XL – מכשירים לפלח שוק בינוני ונמוך. השניים מבוססים על ערכת השבבים Snapdragon 400, בעלי מסך בגדלים של  5 אינץ’ ו-5.7 אינץ’ בהתאמה, ומצלמות 8 מגה פיקסל ו-13 מגה פיקסל. המכשירים יגיעו במספר גירסאות כמו דור שלישי, רביעי וכפול SIM. שיהיה. מחיריהם יעמדו על 178 דולר ו-245 דולר לגירסאות הדור הרביעי. בנוסף כדי להפוך את המכשירים לאטרקטיביים עוד יותר המכשירים מגיעים עם מנוי חינם לשנה לחבילת אופיס. הידד!

פרוייקט Spartan של מיקרוסופט, אשר צפוי להחליף את דפדפן האקספלורר הוותיק יהיה זמין בקרוב באחת מגירסאות הקדם-הפצה (Preview) של ווינדוס 10, כך הודיעה החברה. הדפדפן אגב נראה חיצונית חלקלק מאוד, מעניין איך הוא בפנים.  בנוסף הציגה החברה את החזון לפלטפורמה אחת, על ידי הרצת יישום Windows 10 על גבי קונסולת ה-Xbox One. אמנם, זה היה רק יישום הדגמה, אבל הבנו את העיקרון מיקרוסופט, תודה.

גוגל עפה על עצמה

חברת גוגל חשפה בברצלונה כמה בשורות לגבי כמה מהפיתוחים היותר רדיקליים ומשוגעים שלה, שעיקרם – להביא קישוריות אינטרנט למקומות שבהם קשה לפרוס כבלים או אנטנות. סנדאר פיצ’אי, סגן נשיא בכיר של גוגל ומי שאחראי היום על רוב המוצרים של החברה, תיאר את פרויקט טיטאן, שמבוסס על חברה שגוגל כבר רכשה. הרעיון – רחפנים, בעצם מטוסים ללא טייס, שירחפו בסטרטוספירה, ויאפשרו גישה לאינטרנט באמצעות קרניים שישלחו לאדמה, קצת בדומה ללוויינים. המטוסים הללו יהיו בעלי פאנלים סולאריים שיטענו את הסוללות של חיל האוויר האוטומטוני של גוגל ישירות מקרינת השמש.

באופן דומה, פרויקט Loon, הוא משמש כחבורה של אנטנות מעופפות שיספקו קישוריות באזורים בעייתיים. שני הפרויקטים מתוכננים להשלים זה את זה, לגבות מערכות תקשורת קיימות או לספק חיבוריות רשת לאזורים מוכי אסון.

עוד אמר פיצ’אי כי החברה מתכננת להפוך למפעיל וירטואלי (MVNO) בעצמה. אבל אם חשבתם שהיא הולכת ללכת ראש בראש עם ספקיות הרשת הגדולות ולהיות גולן טלקום האמריקנית – תשכחו מזה. הספקיות הן אלה שמוכרות עבור גוגל ערימות על גבי ערימות של מכשירי אנדרואיד בשנה, והחבר’ה בגוגל אולי משוגעים, אבל לא עד כדי כך.

ב-2011 החברה ניסתה את הצעד הראשון והמהוסס שלה עם “גוגל ארנק”, שהיה כישלון די קולוסאלי. עכשיו כששירות התשלומים של אפל, המתהדר בשם המקורי Apple Pay נושף בעורפה וגם סמסונג שקפצו אתמול על עגלת המזומנים המתגלגלת, בגוגל מתחילים להזיע. הם מדברים על Android Pay, שלא יהיה שירות צרכני, אלא ממשק תכנות (API) ופלטפורמה. האם זה יועיל להם בקרב על הארנק הסלולרי? נחיה ונראה.

קוואלקום חושבת את עצמה

בתערוכה חשפה ענקית השבבים קוואלקום פרטים אודות ערכת השבבים הבאה של החברה, ה-Snapdragon 820. מלבד מעט פרטים טכניים, החידוש הגדול היא פלטפורמת המחשוב הקוגנטיבי, ה-Zeroth, אשר תגיע עם ערכת השבבים החדשה. הפלטפורמה עושה שימוש בחיישנים הנמצאים בסלולרי הגאון בכדי לנתח את הסביבה וכך להתאים את המכשיר לסיטואציה הנתונה ולאפשר אינטראקציה פשוטה יותר עם המכשיר, כגון שירות החיפוש הקולי הקיים ב-Moto X המתעורר בעת אמירת Ok Google, או כל מילת מפתח אחרת. ה-Snapdragon 820 צפויי להגיע ליצרנים באמצע השנה, כך שמכשירים עם ערכת השבבים הזו יגיעו לידי הצרכנים ככל הנראה לקראת תחילת 2016. בתכל’ס? זה נשמע קצת מפחיד.

בנוסף הציגה החברה את ה-Sense ID 3D, חיישן העושה שימוש בגלי קול על קוליים בכדי לבצע אימות ביומטרי. לדברי החברה, ה-Sense ID 3D מאפשר זיהוי מדוייק יותר, בטוח יותר, וקל יותר, וזאת אודות לשימוש בגלי קול החודרים את שכבת העור העליונה ויכולים לזהות אפילו בלוטות זיעה. כך שתשכחו מלנסות לזייף טביעת אצבע מפלסטיק, וגם זיעה או שומן על הידיים לא יפריעו בזיהוי.  מאחר ואין מדובר בחיישן חוזי, ניתן יהיה להתקין את החיישן בכל מקום במכשיר הסלולר, ללא צורך להקצות לכך שטח מיוחד. כשאנחנו חושבים על זה – גם זה נשמע קצת מפחיד.

החיישן החדש תומך בפרוטוקול FIDO, ויגיע ראשית למכשירים מבוססי Snapdragon 810 ו-Snapdragon 425, אך גם בערכות השבבים Snapdragon 800, Snapdragon 600, Snapdragon 400 – כך שבהחלט יתכן שחיישן ביומטרי יהפוך לנחלתם של מכשירים רבים ולא רק אלו המיועדים לפלח השוק העליון.

אינטל באגף האיקסים

אינטל הכריזה על ערכות שבבים חדשות במשפחת ה-Atom, אשר מותגה מחדש בשבוע שעבר. וכעת מתחלקת לרמות, בדומה למה שקורה עם מעבדי ה-Core, שם יש i3, i5 ו-i7 ואיי איי קפטן. אלא שבאטום, אינטל הלכה על האות X. למה איקס? כי איקס תמיד נשמע טוב: מעבדות איקס, אנשי איקס, איקס מיקס דריקס… הבנתם, נכון?

Intel Atom X

במשפחת ה-X3 המיועדת לסמארטפונים לפלח השוק הנמוך, הציגה החברה שלושה מוצרים. הראשון, מעבד בעל שתי ליבות במהירוית 1 גיגהרץ, השני בעל ארבע ליבות במהירות 1.2 גיגהרץ והשלישי בעל ארבע ליבות במהירות 1.4 גיגהרץ כמו גם תמיכה בדור רביעי (LTE). משפחות ה-X5, ו-X7 המיועדות בעיקר לטאבלטים, צפויות להגיע עוד השנה, ולדברי אינטל מחיריהם של הטאבלטים מבוססי ה-X5, ו-X7 יעמוד על 119-499 דולרים.


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner