מאת: ניב ליליאן, ברצלונה
כפי שאמרתי שלשום בבוקר בראיון בגלי צה”ל, ובדומה לדעתו של מנכ”ל LG, הסלולרי לא מת. להיפך. הטלפון החכם הופך להיות רכזת ו-“מוח” בעבור יותר ויותר דברים. אם אלה ההכרזות של LG על ה-G5 עם תוספות, או הקידום של מגמות המציאות המדומה, שגם סמסונג וגם LG דוחפות קדימה עם מצלמות ייעודיות לצילום ב-360 מעלות, מצלמות שנועדו בדיוק ליצור תכנים למציאות מדומה.
אבל המציאות המדומה שתופסת כאן בברצלונה את מרכז הבמה לא לבד. מגמה עיקרית נוספת שאנחנו רואים בברצלונה, היא דור חמישי. הדור הרביעי פסה, דור חמישי הוא האפנה החדשה. מהו בעצם הדור החמישי של הסלולר? בניגוד לדור הרביעי, לא מדובר בטכנולוגיה ופרוטוקול רשת חדש מהקופסא, אלא סוג של שדרוג. הבשורה הגדולה שהדור החמישי מביא איתו, ושנדחף קדימה בידי חברות כמו אינטל וקוואלקום הוא החיבור בין רשתות וויי-פיי ורשתות הדור הרביעי בסלולר וטכנולוגיות נוספות ליצירה של רשת אחודה, רציפה וניצול טוב יותר של משאבים, ככה שהמשתמשים יקבלו פשוט חיבוריות רציפה וטובה במהירויות גבוהות מבעבר. אנשי קוואלקום, כמו המנכ”ל מלנקוף, מדברים על לשבור את מחסום הגיגהביט לשנייה בחיבור אלחוטי. היחידה הזו לא מקרית. זו המהירות שמספקות כיום רשתות האתרנט המסורתיות בכבלי רשת. המטרה היא לספק קצבים זהים – באוויר. עוד הם מדברים על לתמוך לראשונה ברצינות ביישומים קריטיים, כמו מכוניות אוטונומיות או כוחות הצלה.
ראינו בתערוכה
ואם בכוחות הצלה עסקינן, ההתקן החמוד שנתקלנו בו בתערוכה של חברת Flir. זוהי מצלמה תרמית המתחברת למסרטפון דרך שקע הטעינה/מידע (אייפון או אנדרואיד), ומאפשרת למדוד טמפרטורה של עצמים. היא עצמה מיועדת יותר לשיפוצניקים ביתיים שרוצים למדוד טמפרטורה של משטח, בהתקנת הסקה או דוד או כל דבר אחר, אבל היא יכולה לשמש גם כוחות הצלה בשעת הצורך (על אף שלהם יש לחברה מוצרים ייעודיים).
ועד שיגיע אלינו הדור החמישי, צריך להסתדר עם מה שיש. חברה מסקרנת מפילדלפיה שנתקלנו בה, היא Speedify. בדומה למה שמתוכנן בדור החמישי, ספידיפיי היא למעשה שירות VPN שמאחד את חיבורי הוויי פיי והגלישה הסלולרית שלכם לחיבור אחד מהיר ויציב. בקרוב נפרסם גם רשמים מהשירות עצמו. למי שדואג לגבי השהיות, מנכ”ל החברה הסביר ל”החיבור” שיש להם שרתים בכל מדינה, כך שהשיהויים למעשה לא קיימים.
ונקנח במים ומלח. ההמצאה החמודה הזו משוודיה, היא תא דלק לטעינת הסמרטפון שלכם. הקיבולת עוד לא ממש מרשימה, היא 1100 מיליאמפר/שעה בלבד, אבל היתרון שמדובר בפתרון ירוק. לתוך ה-JAQ, מכניסים “כרטיס כוח” שהוא למעשה תא הדלק והמארז שמכיל מים ומלח ועוד חומרים, והם למעשה משחררים את המימן מהמים בפעולה שמייצרת אנרגיה לטעינת הסלולרי שלכם, ללא חומרים רעילים, בהליך דומה להיווצרות של חלודה (המנכ”ל סירב להיכנס לכימיה המדויקת, מפאת שמירה על סודות מסחריים). האריזה עצמה ניתנת למחזור ואפשר פשוט להשליך אותה לפח מבלי לדאוג לנזק לסביבה. נקודה מעניינת נוספת שהחברה משווקת את המוצר כשירות, עם דמי מנוי של ארבעה או חמישה דולר בחודש, וכרגע נמצאת במגעים עם ספקיות ישראליות לשווק אותו גם בישראל.
ומגמה אחרונה, פחות חיובית בברצלונה, ומאוד אנושית – אנשים שהולכים עם הראש בתוך הסמארטפון ולא מודעים לסביבה שלהם, ואז כמובן גם נתקעים בך. בכאלה, לצערנו, נתקלנו תרתי משמע, לא מעט. גם כשהולכים קדימה, כדאי להרים את הראש ולראות לאן אנחנו הולכים.
תודה על עוד כתבה מעניינת!
האם המצלמה התרמית מתאימה גם לווינדוס פון?
ומתי היא תגיע לישראל?
עומרי היי,
תודה! ספר לחבריך, מה שנקרא.
לגבי השאלה שלך: מסתבר שיש להם מפיץ בישראל, הוא פשוט נחבא אל הכלים. אני מחכה לתשובות ממנהל האזור לגבי זה.
אעביר את השאלה שלך אליו ואחזור אליך עם תשובה.
[…] הקורונה, אבל חשוב לזכור שהמוצר וההכרזה תוכננו במקור לתערוכת הסלולר הגדולה בברצלונה, שבוטלה השנה בצל […]