[עדכון 28/6/2015] לאור תחילת המכירה של קסדות סמסונג Gear VR בישראל, אנחנו מביאים לכם מחדש את כתבת הרשמים שלנו. הקסדה, שכבר הוצגה לקהל הרחב, אמורה כבר להיות זמינה לרכישה בחנויות היבואן.
לפני כמה שבועות, כשהציגה סמסונג את קסדת המציאות המדומה שלה, ה-Gear VR, בין כותרי ההשקה של הקסדה היה משחק בשם Romans from Mars (רומאים ממאדים, קריצה מאוד משמעותית לדמות המצוירת של מרווין ממאדים). את המשחק פיתחה לא אחרת מאשר Sidekick הישראלית, שיושבת ברמת החייל. סרנו למשרדים שלהם כדי לבדוק את הקסדה, ולהביא לכם רשמים ראשונים מהחוויה של מציאות מדומה בדור החדש.
את הטכנולוגיה שמאפשרת את חוויית המציאות המדומה, פיתחה עבור סמסונג אוקולוס, שהיא כיום הכוח העולה והמוביל של המציאות המדומה בעידן החדש. החברה, שנרכשה השנה בידי פייסבוק, עובדת במרץ ולאחרונה גם הוציאה דגם מפתחים חדש ומשוכלל יותר – וכיום מציגה את חוויית המשתמש הבשלה ביותר של מציאות מדומה.
אז איך העסק עובד? הקסדה עצמה היא מאוד פשוטה. מדובר בעיקר בצמד עדשות, שמצדן הפנימי יש מסגרת ספוגית כך שהקסדה תשב לנו בנוחות על הפנים, ותוחזק על הראש באמצעות רצועות בד אלסטיות. מה שמספק את התצוגה וגם מודד את התנועה שלנו, הוא טלפון חכם. על המסך שלו מוקרנת תמונה סטראוסקופית (כלומר כזו שיש בה שתי תמונות, מעט שונות לעין ימין ולעין שמאל – ושהן משתלבות הן יוצרות תמונה תלת ממדית מלאה), ואילו הג’יירוסקופ הפנימי, האקסלומטר, מודד את תנועת הראש שלנו ומשנה את התמונה בהתאם.
עוד נמצא בצד הקסדה כפתור מגע לממשק ישיר עם המשתמש. הטלפון עצמו יושב בתוך תושבת בחזית הקסדה ומעוגן למקומו באמצעות מסגרת פלסטיק. כרגע, אגב, הטלפון היחיד שנתמך הוא ה-Note4, שיושק מחר בישראל – אבל נראה שדגמי טלפונים נוספים יתמכו. [עדכון] – ה-GearVR תומך גם ב- Galaxy S6 ובדגם ה-Edge.
ואיך החוויה? די מדהימה. ניסינו את Romans from mars, והיא אופפת לחלוטין. כשנפתח המשחק, הרגשנו ממש שאנחנו עומדים על החומה למעלה, כאשר היצורים ממאדים רצים על המישור שמתחתינו. הירי מתבצע אוטומטית, והכיוון הוא לעבר הנקודה שעליה אנחנו מביטים. התחושה הכללית היא שאנחנו בעולם אחר. אנשי Sidekick הציגו בפנינו הדגמה נוספת, שגם היא הייתה מאוד מרשימה.
פונקציה נוספת היא שימוש במצלמה האחורית, ותצוגה סטראוסקופית של מה שניצב לפנינו. לכאורה, בזה אין שום דבר מיוחד – כי זה דומה לצורה שבה העיניים שלנו מעבדות תמונה באופן רגיל, אבל השימושים האפשריים הם בתחום המציאות המועשרת או הרבודה, ולהוסיף רכיבים על תמונת העולם האמיתי שמתקבלת דרך הקסדה.
את החוויה התלת ממדית לא נוכל להעביר לכם בסרטון, אבל את כל השאר, בהחלט כן (ואפילו ב-4K, אם יש לכם טלוויזיה וחיבור רשת מספיק מהיר):
[…] דרור במפגש העיתונאים כי אנשי החברה עבדו ביחד עם אנשי סמסונג, כדי לעקוף את החוצץ (Buffer) המובנה בטלוויזיות החכמות של […]
[…] בהינף יד או קסדה. או משקפיים. כך למשל ניתן כבר עתה לרכוש בישראל את ה-Gear VR, ובכלל, מספר רב של חברות רואות את הפוטנציאל הטמון […]
[…] באנג אנד אולפסן הדנית, משקפי מציאות מדומה בדומה ל-GearVR של סמסונג ואפילו מצלמה רובוטית שיכולה לשמש כמצלמת […]
[…] המדומה של VRPhysio, שדומים במראה ובביצועים שלהם למשקפי ה-GearVR של סמסונג, ומבוססים גם הם על טכנולוגיה של אוקולוס – […]