ה-ג’ייבירד פרידום הן אוזניות ספורט אלחוטיות שנוצרו עבור ספורטאים, בידי ספורטאים. בג’ייבירד שמים דגש רציני על ההתאמה לאוזן ושהאוזניות לא יפלו מהאוזניים, גם אם אתם קופצים ממטוס או מצוק, לצד איכות שמע בלתי מתפשרת. אגב, השם ג’ייבירד, לפי המילון האורבני, הוא בכלל כינוי סלנג מדרום ארצות הברית לבטלן, במין הפוך על הפוך. האם הן מקיימות את כל ההצהרות האלה? בואו נראה.
לא מחפפים
השדר הראשון שג’ייבירד מנסים לשדר כשפותחים את האריזה הוא שהיצרן דאג לכל הפרטים. האריזה מוקפדת, ובניגוד לפלסטיק המאפיין את רוב האוזניות המתחרות, בתי הרמקולים שלהן עשויים ממתכת. האוזניות קטנות מאוד וכמעט שלא בולטות מהאוזן ונראה שרוב האלקטרוניקה ממוקמת בתוך יחידת השלט עם הכפתורים.
השלט כולל שלושה כפתורים – שני כפתורי ווליום נוחים, שבלחיצה ארוכה מעבירים שיר אחורה וקדימה, וכפתור רב שימושי לשליטה על הפעלת המוזיקה והשיחות. מה שהופך את השליטה לדי נוחה, בניגוד לכמה מתחרים שהכניסו את כל השליטה בווליום לכפתור אחד (לדוגמא פלנטרוניקס BackBeat Fit שסקרנו כאן). הכפתור המרכזי שולט, כמצופה, על הדלקה, כיבוי, שיחות והפעלת המוזיקה.
האוזניות תומכות בתקן לחיבור שני מכשירים במקביל, מה שנקרא מולטי לינק, שהולך ונעשה סטנדרט במוצרי בלוטות’ מהספקטרום היקר (עדיין). כלומר, אתם יכולים לשמוע מוזיקה ברגע שתלחצו פליי בכל אחד מהם, בלי לטרוח להעביר את החיבור אליו באופן פעיל. בנוסף, התקן הזה מספיק חכם כדי לעבור אוטומטית ממוזיקה בהתקן אחד לשני כשנכנסת שיחה בהתקן השני, ולעצור את השמעת המוזיקה בראשון. מגניב!
הציפורים מצייצות ביחד, ושני אנשים שרוצים לשמוע ביחד מאותו מקור, יכולים לצרף שני זוגות של אוזניות שתומכות בתקן ShareMe של ג׳ייבירד (בפרט עוד זוג של פרידום) ולשמוע מוזיקה או לראות ביחד סרט בלי להפריע לסביבה. התחשבות!
האריזה מכילה כמות אביזרים ראויה לציון:
- מתאמי סיליקון בשלושה גדלים לחלק הנכנס לאוזן
- מתאמי ספוג בשלושה גדלים, למי שמעדיף את הרכות והאטימה של ספוג על פני גומי
- שלושה גדלים של קשתות סיליקון צבעוני בצורת כוורת, שאמורות להחזיק את האוזניה באוזן
- תופסן לאבטחת הכבל לדש הבגד
- שני מסדרי כבלים להקטנת הכבל והצמדתו לגוף לריצה
- מטען נייד וכבל טעינה
לפרידום יש קשתות סיליקון פטנטיות ואווריריות דמויות כנפיים קטנות, במבנה של כוורת שאמורות למנוע את נפילת האוזניות מהאוזן. רעיון דומה הומצא לפני כמה שנים ע״י חברת BOSE. אך בניגוד לגומי הרך של בוז, זה של הפרידום קשה יותר ולכן מצריך שהאנטומיה של האוזן תתאים למוצר.
לא כל האוזניים שוות – כשקניתי את הדגם הראשון של ג׳ייבירד, ה-X, נאלצתי למסור אותן למישהו אחר בשל חוסר התאמה לאוזניים שלי. עם ה-X, לא עזרו כל ניסיונות ההתאמה והעובדה שביקורות אינטרנטיות טענו שהאוזניות לא נופלות אף פעם, אצלי הם פשוט לא נשארו באוזן.
לעומת זאת, בפרידום שקיבלתי לביקורת כוללות מנגנון התאמה דומה אך מעט משופר, שאחריי ניסוי וטעייה עם גדלים שונים, איפשר לי לרוץ ולהתאמן בחדר כושר, אבל כשעדיין עליי לדאוג אחת לכמה דקות לחזק את ישיבת האוזניה באוזן. הקליפס המצורף בהחלט מסייע בהקשר הזה, אך עדיין כל פעם שסובבתי את הראש, החוט התחכך בחולצה או בשיער והאוזניות התרופפו או נפלו. מסדרי החוט הכלולים עשויים לפתור בעייה זו. יש לציין, שיש לא מעט סוקרים אחרים שטוענים לאחיזת אוזן מושלמת – אך החוויה שלי הייתה פחות טובה.
והצליל? ללא תחרות!
פה אנו מגיעים לנקודה החזקה של ג׳ייבירד פרידום: הן פשוט נשמעות טוב. הן כוללות תמיכה בפורמט AAC שמאפשר העברת סאונד באיכות טובה, שנתמך ע״י רוב הטלפונים והמחשבים מהזמן האחרון. אם תנסו לחברן למחשב או טלפון ישן, הן יתחברו בפורמט הישן SBC והסאונד ישמע פחות טוב. לדוגמא, לסמארטפון Samsung Note 4 שברשותי, האוזניות התחברו בפורמט האיכותי והמוזיקה הייתה בהתאם, אך למחשב MacBook משנת 2011, האוזניות התחברו בפורמט הפחות איכותי והצליל גם היה פחות טוב באופן ניכר. הביקורת שלי מתייחסת לשימוש באוזניות עם מכשיר התואם את הפורמט היותר איכותי.
לאוזניות אפליקציה מיוחדת המאפשרת לכוון את הדגשים של הצליל ואת אופיו. לדוגמא, מי שאוהב יותר באס יכול להגביר את הבאס וכדומה. במצב ברירת מחדל האוזניות במצב ניטרלי, עם נטיה קטנה לבאס גבוה, אך לא כמו ביטס או אוזניות אחרות שמכוונות מראש לקהל אוהבי הבאס. האפשרות להתאים אקולייזר אישי קורצת לקהלים רחבים יותר. אנחנו כמובן בדקנו אותן במצב הטבעי שלהן, ללא התאמות.
הבאס מהודק ומקפיץ, טווחי הביניים ברורים ולא שתלטניים, והצלילים הגבוהים הברורים מאפשרים לשכוח לרגע שמדובר באוזניות אלחוטיות ולא באוזניות מחווטות איכותיות. ג׳ייבירד השקיעו ברכיבים כדי לקבל איכות קול קרובה כמה שניתן לדבר האמיתי – אוזניות מחווטות איכותיות המחוברות למקור ברמה גבוהה. כמובן, בהשוואה לאוזניות שלי (Shure 215, כ-440 ש״ח בזאפ) המחוברות לכרטיס קול איכותי, לא היה ספק שאני מעדיף את המחווטות בישיבה בחדר שקט, אך בתנועה או בפעילות, מצב בו צריך חופש מכבלים, הפרידום מאפשרות קירבה טובה לדבר האמיתי.
הצליל נשמע מגוון ובמת הצליל רחבה לאוזניות מסוגן. ברוב השירים והסגנונות, כמו פופ מודרני, מוזיקה אירית ועוד, הסאונד היה מאוזן וכיפי. כאשר הצליל נהיה עמוס, כמו במקטעי מוזיקה קלאסית או רוק מרובי כלים, רמת האבחנה יורדת, אם כי איני יודע על אוזניות אלחוטיות In ear (כאלה שנכנסות לתוך תעלת השמע) מתחרות שעושות עבודה טובה יותר בתחום הזה.
כמו רוב האוזניות מסוגן, הפרידום הן אטומות וחוסמות כניסת רעש חיצוני. זה נוח בתחבורה ציבורית וכשרוצים להתנתק מהסביבה, אך לשיחות טלפון או למקומות בהם חשוב לשמוע את הסביבה החיצונית כמו חציית כביש, אתם עשויים להעדיף אוזניות פתוחות (כמו פלנטרוניקס פיט).
סוללה על שלט
ג’ייבירד פרידום מאפשרות כארבע שעות שמע, שזה פחות מרוב המתחרים, אך הן גם כוללות פיצוי: סוללה ניידת שמטעינה אותן לעוד ארבע שעות של שמע, לסך הכל של שמונה שעות. הסוללה הניידת הקטנה מתחברת בחיבור מיוחד לשלט האוזניות, ומאפשרת שימוש תוך כדי טעינה, אך פחות נוח לבצע פעילות גופנית עם שלט כבד יותר, הכולל גם את המטען. בכל זאת, ניתן להם נקודות על רעננות החשיבה.
לסיכום, אם אתם אוהבים צליל באיכות גבוהה תוך כדי פעילות גופנית, אם אתם מעוניינים במראה יוקרתי והפרוטה מצויה בכיסכם (מחיר רשמי: 899 ש”ח בהשקה) – כדאי לשקול השקעה בג׳ייבירד פרידום. ברם, ההימור על האפשרות שהאוזניות לא יתאימו לאוזן הספציפית שלכם עשוי להרחיק חלק מהקונים, אז במידת האפשר, כדאי לנסות את ההתאמה לאוזן האישית שלכם טרום הקניה.
התחברנו:
- צליל מהטובים בקטגוריה.
- איכות בנייה יוצאת דופן וגודל מזערי
- כמעט כל תכונה דיגיטלית אפשרית
לא התחברנו:
- מחיר גבוה
- קשתות האפרכסת הפטנטיות לא מתאימות לכל אוזן
השורה התחתונה:
צליל ואפנה לספורטאי/ת בעל המאה.
נקרא אמין
[…] אוזניות הספורט היותר יקרות שסקרנו כאן בעבר (Samsung IconX ו-ג'ייבירד פרידום), ומכסה את כל חדר הכושר הקטן האהוב עליי, אך לא את הגדול […]
[…] אוזניות שבאים בדיוק עם המתאמים האלו של Comply, לדוגמא Jaybird Freedom שסקרנו כאן. אבל בניגוד ל-B&O, ה-Jaybird Freedom כללו גם […]
[…] שלה ברכישת חברות ציוד היקפי אחרות (אולטימייט אירס, ג’ייבירד ועוד) בשנים האחרונות, חברת האם השוויצרית ששנים סבלה […]