LG G5 על שולחן הניתוחים: מגרש המשחקים החדש

חברת LG הקוריאנית מקפידה מזה שנים להכניס חידושים עיצוביים וטכנולוגיים בסדרת מכשירי הדגל שלה, סדרה G. ב-G2 בחרה LG להזיז את מקשי בקרת הצליל ומקש הכיבוי/ההדלקה מצידי המכשיר לחלקו האחורי. ה-G3 היה לסמארטפון הראשון בעל מסך QHD, ומבין הראשונים לעשות שימוש בחיישן לייזר לסיוע במיקוד המצלמה.  אך ה-G4 היה רק שדרוג עיצובי ומתיחת פנים של קודמו. 
עם ה-LG G5, נראה ש-LG בחרה לחזור לשולחן השרטוט, כאשר על הפרק עתה לא עומד רק מכשיר סמארטפון חדש, אלא גם “מגרש משחקים” שלם, לקחנו את ה-G5 וה”חברים” לשולחן הניתוחים.

במבט ראשון ניתן לזהות בנקל שזהו מכשיר של LG.  חלקו הקדמי של המכשיר הוא בעיקר המסך, ללא מקשים, עם שוליים צרים, כמו קודמיו, אך בעוד שהאחרונים היו מעט קמורים, ה-G5 ברובו שטוח לחלוטין, כאשר חלקו העליון, באזור האפרכסת, קמור קלות.
מלבד מסך בגודל 5.3 אינץ’ והאפרכסת בחלקו הקדמי של המכשיר, אפשר למצוא את המצלמה הקדמית ואת חיישני התאורה והקרבה. בחלקו האחורי נמצא מערך המצלמות הכולל  שתי מצלמות: 16 מגה פיקסל, ו-8 מגה פיקסל בעלת עדשה רחבה, מבזק LED ומד לייזר, תחתיו נמצא חיישן טביעות האצבע המשמש גם כמקש ההדלקה והכיבוי עגול, כסוף ואלגנטי. ומה לגבי מקשי הווליום? הללו חזרו לצידו השמאלי של המכשיר.
בחלקו התחתון של המכשיר נמצא את הרמקול ואת כניסת ה- USB-C, ובחלקו העליון, משדר אינפרא אדום לשימוש כשלט רחוק, מיקרופון לסינון רעשים וכניסת אוזניות.

P4250603

אם תמסרו את המכשיר לאדם אקראי ברחוב, הוא ככל הנראה לא יבחין בלחצן הממוקם בחלקו השמאלי התחתון, המאפשר לפתוח את המכשיר, להחליק את בסיס הטלפון ואת הסוללה החוצה, ולחבר אליו תוספות (להלן: “החברים”) שונות שתיכף נדון בהן. מחלקת ההנדסה עשתה עבודה ראויה לשבח, מאחר והמכשיר לא נוטה להיפתח בטעות, והעובדה שהמכשיר נפתח לשניים לא בולטת לעין או ליד. אולם אם תבקשו מאותו אדם לבצע את ההחלפה ללא הסבר, ככל הנראה הוא יזדדק לכמה דקות. מקש הפתיחה זעיר ואיננו בולט מגוף המכשיר, אך לכך מתרגלים במהירות. תהליך ההפרדה של הסוללה מהגוף וההחלפה לרכיב אחר דורשת הפעלת כח מעבר למצופה בכדי לחבר ולנתק את הסוללה מהתפסנים. LG בהחלט יכלו לחשוב על מנגון קל יותר ופשוט לתפעול. כאמור, ה-G5 איננו מכשיר המתפרק בקלות, הוא יושב בנוחות ביד ומימדיו מאפשרים לאחוז אותו בצורה יציבה, חיישן טביעות האצבע נגיש בקלות בהזזת האצבע וכך גם מקשי השליטה בווליום.

מתחת למכסה המנוע

מסך ה-5.3 אינץ ברזולוציית QHD מפיק צבעים עשירים וטבעיים וברמת פירוט וחדות מעולים, או במילים אחרות, בכל מה שקשור לצפייה בקטעי וידאו ובתמונות ב-G5, ההנאה מובטחת. לעומת זאת, איכות הצליל הכוללת התקבלה  אצלנו ברגשות מעורבים. איכות הצליל טובה, אך הקפיצות בין רמות העוצמה לא אחידות: ב-100 אחוזים השמע נשמע היטב וחזק, אך מתחת ל-80 אחוז ישנה לפתע ירידה תלולה בעצמת הצליל. עסק קצת מוזר. בנוסף, לאור מיקומו של הרמקול בתחתית המכשיר, מצאנו עצמנו לעיתים קרובות חוסמים את הרמקול עם כף היד, במיוחד כאשר אוחזים את המכשיר בצורה אופקית. 
את קרבי ה-G5 מאכלסת ה-Snapdragon 820, ערכת השבבים העדכנית ביותר מבית קוואלקום עם ארבע ליבות (ירידה מפתיעה במספר הליבות מדורות קודמים), זיכרון פנימי בנפח 4GB, נפח איחסון של 32GB הניתן להרחבה באמצעות כרטיס MicroSD היושב לצד כרטיס ה-Nano Sim במגירה הנשלפת.
ביצועי המכשיר לא מאכזבים: המעבר בין האפליקציות מהיר, זמני הטעינה של משחקים כבדים מהירים, ותימוכין לכך אפשר למצוא במבחנים הסינתטיים, 2215 נקודות לליבה אחת, ו- 4755 נקודות במבחן מרובה הליבות ב-Geekbench 3, תוצאה של 120,196 נקודות ב-Antutu, ו-2460 נקודות במבחן ה-Sling Shot המחמיר של 3DMARK. בהחלט יאה למכשיר דגל. ה-Snapdragon 820, בשונה מקודמו ה-810 איננו סובל מבעיות התחממות. המכשיר בשימוש מאסיבי אמנם קצת מתחמם, אך בגדר הסביר והממוצע.

P4250617

מחר נעים יותר

בצד התוכנה עדכנה LG קלות את הממשק. השינוי הגדול ביותר בו ניתן להבחין היא מגירת היישומים שנעלמה, עתה בדומה ל- iOS, כל היישומים נמצאים על גבי שולחן העבודה. על אף שבסרטון ההדרכה מצויין כי ניתן להחזיר את מגירת היישומים, במכשיר עם גירסת התוכנה אותה בדקנו, אפשרות זאת לא הייתה קיימת. בנוסף הוסיפה LG את האפשרות לשחזר, בתוך 24 שעות, יישומים שנמחקו. לא ממש שימושי לדעתנו, במיוחד כשאנחנו בתהליך גמילה מ-Supercell. 

לצערנו, “ההצעות החכמות” לשמירת מספרי טלפון,  או לקביעת תזכורת לחייג לשיחה שלא נענתה וכולי מהגירסאות הקודמות נעלמו, וכעת ההתראות וההמלצות סובבות בעיקר סביב כושר ופעילות גופנית בדמות הודעות כמו “יפה, הלכת היום יותר”, “מחר נעים יותר” וכו’. אולם באופן כללי הממשק ב-G5 נוח, פשוט ואינטואטיבי, למעט מספר אייקונים בעיקר בממשק הצילום שאת פעולתם הצלחנו להבין רק לאחר קריאת המדריך הזמין בלחיצת כפתור.

P4250594

העולם ב-135 מעלות

ה-LG G5 מצוייד בשתי מצלמות, האחת ברזולוציה של 16 מגה פיקסל והשנייה ברזולוציה של 8 מגה פיקסל, האחרונה מצוייד בעדשה רחבה (135 מעלות), מנגון הפוקוס עובד בצורה מעולה, במרבית הפעמים לחיצה אחת הספיקה בכדי לקבל את הפוקוס הנדרש, התמונות יצאו חדות בעלות צבעיים טבעיים ועם רמת פירוט מעולה.
המצלמה הרחבה אידאלית לתמונות נוף או במקרים בהן המצלמה הסלולרית הממוצעת פשוט איננה מספיק רחבה (צילום הלוח בכיתה למשל). גם בתנאי תאורה קשיים ה- LG G5 מפיקה תמונות משביעות רצון, ובאופן כללי ניתן להגיד שה-G5 מהווה עליית מדרגה בכל הנוגע לצילום סלולרי.

הממשק הידני עמוס כל טוב , ומאפשר שליטה ידנית כמעט על כל פרמטר אפשרי. בתפריט הרגיל האייקונים לעיתים היו מעט מבלבלים, אולם בסך הכל חוויית הצילום, וחשוב מכך, התמונות הן ללא ספק נקודת חוזק של ה-G5.

ונעבור לתוספות

אך איך אפשר לדבר על ה-LG G5 מבלי להזכיר את החברים, התוספות שאפשר להצמיד ולחבר אליו? דבר ראשון נאמר שחדשנות וחשיבה מחוץ לקופסא הן מגמות מבורכות מבחינתנו, ובמיוחד כשמדובר במהלך רציני ומקיף כמו זה. LG שחררה ביחד עם ה-G5 תוסף מצלמה הכולל ידית אחיזה ופקדים, תוסף לאודיופילים שמציע צליל איכותי ביחד עם באנג ואולפסן, משקפי מציאות מדומה, ומצלמה רובוטית. אולם, מגוון ה”חברים” המוצעים כרגע אינם מעניקים ל-G5 יתרון משמעותי אל מול המתחרים, וסכום החלקים לא אינו עולה על השלם.

נקח לדוגמא את רכיב ה-Cam Plus. כרעיון, מדובר בתוספת חביבה למדי, כזאת המאפשרת שליטה נוחה יותר, וחוויית צילום טובה יותר, אבל במבחן התוצאה, הרכיב לא נח במיוחד לאחיזה, גלגלת הזום תחובה יתר על המידה בגוף ידית האחיזה, וה”גיבנת” הנוספת למכשיר, לא מצדיקה את האפשרויות אשר מוסיף הרכיב. לטעמנו LG יכולו להוציא מתחת ידיהם רכיב טוב הרבה יותר. הרכיב המודולרי הנוסף הוא ממיר דיגיטלי לאנאלוגי של B&O אותו לא קיבלנו לסקירה, אך פונה לקהל יעד של אודיופילים ושאר יודעי ח”ן.

שאר הרכיבים, כגון מצלמת ה-360 ומשקפי ה-VR הם “חברים” העומדים בזכות עצמם, בהם ה-LG G5 איננו משחק תפקיד מפתח, כלומר למעט מספר פונקציות, תוכלו לרכוש מצלמת 360 מחברת אחרת, או משקפי Google Cardboard לחוויית מציאות מדומה, באותה ההצלחה.

בנוסף, תהליך ההחלפה והחיבור של התוספות, יכול היה להיות פשוט ונוח יותר. למשל, בנוגע לממשק המשתמש, לחיצה על הכפתור הצדדי לשחרור הסוללה והבסיס לא מציגה התראה או אזהרה על כך שהמכשיר הולך להיכבות, וזהו פרט שהמשתמש צריך לזכור בטרם הוא מחליף מודול.

אסטרטגיית התוספות הפריקות, היא בהחלט גישה רעננה וחדשנית מבית LG, אבל היינו מצפים להיצע רחב יותר של תוספות, כאלו בעל ערך מוסף משמעותי למכשיר, למשל רכיב הכולל רמקול עוצמתי, אך ייתכן ואלו יגיעו בהמשך הדרך. ההצלחה של ה”חברים” תימדד בעתיד, באם ההיצע יגדל, ובאם גם ל-LG G6 יהיו תוספים שכאלה. נכון לעכשיו ה”חברים” כלשעצמם, אינם סיבה מספקת לבחירה ב-G5.

בכל הנוגע לחייה של סוללה הדקה והפריקה, בשימוש מתון במכשיר שרד ה-G5 בקושי את היום, אך האפשרות להחליף סוללה, והטעינה המהירה במיוחד (כ-80 אחוז ב-50 דקות) בהחלט מאזנות את התמונה.

לסיכום, ה-LG G5 הוא מכשיר מוצלח, המסך מעולה, המכשיר מהיר והביצועים מעולים, המצלמה היא עליית מדרגה באיכות הצילום, אך המודולריות של המכשיר כרגע איננה מוסיפה לו נקודות. ייתכן וזה ישתנה בעתיד, כך שיש לבחון את ה-G5 לגופו של מכשיר וכשעושים זאת –  ה-G5 הוא מכשיר מצויין.

מחלקים ציונים

[mks_progressbar name=”9.0″ level=”עיצוב” value=”90″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]

[mks_progressbar name=”9.0″ level=”ביצועים” value=”90″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]

[mks_progressbar name=”9.0″ level=”תצוגה” value=”90″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]

[mks_progressbar name=”9.5″ level=”מצלמה” value=”95″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]

[mks_progressbar name=”8.0″ level=”רמקול” value=”80″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]

[mks_progressbar name=”8.0″ level=”חיי סוללה” value=”80″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]

ציון סופי: 9

התחברנו:

חדשנות ויצרתיות

מסך חד וברור

מצלמה מעולה

לא התחברנו:

היצע חברים 

סולם עוצמת קול לא אחיד

סוללה חלשה

חותכים עניין:

מכשיר דגל מעולה, בלי הרבה “חברים” טובים

 


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner