שני הטלפונים הכי מעניינים ובולטים של העת האחרונה בישראל הם הנקסוס P6 של וואווי וה-V10 של LG. האחד, הוא הסמרטפון הראשון עם כפל מסכים, והשני, הוא הניסיון הראשון של ואווי בסדרת הנקסוס של גוגל. שניהם מגודלי מסך, ולכן החלטנו לעמת אותם ראש בראש, אחרי שהשתמשנו בהם תקופה מכובדת של זמן ויש לנו מסקנות.
הכל מלבד הכיור
ה-V10 הוא טלפון מהודר. יש לו גירסה שחורה שנראית כמו מטוס קרב, אבל אנחנו קיבלנו דווקא את הלבנה שהיא עם שוליים מוזהבים וטבעת זהובה המקיפה את עדשת המצלמה וקצת משדרת תחושה של בלינג בלינג. ה-V10 הוא טלפון מסקרן בכך ש-LG הלכה על גישת “הכל מלבד כיור המטבח” – ובמקרה הזה, הם זרקו פנימה גם את כיור המטבח. ה-V10 הוא הדגמה ליכולות הטכנולוגיות של החברה, וכולל מבנה מוקשח ועמיד בפני נפילות כולל שלדת מתכת, גב מיוחד וזכוכית גורילה דור רביעי, מסך משני בנוסף על המסך הראשי שהוא גימיק בפני עצמו, מערך מיקרופונים יוצא דופן, שתי מצלמות קדמיות, אחת רגילה ואחת רחבת זווית ובנוסף, כל הבונוסים הרגילים ש-LG מקפידה עליהם: סוללה נשלפת, חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון מיקרו SD, מד לייזר למצלמה האחורית, מבזק דו גווני והפעם לכפתור הבית האחורי שבין שני כפתורי העצמה, נוסף גם קורא טביעות אצבע.
דווקא על רקע כל הטוב הזה, בלטו לרעה שתי בחירות עיצוביות: רמקול בודד בתחתיתו של הטלפון, ושקע טעינה מסוג מיקרו-USB ולא תקן USB-C החדש שתופס נוכחות מהירה ביותר ויותר דגמים. נחמה פורתא, LG מספקת את ה-V10 עם מטען מהיר התומך ב-Quick Charge של קוואלקום, מה שאמור לתת לכם כמה שעות פעולה בטעינה של כעשר דקות. בחזית המכשיר, חיישן אינפרא אדום ושבכת האפרכסת. בסך הכל, ה-V10 הוא טלפון שהעיצוב שלו מקורי ומעניין וקצת שונה ומעז יותר מהתבנית שהתרגלנו אליה.
מבחינת נוחות ביד, מדובר במכשיר גדול, עם 5.7 אינץ’, ועדיין הוא נוח ונעים לאחיזה במיוחד בזכות החומר הרך שממנו עשוי גב המכשיר, המכונה Dura Skin וגם עמיד בפני שריטות ונפילות. אגב, עכשיו אפשר לגלות: ניסינו להפיל את המכשיר בכוונה מכמה גבהים שונים, כמה פעמים, כדי לבדוק את עמידותו הלא שגרתית. אפילו לא שריטה.
הנקסוס 6P הוא אופרה אחרת לגמרי. מדובר בניסיון הראשון של וואווי ליצור טלפון עבור סדרת הנקסוס היוקרתית, ונראה שהוא מוצלח מאוד. גם כאן מדובר במכשיר מגודל, אבל כל הגוף שלו הוא גוף אלומיניום שמעניק מראה יוקרתי לטלפון. כמו ה-V10, גם הוא מגיע בכמה צבעים. אנחנו קיבלנו מכשיר בצבע שחור, שבעינינו היה יפהפה. הגב שלו מאוד מרשים, באלומיניום מושחר, עם השם נקסוס לכל אורכו. מעליו חיישן טביעות האצבע המשובח, אותו חיישן נפלא שנמצא גם במייט S, שהוא תגובתי וסופר מהיר. מעליו יש אליפסה שחורה מצופה זכוכית לכל רוחב הגב הבולטת מעט מהגוף, שיש כבר מי שטענו שהיא שבירה. היא מאכלסת מד לייזר, מבזק דו גווני ואת המצלמה. בשולי המכשיר נמצא את מגש ה-SIM, ובצד הנגדי את כפתורי הווליום וההפעלה. כפתור ההפעלה מחוספס, כדי להבדיל אותו במגע. נהדר. חשוב לציין שבניגוד ל-LG V10, כאן אין חריץ הרחבה למיקרו SD, מה שאומר שנפח האחסון (32 גיגהבייט לפני ניכוי מערכת הפעלה) הוא סופי.
בתחתית נמצא שקע החיבור והמידע, בתקן החדש של USB-C, ווואווי מספקת אותו עם שני כבלים – גם כבל USB-C שמתחבר למטען מהיר וגם כבל שבקצהו השני הוא USB-A סטנדרטי, כדי לחבר אותו גם למחשבים ישנים. מצוין! את עיקר החזית של הטלפון תופס המסך, אבל יש פה גם שני רמקולים חזיתיים – אחד באפרכסת, ואחד בתחתית, בדומה לסידור שמצאנו אצל HTC, שנותן סאונד יוצא דופן, ומיד נתייחס אליו.
מבחינת אחיזה, אין מה לעשות. ה-P6 הוא טלפון מגודל, ולא טלפון לבעלי ידיים קטנות, וככזה, קצת הצטערתי. הוא נוח בקושי לאחיזה ותפעול שלו ביד אחת הוא לא פשוט. הוא גם יבלוט לכם מכיס הג’ינס, ועדיף שתאפסנו אותו בכיס גדול יותר, כמו כיס מקטורן, אחרת אתם מסתכנים בנפילה שלו מהכיס או פשוט למעוך אותו בישיבה אם הוא בכיס אחורי. קצת חבל.
בסעיף העיצוב, הגביע הולך ל-V10. פשוט בגלל שהוא יותר נעים ביד, אבל גם ה-6P הוא מכשיר נאה מאוד ומרשים, אבל הוא פונה בעיקר למי שיש לו כף יד גדולה.
מסך גדול, מסך קטן
נתחיל דווקא עם המסך שריגש אותנו. על אף ששני המסכים זהים בגודלם וברזולוציה שלהם (שניהם מסכי 5.7 אינץ’ עם רזולוציית 2K של 1440 על 2560 פיקסלים), המסך של וואווי הוא ניצחון. מדובר באחד המסכים הכי טובים שראינו בטלפון סלולרי בשנים האחרונות. זהו מסך AMOLED, עם עומק שדה ופירוט מהטובים שנתקלנו בהם. עכשיו, זה לא של-V10 יש מסך רע, המסך שלו הוא מוצלח וטוב בפני עצמו, אבל בשעה ש-LG הלכו על LCD שמספק בעיקר חדות טובה, ה-6P מספק צבעים עמוקים מאוד, במיוחד שחור מוצלח, שמשפיע על כל השאר. אז בסעיף המסך, ה-P6 מנצח, ובגדול.
זה המקום גם להתייחס למסך המשני ב-V10. זהו קונספט חדשני ש-LG מנסה להטמיע במכשירים שלה, השמועות אומרות שהוא גם יהיה ב-G5. אלא מה, שבעינינו לא מדובר ביותר בגימיק. הבעיה העיקרית היא שהמסך המשני לא נהנה מתפעול ישיר של מערכת ההפעלה אלא מופעל באמצעות אפליקציה ייעודית של LG, וזה ניכר. מה הוא יכול לעשות? להציג הגדרות והתרעות על הודעות שהתקבלו בדומה לווילון העדכונים המוכר מאנדרואיד, אפשר להציב בו קיצורי דרך לאנשי קשר והוא מציג את כל היישומים האחרונים שנפתחו. עכשיו, זה הופך אותו לשימושי כסוג של סרגל כלים וכדי לדלג בין אפליקציות, או כאמצעי נגיש לחיוג מהיר. זה נחמד, אבל זה רק חצי המנשה. אם LG היו מעזים קצת יותר, והיו מתפרעים, היה אפשר להפוך את המסך הזה, 1.6 אינץ’ גובהו, להברקה. מה עם להציג את תוכן הודעת טקסט או כותרת של דואל על המסך המשני גם כאשר שהמכשיר עם מסך ראשי כבוי ולא רק להסתפק באייקונים על התרעות? זה באמת היה ממצה את הגימיק של המסך השני, ולא משאיר אותו כגימיק. אולי עדכוני תוכנה בעתיד יאפשרו את זה, אבל לא כרגע.
איכות המסך הראשי גם משפיעה כמובן על חוויית המדיה. ה-V10 מספק בהירות, פירוט וחווית מדיה לא רעה בכלל, במיוחד אם אתם מחברים אליו אוזניות, הוא כולל גם מעבד צליל וממיר דיגיטלי לאנלוגי של 32 ביט, שמשפר את איכות הצליל שנשמע באוזניות, אבל זה סוג ההבדלים שידברו בעיקר למקצוענים. בצפיית סרטים מזדמנת על הסלולרי, הנקסוס P6 של וואווי שוב לוקח את הגביע, גם בגלל המסך המשובח אבל גם בגלל שני הרמקולים הסטראופוניים הקדמיים, יתרון מובהק בצפייה בסרטים.
בסעיף המסך וחוויית המדיה, על אף שה-V10 נלחם היטב, ה-P6 מפיל אותו בנוקאאוט.
הזווית הרחבה
אבל למי שיוצר סרטים עם הסמארטפון שלו ולא רק צורך אותם, כדאי שישקול את ה-V10 על פני הנקסוס 6P וזאת מכמה סיבות. ראשית, ל-V10 יש מערך מיקרופונים מרשים, שיקרוץ למי שמצלם ויוצר סרטונים עם הסלולרי שלו. זאת ועוד, אפשר לשחק עם הכיוונונים של המיקרופונים כדי להחליט מאיפה תהיה יותר קליטה – מחזית המכשיר או מגבו. ולא סיימנו. לחובבי הסלפי ובכלל, ל-V10 יש שתי מצלמות קדמיות, אחת בזווית רחבה. זה בהחלט פותח אפשרויות נוספות בענייני תיעוד עצמי, כולל הפעלה של שתי מצלמות במקביל, כוונון ידני של ההגדרות ועוד. גם במירוץ הפיקסלים המצלמה הזו עדיפה על זו של וואווי – היא מצלמת 16 מגהפיקסל לעומת 12 בלבד בוואווי, אם אתם במקרה שוקלים הגדלה לגודל פוסטר או צריכים עיבודים מיוחדים שבהם לכמות הפיקסלים הנלכדת יש משמעות.
ומצד שני, לנקסוס יש גם מצלמה לא רעה בכלל, שעם שדרוג התוכנה האחרון שלה, נהייתה מצלמה טובה ממש, כולל יכולות צילום בהילוך איטי ויכולות דומות לאלה של האייפון 6S. שתי המצלמות תפקדו היטב בתנאים קשים ומאוד התרשמנו מהיכולות של הנקסוס בצילומי לילה יפים ובתאורה אחורית, ועדיין ליוצרים, אנחנו ממליצים יותר על ה-V10 ולו בשל עודף האפשרויות והשליטה שהיא מאפשרת על התמונה ועל הווידאו.
צירפנו כאן למטה כמה דוגמאות צילום משוות, לנוחותכם, כדי שתוכלו להשוות את התוצאות של מי אתם אוהבים יותר.
בגוגל לא נחים
בצד התוכנה אין הפתעות לשום כיוון. בשעה ש-LG שמה ב-V10 את חבילת התוכנה המאוד ידידותית ועשירה שלה, שכוללת פינוקים כמו שלט רחוק אוניברסלי, את אפליקציית הכושר הנגישה והנעימה שלה, שירות התרעות חירום, שירות גיבוי ואפילו את Evernote, לצד מיליון כוונונים אפשריים בהגדרות. הנקסוס 6P כמובן מביא לכם את גירסת אנדרואיד 6, גירסת מרשמלו החדשה ביותר. זה אומר אולי פחות צעצועים מ-LG אבל התוכנה הנקיה והעדכנית ביותר של גוגל, תמיד. מאז שהטלפון נמצא ברשותנו, הספיקו לרדת אליו שני עדכוני תוכנה חודשיים וזה יפה, לרבות, כמו שהזכרנו כבר, את שדרוג היכולות של המצלמה. זה די ברור שכמה אנשים בגוגל לא בדיוק נחים על זרי הדפנה, וקלות ההעברה של התכנים מטלפון ישן באנדרואיד 6.0 מעידה גם היא על כך.
בסעיף הזה אנחנו מתקשים להכריז על מנצח ברור, וכאן הדברים נופלים על עניין של טעם אישי – מי שמעדיף את גירסת האנדרואיד העעדכנית ביותר אבל רזה ונקיה, שילך על הנקסוס 6P. מי שדווקא דגל בשיטה השניה, של כל המרבה הרי זה משובח ולהכניס הכל מלבד כיור המטבח, שילך עם ה-V10, יש לשער שהוא ימצא את התוכנה עשירה ולא ספרטנית בכלל, אפילו שהגירסה הרשמית היא “רק” 5.1.
חיית הביצועים הרעה
ב-V10 יש לכאורה תצורה מפלצתית, ולנקסוס 6P אין יתרון משמעותי עליו. ובכל זאת, הוא הפתיע. ב-V10 יש לנו ערכת שבבים של קוואלקום, סנאפדרגון 808, וצמד מעבדים, אחד עם ארבע ליבות והשני כפול ליבות, אחד במהירות 1.44 גיגההרץ ואחד במהירות 1.82 גיגההרץ, כאשר הם מצוותים ללא פחות מארבעה גיגהבייט של זיכרון. ההרכב הזה הוציא תוצאה של 18,815 נקודות במבחן Ice Storm Unlimited של 3DMark, ו-525 נקודות במבחן סלינגשוט התובעני יותר מאותו בית יוצר.
עכשיו, לנקסוס 6p יש גם, באופן לא שגרתי, ערכת שבבים של קוואלקום (וואווי לרוב מייצרת את השבבים שלה בעצמה), אבל החזקה ביותר שקיימת בשוק כיום (לפחות עד תערוכת ברצלונה בשבוע הבא), סנאפדרגון 810, שהיא קצת יותר חזקה מזו שקיימת בטלפון של LG. גם כאן מדובר באותם סוגי מעבדים, אבל שניהם מרובעי ליבות שיוצרים שיתוף פעולה של שמונה ליבות בסך הכל, ומהירות השעון שלהם מתוכנתת יותר גבוה: 1.55 ושני גיגההרץ, בהתאמה.
אמנם יש פה שלושה גיגהבייט זיכרון “בלבד”, אבל זה לא הפריע לנקסוס 6P להפציץ, עם 26,845 נקודות במבחן Ice Storm Unlimited ו-1231 נקודות במבחן סלינגשוט המודרני יותר. המסקנה היא שהנקסוס 6P הוא חיית עבודה רעה ועתירת ביצועים, שמנצחת את ה-V10, ותקרוץ לאנשים עובדים שזקוקים למכשיר מידע מהיר, עם מסך גדול ונעים. בסעיף הזה, המנצח, הוא שוב וואווי P6, למרות שה-V10 בעצמו הוא יותר ממכשיר הגון שיספיק לכל הצרכים שלכם.
לא הולכים לרבנות
בסעיף חיי הסוללה, הקרב הוכרע בנקודות בלבד. לשני הטלפונים יש סוללות מכובדות: 3000 מיליאמפר/שעה ל-V10 וסוללה של 3450 מיליאמפר/שעה בנקסוס 6P. שתיהן הספיקו ללמעלה מיומיים של פעולה ממוצעת שזה מרשים מאוד, ובואו לא נשכח שה-V10 גם מציע אפשרות של טעינה מהירה באמצעות מטען תואם Quick Charge 2.0 שמסופק בערכה. ברם, ניהול הזרם של אנדרואיד 6 בתוספת הסוללה המעט יותר חזקה עשו את שלהם, והנקסוס 6P שרד יותר מיומיים וחצי ועוד נשאר לו כוח במותניים, בשעה שה-V10 כבה אחרי יומיים של פעולה ממוצעת. בהמתנה, שניהם כמובן האריכו ימים, ועדיין נרשם יתרון קל לנקסוס. כך או כך, בשני המקרים מדובר בטלפונים שלא ישלחו אתכם לחפש מטען בחמש אחר הצהריים ויסיימו יום עבודה ביחד אתכם, ובקלות.
מבחינת פליטת חום, ב-V10, אולי הודות לציפוי הגב המיוחד, לא הרגשנו התחממות כלשהי, גם בזמן פעולות מורכבות. בטלפון של וואווי לעומת זאת, הרגשנו התחממות מסוימת. לא מאוד חזקה ולא משהו שהיינו הולכים לרבנות בגללו, אבל היא קיימת.
השורה התחתונה
לפעמים, העבודה שלנו קשה. לבחור בין הנקסוס 6P ל-LG V10, זה כמו לשאול ילד את מי הוא אוהב יותר: את אבא או את אמא? אז נסכם זאת כך: אם אתם צרכני מדיה כבדים וזקוקים למכשיר מידע ומולטימדיה מהנה ומהיר, ואין לכם כף יד קטנה – לכו על הנקסוס 6P. אם אתם יוצרי מדיה שיוצרים וידאו עם הסמארטפון, או אוהבים שבטלפון שלכם יש כל שכלול טכנולוגי אפשרי שקיים ואין לכם בעיה עם חוויית שימוש קצת יותר “כבדה” אבל עם הרחבת אחסון, לכו על ה-V10. במחירי השוק של היום ההפרשים ביניהם זניחים – שני הסמארטפונים המובילים האלה נעים בסביבות ה-3,000 שקלים, כך שהבחירה הופכת להיות אישית ופחות כלכלית.
שני הטלפונים הכי מעניינים ובולטים של העת האחרונה בישראל …כך נפתחת הכתבה, שכל כולה ערימה של פרטים טכניים, גיבריש של טכנאי מחשב וכדומה. נשאלת השאלה – כמו במערכון הגשש החיוור: “הלו, זה טלפון?”. האם איכות הצליל בשיחה טובה? האם יש ניתוקים, צליל צלול, וכאלה עניינים שמעניינים את מי שרוצה לשוחח בטלפון?
למעשה תיארת פה מכונת מולטימדיה, וזה באמת מה שזה, אבל חבל שלא הדגשת את העיקר, שהוא אצל רוב האנשים – איכות הדיבור, הקליטה והשידור, וגם נגן המוסיקה.
מלבד זאת, כל מיני ביטויים תמוהים “עוצרים” את הקריאה, ללא שום תועלת: בלינג-בלינג,חצי המנשה, כיור המטבח…ובכן, דימויים שלא היו מעבירים אותך שנה א בפקולטה לספרות, אם עדיין מלמדים ספרות באוניברסיטה:))
אני קורא ותיק, קבוע ואוהד, אבל יש כתבות שהרצון ל”קוליות” ול”מאגניבות” פשוט מקלקל אותן…
ולעצם העניין – אני הולך על הנקסוס.
תודה על הכתבה.
ישראל,
אומר רק זאת: לא שיניתי כאן מסגנון הכתיבה הרגיל שלי, לטוב ולרע.
אבל כמו הבדיחה עם הג’וקים והנפטלין – לא כל אחד פוגע.
אני לא תמיד יכול לקלוע לטעם של כולם בכל כתבה, וזה בסדר.
בעניין איכות השיחה – העובדה היא שברוב הטלפונים כיום, אתה תקבל איכות שיחה טובה.
עניין של ניתוקים, כיום, הוא הרבה יותר תלוי במפעיל הסלולרי ולא בציוד הקצה (קרי, הסמארטפון), ומאחר שאין שום אפשרות טכנית נגישה לברור את אלה מאלה,
אני לא רואה טעם להתייחס לאיכות השיחה. ככלל, בעידן הנוכחי, איכות שיחה הפכה להיות עניין טריוויאלי כמו האם כפתור ההפעלה עובד – ואתה לא רואה אותי כותב על זה…
אנשים עושים היום מיליון שימושים אחרים בטלפונים חכמים מלבד שיחה, ולדעתי האישית והמקצועית, יותר חשוב להתייחס לסוגיות שיעניינו את מרבית הקוראים.
אני בטוח שביום אחר תמצא משהו שהוא כן לרוחך. תודה על ההתמדה ועל ההערה.
לישראל האוהד.
למיטב הבנתי ברמות האלו ובכלל בעידן של היום נושא הקליטה וה’ניתוקים’ לא רלוונטי בכלל, זה לא שמדובר על נוקיה במשקל קילו מלפני 10 שנים. אז כן, זה טלפון ובא נתחיל משם.
אני גם מאוד אהבתי את הכתיבה, בניגוד למה שכתבת. ג’יבריש של טכנאים, באמת…
[…] נקסוס 5,6,S6 […]