סקירה: Ideapad Miix 700 – מחשב מחברת הראוי לשם [בלעדי]

miix 700

באירוע האחרון של הסרפייס, הודיעו אנשי מיקרוסופט כי בתוך כמה שנים הפכו מחשבי הסרפייס למוצר שמכניס מיליארדי דולרים לקופת החברה. הפורמט של מחשב לוח שאפשר לחבר אליו בקלות כיסוי שהוא גם מקלדת מצוינת, התפשט כמו אש בשדה קוצים וכל היצרניות העתיקו אותו, מוואווי ועד אפל.

קיבלנו להתנסות את ה-Miix 700, הגירסה של לנובו לסרפייס, שכבר ניסינו אותו עוד כשהוכרז ב-IFA לפני כחצי שנה.

miix 700

מבחינת מבנה ועיצוב, בדומה למיקרוסופט, לנובו בנו כאן מחשב היברידי חסון. המארז של חלק הלוח הוא לא ה-Vapormg המשובח של מיקרוסופט, אבל גם למיקס 700 לא חסר: זהו גוף מתכתי חזק בצבע אפור, עם רגלית נפתחת לכל רוחב הגוף. בדומה לסרפייס 4, גם היא ניתנת להטיה בכל זווית אפשרית (במקום “נעילה” בכמה מצבים נתונים כמו דגמי הסרפייס הישנים יותר), ממצב סגור ועד זווית פתיחה מאוד רחבה ככה שהמסך כמעט שוכב במקביל למשטח ההנחה.

וזאת לא פלא – לנובו עושה כאן שימוש בצירי “שעון היד” המוכרים מהיוגה, שעשויים חוליות מתכת. עוד בגב המכשיר נמצאת מצלמה. וכמובן, הסמלילים של לנובו ושל סדרת Ideapad שאליה משתייך ה-Miix. מתחת לרגלית, בדגם העסקי, נמצא גם חריץ לכרטיס SIM, עבור המודם המובנה במיקס בדגם הזה, לצד חריץ לכרטיס מיקרו SD.  בדפנות נמצאים שני רמקולים (במערך סטראופוני מצוין), ושני שקעי USB, שאחד מהם גם מתפקד כשקע טעינה למחשב, בנוסף לשקע מיקרו HDMI ושקע אוזניות בראש הטאבלט. בחזית יש גם מצלמה קדמית. פונקציונלי. לא צריך יותר מזה.  המטען נסיעות שבא איתו, ובארצות הברית נמכר כתוספת, הוא קטן וקומפקטי בעצמו, וכיון שהוא עם שקע USB, הוא גם יכול לשמש כמטען חזק לסמארטפון שלכם, במקום שתיסחבו עם שני מטענים – נהדר.

חיבור המקלדת לחלק הטאבלט נעשה באמצעות תקע עם פינים מגנטיים, שעובד מצוין. זה פשוט נתפס למקום. הכיסוי עצמו מזכיר את ה-Type Cover של הסרפייס, אבל המקשים דקים יותר, והכיסוי עצמו נראה כדמוי עור שחור. התוצאה הסופית – מראה עסקי ורציני, שזה נאה בעינינו. עוד בכיסוי-מקלדת יש משטח הצבעה, שמיד נדון בו, כי הוא לא מהמוצלחים.

הכיסוי מקלדת מתקפל ונצמד לחלק הלוח של המחשב בשני מצבים: אחד צמוד ללוח, מה שיוצר למקלדת זווית הטיה קלה כלפי המשתמש, או מצב “משוחרר”, שמאפשר לה להיות צמודה למשטח העבודה. השתמשנו בשני המצבים לסירוגין לפי צורך, ונהנינו משניהם. היחידה כולה, מחשב הלוח והכיסוי שוקלים 1,110 גרם בדיוק, או קילו אחד ומאה גרם, שזה מצוין. הטאבלט לבדו שוקל 780 גרם.

עוד בצד הממשק, ההצבה וההחזקה של המחשב ההיברידי, נוחה מאוד. משתמשי סרפייס בדורות הראשונים התלוננו שלא ניתן להחזיק את הסרפייס ביציבות כשהוא מונח על הברכיים, בשל היעדר בסיס רחב, אבל דומה שזו בעיה שנפתרה זה מכבר בסרפייס 4, וכך גם כאן עם המיקס 700 – היכולת להטות את הרגלית גם בזווית רחבה, מאפשר ליצור בסיס רחב דיו ליציבה איתנה.

מסך המגע של ה-Miix 700, בגודל של 12 אינץ’, וברזולוציה של 2K, מגיב מצוין. זהו מסך LED IPS משובח למדי שהפתיע לטובה. מה שהפתיע אותי לרעה, היה משטח ההצבעה. לא רק שהוא לא היה מדויק, קפצץ בעצבנות וגרם לי לקפץ בעצבנות בעצמי, כשחתיכות מילים הופיעו פתאום במקומות שלא היו אמורות להופיע. לפרקים פשוט כיבינו אותו והסתמכנו על המסך בלבד. מי שמתעקש על מתקן הצבעה, מומלץ לשדך עכבר חיצוני. עוד אמצעי הצבעה שהגיע עם המחשב והיה מעט מאכזב, היה עט החרט. הוא היה נחמד, אבל לא מדויק או נוח במיוחד, וזנחתי אותו במהרה. הוא ממש לא עומד בשורה אחת עם עט החרט המקורי של הסרפייס.

בכל הנוגע לניידות, השילוב של מחשב לוח עם כיסוי מקלדת, בעיניי, הוא שילוב מנצח, במיוחד לאנשים שעיקר העבודה שלהם עם המחשב היא כתיבה וגלישה. הפורמט הזה, של לפתוח את הרגלית, לפתוח את המקלדת הדקה ופשוט להתחיל לעבוד בכל מקום מבחינתי, היה ממכר. וכמובן, כשאתה לא עובד, להסתובב עם מחשב שפשוטו כמשמעו אינו גדול יותר ממחברת, סוף סוף מגשים את החזון של מחשב נוטבוק.

מגשים את ייעודו כמחשב מחברת

מגשים את ייעודו כמחשב מחברת

על אף שהוא לא מיועד לשימושי מולטימדיה, הופתעתי מכך שהמיקס 700 מריץ בקלילות קטעי 4K ואפילו לא מגמגם, והצליל שלו היה אכיל, אפילו לא רע בשביל מחשב בגודל הזה. מתחת למסך פועם במחשב הזה מעבד Core m7, מסדרת המעבדים לניידות של אינטל מהדור הששי. מהירות השעון הרגילה שלו נמוכה: 1.2 גיגההרץ, ועם טכנולוגיית ההקפצה של אינטל הוא מסוגל להגיע עד 3 גיגההרץ.

מה שכן, לנובו לא מתקמצנים על זיכרון וכל תתי הדגמים של המיקס 700 מגיעים עם שמונה גיגהבייט של זיכרון מהיר. הביצועים, תוצאה של 3,430 נקודות במבחן Cloudgate של 3DMark היא תוצאה טיפוסית למעבדים האלה ולשילוב הזה, ביחד עם כונן SSD (הנפחים הם 128 או 256 גיגהבייט בהתאם לדגם). למעשה, הוא השיג תוצאה טיפה יותר טובה מהיוגה 3 של לנובו שמצויד במעבד דומה.

מבחינת חיי סוללה, הדעות חלוקות. בגדול, המחשב הזה לא מיועד לסרטים, אלא בעיקר לעבודה משרדית, כתיבה וגלישה. מבחן Powermark הסינתטי דיבר על תוצאות של 3 שעות ו-25 דקות פעולה, אבל בשימוש רגיל בדיוק ביישומים האלה, הצלחנו להוציא ממנו יותר,  בין 5-6 שעות פעולה בשימוש מעורב, ועם בהירות מסך של 50% שבהחלט מספיקה. זו לא תוצאה מזהירה, אבל היא סבירה בהחלט.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לקפל וללכת.

האם אנחנו ממליצים עליו? הדגם שבדקנו, שהוא אחד הדגמים העיליים של ה-Miix 700, עולה כ-6000 שקלים. במחיר הזה אפשר למצוא מחשבים טובים יותר בתצורה “רגילה” אפילו של לנובו עצמה. ברם, אחיו בדגמים הפשוטים יוותר, עם מעבדי m5 ו-m3, מתחילים מ-4000 שקלים, מה שהופך את ה-Miix 700 לעסקה מעניינת: אם צרכי המחשוב שלכם בסיסיים, אבל חשובה לכם ניידות מקסימלית של לקום, לקפל וללכת, כמו גם האפשרות להחליף במהירות בין טאבלט לבין מחשב עם מקלדת, ושכל זה לא יהיה במארז מסורבל או מכוער כמו רבים ממחשבי השניים באחד – ה-Miix 700 צריך להיות ברשימה הקצרה שלכם. 

התחברנו:

תצורה – לפתוח רגלית ולהתחיל לעבוד

כיסוי מקלדת כחלק מהחבילה

כמות נאה של זיכרון RAM בכל הרמות

לא התחברנו:

משטח מגע מאוד לא מדויק וקופצני

עט חרט בינוני

השורה התחתונה:

מחשב המחברת בהתגלמותו.


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

7 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner