בעולם השואבים האלחוטיים הציקלוניים יש שכבה שלמה של שואבים מתחת לרמת המחיר של דייסון ומתחריו הישירים. תחת המטריה של שיאומי לבדה, משווקים בישראל מספר שואבים אלחוטיים שכולם מתהדרים בתואר “שואב אבק אלחוטי של שיאומי”, למרות שרובם אינם רשמית משווקים על ידי שיאומי, ונושאים שמות וסמלילים אחרים. השואב האלחוטי שקיבלנו לסקירה, ה- Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C הוא דווקא כן לכאורה, שואב אבק אלחוטי שיאומי, וזהו הדגם הידני השני המשווק בישראל שנושא את השם Mi של שיאומי.
יצויין שהוא דומה באופן חשוד ל-דרימי V9, שהוא חלק מאותו אשכול של שואבים שציינו בפסקה הקודמת – שמשווק כבר בישראל מזה זמן מה, וגם נושא נתונים טכניים ותווית מחיר דומים. הצצה בתווית שבתחתית המכשיר, גילתה לנו את האמת הלא נעימה: היצרן הוא Dreame Technologies. האם העובדה שעכשיו Dreame מייצרים אותו עבור שיאומי במקום תחת המותג שלהם עושה את ההבדל? נשער שלא, אבל נצא לדרך.
עיצוב ונוחות
מבחינת העיצוב, מדובר כאמור באחיו התאום של ה-Dreame V9, שבעצמו נראה כמו דייסון V7 מגודל במקצת, רק בלבן, וכך גם המכשיר הזה: הסוללה נמצאת בתחתית, מעליה אזור האחיזה והדק ההפעלה, מעליו המנוע ופתחי האוורור, ולפניהם – מיכל האבק שמעליו המסנן הפריק. גם החיבורים, אפעס, מזכירים כולם את העיצוב של דייסון הבריטית, אני אשער שלא במקרה…
עוד בחיבור:
כך זה עובד: תדלוק ללא מגע בסונול עם פנגו
מחשבים לעבודה מהבית ב-2020
נוקיה 5.3: חטיבת הביניים [ניסוי כלים]
לבן הוא לא צבע פרקטי למכשיר שנועד לניקוי אבק, אבל העיצוב בהחלט נאה, ואיכות הבניה טובה בסך הכל. נורות הסוללה, גם הן בצבע לבן, קבועות בבסיס, מעל הסוללה. בורר העוצמה, בן 3 דרגות, נמצא בגב הגליל המאכלס את המנוע.
ה-Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C מגיע אומנם עם מטען שאפשר לחבר לבסיסו, אבל בזהה לתאום הסיאמי שלו, ה-Dreame 9, שגם הוא כזכור, שואב אבק אלחוטי של שיאומי – בסיס התליה על הקיר שלו שאליו מתחבר המטען כולל מגעי טעינה מגנטיים וזה דווקא יתרון: אפשר פשוט להחזיר את השואב למקומו, והוא ייטען, בלי להתחיל לחפש את המטען. מתקן התליה על הקיר גם מכיל גומחות חיבור עבור כל האביזרים, שזה נאה.
מבחינת נוחות אחיזה, לא מדובר בשואב הידני הכי קל בשוק (3.3 ק”ג), אבל לא תתאמצו איתו יותר מדי, גם בניקוי ארוך.
אביזרים, ביצועים וניקיון
ואם במתקן התליה עסקינן, אז נעבור לאביזרים, שמכילים ערכה סטנדרטית למדי: לשואב האבק האלחוטי של שיאומי יש ראש שאיבה ממונע עבור ספות וריפוד שמיועד לסילוק קרדית האבק ממזרונים וכו’, אביזר מברשת עם ראש רחב לניקוי של ריפוד רכב או משטחים, ואביזר צינור עם ראש “אזמל” המיועד לניקוי במקומות קשים להגעה כמו פינות או רווחים בין כריות ריפוד, שמצויד גם הוא במברשת על מסילה, כך שהוא יכול גם לשמש לניקוי מקלדות ושאר אביזרים עדינים. באביזר הספציפי הזה, לא היינו מרוצים מאיכות שיערות המברשת – סינתטי, ואחרי שימוש לא ארוך כבר ניכרו בה סימני בלאי. ראש השאיבה לספות ומזרונים ניכר שעושה עבודה טובה.
לרצפות ולשטיחים יש ראש בודד, עם מברשת מתגלגלת (קלה לפירוק אגב), המכילה שילוב של לבד אפור וסיבי פחם לאיסוף של אבק עדין. על רצפות ופרקטים היא עושה עבודה מצוינת, שטיחים שעירים זה פחות השטח שלה. כן נציין לטובה את חיבור הראש המפרקי, שמאפשר למברשת לנוע גם בזוויות, מה שמקל מאוד ניקוי מתחת לארונות, ספריות וכיוצא באלה.
מה לגבי הביצועים? ל-Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C יש נתונים של 120 וואט-אוויר (AW) כעוצמת יניקה מקסימלית, מה ששם אותו בשכונה של ה-Dyson V8, שמספק 115 וואט-אוויר, אבל משמעותית פחות מה-V10 שבמקסימום מגיע ל-150 וואט-אוויר.
ואיך זה מתבטא ביומיום? ה- Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C מסוגל להתמודד עם רוב הלכלוכים היומיומיים שתזרקו עליו, אבל הוא קצת כושל במקומות שדורשים את “המייל הנוסף”. לכלוך ואבק רגיל מהרצפה הוא יאסוף בקלות, אבל שטיחים עבים או לכלוך משמעותי כבר יחייבו מעבר נוסף – וגם ברגיל, רק אם אתם עובדים על עוצמה 2 או 3, מתוך השלוש. מלבד ניקיון יומיומי קל, מצאנו שמצב העוצמה 1 אינו מתאים לרוב העבודות, וצריך “לעבור הילוך” לעוצמות החזקות יותר כדי להשיג תוצאות ניקוי טובות.
המיכל של השואב לבית שיאומי מתמלא יחסית מהר, אבל ריקון המיכל הוא די יעיל ולרוב נטול באלאגן. כיון שמדובר במיכל שמוצב אנכית, אפשר לשחרר את התפס בלחיצה בודדת, ורוב הלכלוך יפול ישר לתוך הפח. לפעמים תצטרכו לעזור קצת לתסבוכת שיער אקראית למצוא את דרכה מטה. הפירוק והניקוי, גם של מברשת השטיחים, קלים ופשוטים, ואפילו לא מצריכים מברג. גם את מסנן ה-HEPA אפשר לפרק בקלות מראש השואב ולשטוף. כאן דווקא מגיעות לשיאומי מחמאות על העיצוב הפרקטי.
חיי סוללה
והדיון בעוצמות מביא אותנו לחיי הסוללה. ה- Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C נהנה מסוללה מגודלת יחסית, של 2,500 מיליאמפר/שעה. לשם השוואה, ב-Dyson V7 יש סוללה בהספק של 2,100 מיליאמפר/שעה ואילו ב-Dyson V10 יש סוללה של 2,600 מיליאמפר/שעה.
היבואן מצהיר על 60 דקות פעולה, ואם תעבדו במצב עוצמה 1 הנמוך ביותר, אכן תשיגו נתון של כ-50 דקות עבודה. אלא מה? שבפועל, אתם תמצאו את עצמכם עובדים רוב הזמן עם רמות עוצמה 2 או 3, שכמובן שותות יותר מהסוללה, עם זמני פעולה של 30-45 דקות בשימוש מעורב. שימוש רק בעוצמה 3, הגבוהה ביותר, “ישתה” לכם את כל הסוללה תוך 20 דקות (בדקנו). כך שבתכל’ס, זמני העבודה המעשיים לא ממש עומדים על שעה של פעולה המוצהרת, אלא מעט פחות. ליחידה לוקח אגב כשלוש שעות להיטען, שזה סביר בהחלט.
שורה תחתונה
ה- Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C של שיאומי או של Dreame, למעשה, הוא עוד מתחרה בגזרת הביניים של שואבי האבק האלחוטיים, כאשר מילת המפתח פה היא “עוד”. הוא זהה למעשה לאחיו מהמותג הפחות ידוע, ומספק ביצועים סבירים במחיר שוק של כ-700 שקלים בממוצע – לצד העובדה שאתם נהנים מאחריות של גוף סולידי ומוכר כמו המילטון. זה אולי ההבדל העיקרי.
כמו שכבר ציינו, עוצמת השאיבה שלו היא “כמעט דייסון”. בעוצמה הבינונית והגבוהה הוא מספק תוצאות טובות, אבל עוצמת העבודה הנמוכה שלו כמעט ואיננה שימושית, לצד הפשרות המסוימות באיכות אביזרי העזר והקושי להתמודד עם שטיחים עבים בהיעדר ראש מתאים.
נקודות לחיוב מצד שני, הן מטען הקיר המגנטי, והראש המפרקי של מברשת השטיחים – כמו גם הניקוי והתחזוקה הקלים שלו, שלא מצריכים שימוש במברג. בסך הכל, מדובר בשואב אלחוטי סביר, שעושה את העבודה.
Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C
ציון: 8
לרכישה בהנחה מיוחדת לקוראי “החיבור” (679 שקלים במקום 765)
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
אחלה סקירה. קניתי לאחרונה ב-620 ש”ח לאחר שהיה לנו את ה-Dreame V9 בשנה האחרונה ומאד נהננו ממנו, כולל שאיבת שטיח שאגי, למרות שלא אמור לכאורה. לדעתי מדובר לא פחות ממכשיר משנה חיים, את הדייסון הרגיל שלנו איפסנו, כי בשואב הזה אפילו הילדים נהנים לסייע. שורה תחתונה, אל תקנו את המקביל של דייסון אלא אם אתה מאלו ששואבים פעם ב… פשוט חבל על הכסף.
[…] (א’) על שורה של מבצעי הנחות המציינים עשור לקיומה של שיאומי. המבצע יתקיים במשך שבוע (ה-16 בחודש עד ה-23), מבצעי ההנחות […]
[…] השעונים החכמים AMAZFIT של חברת Humai (מ-“בית שיאומי“) מקבלים יבואן חדש. לצד המילטון, היבואנים הרשמיים של […]