1More ANC: האם מדובר בעוד אוזניות?

1More ANC

לפני כמה שבועות, בעיצומו של משבר הקורונה, נכנס לישראל מותג האוזניות 1More, מותג שצמח בעיקר ברשת ומפה לאוזן. מי שמייבאת אותו היא שחקנית קצת פחות מוכרת במגרש הטכנולוגי בישראל, דוגית, חברה וותיקה שעד כה התמחתה בעיקר בציוד צלילה, דיג, גלישה ומחנאות – על אף שהיא היבואנית של שעוני הספורט היוקרתיים של סונטו, שעל אחד מהם נכתוב כאן בשבוע הבא.

אם אני צריך להשוות, אז 1More בשוק האוזניות האלחוטיות הם מה ש-OnePlus בשוק הסמארטפונים: מותג סיני בעל נראות טובה, שמציע כמעט כל שכלול טכני שקיים – במחיר סביר. 1More נכנסו לארץ עם שני מוצרים, בשלוש רמות מחיר:

ה-Mini, שהן ברמת הכניסה ב-249 שקלים, ה-Stylish וה-ColorBuds החדשות ב-399 ו-449 שקלים בהתאמה, ורמת המחיר הגבוהה יותר ה-True Wireless ANC, שהן כבר ברמת מחיר של 849 שקלים. פה, בהשקה, לא מעט מכתבי הטכנולוגיה זקפו גבה. זו רמת מחיר גבוהה אפילו מזו של מותגים מוכרים יותר. שאלנו את אנשי דוגית האם לא כדאי לתמחר אותן קצת יותר אגרסיבית, והם התעקשו – לא, זה מוצר שלא נופל מהמותגים המוכרים, תקשיבו ותבינו. אז לקחנו זוג להקשיב.

עיצוב לא שגרתי, נוחות בינונית

בתחום העיצוב, באמת 1More מביאים כאן יציאה לא שגרתית: האוזניות שלהם, אובאליות בצבע שחור עם דוגמא אלכסונית אפורה ונגיעה של אדום במיקרופון החיצוני, באמת נראות מיוחדות ושונות מרוב האוזניות שקיימות כיום בשוק. ה-ANC 1More קצת מזכירות את ה-Truly Wirless של Bose, בזה שהן בולטות החוצה מקו האוזן. מהבחינה הזו, העיצוב הזה כבר נראה כיום קצת מיושן, במיוחד אם שמים אותו ליד עיצובים משוכללים כמו ה-Galaxy Buds Live.

וזה מביא אותנו לסעיף הנוחות, שהוא הסעיף המעט בעייתי בעיניי ב-1More. לכאורה, אפשרויות ההתאמה פה הן מעולות: 1More מספקים בערכה ארבעה גדלי לולאות, וארבעה גדלים של כריות סיליקון משני סוגים. קצת היה חסר לי פה קצף זיכרון מסוג Comply, שהוא תמיד הכרית המועדפת עלי בגלל היכולת שלו להתאים את עצמו אופטימלית לתעלת השמע כשהוא קצת סופח חום גוף. ברם, זה בבחינת תפסת מרובה, לא תפסת. אני לא מחשיב את עצמי כמי שיש לו מבנה אוזן חריג במיוחד, ועברתי על כל הצירופים האפשריים.

בניגוד לזהבה ושלושת הדובים, אני לא מצאתי את השילוב שהתאים לי בדיוק – לא גדול מדי ולא קטן מדי. בעניין הזה קצת התפשרתי ובסוף הלכתי על כריות אוזן קטנות ולולאות גדולות. ההתאמה לא מיטבית ואני כל הזמן מרגיש שהאוזניות עלולות ליפול כל רגע מהאוזן.

מארז הנשיאה והטעינה (תומך בטעינה אלחוטית, על כך בסעיף חיי הסוללה) אף הוא מעט גדול יותר ממה שמקובל כיום, ונראה כמו קפסולה שחורה מאורכת במקצת, אבל הוא בנוי היטב ונאה. תוספת עיצובית ממש חמודה היא שקיק נשיאה מניילון שחור מבריק, שממש אהבתי.

בצד הממשק, 1More, נאמנים להבטחתם לא חסכו: ממשק מגע לתפעול מלא בנגיעה, חיישני קרבה שמזהים כשהסרתם אותן מהאוזן (משהו שכבר הפך לסטנדרט בדור האחרון של האוזניות האלחוטיות) – the works. יש כאן הכל. אגב, קטע חמוד ברמת הבלוטות’, הוא שה-ANC יוצרות התקן נפרד לכל אוזניה, כך שגם אם תרצו להשתמש באוזניה בודדת, לא משנה איזה מהן תשלפו מהמנשא.

האפליקציה לסמארטפון מצדה בסיסית למדי, ופחות מרשימה מזו של המתחרים מבחינת אפשרויות, אבל מכילה את כל מה שצריך: חיווי סוללה (נפרד לימין ושמאל), שליטה בביטול רעשים ובמצב מעבר סביבה, ועדכוני גירסה.

על רעש מכוון ועל ביטולו

אחת היומרות הגדולות של 1More היא להציע צליל חסר פשרות. כמובן, בעניין הזה הם נכנסים לשוק צפוף, מלא בהיצע ויבול מצוין מחברות סאונד וותיקות, החל מסנהייזר, דרך Jabra ועד סמסונג שבלעה לתוכה מותגי על בתחום האוזניות כמו AKG והרמן ומנצלת את הידע שלהם. כך שהיומרה נתקלת פה בתחרות לא מבוטלת.

בצד הטכני, כמו OnePlus, ה-1More מסמנות V בכל התיבות הרלוונטיות: תמיכה ב-AptX ו-Stereo Plus של קוואלקום, בלוטות’ 5.0 ומה לא. גם המבנה הבולבוסי שלהן מעיד שהותקנו בהן דרייברים מכובדים (דרייברים היברידיים לפי התיאור עם הנעה ישירה… נשמע כמו תיאור שיותר מתאים למכונת כביסה…). אבל תכל’ס, איזה צליל הן מוציאות ואיך ביטול הרעשים?

בהנחה שהצלחתם להושיב אותן בנקודה הנכונה באוזן (כאמור, ההתאמה הפיזית שלהן לא מהמשובחות), הן מפיקות צליל נאה: מפורט, מעט דחוס לטעמנו, אבל מוצלח. נקודה שבה לא מעט אוזניות נופלות היא שביטול הרעשים לא פעם בא על חשבון איכות הבאסים. לא כאן. לא רק שאיכות הבאס לא נפגעה מהפעלת ה-ANC, היא אפילו השתפרה במקצת. מצד שני, הטרבלים באוזניות האלה הפכו בעוצמת גבוהה לקצת בעלי דיסטורשן ואני מוצא אותן מעט חסרות במנעד הצלילים הגבוה.

האם אלה אוזניות ה-Truly Wireless עם הצליל הכי טוב ששמענו? לא. אני עדיין סבור שלג’אברה 75t או לסנהייזר מומנטום יש צליל טוב משלהן. ועדיין, יחסית למותג לא מוכר הן מציעות צליל מפתיע באיכותו.

ביטול הרעשים ב-1More  הוא שילוב של ביטול רעשים אקטיבי (גל עומד) ואלקטרוני (ENC, ביצוע עיבוד ממוחשב על פלט השמע), הפועל בארבע רמות שניתן להחליף ביניהן בלולאה חוזרת: כבוי – חזק (רמה 1) – פועל (רמה 2) – מעבר סביבה חיצונית.

קטע מאוד מעצבן באוזניות הוא החיווי הקולי לשינוי מצב: האוזניות מדברות אליכם, שזה בסדר, אבל הן מנמיכות את המוזיקה לכבוד זה, וזה מרגיז. מה גם שהחיווי לא אחיד: המעבר מביטול רעשים רמה 1 לביטול רעשים רמה 2 מצויין בצפצוף כפול, ואילו שאר השלבים בהכרזה באנגלית. למה? עוד עניין הוא שממשק המגע, בדופן החיצוני, לעתים קצת מזייף. אבל 1More כן הוסיפו כפתור פיזי זעיר לטובת הווליום, שדווקא חיבבנו!

לגבי ביטול הרעשים עצמו, הוא דומה לצליל: הוא טוב, לא הכי טוב בקטגוריה. שתי הרמות, מסוגלת לשכך ביעילות רעשים נמוכים ומונוטוניים כמו רעש מזגן (לבדוק אותן עם רעש מנוע מטוס, שזה בימים רגילים תכליתן של אוזניות מבטלות רעשים, הוא משהו שהיינו שמחים לבדוק – אבל מגיפה! תסתגרו בבתים! אין טיסות בשבילכם! תבואו בשנה הבאה!), אבל לא ביעילות מוחלטת. כאן לחברות הסאונד הרציניות יותר יש עוד מה ללמד את הסינים פרק או שניים.

סוללה מעולה

חיי הסוללה המוצהרים של ה-ANC 1More עומדים על 22 שעות, כולל ספירת מחזורי טעינה מהמנשא. בתכל’ס, הן כמעט ולא התעייפו. גם האזנה רציפה של 6 שעות, עם ה-ANC מופעל לסירוגין, לא רוקנה מהן אפילו מחזור טעינה מלא, אלא הורידה אותן לאזור הרבע, מה שגורם לי לחשוב שהצהרת היצרן מתמלאת כאן, ויותר.

בצד המנשא, יש פה תמיכה בתקן Qi לטעינה אלחוטית, ו-1More אומרים שטעינה של 15 דקות תספיק לכם לשלוש שעות האזנה, ולפי הבדיקות שלנו אנחנו בהחלט מאמינים להם. חיבור ההטענה מאחור הוא USB-C, כמקובל כיום, וזמן הטענה המלא למנשא הוא שעתיים – סביר בהחלט, אפילו טוב.

השורה התחתונה

יצאתי קצת מהורהר לגבי האוזניות האלה. ה- 1More הן יצור מעניין.

הן מעוצבות היטב, מציעות צליל טוב וביטול רעשים סביר פלוס, טעינה אלחוטית מהירה וחיי סוללה נהדרים, לצד תמיכה מרשימה בתקני תעשיה וכמה טריקים חמודים כמו היכולת להשתמש בשתי האוזניות בנפרד.

אבל הן כן נופלות בסעיף הנוחות, שזה סעיף חשוב, במיוחד לספורטאים, ולטעמי, הן לא יושבות הכי טוב באוזן, בעיה שפשוט לא קיימת אצל המותגים הגדולים יותר. אין לי ספק אגב שהדור הבא שלהן, יהיה באמת Flagship Killer של שוק האוזניות האלחוטיות לחלוטין, אבל כרגע, כמו שאומר צדי צרפתי: זה ליד, זה לא בדיוק שם.

התלבטתי קשות אם להעניק להן ציון של 7.5 או 8, ובסוף החלטתי על 8. לא רק שאני כנראה הופך רך לבב לעת זקנה, אני חושב שהתוספות הקטנות מצדיקות את הציון. ובכל זאת, נטלתי להן נקודה מציון 9, בגלל ענייני ההתאמות והנוחות.

המחיר שם אותן במיצוב שלדעתי לא טוב. המותג הזה לא מוכר מספיק בארץ כדי שאנשים ישלמו עליו 850 שקל. זאת במיוחד שהם יכולים לקנות אוזניות משובחות בהחלט כמו ה-Jabra 75t (לרכישה) ב-150 שקלים, אפילו 200 שקלים פחות (יצויין שדגם הטעינה האלחוטית של ה-75t עולה נכון לכתיבת שורות אלה 899 שקלים, אבל זוהי תכונה שקל לוותר עליה בשביל לחסוך 200 שקלים…), ה-Buds Live של סמסונג (לרכישה) שמתומחרות ממש אגרסיבי (429 שקלים)- או את הסנהייזר CX400 החדשות באותו המחיר.

בעניין הזה, לדעתי, דוגית צריכים קצת לרדת מהעץ, ולתמחר אותן קצת יותר אגרסיבית. זה, יהפוך אותן לאפשרות שקונה הישראלי ירצה לשקול ולתת לה צ’אנס מול המותגים המוכרים – כי זה ישפר את יחס העלות/תועלת שלהן באופן משמעותי.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Truly Wireless ANC 1More

ציון:

Rating: 4 out of 5.

מחיר: 849 שקלים

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner