ניסוי כלים: Acer Aspire Vero – מחשב מפלסטיק ממוחזר

בטורה החדש בהארץ, מתארת עמיתתי ויטה קיירס תופעה הנקראת Fly Dumping – השלכת מוצרים ברחוב, שלא במקום המיועד להם כפסולת לאיסוף, מה שנקרא אצלנו “להוריד למטה”. בטור משבוע שעבר היא מתארת איך אספה מהרחוב מכונת קפה תקינה ופעילה של נספרסו, ומסתבר שבמקומות כמו בריטניה, זה הפך למכה של ממש. המחשב החדש של אייסר, ה-Aspire Vero בא לסתור את התופעה הזו. מדובר במחשב שעשוי לא רק מחומרים ממוחזרים, אלא גם הוא ניתן לשדרוג וטיפול עצמי, כך שאפשר להאריך את חייו. קיבלנו אותו לשבוע אחד להצצה זריזה.

עיצוב ומבנה של ה-Aspire Vero

ה-Aspire Vero  הוא מחשב שונה מכל מחשב אחר שנתקלתי בו אי פעם. הגוף שלו עשוי 30 אחוזים פלסטיק ממוחזר (כלומר פלסטיק שכבר היה בשימוש צרכני כמו בקבוקי שתיה וכדומה). זה נותן לחומר שממנו הוא עשוי תחושה אחרת לחלוטין: הגוף שלו מחוספס למגע, וניכרות במרקם שלו נקודות צהובות ואפורות, במה שיוצר דוגמא מעניינת. הוא נראה ומרגיש לא כמו כל מחשב צרכני רגיל, שלרוב נהנים ממרקם חלק ואחיד (ה-Acer Vero גם לא עובר צביעה, כדי לא להשתמש בצבעי עופרת מזהמים). זוהי חוויה אחרת, אבל חשוב להדגיש: זהו לא מחשב מכוער! הוא דווקא נאה בדרכו הלא שגרתית.

הנגיעות של הצהוב לא עוצרות בשלדה. יש לו גם רגליות צהובות, וכשפותחים אותו, המקשים R ו-E (לסמן Recycle, Reuse וכו’), גם הם בצהוב, והפוכים, כסוג של הכרזה סביבתית, ואגב, גם המקשים במקלדת – עשויים 50 אחוזים פלסטיק ממוחזר. הוא ממש לא שגרתי במראה שלו, וזה נחמד.

עוד נקודה חשובה: בניגוד למחשבים שדורשים טכנאי כדי להחליף בהם חלקים, ה-Vero נבנה ככה שתוכלו להחליף בו חלקים ולתקן אותו בעצמכם, אם יש לכם קצת ידע בסיסי בטכנאות מחשבים. הברגים שלו, במכוון, הם ברגי פיליפס סטנדרטיים. אייסר רוצים שתפתחו אותו בעצמכם, שזה נהדר. ולקינוח הסביבתי – כל האריזה שלו עשויה גם היא קרטון ממוחזר. אין פה פלסטיק מיותר ומזהם, אפילו בעטיפה של המטען.

ברגים רגילים Aspire Vero

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

מבחינת חיבורים, יש כאן מבחר רגיל של מחשב מודרני, ומה שהיינו מצפים מסדרת Aspire: שני שקעי USB מסוג A, ושקע USB-C, כולם תומכי 3.2 ועוד שקע 2.0 מסורתי, יש פה גם  WiFi 6 ובלוטות’ 5.0, שקע רשת, שקע HDMI ושקע אוזניות – כל מה שצריך, בתכל’ס.

תצוגה וביצועים Aspire Vero

ה-Aspire Vero הוא מחשב 15 אינץ’, עם צג IPS ברזולוציית HD מלא. כבר התרגלנו לקבל מאייסר מסכים עם חדות משובחת, והבחור הזה לא יוצא דופן: המסך טוב. הוא לא מפוצץ בצבעים כמו מחשבים עם מסכי OLED, אבל הוא עושה עבודה הגונה – וניתן למחזור. מתחת למכסה המנוע נמצא כאן מעבד Intel® Core™ i7-1195G7 שמהירות השעון הרגילה שלו היא 2.9 גיגההרץ, ומסוגל גם להגיע עד 5 במידת הצורך – עם ארבע ליבות ושמונה נימי עבודה. הוא משודך כאן עם 16 גיגהבייט זיכרון וחצי טרהבייט אחסון, שזה יותר מהגון ועונה על הדרישות של משתמש ממוצע – וקצת יותר.

התוצאות שלו ב-3DMark לא היו מסחררות, אבל סבירות:  1582 נקודות במבחן TimeSpy עם מעבד ה-Iris Xe המובנה. המשמעות היא שהמחשב הזה יושב משהו בין מחשב משרדי למחשב גיימינג. כלומר, מתאים למשתמש עם צרכים ממוצעים, אבל יש לו קצת כוח עודף למשימות קצת יותר כבדות (משחקים קלים, פוטושופ, עריכת וידאו וכו’). אין תלונות. חיי סוללה, כמובן, בזמן הקצר שהוא היה אצלנו לא הספקנו לבדוק.

שורה תחתונה

ה-Aspire Vero הוא מחשב שכולו זועק איתות ערכים, ונועד לומר או להפגין – לי אכפת מהסביבה, והוא ככל הנראה גם עושה את זה באופן פעיל בגלל שהוא עשוי מחומרים ממוחזרים. גם המראה הלא שגרתי שלו בהחלט מושך תשומת לב.

אבל מעבר לשמירה על כדור הארץ, המחשב הזה הגון בהחלט, והעובדה שהוא ניתן לשדרוג ולטיפול עצמי, היא פלוס אדיר בעינינו. כשנוכל לפרסם עליו חוות דעת שמבוססת על ניסיון של יותר מכמה ימים, כמובן נדווח לכם הקוראים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner