לפני כשבועיים הכריזה אייסר על שורה ארוכה של מחשבים ניידים חדשים. ביניהם בלט מחשב מעניין: ה-Acer SwiftX, שהוא לא רק שובר את ההגמוניה של אינטל ורץ דווקא על פלטפורמת Ryzen 7 (סדרה 5000) של AMD (שהולכת וכובשת לה מחדש מאחז בעולם הניידים), אלא הוא נושא את השילוב המעניין בין פלטפורמה של AMD ומעבד גרפי של nVidia – שילוב שלרוב לא נראה במחשבים ניידים או בכלל ברגיל. שכן AMD נוטה לרוב להסתמך על המעבדים הגרפיים מבית: מעבדי ה-Radeon, שמקורם ב-ATI הקנדית, ש-AMD רכשה לפני שנים ונבלעה אל תוכה.
ברם, לא המחשב הזה: הוא מצד אחד מתבסס על מעבדים חזקים מרובי ליבות ונימים של AMD, ומהצד השני מצויד במעבד גרפי משובח של nVIDIA, והשילוב הזה אמור להניב ביצועים מרשימים. אז מחשב כמו ה-Acer SwiftX הוא בריה מעניינת בנוף, וקיבלנו אחד לסקירה והצצה מהירים, ואנחנו הראשונים שכותבים על המחשב הזה בעברית. אז קדימה, נצא לדרך.
עיצוב ומבנה של ה-Acer SwiftX
ממבט ראשון, זהו בהחלט Swift. יש כאן את כל מה שהתרגלנו לקבל מסדרת אמצע הדרך של אייסר: זהו מחשב 14 אינץ’, עם מסך FHD מסוג מט (שאיננו מבריק), ואיננו מסך מגע, עם שוליים דקים יחסית. הגוף הוא סגסוגת אלומיניום מגנזיום מהסוג שאייסר משתמשת בו כבר תקופה עבור מחשבי ה-Swift שלה והוא יוצר גוף קשיח וקל, גם אם מעט פלסטיקי בתחושתו. הוא כסוף, פשוט וענייני, עם לוגו החברה בגב.
בתוך הצדפה, נמצא גם מצלמה קדמית, ובחלק התחתון מקלדת אי רחבה למדי אך סטנדרטית ועם מקשים רבועים נעימים. אורך המהלך שלהם בינוני ונקודת אקטואציה קצרה יחסית, או בשפה של בני אדם: היא נוחה להקלדה, יש בה תאורה אחורית והיא בנויה טוב. מתחתיה נמצא משטח הצבעה בינוני בגודלו, יעיל ועם תחושת הזכוכית של אייסר. גם הוא נעים ושימושי, מדויק בסך הכל ועושה את העבודה. עוד קבוע לצידו קורא טביעות אצבע לפתיחה ביומטרית של המחשב. כפתור ההפעלה הוא אגב חלק מכפתורי המקלדת. המהלך שלו זהה לשכניו, אבל לחיצה אקראית לא תכבה לכם את המחשב (צריך ללחוץ ולהחזיק, שזה מצוין).
לפני שנגיע לעניין השקעים, יציאה קצת מוזרה היא מיקום של פתחי הפליטה וצלעות הקירור: הם באופן מובחן נמצאים סמוך לציר הקיפול ושדרת המחשב, ממש מעל המקלדת. מבחינת פליטת חום זה מיקום הגיוני, אבל הם קצת יותר בולטים מהרגיל ולטעמי זה מכער את המחשב במקצת.
נעבור לשקעים. גם כאן, מבחר צפוי אך ענייני: בצד ימין, נורות החיווי בכחול (יש נורה נפרדת לציון פעולה ונורה נפרדת לחיווי טעינה – אהבתי), שקע USB 3.2 מסורתי ושקע אוזניות-מיקרופון משולב, בצד שמאל – שקע טעינה קנייני, שקע USB-C אחד, שקע HDMI ועוד שקע USB 3.2 מסורתי, שהוא גם שקע לטעינת התקנים בשינה. סביר ויעיל, אם כי היינו שמחים לעוד שקע USB-C בימינו. הרמקולים קבועים בתחתית, והם תומכי DTS.
המשקל שלו סביר, 1.4 ק”ג, שזה משקל טוב עבור מחשב 14 אינץ’. בסך הכל מבחינת עיצוב ומבנה זהו מחשב ממוצע וסביר, ואין מגרעות או הפתעות שליליות, אבל גם שום דבר שבגינו יצאנו מגדרנו. כאמור, זהו Swift.
תצוגה וצליל
גם במחלקת התצוגה מתקבלת תחושה דומה לסעיף המבנה והעיצוב: שילוב שעושה את העבודה, אבל לא הפיל אותנו מהרגליים. הצג הוא מסך עם פאנל IPS מסוג ComfyView המוכר של אייסר, וכאמור, ברזולוציה של 1920 על 1080 פיקסלים. על אף שזווית ההטיה שלו צנועה, הוא עושה עבודה סבירה ומעלה: הוא ברור וקריא, עם בהירות מעולה שהופכת אותו לקריא גם באור שמש ישיר.
הצבעים שלו הגונים, עם נוכחות טובה בעיקר לצהובים ולירוקים. בכל הקשור לצליל, ובכן, הרמקולים סבירים, אבל עיבוד ה-DTS גורם להדהוד מסוים (לא כל כך נעים), וצרימה מסוימת בטרבלים. מצב הסרטים נותן לטעמי דגש יתר לדיאלוגים ולטווחי ביניים. בגדול, ניכר שזהו יותר מחשב לעבודה, פחות לצפייה בסרטים. כן הייתי ממליץ על שימוש באוזניות, המסך מצדו דווקא מתאים לסרטים.
יש לנו גם ערוץ טלגרם – הצטרפו וקבלו את הסיפורים הבלעדיים שלנו ראשונים
הביצועים של Acer SwiftX
ונעבור למנה העיקרית והסיבה שלשמה נתכנסנו: הביצועים. השילוב של מעבד Ryzen של AMD ומעבד גרפי (אני עוצר את עצמי כל פעם מלכתוב כרטיס גרפי, שכן זה לא המקרה כאן…) של nVidia, אמור לתת שילוב ביצועים מכובד עד רצחני. בגירסאות הגבוהות של המחשב הזה, הוא אמור להגיע עם מעבדים גרפיים מהעוצמתיים ביותר של nVidia כיום, ה-RTX 3050, אבל במחשב הנבדק הסתפקו ב-GTX 1650 צנוע יותר…
המפרט המלא: המעבד הוא מעבד Ryzen 7 5700U עם שמונה ליבות ו-16 נימים, במהירות שעון בסיסית של 1.8 גיגההרץ, ו-16 גיגהבייט של זיכרון. באופן מעניין תצורת הדיסקים פה היא קצת לא שגרתית: מותקנים פה שני כונני SSD מדגם SN530 של ווסטרן דיגיטל, אחד בנפח של טרהבייט, ואחד בנפח של חצי טרהבייט, כלומר, 1.5 טרהבייט אחסון בסך הכל. המערכת יושבת על הכונן הקטן יותר.
נתחיל עם Cinebench. כוחה של AMD הוא בריבוי הליבות במעבדים שלה, שיודעות לעבוד בזריזות יחדיו וזה ניכר – התוצאה של ה-Acer SwiftX הייתה הטובה ביותר בין כל התוצאות של מעבדי שמונה ליבות. עם 9282 נקודות הוא עקף גם מעבד Core i9 של אינטל מדור תשיעי, ולמעשה מעליו, היו רק מעבדים עם 16 ליבות… אגב, זו הייתה התוצאה הטובה ביותר לתצורה הזו. ביצועי ליבה בודדת היו גם מצוינים, ועם 1260 נקודות, זו הייתה התוצאה השלישית בדירוג.
במבחן Night Raid של 3DMark, זה בכלל לא היה כוחות: עם 25,797 נקודות, ה-Acer SwiftX הוציא תוצאה שכבר מתקרבת למחשב גיימינג, וטובה יותר מ-55% מהתוצאות בכלל.
גם במבחן Time Spy, שהוא מבחן כללי יותר, ה-Acer SwfitX הוציא תוצאות רצחניות: הוא הדיח בקלילות את האלוף הנוכחי בתוצאות המבחנים שלנו, ה-Dell XPS 13, שהיה עם 1767 נקודות, והוציא תוצאה גבוהה בלמעלה מאלף נקודות – 3111. שוב, זו תוצאה שמקרבת אותו הרבה יותר לתוצאות של מחשב גיימינג מאשר מחשב משרדי, על אף שהוא לא מיועד למשחקים.
לפי ההערכות של 3DMark, ה-Acer SwiftX מסוגל לתמוך ב-Battlefield V או ב-Apex Legends עם קצבים של יותר מ-40 פריימים לשנייה ברזולוציה של 2K, שזה מכובד בהחלט. ב-Red Dead Redemption 2 הקצבים כבר יורדים מתחת ל-20 פריימים לשנייה ברזולוציה הנ”ל. מסקנה: המחשב הזה יספק בהחלט גיימרים מזדמנים, אבל אם אתם גיימרים כבדים, תצטרכו תותח כבד יותר (כמו לשדרג ל-RTX 30xx).
חיי סוללה ושורה תחתונה
לא בילינו עם המחשב הזה הרבה זמן, אבל הביצועים הגבוהים גובים מחיר – חיי הסוללה שלו לא מרשימים. במצב מאוזן (2 מתוך 4) ו-50% בהירות, הסוללה תספיק לכם בין 4 ל-5 שעות, שזה לא המון. מבחינת פליטת חום, המיקום הכעור של פתחי הפליטה דווקא עושה את העבודה, לא הרגשנו שום התחממות באזור המקלדת או משטח ההצבעה.
בשורה התחתונה ה-Acer SwiftX הוא מחשב ממוצע וסביר – אבל עם כוח יתר. אם תרצו מדובר במכונית משפחתית, שהכניסו לה מנוע טורבו. הביצועים שלו גבוהים הרבה יותר ממה שהמראה הסולידי שלו מסגיר – ואפילו לא בדקנו את התצורה המקסימלית שמוצעת אתו, אלא רק מעבד גרפי נמוך יותר.
למי הוא מתאים? למי שזקוק לביצועים הן בצד הגרפי והן בצד המעבד הראשי, אבל לא יכול להרשות לעצמו תצורה יקרה. אם אתם מפעילים תוכנות העוסקות בחישובים מורכבים, מודלים, תוכנות גרפיקה או פשוט משחקים, אבל אתם עדיין מוגבלים בתקציב, ה-Acer SwiftX הוא בהחלט מחשב שאתם צריכים לשקול.
Acer SwiftX SFX14
ציון:
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
[…] ניסוי כלים: Acer SwiftX SFX14 – משפחתית עם מנוע טורבו [בלעדי] […]