בחייה של כל חברת טכנולוגיה, מגיע מוצר שמקפיץ אותה לליגה אחרת, לעתים ליגה משלה. שמבחינת המותג הוא משנה את המשחק. אצל אפל זה היה האייפוד, אצל OnePlus זה היה ה-OnePlus 7, אצל דייסון זה היה ה-V8, כל חברה כמעט, יש לה מוצר ששינה את הצורה שבה הציבור תופס אותה. אצל אמייזפיט זה קורה עכשיו, עם ה-GTR 3 Pro.
Amazfit, שהייתה יותר מוכרת בעבר בשם הואמי, הייתה אחראית לייצור השעונים החכמים של שיאומי במשך שנים ומאז יצאה לדרך עצמאית, ואף שינתה את שמה. Amazfit תמיד עשו שעונים מוצלחים, עם יחס עלות/תמורה מצויין, אבל אף פעם לא איימו על מותגי העל בתחום כמו סמסג או אפל – עד עכשיו. עכשיו אמייזפיט מוציאים שעון שנועד לעשות בדיוק את זה: Flagship Killer לתחום השעונים החכמים, ה-GTR 3 Pro. האם הוא מצליח במשימה? בילינו איתו מספר שבועות ויש לנו תשובה.
עיצוב ונוחות של GTR 3 Pro
ה-GTR 3 Pro מעוצב באופן דומה לדגמים הספורטיביים של סמסונג, שעון עגול, שחור ודק בשחור, בעל גוף מתכתי ורצועת סיליקון, והוא עמיד בחמש אטמוספירות, כלומר 50 מטר מים, כך שהוא מתאים לשחייה וצלילה.
העיצוב שלו ענייני אך אלגנטי עם קווים מעוגלים. התפעול שלו, מלבד מסך המגע כמובן, הוא עם שני לחצנים שאפשר לקבוע להם תפקוד, אבל ברגיל הם מתפקדים ככפתור בית שמחזיר אתכם לפני השעון או רשימת יישומים וכפתור תחתון שמעלה את רשימת האימונים המועדפים. הכפתור העליון הוא גם כפתור גלגלת (Crown) אך לא ממש הזדקקנו לו בשימוש רגיל (גללנו על מסך המגע התגובתי והמצויין).
עוד בין הכפתורים נמצא פתח רמקול ואת חריר המיקרופון. בגב השעון כמובן נמצא מערך החיישנים, ושתי נקודות המחבר למטען (שהוא אגב, שטוח וקטן, אבל לא פועל על השראה מגנטית).
הרצועות הן רצועות 22 מ”מ סטנדרטיות עם מנגנון שחרור מהיר, כך שהן ניתנות להחלפה. בענידה הוא נוח על היד ולא מורגש, וגם כמעט לא נוצרת איתו הזעה שזה נהדר.
שימוש יומיומי ומדידות
ה-GTR 3 Pro נהנה ממסך AMOLED מצוין בקוטר של 1.45 אינץ’ ורזולוציה של 480 על 480 פיקסלים, ומגיע עד 1,000 ניט, כך שהוא בהיר מאוד וקריא גם באור שמש ישיר, מבלי להתפשר על חדות. הצג הוא באמת תענוג.
מבחינת מדידות ופונקציונליות, ה-GTR 3 Pro לא נופל מה-Galaxy Watch 4 למשל או מהשעונים של גארמין. הוא מודד כמעט הכל עם המערך ה-PPG המאוד אמין של החברה: צעדים, שינה, מתח, דופק רציף, רוויית חמצן בדם, נשימות, קלוריות וקלוריות בפעילות, מרחק, מתח, מעקב מחזור לנשים ואפילו מדדים שלא מוצאים בכל שעון כמו למשל מדידת חום גוף (החום על היד, כמובן, יהיה נמוך בכמה מעלות מאשר מדידת חום קונבנציונלית, ובכל זאת – שימושי ונחמד). המדידה הגופנית היחידה שחסרה כאן היא א.ק.ג. המדידה, ממה שהתרשמנו – מדוייקת טובה.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
הוא כולל מדידה אוטומטית של פעולות נפוצות כמו הליכה, ריצה או אופניים, ובאימונים, הוא מבצע מדידה מדויקת ורציפה של טווחי דופק (חימום, שריפת שומן, אירובי וכו’), מעריך זמני התאוששות, עומס אימון, יעילות אימון וקלוריות נשרפות. הוא יכסה כל צורך של ספורטאי מזדמן, וגם של ספורטאים יותר רציניים. גם מדידת השינה שלו מאוד מפורטת, לרבות חלוקה לשינה קלה, עמוקה ושינת REM, וניטור נשימה בשינה. מבחינת מדידות, ל-GTR 3 Pro אין מה להתבייש לצד שעונים יקרים יותר.
Amazfit מתגאים שיש לשעון הזה יכולת לנטר 150 סוגי ספורט שונים. הוא אמנם אכן מקיף כמעט כל סוג של פעילות גופנית שתוכלו לחשוב עליה, כולל פעילויות כמו קפיצה בדלגית, משיכת חבל, קשתות או סוגי מחול ספציפיים (מזומבה דרך בלט ועד מודרני), HIIT ועוד, אבל(!) לשמחתם של גיקים, הוא גם מחשיב משחקי לוח, ספורט אלקטרוני ושח-מט ושאר פעילויות שלא ממש מאתגרות בפן הסיבולת לב-ריאה כפעילות ספורטיבית שניתנת לניטור – ואפילו נהיגה. מזל שהוא לא סופר צפיה תחרותית בנטפליקס על הספה…
גם בצד השימושיות, ה-GTR 3 Pro עושה את הקפיצה לליגה של הגדולות: הוא משמש כדיבורית (לא טובה במיוחד לדעתי, אבל קיימת) ויש אפשרות לחייג ישירות מהשעון (כמובן, ללא SIM עצמאי אלא תלוי חיבור בלוטות’), כמו גם קבלת התרעות ישירות לשעון ואפשרות מענה להודעות ישירות מהשעון. ה-GTR 3 Pro מכיל גם אחסון פנימי למוזיקה כך שאפשר לצאת לריצה רק איתו ואוזניות, ועוד פיצ’ר ממש חמוד: פיקוד קולי שלא תלוי חיבור רשת.
אפליקציות ומערכת ב-GTR 3 Pro
ה-GTR 3 Pro רץ על מערכת הפעלה קניינית של הואמי בשם ZEPP OS. היא לא עשירה באפליקציות כמו WearOS או WatchOS של אפל אבל יש פה עדיין מבחר הגון של אפליקציות שמכסה כל צורך בסיסי, ואפילו כמה יציאות חמודות כמו קוצב זמן פומודורו לריכוז, תזכירים קוליים, רשימת מטלות ותצוגת שמש וירח, או מצא את הטלפון שלי.
ה-GTR 3 Pro מציע גם מבחר הגון של פני שעון שונים, וכמובן, אפשר להוריד פני שעון אחרים או להוסיף תמונות משלכם לאחסון – כולל מבחר לא רעה של פני שעון מונפשים יפים, שבאופן מפתיע לא מכרסמים משמעותית בחיי הסוללה. מה שכן, לטעמי, יש פה העדפת יתר לפני שעון אנלוגי ולא מספיק אופציות של תצוגה דיגיטלית (שעון בספרות) כברירת מחדל מותקנת בשעון.
ועוד מילה אחת על העברית – היא נהדרת. ניכר ש-Amazfit מתייחסים ברצינות לשוק הישראלי, וזה לא משהו שרואים כל יום אצל חברות קצת יותר קטנות. העברות פה מצוין ולא כולל נפילות מביכות שאפשר למצוא לפעמים גם אצל מותגים גדולים יותר.
חיי סוללה של GTR 3 Pro
Amazfit תמיד היו אלופים באופטימיזציה של חיי סוללה, וה-GTR 3 Pro לא מבייש את הפירמה. היצרן מדבר על 12 ימי שימוש למחזור טעינה. לנו בשימוש מעורב עם רמת בהירות בינונית, הוא החזיק שבוע, כולל מדידות והפעלת חיישן דופק רציפה 24 שעות שזה יפה מאוד. כמובן, עם מדידת GPS רציפה הנתון הזה יתקצר משמעותית.
שורה תחתונה
ה-GTR 3 Pro הוא שעון חכם מפתיע ממש, עם שלל תכונות שמוצאים לרוב רק בשעונים יקרים, ובמחיר של 870 שקלים (יבואן רשמי, ח.י.) הוא מציאה של ממש. עם חיי סוללה מצויינים ועיצוב אלגנטי, הוא יענה על כל הצרכים שלכם משעון חכם, ואפילו כמה שלא ביקשתם כמו מדידת חום גוף, שימוש בשעון כדיבורית או פיקוד קולי לא מקוון. האם Amazfit הצליחה כאן לקפוץ לליגה של הגדולות? בהחלט כן. חסרים לנו כאן כמה דברים פעוטים, ובעיקר מגוון אפליקציות גדול יותר, אבל השעון הזה, כמו שאר שעוני Amazfit, מספק את הסחורה.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Amazfit GTR 3 Pro
ציון: