אסוס ידועה בעיקר במחשבים המצוינים שלה לשוק הצרכני, וביחס עלות/תועלת יוצא דופן. אבל לחברה יש גם סדרה של מחשבים עסקיים, שנקראים ExpertBook. קיבלנו את ה-ExpertBook B1 העסקי לסקירה. איך הוא מתמודד מול התותחים הכבדים בתחום והאם גם כאן אסוס מספקת את הבטחת העלות/תועלת שלה?
עיצוב של ה- B1 ExpertBook
ה-ExpertBook B1 הוא מחשב גדול, 15 אינץ’, בצבע כחול מטאלי ונאה, הגוף שלו מכיל סגסוגת אלומיניום, מה שאמור לספק לו עמידות בפני חבטות (אסוס מבטיחים שהוא עומד בתקן הצבאי MIL-810). כשפותחים את המכסה, מתגלה מקלדת רחבה ואסוס הצליחו לדחוס פה גם לוח נומרי במקלדת, אבל במחיר של מקשים קטנים יותר. יש כאן תאורה אחורית כמובן, למי שרוצה לעבוד בסביבות נטולות תאורה, אבל היא קצת חלשה לטעמנו. המקשים בעלי מהלך ארוך יחסית לניידים, עמוקים ונוחים להקלדה, וגם כאן אפשר למצוא את פטנט ה-ErgoLift שמשנה את זווית המקלדת כלפיכם עם הטיית המסך. משטח ההצבעה שמצוי מתחת למקלדת, סביר בגודלו.
בכל הנוגע לשקעים יש כאן שפע רציני: בצלע הימנית נמצא שקע אוזניות/מיקרופון אחוד, שקע USB 2.0, שקע רשת וקורא כרטיסי מיקרו SD. עוד בצלע הימנית יש לא פחות משלוש נוריות חיווי לבנות: נורת פעולה, נורת טעינה ונורת לפעילות דיסק. בצלע השמאלית יש עוד שני שקעי USB מסוג 3.2, שקע HDMI, שקע VGA (למי שעוד משתמש במקרן), אבל רק שקע USB-C אחד – קצת תמוה למחשב עסקי ב-2021…אם כי זהו שקע Thunderbolt 4. כפתור ההפעלה הוא גם קורא טביעות אצבע, שזה נחמד.
מבחינת משקל הוא שוקל 1.73 ק”ג, שזה לא רע למחשב 15 אינץ’. הוא גם בעל שוליים דקים וקל לנשיאה, ויחס מסך לגוף של 90%. ואם במסך עסקינן…
מסך וצליל
ניכר במסך של ה-ExpertBook B1 שהוא לא נועד לסרטים. הוא בהיר, ענייני, עם פירוט סביר וחדות טובה לרזולוציה של Full HD, והמסך עצמו הוא מסך מט עם בהירות של 250 ניט. יחד עם זאת, הצבעים שלו לא הכי טובים שראינו (הצבעים החמים טובים יותר מהקרים) וניכר שהוא לא מיועד לבילויים, אלא תוכנן לעבודה ולגיליונות אקסל במקום לסרטים. תוכלו כמובן לצפות עליו בסרט באופן מזדמן, אבל לא לזה הוא נועד. לפחות על החדות לא התפשרו פה.
הצליל – אותו דבר. העוצמה של הרמקולים הקבועים בתחתית לא מרשימה, ולא ניכר שהם נועדו לפעילות פנאי, אלא לעבודה. איכות הצליל עצמו סבירה, אבל לא מרשימה בשום טווח. קצת חבל, כי בעידן של שימוש היברידי, גם לשימושי הפנאי יש צורך ומקום.
ביצועים של ה- B1 ExpertBook
ה-ExpertBook מתבסס על מעבד ה-Core i7 1165G7 הפופולרי שנמצא בהרבה מהמחשבים שסקרנו לאחרונה, עם מהירות שעון בסיסית גבוהה של 2.8 גיגההרץ, ושידכו לו פה לא פחות מ-32 גיגהבייט של זיכרון, שזה המון. עוד יש כאן מעבד גרפי של nVidia, ה-MX330, שהוא דווקא מהיותר פשוטים ובסיסיים של nVidia, אבל חלק מהתצורות של ה-Expertbook B1 מגיעות עם מעבדי Iris Xe של אינטל. אז איך השילוב הזה מתמודד עם מבחנים סינתטיים?
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
ExpertBook B1 הוציא 3915 נקודות ב-Cinebench במבחן לריבוי ליבות, תוצאה סבירה אבל לא מבריקה במיוחד. מערכת זהה השיגה ציון הגבוה באלף נקודות.
דווקא במבחן PassMark המקיף יותר, הבודק את כל חלקי המערכת, ה-ExpertBook קיבל ציון של 3262 נקודות, כאשר מה שהקפיץ אותו זה הציון למעבד הראשי וציונים טובים לזיכרון, לביצועי הדיסק (אחוזון 69) והמעבד הגרפי. מבחינת הציון הכללי, ה-ExpertBook יושב באחוזון ה-45 של כלל המערכות שנבדקו, שזה נתון מכובד, אבל לא מדהים.
חיי סוללה ופליטת חום
מבחינת חיי סוללה ופליטת חום, המחשב הזה בנוי היטב, ולא הרגשנו התחממות מיוחדת באי אילו מחלקיו. הסוללה כאן היא סוללת 3 תאים של 42 וואט, שהספיקה לנו קרוב ליום עבודה שלם בשימוש ממוצע (כ-7 שעות). שוב, לא תוצאות מדהימות אבל מכובדות. ראוי לציין שהתוכנות של אסוס מאפשרות כאן שינויים בין מצבי ביצועיים ומצב עבודה שקט שמאט את המאווררים, שזה נחמד. ל B1 ExpertBook יש כמה תתי דגמים, אבל הדגמים עם מעבד ה-MX 330 של nVidia מגיעים עם מטען 90 וואט, שזה מרשים למדי (דגמים עם מעבד גרפי של אינטל מגיעים עם מטען 65 וואט).
השורה התחתונה
ל- B1 ExpertBook יש תג מחיר בסביבות ה-4,000 שקלים. זה אמנם לא יחס עלות/תועלת כמו במחשבים לשוק הפרטי והצרכני של אסוס, אבל זו עדיין תמורה טובה לכסף. ה- B1 ExpertBook הוא מחשב עסקי סולידי. אין בו הפתעות, והוא לא מכונה לשימושי בידור – אבל הוא גם מספק את הסחורה לצרכים משרדיים, במארז קל ועמיד, עם ביצועים וחיים סוללה סבירים, שלמשתמש העסקי זה לרוב כל מה שהוא או היא צריכים.
Asus ExpertBook B1 B1500
ציון:
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
ראשית, חסרה תמונה מלאה של המחשב במצב פתוח. זה תנאי הכרחי בכתבה. חסרה לי השוואה למחשבים אחרים באותה עלות. בסופו של יום, מטרת הכתבה היא להכווין את הרוכש למה הכי כדאי (במקרה זה כשרוכשים מחשב ליישומים עסקיים). בקיצור, יותר תכלס….
ארנן שלום,
לגבי תמונה במצב פתוח – צודק. נוסיף.
ולגבי השוואה, ה-B1 קצת חריג בזה שהוא 15 אינץ’, אבל בקרוב נוציא השוואה כוללת לכל המחשבים העסקיים הדקים שסקרנו כאן לאחרונה. אתה מוזמן לעקוב!