טרנספורמר 3 פרו: רובוטריק מחברת

תצורת מחשבי ה-2 ב-1 היחידה שהוכיחה את עצמה היא התצורה של מחשבי הסרפייס של מיקרוסופט: טאבלט שאליו מתחברת באופן מגנטי מקלדת דקיקה, שהיא גם כיסוי למסך. ניכר שכל המסתובבים, מתהפכים על צירם וניתקים למיניהם, למעט אולי היוגה של לנובו, די כושלים. אולי בגלל שמדובר במחשב עם פיצול אישיות: הם לא טאבלטים, אבל הם גם לא מחשבים ניידים בתצורת הצדפה המקובלת.

לכן זה די מובן מדוע כל יצרניות המחשבים מחקות את הסרפייס, ומוציאות גירסאות משלהן. אסוס הטאייוונית היא מהאחרונות לקפוץ על העגלה שכבר קפצו עליה בחדווה לנובו, HP ואייסר. אבל הקפיצה שלה משובחת במיוחד. קיבלנו את הטרנספורמר 3 פרו לסקירה.

הטאיווני החסון

כמו כל היצרניות, למעט מיקרוסופט עצמה, אסוס מוכרת את הטרנספומר 3 פרו כמחשב (הטאבלט) בליווי כיסוי המקלדת, ועט חרט, הכל ביחידה אחת. כמצופה מאסוס, המחשב בנוי לתלפיות. זהו יצור כסוף וחסון בן 12 אינץ’, עם רגל רחבה לכל רוחבו, שנראה מצוין. הצירים מאסיביים, אבל נעים באופן חלק עד לזווית של כמעט שכיבה (155 מעלות, למדקדקים). מרשים. גם המקלדת עצמה, במיטב המסורת של אסוס, בנויה היטב – מכיסוי דמוי הלבד האפרפר (קיים בארבעה צבעים), ועד למקשים המוארים שהם רבועים וגדולים, הכל משדר תחושה של איתנות ובנייה ראויה, אפילו עט החרט המצורף, ויש לומר, שהופך להיות יותר ויותר שימושי עם ווינדוס 10.

[mks_tabs nav=”vertical”]
[mks_tab_item title=”מבנה”]


[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”שקעים”]


[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”קלט-פלט”]


[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]

מבחינת שקעים ותוספות, הטרנספורמר 3 פרו, נושא כמות סבירה של כניסות – שקע USB רגיל, יציאת HDMI ושקע USB-C שמשמש גם כשקע טעינה, וקורא כרטיסי מיקרו. מאוד פונקציונלי. לטאבלט יש גם מצלמה אחורית, והמצלמה הקדמית, היא מצלמת אינפרא אדום, שכוללת תמיכה ב-“שלום, ווינדוס“, כך שאפשר לפתוח את נעילת המחשב פשוט על ידי זיהוי פנים. זה עובד, וזה עובד נפלא. נחמד לפתוח מחשב בלי להקיש על אף מקש או לבצע פעולה.

המסך הוא מסך 12 אינץ’, ביחס של 3:2 כמו בסרפייס, וברזולוציה של 2K. כל הקללות האלה אומרות בעצם דבר פשוט אחד – זה מסך מעולה וניכר שאזוס לא חסכו פה. הוא חד להחריד, ועם פירוט וצבעים מדויקים. מאוד נהנינו לצפות עליו בסדרות ובסרטים, ולכך גם תורמים הרמקולים הקדמיים, הקבועים בחזית המסך, שכוללים עיבוד צליל של הרמן קרדון.

חומרה רצחנית

גם ההזרמה של תכנים ב-HD מלא ואפילו 4K עברו בצורה חלקלקה. ואין זה פלא. אסוס שמו בטאבלט הזה חומרה שיכולה גם לגרום לכמה מחשבים ביתיים להתבייש: מעבד Core i7 מהדור הששי, 16 גיגהבייט של זיכרון ו-SSD של 256 ג”ב, כולל יכולת לחבר אליו גם כרטיס גרפי חיצוני למשחקים ב-4K וליישומי מציאות מדומה, הטרנספורמר פרו 3 הוא מפלצת, וזה ניכר בביצועים שלו. עזבו את זה שתוכלו להריץ גם מטלות מחשוב כבדות כמו עיבוד גרפי או עריכת וידאו וכל משימה שזרקנו לו הוא עמד בה בכבוד, הנתונים שלו במבחנים סינתטיים מצויינים – 3637 נקודות במבחן SkyDiver, ו-338 נקודות במבחן TimeSpy החדש והמחמיר של 3DMark. הנתון שלו במבחן הראשון, משאיר אבק ל-Elite X2 של HP, שעל אף תווית מחיר דומה, לא מצויד בחומרה הרצחנית של אסוס.

אבל לכל הטוב הזה יש מחיר, ואנחנו לא מתכוונים רק לכסף. המפרט של האסוס גובה את מחירו גם בחיי סוללה. זהו המחשב דמוי הסרפייס עם חיי הסוללה הקצרים ביותר שראינו, אולי ובגלל החומרה התובענית, לצד סוללה לא מאוד חזקה – מה שפוגם בכל חוויית הניידות. הצלחנו להוציא ממנו בין שעתיים לשלוש וחצי שעות עבודה בממוצע, גם עם בהירות מסך מופחתת, וזה ממש חבל, כי מכל בחינה אחרת הוא פשוט נפלא.

השורה התחתונה

הטרנספורמר 3 פרו הוא מתחרה רציני וישיר לסרפייס פרו 4, והמחיר שלו בהתאם. המפרט הנמוך יותר, עם Core i5, מתחיל מכמעט 6,000 שקלים (5,900), ואילו המפרט החזק יותר עם ה-Core i7, כבר מתקרב ל-7000 שקלים (6,750 שקלים), כאשר טווח המחירים הזה כבר מתקרב למחיר שבו נמכר הסרפייס בישראל. הטרנספורמר 3 פרו הוא תואם-סרפייס ראוי מאוד, שבנוי היטב, ומציע חוויית מחשוב מהודקת וחלקלקה לכל משימה בתצורה אלגנטית וקלה לנשיאה – בתנאי שיש שקע חשמל בסביבה.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner