ה-Asus Vivobook S 15 הוא למעשה מחשב ה-Copilot השני שנופל לי לידיים, אחרי שהתנסיתי עם ה-Yoga Slim 7 של לנובו. הם למעשה מבוססים על אותה מסדת – Snapdragon X Elite הכוללת מעבד נוירוני, NPU, במהירות או קיבולת של 45 טריליון פעולות לשנייה שנועד במיוחד למשימות בינה מלאכותית מחוללת. המחשב של אסוס אבל בנוי בתצורה גדולה יותר (מחשב 15 אינץ’) ונגישה יותר מבחינת המחיר שלה. הנה המסקנות שלי לגביו.

Asus Vivobook S 15

עיצוב ומבנה

אסוס בשנים האחרונות מפציצים עם עיצובים לא שגרתיים ומעניינים, וה- Asus Vivobook S 15 גם הוא, בעיצוב מאוד נקי: הוא כולו בגוף מתכתי רק עם שם המותג חרוט בכסף באותיות קטנות ואלגנטי. אסוס לא הופכים אתכם לפרסומת מהלכת למותג כמו המק עם התפוח המואר. בתחתית המחשב נמצא את פתחי האוורור ושבכות הרמקולים.

כשפותחים את המכסה, מתגלית ממש תחנת עבודה: מלבד המסך הגדול, שבראשו קבועה מצלמה קדמית עם תריס מיכני, מיקרוסופט ומצלמת עומק לזיהוי פנים, יש כאן מקלדת מלאה מלאה, כולל לוח מקשים מספרי (עם מקשים קצת קטנים מהאחרים) ומשטח הצבעה גדול, שכולל פקדי החלקה בשוליים לתאורה ועוצמת קול. שימושי. גימיק חמוד ושימושי גם הוא שאסוס הכניסו כאן הוא תאורת RGB למקשים, כלומר שאתם יכולים לבחור את צבע התאורה, האפקטים, והכי חשוב לטעמי – שלוש רמות הארה. בכללי, אני ממש אוהב את המקלדות שאסוס שמים במחשבים שלהם: למקשים יש מהלך ארוך יחסית לנייד (1.7 מ”מ), הם קפיציים, ותגובתיים, ובאופן כללי, כיף להקליד עליהם.

נעבור לצלעות: בצד ימין נמצא שני שקעי USB מסורתיים בתקן 3.2, ואת נורות החיווי הלבנות לפעולה וטעינה. בצלע השמאלית מצטופפים להם שאר השקעים: שני שקעי USB-C 4.0, שקע HDMI, קורא כרטיסי מיקרו-SD ושקע אוזניות מיקרופון משולב. שלל נאה מבחינת שקעים כיאה למחשב 15 אינץ’.

ובכל זאת, למרות המסך הגדול ושפע השקעים, חובה לציין שהמחשב הזה לא מגושם או כבד! הוא בעובי של 1.47 ס”מ ומשקל של פחות מקילו וחצי (1.42 ק”ג) שזה די מרשים למחשב 15 אינץ’.

תצוגה וצליל של Asus Vivobook S 15

גל מסכי ה-OLED שמשולבים כיום במחשבים נותנים חוויה משובחת מבחינת עומק צבעים (במיוחד שחור אמיתי), וה- Asus Vivobook S 15 לא יוצא מהכלל: זהו מסך OLED ברזולוציה של 3K עם קצב רענון של 120 הרץ. התלונה היחידה היא שהוא קצת מבריק וקצת מחזיר השתקפויות. אבל הצבעים עמוקים מאוד, עומק השדה מצוין, ובהירות של עד 600 ניט – המסך הזה מציג מנעד מרשים ותגובתיות מצויינת. הוא באמת מאוד מאוד כייפי.

Asus Vivobook S 15

את החוויה משלימה התמיכה של ה- Asus Vivobook S 15 בדולבי אטמוס לצליל, עם מגוון פרופילים לבחירה והגברת קול ייחודית של אסוס. התוצאה טובה מאוד.

ביצועים ובינה מלאכותית

הייתה לי סקרנות גדולה לגבי הביצועים שמסדת Snapdragon X Elite מציעה, בניסיון החדש והרחב של קוואלקום לשלב זרועות עם מיקרוסופט בקו מחשבי ה-Copilot,  שלראשונה מזה עשורים לא מסתמכת על מעבדים של אינטל.

המעבדים של קוואלקום, כמובן, הם לא מבוססי ערכת הפקודות x86 ההיסטורית אלא על ערכת הפקודות ARM64, בדומה למעבדים מבית אפל. לכל היישומים שנכתבו במקור ל-x86 כתבה מיקרוסופט שכבת תרגום בשם Prism, מלבד תמיכה נייטיבית ב-ARM64 לשלל אפליקציות פופולריות כמו פוטושופ, דרופבוקס, זום, ספוטיפיי וכל הדפדפנים הגדולים, אם נביא רק כמה דוגמאות. בניגוד לניסיונות הקודמים עם מעבדי קוואלקום שבדקתי – הפעם ניכר שההשקעה השתלמה, והחוויה חלקה ונטולת שיהוי.

אבל במבחני ביצועים סינתטיים, ההמרה הזו עדיין קצת ניכרת, ויש הבדל בביצועים בין אפלקציות ARM64 לבין x86. עכשיו זה לא שהביצועים של ה-Snapdragon X Elite רעים (ותיכף נפרוט את היכולות של המעבד), אבל יש הבדל בין ביצועים סבירים ובין ביצועים חזקים.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

קוואלקום מציעה ארבע גירסאות של מעבד ה-Snapdragon X Elite (חוץ מה-Snapdragon X Plus, הזול והנגיש יותר), והגירסה שרוב היצרניות בחרו היא X1E 78 100 במהירות שעון של 3.4 גיגההרץ, עם 12 ליבות, לצד מעבד גרפי Aderno והמעבד הנוירוני “הקסגון” שכאמור מגיע ל-45 טריליון פעולות בשנייה.

ההבדל בין ה-x86 לבין ה-ARM64 מורגש למשל במבחנים כמו PassMark שנכתב ל-x86: על אף שהמעבד מוציא תוצאות יפות של 18,849 נקודות ואחוזון 66, הביצועים הגרפיים מצניחים את המערכת לציון של 4134 נקודות ואחוזון 47 בלבד מכלל המערכות הנבדקות – שזה מקום טוב באמצע, אבל לא יותר.

לעומת זאת במבחנים שתומכים ב-ARM64 כמו Geekbench 6, ה- Asus Vivobook S 15 מוציא 14,370 נקודות מה ששם אותו מול מעבדי אמצע הדרך של אינטל ו-AMD כמו ה-Ryzen 5965 או ה-Core i5 14600. המעבד הזה ממש זורח במבחן כמו Cinebench 24 בגירסה נייטיבית, שם המחשב הגיע למקום רביעי עם 1027 נקודות במבחן ריבוי ליבות כשהוא עוקף את ה-Ryzen 7 5800X , ולמקום רביעי במבחן הליבה הבודדת עם ציון של 107 נקודות, מיד אחרי מעבדי M1 של אפל. אסוס אמנם טוענים שהוא עוקף את המעבדים של אפל בביצועים, אבל גם כך, ההפרש לא גדול: 107 נקודות לסנאפדרגון לעומת 113 נקודות ל-M1 Max ו-M1 Ultra.

Asus Vivobook S 15

לצערי, לא יכולתי להריץ עליו מודלי שפה גדולים באופן מקומי, ועדיין נזקקתי לבחינות של יישומים מקוונים כמו CoPilot, צייר ועוד, אבל ניכר מתוך התרשמות סובייקטיבית שמשימות בינה מלאכותית מחוללת רצות עליו קצת יותר מהר מאשר מחשבים אחרים.

חיי הסוללה של Asus Vivobook S 15

אחד היתרונות הגדולים של מעבדים של קוואלקום ומעבדים מבוססי ARM הוא חיי סוללה גבוהים, בעיקר בגלל שהם צורכים פחות זרם מהמעבדים של אינטל. במבחן Procyon שהרצתי, שמודד חיי סוללה על ידי הרצה בלתי פוסקת של וידאו, ה- Asus Vivobook S 15 הוציא לא פחות מ-14(!) שעות עבודה, בבהירות מסך של 50 אחוז. זה אמנם לא מגיע ל-18 שעות שמצהיר עליהן היצרן, ועדיין – חיי סוללה מרשימים מאוד.

באופן כללי, גם בשימוש שוטף, המחשב הזה, למעשה, כמעט לא צריך טעינה. גם אחרי שעות של עבודה בגלישה ויישומים קלים, נראה שהמחשב מאבד אחוזים בודדים. לצורך השוואה, גם אחרי מבחן הסוללה המאמץ, ושעות של גלישה וכתיבה, נשארתי עם 65 אחוזי סוללה ו-12 שעות עבודה. במילים אחרות, אתם יכולים להשאיר את המטען בבית אם אתם יוצאים ליום עבודה שלם, אפילו יומיים.

השורה התחתונה

ה- Asus Vivobook S 15 הוא מחשב עבודה ורסטילי, עם יכולות מדיה מרשימות (במיוחד המסך). הוא מצטיין ממש אם מריצים עליו משימות של בינה מלאכותית מחוללת, או יישומים ילידיים שנכתבו ל-ARM64. אני מאמין שגם ביצועים של x86 ישתפרו עם הזמן, עם שיפורים שמיקרוסופט תבצע ב-Prism. למה הוא לא מתאים? למשחקים או למטלות גרפיות כבדות. המעבד של קוואלקום פשוט לא מתאים לזה. במחיר התחלתי שנע סביב 6500 שקלים (יש כבר עכשיו מבצעים וקופונים שמאפשרים לחתוך כ-800 שקלים מהמחיר הרשמי), ה- Asus Vivobook S 15 הוא תמורה טובה למי שרוצה מחשב 15 אינץ’ חזק, קל ואיכותי – עם חיי סוללה מטורפים.

Asus Vivobook S 15

ציון:

Rating: 4 out of 5.

Asus Vivobook S 15

6450 NIS
9

ציון

9.0/10

התחברנו

  • משקל נמוך ל-15 אינץ'
  • תצוגה מעולה
  • חיי סוללה יוצאי דופן

לא התחברנו

  • ביצועים גרפיים חלשים

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner