אודיו פרו הוא מותג שלא זר לקוראינו הקבועים, רק לאחרונה סקרנו כאן את ה- C10 MKII, ויצאנו מרוצים. אבל משהו שעוד לא יצא לנו לבדוק הוא רמקול נייד מבית החברה השוודית הוותיקה. בשבועות האחרונים היבואנית, TR אלקטרו סטראו החלה לשווק כאן מהדורה מוגבלת של ה- +T3, הרמקול הנייד של אודיו פרו. קיבלנו אחד להתנסות. היחידות של המהדורה המוגבלת מתבטאות בצבעים ייחודיים, והעובדה שמכל אחד מהם יש על פניו, 500 יחידות בלבד. הצבעים במהדורה המוגבלת הם ירוק גן, אדום אלמוג וצהוב לימון (צבע אחד נוסף של גוון טבעי, כבר איננו זמין בזמן הכתיבה). מה מיוחד במהדורה המיוחדת? בדקנו.
עיצוב ומראה של ה- +T3
ה-+T3 כרמקול נייד לא שונה מהותית מסדרת ה-C של אודיו פרו, רק קטן יותר: מדובר בקוביה של 13 על 21 על 11 ס”מ, לא שונה כל כך מה-C3, חוץ מהצבע האדום-ורדרד בגוון אלמוג, הבולט וגימור העץ המעניין והמחוספס למגע.
לוחית המתכת המוברשת של הכפתורים היא בזהב, ומכילה רק ששה כפתורים: כפתורי ווליום, שני כפתורי מקור (כניסה חיצונית ובלוטות’), כפתור זיווג וכפתור הפעלה. מבחינת נוריות מחוון יש כאן רק שלוש נוריות לחיווי טעינת סוללה, וצמד נוריות לחיווי מקור כניסה. זהו. למהדורה מוגבלת היה נחמד אם היה גם חיווי של ווליום, כמו בדגמים הגדולים יותר.
מלבד זה, יש כמובן את ידית הנשיאה מעור חום שהפכה לסימן ההיכר של אודיו פרו. בגב הרמקול, מלבד חיבור החשמל (להטענה או פשוט בחיבור קבוע), נמצא כונס האוויר של הבס, שקע הכניסה החיצונית, ועוד שקע USB להטענה של סמארטפונים (1 אמפר צנוע). בשונה מרמקולים רגילים, הותקנה פה לוחית שנושאת את הכיתוב שמדובר במהדורה מוגבלת של ה-+T3 וזוהי יחידה 215 מתוך 500 בלבד. כרגיל אצל אודיו פרו, איכות הבנייה יוצאת דופן. לכל יש תחושה מאסיבית ומכשיר בנוי היטב.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
בתחתית, מלבד פתח החלפת סוללה עם מכסה (נועד לפתיחה רק על ידי טכנאי) יש שתי רגליות קדמיות גדולות, ושתיים אחוריות קטנות יותר, כך שחזית הרמקול מוטה כלפי מעלה. ובחזית כמובן, השילוש הרגיל של אודיו פרו: וופר מרכזי ושני טוויטרים, מכוסים כל אחד בשבכת רשת שחורה. השילוב אגב של השחור עם האדום אלמוג – מהמם.
הצליל של ה- +T3
גם במחלקת הצליל לא היו הפתעות: גם הקטן הזה מפיק צליל גדול ועשיר יחסית לגודלו. על אף שציפיתי לכך, אני עדיין כל פעם נדהם מחדש איך אודיו פרו מצליחים להוציא צליל עצמתי מהיחידות הצנועות בגודלן שלהם, במיוחד באסים עשירים, משהו שלרוב קשה להפיק בגוף רמקול קטן. לחיצה על כפתור הווליום מוציאה עוצמה משמעותית מה-+T3, כך שהוא יכול למלא חדר או להיות מרכז המסיבה אם תקחו אותו לטיול.
הצליל באמת נפלא ואולי התכונה שהפכה את הרמקולים לאודיו פרו לחביבים עלינו, במיוחד מול סונוס המתחרים. ה-+T3 מפיק צליל מפורט, ב-“דרך הטלגרף” של דייר סטרייטס, שומעים את הקהל ברקע, כל ריף גיטרה נשמע מדויק ותופים רועמים, מבלי להאפיל על גיטרת הבס. החלוקה של אודיו פרו של וופר מרכזי ושני טוויטרים מוכיחה את עצמה גם הפעם.
גם במוזיקה אלקטרונית, הטרבלים נהדרים ומפורטים. ב-Swamp Thing ממש שומעים את פריטות הבאנג’ו מעל הסינתסייזרים, ואילו ב-Soul Bossa Nova, תזמורת הביג באנד של קווינסי ג’ונס יוצאת מה-+T3 במלוא הדרה, כמו גם “אגם הברבורים” בביצוע הפילהרמונית של ברגן נשמעת אדיר, במיוחד חטיבת כלי הנשיפה. בקיצור, כרמקול נייד וגם כרמקול נייח לסלון – ל-T3+ יש צליל של מיליון. דולר.
מבחינת החיבוריות הוא מתחבר בקלילות בבלוטות’, אבל קצת ציער אותנו לדעת שזהו רמקול בלוטות’ ותו לא. חובבי אודיו פרו שכבר מחזיקים רמקול כלשהו של החברה, היו יכולים ליהנות ממנו כרמקול מחובר נוסף, לו הייתה לו תמיכה בוויי-פיי – אבל אין.
חיי סוללה
הסוללה של ה-+T3 לא עצומה, וזה הגיוני בהתחשב בגודלו הצנוע של הרמקול. היצרן אמנם מצהיר על 12 שעות פעולה בווליום מקסימלי, אבל אנחנו לא הגענו לזה, ליותר לכיוון ה-7 שעות פעולה, שגם זה מכובד ומספק ליום טיול או לפיקניק בפארק.
השורה התחתונה
ה-+T3 הוא רמקול נייד נהדר, שגם ייראה טובה על המדף אצלכם בסלון או בספריה. חיי הסוללה שלו מספקים, אבל לא מגיעים להצהרת היצרן של 12 שעות.
בנוסף, כרמקול במהדורה מוגבלת, היינו מצפים שיהיה כאן חיווי ויזואלי לווליום במקום לנחש, וגם חיבור לויי-פיי כך שאפשר לחבר אותו כחלק מאוסף רמקולים מחוברים, היה נחמד, כתוספת למהדורה המיוחדת.
במחיר של 850 שקלים הוא לא בדיוק רמקול נייד נגיש לכל כיס, ובעלות הזו אפשר לקנות שניים או שלושה רמקולים ניידים של חברות אחרות – ועדיין, כרמקול בלוטות’ מיוחד גם במראה וגם בצליל, הוא רמקול מצוין והשקעה משתלמת לשנים. אהבנו.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.