ניסוי כלים: bit עם תשלום בנגיעה

תשלום ללא מגע ב-bit

בפודקאסט “טריפל” (עוד לא האזנתם או לא נרשמתם? למה אתם מחכים? ?) אנחנו מרבים לדבר על תשלומים בנגיעה, באמצעות הסמארטפון או מחשוב לביש ובכלל, ולפני כמה שבועות bit, שהיא אולי אפליקציית התשלומים הכי פופולרית בישראל, עשתה מהלך שמחזק את כוחה בשוק אפילו עוד יותר:  היא הוסיפה אפשרות תשלום בנגיעה (תקן EMV ובטכנולוגיית NFC), לתוך אפליקציית התשלומים.

כרגע טווח הכרטיסים הנתמכים הוא מוגבל, ולמי שאין כרטיס הנתמך ב-bit, בנק הפועלים (הבעלים והמפעיל של bit) מציע למי שמחזיק בכרטיס לא נתמך לקבל כרטיס אשראי bit המונפק על ידי כ.א.ל. לכרטיס הזה יש חוויה משלו, ומי שמעוניין, יכול לקרוא את הסקירה של עמיתי צחי הופמן, שהזמין כרטיס כזה. אני, למזלי, במקרה מחזיק בכרטיס מאסטרקארד חוץ בנקאי של ישראכרט שדווקא כן נתמך בשירות, ולכן בקטע הזה החיים שלי היו די קלים.

תשלום ללא מגע ב-bit

ההגדרה בסך הכל עוברת די בקלות, למרות שלאפליקציה היו קצת בעיות עם מכשירים אקזוטיים יותר בזמן שלב הבטא. מגדירים את הכרטיס ומגדירים אותו כברירת המחדל לתשלום עם הטלפון במסגרת מערכת הההפעלה אנדרואיד (מצטערים אייפונים), לפחות עד בואה של Google Pay או אפל פיי, המוקדמת מביניהן… לאחר סיום הליך ההגדרה, התשלום עם bit הופך להיות אינטואטיבי לגמרי: בקופות תשלום תומכות (זמינות כבר כמעט בכל מקום בישראל), אפשר לשלוף את הטלפון ולשלם עם bit – בנגיעה.

ההשלכות של bit גדולה

תוספת החדשה של תשלום בנגיעה ב-bit, יש שתי השלכות מרכזיות, אחת מהן טובה ואחת מהן פחות טובה. ההשלכה הטובה, היא שהאפליקציה מרכזת לכם את כל ההוצאות שלכם במקום אחד, במסך אחד – גם אם זו העברת תשלומים לחבר או לאינסטלטור וגם את כל הרכישות שלכם בנגיעה (אם יש לכם כרטיס אשראי של bit, גם הרכישות האחרות בכרטיס יופיעו במסך. זה טוב כי זה מאפשר לכם מעקב מדוקדק אחרי ההוצאות שלכם, בלי הפתעות, ובלי צורך לבדוק ולרכז מידע מכמה אפליקציות, בהנחה שאתם מרכזים הוצאות בכרטיס אחד.

עוד בחיבור:

תחליפי הרב קו: כך זה יעבוד
עוד בנושאי EMV
הירשמו לערוץ הטלגרם של החיבור ותדעו ראשונים

ההשלכה הפחות טובה היא הצד השני של מטבע הריכוזיות: בכך bit הופכת להיות האפליקציה הראשונה בישראל שמאפשרת גם תשלומי עמית לעמית, וגם תשלומי נגיעה בכרטיס אשראי (שתי אופציות תשלום מתחרות),  במקום אחד. כרגע אין שום אפליקציה אחרת שעושה את זה גם, למרות שהאפליקציות של הבנקים האחרים בדיוק בדרך לשם. כרגע לא נגבות שום עמלות, אבל אם bit יתחילו בשלב כזה או אחר לגבות עמלות או דמי שימוש, הם יעשו זאת ממקום של כוח רב בשוק, כי הצרכנים יתרגלו לשלם איתה על כל דבר, ועל זה צריך לתת את הדעת.

ברמת החוויה, חוויית השימוש בסך הכל, מאוד קלה וחלקה. התוספת הזו, בשילוב אפשרות עתידית של תשלומים גם בתחבורה הציבורית – תהפוך את bit  לאפליקציית תשלומים מרכזית בישראל, לטוב ולרע.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner