מתיחת פנים לרמקולים מצוינים: אודיו פרו C10 MKII

Audio Pro C10 MKII

 על אודיו פרו השוודית כתבנו כבר כאן בחיבור. בשעה ש-סונוס מאוד דוחפים את עצמם מבחינה שיווקית, אנשים אולי פחות מכירים את המתחרה השוודית והטובה לא פחות (ולטעמי יותר) של סונוס האמריקאית –  שכבר קיימת למעלה מ-40 שנה. ל-אודיו פרו יש סדרת רמקולים בשם C, ואת ה-C5 סקרנו כאן. ל-C5 יש גם אח גדול בשם C10, שלו הוציאה אודיו פרו מתיחת פנים בשם C10 MK II, כלומר C10 סימן 2, עם כמה שינויים מתחת למכסה המנוע. קיבלנו אותו לסקירה.

מראה ה-C10 MKII

המראה של ה-C10 MK II, מקרין בעיקר דבר אחד: איכות בנייה שוודית לא מתפשרת. מתיבת העץ השחורה דרך הרמקולים החשופים בכוונה: הוופר שהוא אלמנט מרכזי ושני טוויטרים מחופי שבכה שחורה. לעומת הדגמים הקטנים יותר, ל-C10 יש שבכות שטוחות שלא בולטות החוצה מגוף הרמקול. שינוי נוסף ודי מגניב, הוא כיסוי שבכה קדמי שחור שאפשר להצמיד לרמקול בצורה מגנטית, וזה משנה את מראהו ממראה חשוף ותעשייתי, למראה יותר שקט ואלגנטי, למי שמעדיף או מעדיפה.

לגבי הצבעים ל-MKII יש מגוון צבעים גדול מבעבר. אם לדגם הראשון היו שלושה צבעים בסיסיים של לבן, שחור ואפור, הרי שבדור הנוכחי נוספו שני גוונים מעניינים: ירוק מרווה, שהוא מין ירוק בהיר ופסטלי למראה, וגוון שהייתי מכנה אותו חול, שהוא פשוט יפהפה. ברם, לצבעים הנוספים, שהם מהדורה מוגבלת, אין את כיסוי השבכה המגנטי.  

השבכה של C10 MKII

עוד רכיב עיצוב מזהה של סדרה C של אודיו פרו, לא נעדר מה-C10 MK II : כפתורי הפיקוד המתכתיים שיושבים על לוחית מתכתית כסופה ומוברשת. ברם, את רצועת האחיזה מעור, שנושאת את שם המותג המוטבע בה, תקבלו רק בדגמי הצבעים המוגבלים. בשחור ובלבן היא נעדרת.

בדגם הגדול הזה, יש 6 כפתורי Preset ניתנים לתכנות (במקום ארבעה ב-C5) וכדי לשמור את כמות הכפתורים סימטרית משני צידיו של כפתור הווליום הגדול, הוסיפו בצד הנגדי גם כפתורי קדימה ואחורה, שזה נהדר. החיסרון היחיד הוא שבניגוד לדגמים הקטנים יותר אין כאן חיווי וויזואלי לעוצמת הצליל וצריך לנחש או להציץ באפליקציה כדי לדעת מה עוצמת הקול.

בגב המכשיר אפשר למצוא את כונס האוויר של הבאס, וכמה שקעים לחיבור אנלוגי, כולל יציאה לסאב וופר גדול יותר. שקע הטעינה לסלולרי איננו, וזה קצת מצער. כמובן הרמקול הזה תומך בחיבורים אלחוטיים מכל סוג – ויי פיי או בלוטות’.

צליל של ה-C10 MKII

אחד השינויים העיקריים במודל סימן 2 הוא מעבד צליל חדש שאודיו פרו תכננו. המעבד אולי הוחלף אבל צליל החותמת של אודיו פרו, שגרם לנו להתאהב ברמקולים האלה מלכתחילה נמצא גם כאן. טרבלים נקיים ומדוייקים, סאונד חם, צליל מפורט מאוד, אבל השוס האמיתי הוא הבאסים, כונס האוויר האחורי עושה עבודה מדהימה: הרמקול הזה מפיק באסים מפתיעים בעוצמתם יחסית לגודלו, באס פריך ושמנמן. ויכולת הנעת האוויר שלו מצויינת – מילא בקלות חדר של 43 מ”ר.

שמענו ברמקול הזה בהנאה כל ז’אנר שתזרקו לו: מהבאס של ג’ייסון ניוסטד ב-Enter Sandman  והתופים הרועמים, דרך הופעות חיות (אתם כבר מכירים את שיר הבדיקה הקבוע שלי, Telegraph Road, שנשמע כאן ממש כאילו ישבנו בקהל בהאמרסמית’ אודאון ב-1983), ושומעים את הקהל שר עם קנופלר, או את הקול החד של איימי ויינהאוס נשמע כאילו היא שרה ממש מולכם.  גם בז’אנרים כמו אלקטרוני או קלאסית ה-C10 MKII לא מכזיבים – הכל נשמע כאן מצוין. ואתם תרצו להסיר את הכיסוי לראות את הממברנה של הוופר משתוללת בבאסים של In da Club או הבלוז של בי בי קינג.

בכל מה שקשור לצליל, מתיחת הפנים פה בהחלט ניכרת, וה-C10 MK II מספק פשוט צליל גדול ובמה רחבה, יחסית לגודלו הצנוע ובכלל.

הגב של Audio Pro C10 MKII

אפליקציה וממשק

השינוי המשמעותי השני  שנעשה ב-C10 MK II הוא התמיכה בתקני הזרמה אלחוטית. נעשו פה שינויים לתמוך בכל התקנים האחרונים ובגירסאות העדכניות שלהם מבית אפל וגוגל, וזה ניכר גם בהליך ההתקנה. אנחנו אנשי אנדרואיד, וכשבאנו להגדיר את הרמקול, הוא מיד זוהה על ידי גוגל, ולמעשה כל הליך החיבור וההתקנה המהיר נעשה תחת קורת הגג של גוגל. וברגע שהגדרתי לו את הסלון כחדר המיועד, הרמקול קיבל גם את השם Living Room Speaker. נהדר.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

כמו כל הרמקולים של אודיו פרו, ה-C10 MK II מלווים באפליקציה המצוינת של החברה. הליך ההתקנה שלהם פשוט וקליל עם כפתור חיבור ייעודי באחורי הרמקול, וכך גם הניהול. כמובן, שאם יש לכם יותר מרמקול אחד של אודיו פרו, תוכלו לשלב שניים לזוג סטראופוני ולקבוע לכל רמקול אם יהיה ימין, שמאל, או שינגנו בסימפוניה כשכל רמקול מוציא צליל סטראופוני מלא, ולמלא את הבית בצלילים.

מעבר לתמיכה בשירותים של גוגל ואפל, רשימת קיצורי הדרך השתנתה, וכרגע היא מכילה רק את שירותי ההזרמה שכבר מותקנים אצלכם. בקיצורי דרך עכשיו גם גישה לכפתורי ההשמעה הישירה ולמוזיקה במכשיר.

השורה התחתונה

ה-C10 MK II הוא לא רמקול זול. הוא יעלה לכם כ-1,700 שקלים מהיבואן הרשמי, TR סטראו. אבל התמורה בהחלט מצדיקה את זה. בסקירה הקודמת שלי של אודיו פרו, טענתי שהרמקולים האלה יכולים להחליף מערכת סטראו למי שאין לו הרבה מקום פנוי (כמו סטודנטים במעונות או שוכרי דירות קטנות), והתפתח דיון שלם על העניין הזה. אני יכול להבין למה אודיופילים מהדרין יטענו אחרת, אבל לרמקולים האלה לדעתי, יש צליל שיספק לחלוטין את האוזן הממוצעת, לא פחות ממערכת – ואני עומד מאחורי הטענה הזו גם ביחס ל-C10 MK II.

אודיו פרו הוציאו כאן מתיחת פנים נאה לרמקולים שהיו מוצלחים גם כך, עם צליל מצוין תחת מעבד חדש, וחיבוריות משופרת – והאפשרות להוסיף או להוריד את השבכה הקדמית, היא תוספת עיצובית חמודה ממש.

Audio Pro C10 MKII
ציון:

Rating: 4 out of 5.
Audio Pro C10 MKII

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner