ניסוי כלים: נייד Dell XPS 13 Snapdragon

חברת DELL ידועה בחדשנות שלה והיכולת להציע לציבור הרחב סוגים שונים ומגוונים של מחשבים ניידים לכל שימוש אפשרי וכיס. כחלק מאימוץ טכנולוגיות חדשות הוציאה החברה לשוק המחשבים הניידים סדרת מחשבים המבוססים על מעבדי הסנאפדרגון של חברת קוואלקום. רובנו מכירים את החברה והמעבדים שלה מתחום הטלפונים הניידים והטאבלטים – אך ככל שהטכנולוגיה מתקדמת הגיעה העת של החברה להיכנס גם לתחום המחשוב כאשר מייקרוסופט מתאימה את תוכנת הדגל שלה, ווינדוס 11 לארכיטקטורת המעבדים של קוואלקום, המבוססת על ARM.
מי שרכש מחשב של חברת אפל בארבעת השנים האחרונות מכיר את המעבדים מבוססי ARM מתוצרת אפל ועכשיו גם קוואלקום נכנסת למשחק דרך יצרניות המחשבים השונות שעד היום עבדו רק עם אינטל ו-AMD. היתרון העיקרי של מעבדים המבוססים ARM הוא צריכת חשמל נמוכה מול ביצועים גבוהים מה שנותן  לנו גם מחשבים עם חיי סוללה ארוכים וגם מחשבים אשר מתחממים פחות. Dell שלחו לנו לסקירה את מחשב הדגל בסדרה החדשה ה-Dell XPS 13 Snapdragon, ובאופן אירוני, הסקירה הזו מתפרסמת בדיוק שבועיים ש-Dell הכריזה על ביטול המותג ומעבר לשיטת שמות דומה לזו של אפל (פרו, פרימיום וכו’).

@nivlilien

ההכרזה של מיקרוסופט השבוע – פוצצה לי את המוח והנה ההסבר: לראשונה מזה כמה עשורים, מיקרוסופט ויצרניות המחשבים הגדולות מוציאות קו שלם של מחשבים שלא מבוסס על מעבדים של אינטל, אלא של קוואלקום וזו רעידת אדמה בעולם המחשבים #ai copilot+ #copilot #copilotplus #surface #windows11pro @surface @microsoft_israel_rnd @microsoftcopilot @microsoft @intel @qcommofficial @snapdragon @lenovo @samsungisrael @hp @asus.israel @asus #theuplink #laptop #החיבור #בינה_מלאכותית #בינהמלאכותית #מחשביםניידים

♬ original sound – nivli – nivli

עיצוב ומבנה של ה-Dell XPS 13 Snapdragon

ה-Dell XPS 13 Snapdragon כבן נאמן לסדרה האייקונית, מושך מבטים ונראה מיליון דולר, אלומיניום מוברש איכותי, קווים חלקים, קומפקטי, כל מה שאנחנו מדמיינים בלפטופ עילי מודרני. בין שני החלקים מפריד פס גומי דק אך מה שגיליתי הוא שאין מגרעת לפתיחת המסך, דבר שאני רגיל אליו ממחשבים אחרים. הדבר הזה מפריע קלות בפתיחת המחשב.

כאשר נפתח את המחשב נגלה עיצוב ללא גבולות, מקלדת שמגיעה עד הרצה, מסך ללא שוליים, ומשטח הצבעה בלתי נראה, שזהו אלמנט עיצוב ש-Dell התחילה להכניס לאחרונה למחשבים שלה.

נתעכב עליו רגע: בחלק התחתון מתחת למקלדת נמצא יריעת זכוכית גדולה מצד לצד אשר באמצע שלה נמצא בעצם משטח ההצבעה.  ברם, אזור הקלט של האצבעות הוא לא חסר גבולות – הוא נמשך מקצה מקלדת המקשים ועד לשפת המחשב, ולרוחב הוא למעשה משתרע רק במרכז המכשיר. עיצובית זה נראה מדהים, שימושית זה כבר סיפור אחר.  ההתרגלות להיכן בעצם נמצא משטח ההצבעה בפועל, אחרי שבכל השנים היינו רגילים לגבולות ברורים ונראים של משטח הצבעה דורשת הסתגלות. 

Dell XPS 13 Snapdragon

בנוסף לזה מכיוון שהמשטח מגיע עד לקצה המסגרת של המחשב כל מצב שבו נגענו עם שורש כף היד בחלק התחתון גורם למערכת לחשוב שמדובר בשתי אצבעות ולא אחת, מה שגורם להפעלת תפריטים לא רצויים.  אבל לעניין המשטח עצמו, הוא הגיב בצורה חלקה: הלחיצה מעולה, הדיוק גבוה, והמגע נעים בהחלט.

נעבור למקלדת, שהיא מקלדת עם מקשים ללא מרווחים ביניהם וגם היא פרוסה מצד לצד, בעיצוב ה-Zero Lattice ש-Dell לאחרונה גם מטמיעה במחשביה, עם מקלדת מקשים הנמתחת מצד אל צד, שהיא מקשה אחת של מקשים. לא הצלחתי להתרגל אליה, במיוחד שמישושית האצבעות אחרי שנים כבר רגילות למקלדות הכוללות מרווחים סטנדרטיים בין המקשים.

מבחינת שקעים וקישוריות, נמצא שקע USB-C אחד מכל צד של המחשב התומך בקצב העברה של כ 40Gbps בתקן USB4, תמיכה ב-Display port והשקעים כמובן גם משמשים כשקע טעינה. מבחינת קישוריות אלחוטית יש כאן תמיכה ב-WiFi 7 ובבלוטות’ 5.4. עוד נמצא בראש המכסה כמו כן נמצא, מצלמת 1080p, מערך מיקרופוני שטח לשיחה ברורה יותר, ומערך רמקולים כפול דרייברים, המוגבר על ידי שבב מתוצרת קוואלקום, ולקינוח סוללה נאה של 55 קילוואט שעה.

תצוגה וצליל ב-Dell XPS 13 Snapdragon

המסך של ה-Dell XPS 13 Snapdragon מרהיב. זהו מסך 13.4 אינץ׳ מט וללא מגע, וקיימת גם אופציה ב-OLED שהיא כוללת מגע. המסך הוא ברזולציית FHD+ של 1920 על 1200 פיקסלים, קצב רענון של 120 הרץ ועוצמת הארה גבוהה של 500 ניט וללא שוליים. כמו כן ישנו דגם המגיע עם מסך OLED מגע בעל רזולוציית 3K.

הצבעים עמוקים, חדים, הוא נעים מאוד לעין, עם הארה מצויינת.  גם בשימוש בשמש ישירה לא נחוו קשיים, זוויות הצפייה טובות, והוא גם לא מתחמם כמעט. על אף שלא מדובר במסך 4K, לצורכי עבודה זהו מסך מצוין. 

במחלקת הצליל לעומת זאת – פחות התרשמנו. הרמקולים עושים את עבודתם בצורה ראויה ובלי עיוותים, אבל הצליל גם לא מרגש באופן יוצא דופן. 

ביצועים

מחלקת ביצועים היא החלק הכי מעניין ב-XPS 13 Snapdragon, בגלל העובדה שמדובר בפלטפורמה חדשה ומעבד חדש, שאמור להוות תחרות למעבדי x86 הוותיקים של אינטל. סקירת הביצועים תתחלק לשני חלקים: חוויית שימוש סובייקטיבי ומבחני ביצועים. 

רשימת מכולת החומרה של ה-DELL XPS Snapdragon היא די מרשימה: מעבד Snapdragon(R) X Elite, X1E-80-100 דגם המעבד בעל 12 ליבות, מהירות שעון מקסימלית של 3.4 גה”צ, הכולל גם שתי ליבות טורבו התומכות במהירות שעון עד 4GHz ומעבד נוירוני NPU מובנה לעיבוד AI היכול לבצע 45 טריליון חישובים בשניה. ללא ספק מוצר מרשים ביותר מחברה שרק עכשיו נכנסה לתוך עולם המעבדים למחשב. כחלק מחבילת החומרה מצוייד המחשב ב SSD NVMe מתוצרת WD בנפח 512 ג”ב, זיכרון עבודה בנפח 16 ג”ב ומעבד גרפי אדרנו מתוצרת קוואלקום גם הוא.

נתחיל בחווית השימוש היום יומי: עבודה עם דפדפנים מרובי לשוניות, התקנה של יישומים, פתיחה והעלאה, הכל עבר חלק וללא שיהויים כלשהם. על פניו, לרוב המשתמשים, המערך של 16 גיגה בייט זיכרון, וכונן ה-SSD NVme המהיר, לצד המעבד מרובה הליבות יספיקו – כל עוד אתם לא משתמשים בתוכנות הדורשות חומרה כבדה, גרפיקה ועוד. בהקשר הזה, חשוב לשים לתוכנות שאין להן תמיכה ישירה במעבד, אלא דרך שכבת תרגום בשם Prism, שבנתה מיקרוסופט במיוחד לשם כך.

Dell XPS 13 Snapdragon

ונעבור לתוצאות של תוכנות המבחן. לשם הבדיקה השתמשנו במספר תוכנות מכיוון שמדובר במעבד חדש מסוג חדש שרק נכנס לשוק. בנוסף ביצענו השוואה מול מחשב MacBook Air m3 שהוא אחד המתחרים הישירים של ה-XPS, וכמוהו, מבוסס על עיצובים של ARM.

במבחן ההשוואה ראש בראש בעזרת תוכנת CINEBENCH R23 שיכולה לרוץ על שתי הפלטפורמות. ה-XPS 13 Snapdragon קיבל במבחן שהרצנו ציון של 8049 בריצה מרובת ליבות.

ה MacBook Air m3 בגרסת 8C קיבל את הציון 8872. בבחינה שעשינו ל DELL XPS בעזרת תוכנת PASS MARK performance test 11 הציון הממוצע בשתי בדיקות היה 4500 נקודות כאשר הציון הממוצע העולמי הוא 5399 נקודות.

בבחינה נוספת בעזרת תוכנת Geekbench 6.3.0 בבדיקה של ליבה בודדת, קיבל המחשב את הציון הממוצע של 2800 נקודות ובמבחן מרובה הליבות ציון ממוצע 14600. לפי אתר Geekbench אם נשווה MacBook Air m3 נמצא ציון במבחן הליבה הבודדת של 2965 ובמבחן ריבוי הליבות ציון של 11565.כלומר, במצב של ריבוי הליבות, לפי Geekbench, ה-XPS מביס את האפל.

המשמעות המעשית של כל המספרים, היא שה-Dell XPS 13 Snapdragon הוא אכן מתחרה ישיר למחשב המקביל שלו מבית אפל בעל מעבד מבוסס ARM. למשתמשי המחשבים הניידים יש היום אפשרות לבחור בין מערכת ההפעלה של אפל לבין זו של מייקרוסופט או לינוקס על מחשבים מבוססי ARM בעלי יכולות גבוהות ומחיר נגיש.

השורה התחתונה

ה-Dell XPS 13 Snapdragon מבוסס Snapdragon  X Elite, X1E-80-100 אשר קיבלנו לידינו מציב למשתמש היום דילמה אמיתית בבחירה: מדובר במחשב בעל ביצועים טובים, צריכת סוללה מהטובות בשוק, מסך איכותי, ומראה של מיליון דולר. חובבי Dell, ומי שמחפש אלטרנטיבה למעבדים של אינטל, או זקוק לביצועים ספציפיים של בינה מלאכותית, ימצא את המענה שלו במחשב הזה. המחיר לדגם שסקרנו עומד כיום על 8449 ש״ח.

צילומים: אורי ויינגרט


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

אורי וינגרט

מאז שאורי היה בן 5 התעסק באלקטרוניקה מסוגים שונים והעולם הזה ריתק אותו מאז ומעולם. מסתובב במרשתת מאז 1995, מתעסק באודיו והיי אנד מאז ומתמיד. מוזיקה היא הכל - ואין כמו להוריד את הניילון ממוצר חדש.
אורי כתב לאתר dtown במשך 12 שנה, סיקר תערוכות בחו"ל בתחום האודיו, וכותב על כל מוצר, החל מאוזניות דרך מסכים וכלה בסטראו עילי. חובב קפה מושבע, ששותה אותו כפול,קצר, בלי סוכר.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner