חג המצות הוא הזדמנות מצוינת לסקור שואבי אבק אלחוטיים, כי משהו צריך לאכול את כל פירורי המצות. כפי שקוראי המגזין הזה יודעים, תחום השואבים השוטפים בשנים האחרונות צבר תאוצה משמעותית והפך לקטגוריה בפני עצמו (את המבחן שלנו לשלושה שואבים שוטפים בולטים אתם יכולים לקרוא בקישור). מי שבאופן מפתיע לא קפצה על העגלה העמוסה הייתה דווקא מלכת השואבים, דייסון. עד עכשיו.
קיבלנו לסקירה את ה- Dyson V15s Detect Submarine שהוא שואב מגירסת V15, אבל עם עוצמת שאיבה משופרת של 240 וואט/אוויר, התקן לייזר בהיר יותר על מברשת הרצפות (ראו בהמשך) וגולת הכותרת שנתנה לשואב את שמו – יחידת ה-“צוללת”, שהיא התקן שטיפת הרצפות הראשון מבית דייסון, שמגיע גם עם בסיס אחסון למניעת טפטופים. צינור ההארכה הוא שחור הפעם, ושאר הערכה היא ערכת שואב דייסון סטנדרטית עם מברשת שטיחים נוגדת הסתבכות שיער (Anti Tangle), מברשת ספות ומזרונים, ראש אזמל למסילות ומקומות צרים וראש דו-שימושי לניקוי כללי. נעדרת מהערכה מברשת רכה לניקוי משטחים עדינים כמו מקלדות וחבל.
צוללת רטובה
יחידת שטיפת הרצפות של ה- Dyson V15 Submarine או ה-“צוללת”, דומה בצורתה להתקן הברקת המרצפות כפול המברשות של החברה בצורתה המלבנית, אלא שאת המברשת השנייה מחליף כאן מיכל מים גלילי קטן. בחזית נמצאת מברשת צמרירית (Fluffy), הדומה בהרכבה למברשת הרצפות, אבל נעדרת את סיבי הפחם הקשיחים יותר. בצד הנגדי נמצא כאמור מיכל המים, ובתווך, בגוף המברשת החלול למעשה, נאספים המים המלוכלכים.
מברשת ה-Submarine, יש לציין, איננה כוללת פעולת שאיבה, אלא רק שטיפה או ניגוב הרצפה בעזרת המברשת המסתובבת במהירות. חלק הצינור העילי, המתחבר לשואב – הוא אטום, והשואב למעשה מספק רק חשמל למנוע המסובב את המברשת. בעניין הזה, אגב, האביזר הזה מתאים רק לדגם הספציפי הזה, שיודע לזהות את הראש האטום – אם תנסו לחבר אותו לכל דייסון קודם, הוא יודיע על שגיאה וסתימה בצינור האוויר.
אבל היעדר השאיבה היא גם נקודת התורפה של ה-Dyson V15 Submarine. בשעה ששואבים שוטפים של חברות אחרות, משלבים פעולת יניקה ביחד עם הניגוב הרטוב, היחידה של דייסון רק מנגבת ואוספת מהרצפה לכלוך בעזרת המברשת.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
רשמית, דייסון מייעדים את מברשת הרצפות הרטובה לשימוש אחרי ששאבתם כבר את כל הבית, אבל בעניין הזה שואבים שוטפים עושים את שתי הפעולות יחד, כך שזו טרחה, על אף שדייסון כמובן מנצחת במחלקת השאיבה (ראו גם בהמשך). גם הניגוב, לא הכי מוצלח שנתקלנו בו: הוא מתקשה להתמודד עם כתמים קשים, ומשאיר סימני ניגוב, בדומה לחלק מהשואבים השוטפים. ניסיתי שטיפה אחת של הבית (כ-80 מ”ר) עם מים נקיים, ושטיפה אחת עם נוזל ניקוי מדולל בהתאם להמלצה של דייסון. התוצאות עם נוזל הניקוי המדולל היו טיפה יותר טובות, אבל לא משמעותית – כך שהניסיון הראשון של דייסון עם מתקן שטיפת רצפות הוא אכזבה.
גם התחזוקה שלו, לא הכי קלה, בניגוד לפשטות האלגנטית שבדרך כלל מאפיינת את דייסון: היחידה מורכבת משלושה חלקים לפירוק ולניקוי, המברשת, מיכל המים המלוכלכים ומסגרת פלסטיק דקה שמונעת מהמים המלוכלכים להתיז החוצה. היא קצת מעצבנת ולא הכי ברורה להרכבה, וגם כדי שהמסילה תחליק בחזרה בקלות למקומה, הכל חייב לשבת בדיוק במקום על המילימטר. מה שכן, את המברשת אפשר לנקות ולקרצף בקלות. פשוט לשטוף במים עם קצת סבון.
שיפורים בלייזר
מה לא אכזבה? כל השאר. ה-Dyson V15 Submarine הוא שואב דייסון מעולה, שכמו קודמיו מצטיין בשאיבה וניקיון של כל חלקי הבית (ובדקנו אותו עם כל האביזרים המצורפים). הוא אכן מציג יתרון קל על הדור הקודם בעוצמת השאיבה, אבל השיפור הכי משמעותי הוא בתאורת הלייזר של מברשת הרצפות לעומת הדור הקודם (ה-V15 detect ששם תאורת הלייזר הייתה החידוש העיקרי): תאורת הלייזר בדור הנוכחי שעכשיו זכתה לשם Fluffy Optic, היא חזקה יותר, ככה שאפשר לראותה גם באור יום (בדור הקודם היא הייתה קצת יותר חלשה) ולא צריך להחשיך את החדר כדי לראות אותה מאירה את האבק ואת הטינופת שיש לכם על הרצפה, עכשיו אפשר לראות את הלכלוך גם באור יום, מה שמסייע לניקיון יסודי יותר. חיישני הפיאזו המשופרים ממטבים את עוצמת השאיבה באופן מדויק, בהנחה שאתם עובדים על מצב אוטומטי.
חיי הסוללה (ניתנת להחלפה, כמו בכל הדגמים מה-V11 ואילך), הם טובים, גם עם העוצמה החזקה יותר של המנוע. סוללת הניקל-קובלט-אלומיניום בעלת השבעה תאים תספק לכם כשעה של שאיבה במצב אוטומטי בדומה להצהרת היצרן, וזה מספיק כדי לשאוב ולנקות את כל הבית. כמובן, אפשר לרכוש סוללות נוספות אם אתם צריכים לנקות בית גדול או זמן עבודה ממושך יותר.
השורה התחתונה
ה-Dyson V15s Detect Submarine הוא שיפור לעומת הדור הקודם, ה-V15 Detect. אמנם, התקן שטיפת הרצפות הוא לא הכי מוצלח ועדיין לא מושלם כדור ראשון של דייסון בתחום, אבל בהכירנו את החברה ואת המסורת שלה, אין ספק שהדור הבא יהיה טוב יותר. דווקא שחקן המשנה, מברשת ה-Fluffy Optic גנבה ל-“צוללת” את ההצגה, והיא מציגה ביצועים מרשימים באור יום, כמו גם השואב בכללותו שנאמן לשם דייסון.
ב-4,700 שקלים השואב הזה לא זול בכלל – אם אתם מחפשים מכשיר לניקוי רצפות, ה-Dyson V15 Submarine הוא לא האפשרות הכי טובה שלכם, ואם יש לכם דייסון קיים ועובד, אתם לא צריכים לשדרג.
אבל אם אתם גם ככה בשוק לשואב אלחוטי מצוין, שכולל בנוסף גם תוספת חביבה לניקוי רטוב נקודתי, כמו תינוק שהעיף אוכל על הרצפה, קפה שנשפך או כתמים מבעיות עיכול של חיות מחמד – ה-Dyson V15 Submarine הוא בחירה טובה.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Dyson V15s Detect Submarine
ציון:
מחיר מומלץ לצרכן: 4,699 שקלים
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] דייסון צוללים למים: בדקנו את Dyson V15 Submarine […]