הדור האחרון של האוזניות האלחוטיות של סמסונג, ה- Galaxy Buds Live נראה שהתחבבו מאוד על הישראלים. ומדוע לא? מדובר באוזניות מוצלחות למדי, חדישות ושנראות טוב, במחיר מאוד נגיש יחסית (פחות מ-500 שקלים) עם עיצוב לא שגרתי והרבה “בלינג” (גם בזכות צבע הברונזה הנוצץ). אבל מי שנראה שנשכח לצד הדרך, הן אחיותיהן הקצת יותר גדולות – ה- Galaxy Buds Plus , שנמכרות במחיר דומה, ומציעות תכונות טובות בעצמן – רק במארז ועיצוב קצת יותר מסורתיים. לכן, החלטנו לקחת את שני הדורות האחרונים לבית סמסונג למריבה משפחתית וקרב ראש בראש:
עיצוב ונוחות
נתחיל כמובן עם הזוג המעוצב יותר. ה- Galaxy Buds Live הן תכשיט של ממש, במיוחד צבע הברונזה (שאני קיבלתי). בעיניי הוא היה קצת מבריק מדי והייתי מעדיף לבחון את השחור או את הלבן שנראים מאוד נאים, אבל יש סיכוי שהוא יקרוץ ללא מעט, בגלל המראה התכשיטי והמבריק שמזכיר קצת עגילים. העיצוב הוא מקורי מאוד, שונה מכל אוזניות אחר בשוק בכך שהן יושבות למעשה על שקע האפרכסת הפנימי – ולרוחבו, במקום לשבת אנכית ולחדור לתעלת השמע, כמו שעושות רוב האוזניות האלחוטיות המלאות. העיצוב הזה מאוד נוח, במיוחד בשימוש ממושך, ובאופן מפתיע, הן גם יושבות טוב ולא נופלות מהאוזן.
נרתיק הנשיאה שלהן גם הוא קצת חריג ומעניין, ואם הזכרנו עגילים, גם הוא מזכיר קופסת תכשיטים של עגילים או טבעת, בצורתו הרבועה, ששונה מאוד מצורת הכמוסה האליפטית של רוב נרתיקי הנשיאה ומראה מתכתי. הוא גם קטן יותר, ויתפוס לכם טיפה פחות מקום בתיק.
ה- Galaxy Buds Plus הן אופרה אחרת לגמרי, מסורתיות יותר בעיצובן הפחות חדשני, אבל עדיין נאות מאוד: בניגוד לעיצוב העגול של רבות מהמתחרות, הן דווקא מעוצבות בצורת משולש, עם כיסוי מבריק. הזוג שקיבלנו לסקירה היו בלבן פנינה מאוד נאה – ויש גם שחור וכחול. הן מגיעות עם כריות סיליקון, ותוספת קטנה אך מבורכת מאוד: סנפיר קטן שעוזר להן לשבת בבטחה בתוך האוזן. הנוחות שלהן טובה, אך לא יוצאת דופן. בשימוש ממושך לעומת אחיותיהן הצעירות, הן עלולות אולי טיפה להעיק.
העיצוב המסורתי גם לא פוסח על המנשא: קפסולת פלסטיק אליפטית וסטנדרטית, אבל נאה למראה וקלה לפתיחה.
מבחינת ממשק, שתיהן מופעלות בנגיעות בנוסח סטנדרטי למדי (נגיעה בודדת להשמעה/עצירה, נגיעה כפולה למענה שיחה/שיר הבא, שלוש נגיעות לשיר קודם – לחיצה ארוכה להפעלת סייענית קולית או פונקציה מוגדרת משתמש), או דרך האפליקציה (המשובחת, ראו גם בהמשך).
ברם, ה- Galaxy Buds Live קצת רגישות מדי לטעמי. הייתי צריך לבטל את ממשק הנגיעה כשסידרתי אותן באוזן, וכן, סידורים אקראיים להיטיב את האוזניות באוזן עלולים להיות מפורשים כפקודה. ה-Plus פחות רגישות, ופחות סובלות מהמחלה הזו.
צליל
הסאונד של ה-Galaxy Buds Live, אולי בשל צורתן והאופן שבו הן יושבות באוזן מעט דחוס. ב-Train of Consequances של מגהדת’ היה לנו חסר קצת בס, אבל ממש טיפה. אבל מצד שני, הוא צליל מאוד פריך, ברור ונקי. הן מאוד יתאימו להאזנה של רוק קל, פופ, היפ הופ, ראפ וסגנונות דומים. הקול הסדוק של מארק קנופלר מהדייר סטרייטס נשמע עליהן נהדר (וגם הגיטרה שלו) ב-“דרך הטלגרף” (הפעם דווקא האזנתי לגירסת האלבום).
שובר השיוויון מבחינתי כאן, הייתה מוזיקה קלאסית – בשעה שבז’אנרים תובעניים אחרים כמו מטאל הן קצת אכזבו, רציתי לבדוק את יכולת המנעד שלהן בקלאסי. במודרטו מהמערכה השלישית של “אגם הברבורים”, הן דווקא הפתיעו לטובה. תופי הדוד, חטיבות כלי המיתר והנשיפה של הפילהרמונית של ברגן, נשמעו נהדר בכל עוצמתן ומפורטות היטב, בכל הטווחים. הן התמודדו יפה מאוד גם עם The Throne Room, מפס הקול של “מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה”, עם חלוקה סטראופונית נהדרת.
לקינוח, החלטתי לנסות קצת בלוז, כדי להכריע בסוגיית הבאסים. ההקלטה נשמעת עליהן מצוין, אבל הייתי שמח לעוד קצת בעיטה של הבאסים.
ה- Galaxy Buds Plus לעומת יורשותיהן מציעות צליל יותר דינאמי, בניגוד לצורתן שדווקא נכנסת לתעלת השמע, הן מציעות במת צליל יותר פתוחה ופחות דחוסה מזו של ה- Galaxy Buds Live. יותר נהנינו להאזין ל-Enter Sandman על ה- Galaxy Buds Plus, כך שאם יש ביניכם מטאליסטים שמתלבטים בין שני הדגמים, בהחלט אמליץ להם יותר על הפלוס. הבאס שלהן קצת יותר עמוק מאחיותיהן הפתוחות, וזה ניכר גם ב-You Know I’m No Good של איימי ווינהאוס.
יחסית לאוזניות קטנות, הן מפיקות צליל די עשיר וחם. עדיין לא מדובר בצליל של ה-Jabra 75t או הסנהייזר מומנטום, אבל הצליל שלהן טוב ונעים, עם תגובה דינאמית בכל טווחי הצלילים. הן אולי קצת פחות מפורטות מה- Galaxy Buds Live, אבל מפצות על זה בחמימות.
דווקא אותו הקטע מ-“אגם הברבורים” נשמע עליהן פחות טוב, בגלל הפירוט היותר נמוך. אבל The Throne Room נשמע עליהן מעולה, ותוספת הבאס לעומת יורשותיהן, בהחלט עושה לו טוב.
אם אסכם את מחלקת הצליל החשובה ביותר, הרי שני הזוגות מציעים איכות צליל טובה – אבל ה- Galaxy Buds Plus מנצחות בנקודות. אולי זה העיצוב הפתוח של ה- Galaxy Buds Live או הדרייברים השונים, אבל הצליל שלהן טיפה פחות טוב – גם חסר עוצמה משהו בבאסים וגם דחוס יותר.
ביטול רעשים וצעצועים
ל- Galaxy Buds Plus פורמלית אין ביטול רעשים אקטיבי, בשעה ל- Galaxy Buds Live דווקא יש. כשהאחרונות הגיעו לארץ, מאוד הסתקרנתי לראות איך עובד ביטול הרעשים בעיצוב שהוא עיצוב פתוח, וקצת התאכזבנו: ביטול הרעשים שלהן סביר, אבל הוא לא מצליח למחות רעשי סביבה באופן מוחלט כמו כל האוזניות שפיזית אוטמות את תעלת השמע, ועוד משהו שהוא סוג של “מחלה” בכל מנגנוני ביטול הרעשים של אוזניות בדורות האחרונים – הוא יוצר תחושת לחץ באוזן.
ל- Galaxy Buds Plus כאמור, אין ביטול רעשים פעיל, אבל ביטול הרעשים הפאסיבי שלהן בעצם העובדה שהן אוטמות את תעלת השמע עושה עבודה טובה מאוד, יותר טוב אפילו מאחיותיהן – Galaxy Buds Live בעלות העיצוב הפתוח. יש להן גם שלוש רמות של האזנה סביבתית, מה שמביא אותי למחלקת הצעצועים:
שני הזוגות גם Galaxy Buds Liveוגם ה-Plus שניהם מופעלים עם אפליקציית Galaxy Wear המשובחת של סמסונג. הממשק שלה נהדר, והיא מאפשרת שליטה מדוקדקת בכל הגדרה: אקולייזר, ביטול רעשים, הגדרת לחיצה ארוכה, הסברים ותכונות ניסיוניות, שזה חמוד ממש.
גם כאן, יש ל- Galaxy Buds Plus יתרון קל: אהבתי מאוד את שלוש הרמות של ההאזנה הסביבתית (ב-Galaxy Buds Live אין לזה התייחסות בגלל העיצוב הפתוח שמאפשר זאת לכאורה, וחבל – אלא רק הדלקה וכיבוי של ביטול רעשים), לצד תכונות ניסיוניות מעניינות כמו תוספת תפקוד של העלאה והורדה של ווליום על ידי טפיחה על החלק התחתון של האוזניות.
חיי סוללה
שני הדגמים האחרונים לבית סמסונג מציעים טעינה אלחוטית ומספר שעות פעולה כולל דומה (21 ללייב ו-22 שעות לפלוס) אבל בשעה שדווקא ה- Galaxy Buds Live החדשות מציעות 6 שעות פעולה במחזור טעינה אחד (מכובד בהחלט), ה- Galaxy Buds Plus מציעות אמנם פחות מחזורי טעינה במנשא (שני מחזורים לעומת שלושה) – אבל 11(!) שעות של פעולה רציפה, שזה חריג, גם לעומת המתחרים. בקיצור, בסעיף הזה, דווקא הדגם הזקן יותר, מנצח, ובענק.
השורה התחתונה
לסיכום, שני הדורות האחרונים של ה-Galaxy Buds, הם אוזניות אלחוטיות מלאות סולידיות ומוצלחות. בשעה שה- Galaxy Buds Live מתהדרות בעיצוב עתידני ומגניב (דמוי שעועית!), דווקא הדגם ה-“מסורתי” יותר ה- Galaxy Buds Plus מנצח בסעיפים החשובים: איכות צליל, ביטול רעשים (למרות היעדרו של ביטול פעיל) וחיי סוללה. הנוחות שלהן, בסופו של דבר, דומה תחושתית על אף העיצוב המאוד שונה. אולי ה- Galaxy Buds Live קצת יותר נוחות בשימוש ממושך. כיון שהמחיר שלהן בסך הכל דומה (הבדל של עשרות שקלים בלבד בשעת כתיבת הכתבה), נמליץ דווקא יותר על ה- Galaxy Buds Plus למי שמחפש צליל וחיי סוללה. העדיפו את ה- Galaxy Buds Live למי שחשוב לו יותר איך האוזניות נראות ועיצוב.
Galaxy Buds Live
מחיר: 494 שקלים (לרכישה)
שחור / לבן
Galaxy Buds Plus
מחיר: החל מ-434 שקלים (לרכישה באמזון)
שחור / לבן
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
איפה ניתן לקנות את הBuds Plus? אני לא מוצא את האוזניות בחנויות.
היי דן,
גם אנחנו לא מצאנו אותן בחנויות ישראליות… 🙁
בכל מקרה, הוספנו קישורים לרכישה באמזון גרמניה, אתה מוזמן להזמין משם:
https://amzn.to/3jhvjmp
[…] מיקרופונים, רכיב סינון רעשים פעיל ועיצוב פתוח בדומה ל-Buds Live של סמסונג. עלות ה-85t תהיה 799 […]
[…] עניין שונה הוא העיצוב הפתוח למחצה. בשעה שסמסונג עם הבאדס לייב ממש שינו את העיצוב של האוזניות כך שיהיו פתוחות למחצה […]
[…] האחרונה הייתה סמסונג עם אוזניות ה-“שעועית” שלה, ה-Buds Live. בכל מה שנוגע לביטול רעשים הן לא היו הצלחה. כעת סוני, […]