אחרי שנה של הלם קורונה, נראה שב-HP חוזרים לחיים וסוף סוף קיבלנו את אחד המחשבים המדוברים של HP לבדיקה, אחרי תקופה ארוכה של המתנה: ה-ZBOOK Firefly 14 HP, מחשב עסקי קל משקל ומסקרן.

עיצוב ומבנה של ZBOOK Firefly 14

ה-ZBOOK Firefly 14 HP הוא מחשב 14 אינץ’ מסדרת ה-Z העסקית העילית של HP, ולכן בגלל לא נושא את הלוגו המוכר של היולט פאקארד ההיסטורית, אלא Z שחורה ומגניבה על פני גב המחשב באפור כהה מטאלי. התוצאה מזכירה יותר מחשב גיימינג מאשר מחשב עסקי, אבל בעיניי זה מצא חן (והעובדה שאתה לא פרסומת מהלכת למותג המחשבים שממנו רכשת).

לחיל הנחתים האמריקני יש אמרה לגבי רכיבים בסמל שלהם: “גנבנו את הנשר (עיטם) מהצבא, את העוגן מהצי, ואת החבל מהצבא”. אז ניכר ש-HP עשתה אותו דבר: גנבה או “שאלה” ממתחרותיה את הדברים המוצלחים אצלם, ושמה במחשב שלה. כשפותחים את המכסה, אפשר למצוא פה כפתור ניווט מגומי (המכונה גם “פטמה”) כמו זה ב-ThinkPad של לנובו, דוגמת המשולשים לשבכת הרמקולים שאפשר למצוא גם במחשבי גיימינג של אייסר ו-Dell, וציר ההטייה למקלדת כמו שיש לאסוס. שמגביה אותה כלפי המשתמש ככל שמטים את זווית המסך.

המקלדת שבנויה ממקשים טובים ואיכותיים אבל טיפה צפופה, תופסת כמעט את כל רוחב המחשב (וכוללת מקש F12 ניתן לתכנות, שזה נחמד), למעט שבכות הרמקולים הקבועים בצידיה. מתחתיה אפשר למצוא משטח הצבעה גדול, עם שני כפתורים גדולים המשמשים גם ביחד עם כפתור הניווט מגומי השחור. לצד המשטח יש התקן זיהוי טביעות אצבע, קטן ויעיל.

בתחתית המסך דק השוליים, יש לוגו של HP, ואילו בראשו מצלמת רשת HD (720 קווים), כולל כפתור תריס פרטיות, מצלמת אינפרא אדום לזיהוי פנים, נורת חיווי לפעולה ומיקרופוני השטח. נאה.

נעבור לשקעים: בצלע הימנית נוכל למצוא שקע חשמל קנייני (שזה קצת תמוה, תיכף נסביר למה), שקע HDMI ושני שקעי C-USB 3.2, תומכי Thunderbolt. בצלע השמאלית יש שני שקעי USB 3.2 מסוג A המוכר, שקע אוזניות ו… חריץ לכרטיס חכם, עניין שהופך להיות מקובל במחשבים עסקיים המיועדים לשוק הארגוני. בצלע הימנית יש גם מה שנראה כמו הכנה לחריץ SIM, שאפשר לקבל כאופציה, אבל לא בדגם שבדקנו.

  • Fingerprint reader on HP Zbook Firefly 14
  • Tracking pad on HP Zbook Firefly 14
  • HP Zbook Firefly 14 Keyboard

ה- ZBOOK Firefly 14 HP הוא מחשב אלגנטי מאוד וקל לנשיאה (משקלו 1.4 קילו, סביר לגודלו). הוא משדר רצינות עסקית, אבל עם טאץ’ מודרני וקליל. ועוד מילה על המטען, כי אנחנו פשוט חייבים: המטען הוא מטען USB-C (ולכן התמיהה על החיבור הקנייני בשעה שהמטען איננו עם תקע קנייני), בהספק של 65 וואט והוא קטן ומעוצב בצבעים התואמים למחשב – אפור ושחור. הוא כולל כבל שזור יפהפה באפור, וזה כנראה המטען הכי חתיך שראינו לאחרונה.

לעוד סקירות וסיפורים מעניינים –
הצטרפו לאינסטגרם או לטלגרם
שלנו וקבלו את הסיפורים ראשונים

תצוגה וצליל

הנעימות הכוללת של ה-ZBOOK Firefly 14 נמשכת גם בתצוגה ובצליל: צג ה-14 אינץ’ ברזולוציית Full HD הוא בהיר ומפורט, עם זוויות צפיה רחבות מאוד. הצבעים שלו טובים, אם כי האדומים שלו קצת היו דהויים לטעמנו.

הצליל שבוקע מהרמקולים החזיתיים בצדי המקלדת, ושכוייל על ידי באנג אנד אולפסן, הוא עשיר יחסית ללפטופ, ואין ספק שצפיה בסרטים, כמו גם עבודה, תהיה גם היא נעימה על ה- ZBOOK Firefly 14 HP, ואתם יכולים לסמוך עליו לטובת נטפליקס בדרכים.

ביצועים ותוכנה ב-ZBOOK Firefly 14

ה-ZBOOK Firefly 14 רץ על מערכת המבוססת על מעבד אינטל דור 11 Core i7 1185G7 אבע ליבות ושמונה נימים במהירות 3 גיגההרץ, שמחוזק ב-32 גיגהבייט זיכרון וכונן של לא פחות מטרהבייט. התגובתיות שלו בפעילות יומיומית הייתה טובה ולא חווינו שיהויים או שיהוקים, אם כי מהירות העתקת קבצים לא תמיד הייתה -משביעת רצון.

ל- HP ZBOOK Firefly 14 יש עוד שחקן חיזוק יוצא דופן במקצת: מעבד גרפי T500 של nVidia, שהוא מסדרת קוואדרו המקצועית ומעבד חזק מאוד ולא שגרתי עבור נייד. בואו נראה מה יש למבחנים הסינתטיים לומר:

במבחן Cinebench , התוצאה עבור ליבה בודדת הייתה מרשימה: 1435, ומקום שני ברשימה. התוצאה עבור ריבוי ליבות הייתה מכובדת, אך פחות מרשימה: 4215 נקודות.

HP Zbook Firefly 14 CPU

במבחן PassMark המקיף, שבודק את כל רכיבי המערכת, הוציא ה-ZBOOK Firefly 14 HP ציון של 3287 נקודות, מה ששם אותו באחוזון ה-45 (כמו ה-Swift X שבדקנו כאן לפני שבועיים). זאת בעיקר הודות לציוני מעבד גבוהים (10006 נקודות, אחוזון 55), ודיסק (20,304, האחוזון ה-86). דווקא הניקוד לגרפיקה שם אותו רק באחוזון ה-35 מבין כל המעבדים הגרפיים (עם 3479 נקודות), וציפינו ליותר – כי במבחנים עצמם הכרטיס הפציץ עם קצבי פריימים שבין 50-70 פריימים לשניה, ואף יותר.

דה פקטו, זה אומר שהמחשב הזה יכול גם להריץ משחקים כבדים בכלל לא רע, כמו גם מטלות גרפיות כבדות משקל בזכות המעבד הגרפי יוצא הדופן שקבוע בו. במבחני 3DMark הוא הוציא ציון מכובד של 1888 נקודות שהיה בין הבולטים למערכות מבוססות אינטל, אבל הרחק מאחורי המערכת מבוססת ה-Ryzen 7 של אייסר.

במבחן Wild Life לעומת זאת, הוא הוציא ציון צנוע יותר. לסיכום החלק הזה, המחשב הזה יכול להריץ משחקים ולתמוך גם בגיימרים מזדמנים, אבל עדיין, זהו מחשב עבודה ולא מחשב גיימינג (על אף המארז עם ה-Z המגניבה).

לא נסיים אבל בלי הערה לגבי התוכנה: ה- HP ZBOOK Firefly 14 מפוצץ בנופחה. המון תוכנות ש-HP העמיסו עליו, חלקן חמודות (Work Well, שמדריכה ביצוע תרגילי התעמלות בזמן העבודה, למשל), אבל לא באמת נחוצות לפעולה הסדירה. היה יותר טוב אם המחשב הזה היה מגיע עם חבילה יותר רזה של תוכנה.

חיי סוללה ופליטת חום

מבחינת פליטת חום, אין ממש פליטת חום מורגשת באזורים הפונים למשתמש (קרי, מקלדת ומשטח הצבעה), ונראה שאמצעי סילוק החום ב- HP ZBOOK Firefly 14עושים את עבודתם כראוי.

HP Zbook Firefly 14 exhaust

השורה התחתונה לגבי ZBOOK Firefly 14

הגחלילית של HP, ה- HP ZBOOK Firefly 14 היא בריה קצת משונה. זהו מחשב טוב, ללא ספק, עם ביצועים הגונים, אבל הוא לא מפציץ בהם. ככה הוא באמצע. הוא כן נהנה ממראה לא שגרתי, ועושה רושם של מחשב סולידי, שבנוי היטב לעבודה, אבל גם לפנאי, בעיקר בזכות הרמקולים החזיתיים והסאונד המשובח.

ה- HP ZBOOK Firefly 14 מתחיל בסביבות 6,000 שקלים לתצורה הבסיסית, ומגיע לכ-8,000 שקלים בתצורה שנבדקה (הגיוני לאור הדיסק גדל המידות וכמות הזיכרון העצומה). זהו מחשב עסקי שלא נותן תחושה של מחשב עסקי משעמם אלא מגניב, וייתכן שיקרוץ למי שרוצה מחשב עבודה טוב, אבל עם טוויסט עיצובי מודרני. ובכלל, זה של-HP יש מחשבים שמעוצבים היטב ולא משעממים – ובכן, זו הייתה צריכה להיות הכותרת.

Z on HP Zbook Firefly 14

HP ZBOOK Firefly 14 G8

ציון:

Rating: 4 out of 5.

מחיר מומלץ לצרכן: 6,000-8,000 (בהתאם לתצורה)

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

   

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner