תערוכת ברצלונה כבר מעבר לפינה, וזו בדרך כלל העת בשנה שבה משיקים שעונים חכמים, וכבר יש שמועות על ה-Gear S4. אבל עד שכל זה יקרה, השעונים החכמים שזמינים לרכישה בישראל מהמותגים הגדולים הם של סמסונג ושל וואווי. נכון, יש גם שעונים של LG, אבל משום מה, החברה לא שחררה אותם לסקירה. אז לקחנו רק את הוואווי watch 2 לראש בראש עם ה-Gear S3 Frontier.
עיצוב וחומרה
ה-Gear S3 שומר על העיצוב המוצלח של קודמו, ה-Gear S2, אלא שהגירסה הנוכחית, ה-Frontier, בניגוד לאחיו הקלאסי מחזיק במראה קצת יותר קשוח, עם שנתות כמו של שעון צלילה, אבל משמר את החוגה שכה אהבנו ב-Gear S2. מלבד זאת, יש פה שני כפתורי צד ומסך של 360 על 360 פיקסלים, בגוף מעט יותר גדול, 1.3 אינץ’, וצפיפות פיקסלים של 278 פיקסלים לאינץ’. השעון עצמו גם טיפה יותר עבה. המסך, כמו תמיד, חד נאה וברור. הרצועה של ה-Gear S3 היא רצועת גומי, בסטנדרט המוכר של 20 מ”מ וניתנת להחלפה. כמו קודמיו הוא אטום למים ואבק בתקן IP68. מתחת למכסה המנוע: ארבעה גיגהבייט אחסון, 768 מגהבייט של זיכרון ומעבד אקסינוס 7270 במהירות 1 גיגההרץ. הטעינה נעשית דרך הגוף האטום בזכות עריסה וטעינה אלחוטית בתקן צ’י שטוענת סוללה בקיבולת של 380 מיליאמפר/שעה.
גם ל-Watch 2 יש חוגה גדולה עם שנתות המייצגות דקות, אבל בניגוד לזו של סמסונג, זו לקישוט בלבד ושאיננה מסתובבת, אלא רק מגינה ומקיפה מסך מגע בגודל 1.2 אינץ’. ה-Watch 2 נראה יותר אגרסיבי מה-Gear S3, על אף שהוא שוקל כששה גרמים פחות (57 גרם לעומת 63). וואווי דחסו כאן 390 פיקסלים לאורך ולרוחב, בצפיפות גבוהה יותר. הרצועה דומה לזו של סמסונג, אבל יש לה תוספת חמודה בדמות לחצן שחרור לציר, כדי להקל על ההחלפה. גם כאן יש שני כפתורי צד, אבל התפקוד שלהם שונה לחלוטין.
הסוללה פה אפילו שמנמנה מזו של ה-Gear S3, והיא בקיבולת של 420 מיליאמפר/שעה. גם ב-Watch 2, כמו בקודמו, בחרו וואווי לשמר את אופן הטעינה באמצעות שורת מגעים, ומטען עם פיני מתכת קטנים. זו שיטת טעינה פחות טובה לטעמנו, כי בשלב מסוים, החיבור הזה מתחיל לזייף, ובניגוד לתקן צ’י האוניברסלי, השעון גם מחייב את העריסה המקורית שלו לטעינה.
בצד חומרת העיבוד, ה-Watch 2 מצויד בקוואלקום סנאפדרגון 2100, המעבד שקוואלקום יצרה לטובת שעוני אנדרואיד wear 2.0. הוא במהירות 1.1 גיגההרץ, ואילו האחסון והזיכרון זהים לאלה ב-Gear S3.
מערכת הפעלה וממשק
ה-Watch 2 של וואווי, הוא חלק מהגל האחרון של שעונים עצמאיים (כלומר, שפורמלית יש לו גם sim פנימי עם יכולת תקשורת עצמאית ללא סמארטפון ו-GPS מובנה), המבוססים על אנדרואיד wear 2.0. הדגם שנמכר בישראל, לעומת זאת, לא מכיל SIM למיטב ידיעתנו.
לצד הגדלה של מספר היישומים והוספת יכולות, באנדרואיד מחשוב לביש 2.0 שונה הממשק כך שההתרעות מופיעות אנכית, מלמטה. בגדול, זה נוח מאוד, יותר מהגירסה הקודמת. בנוסף, “מגירת היישומים” מופיעה עכשיו בלחיצה כפולה על הכפתור העליון שמשמש ככפתור הבית, והיישומים שמופיעים כקרוסלה, או סחרחרת בעברית. השעון, אגב, פועל באנגלית לעומת ה-Gear S3 המעוברת.
עוד שינוי מהותי הוא השילוב של הסייען של גוגל ישירות לתוך השעון, יותר טוב מבעבר. אפשר לתת פקודות ישירות, לחפש ישירות מהשעון ועוד שלל פקודות – הכל, ישירות מהשעון בלחיצה ארוכה על כפתור הצד העליון. אפשר גם להכתיב תגובות להודעות וכולי.
אצל סמסונג, הם כמובן נצמדים למערכת ההפעלה הביתית, הלוא היא TIZEN. המערכת בוגרת מבעבר, ומעוברתת לחלוטין כפי שכבר הייתה בגירסתה הקודמת. מלבד יכולת הכתבה ופיקוד קולי המבוסס על מערכת S-VOICE (האם בקרוב נראה כאן את ביקסבי?), יש כאן גם מקלדת על המסך, תכונה שמצאה חן בעינינו כבר בדור הקודם. ל-TIZEN יש פחות מבחר של אפליקציות לעומת המסדות הגדולות של גוגל או אפל, אבל המבחר הגון בהחלט ולא הרגשנו חסר משמעותי, כמו גם לגבי התאימות לאנדרואיד בטלפון. החוגה או הגלגלת שמקיפה את השעון, שעוד התלהבנו ממנה בגירסה הקודמת של ה-Gear S, גם כאן ממשיכה למלא תפקיד שימושי לדפדוף בין יישומים, תוכן עמודים ועוד.
שימוש יומיומי וחיי סוללה
שני השעונים, מציעים שניהם חוויית שימוש יומיומית מצוינת. אצל וואווי השעון נתמך בשתי אפליקציות ייעודיות, שהראשית מביניהן היא דווקא וואווי Health, שאחראית על ניטור תנועה, דופק, צעדים, שינה וכולי. לשעון יש מדידת דופק רציפה, ותוכלו לצפות בסיכומים יומיים באפליקציה ובשעון, כולל לדעת באיזה תחום היה הדופק שלכם – אירובי, שריפת שומנים וכו’, אם החלטתם להתעמל או סתם דפקתם ריצה כדי להספיק לאוטובוס.
השילוב של השעון עם אפליקציות אנדרואיד והשירותים של גוגל, כמובן, מצוין. תוכלו לתפעל כאן בקלות את גוגל מיוזיק, מפות גוגל וכולי, כמו גם ממשק מוצלח לאפליקציות צד שלישי כמו Seven, Runtastic, IFTTT ואחרות. עוד שינוי הוא העובדה שחנות היישומים של גוגל עבור שעונים, כעת מוטמעת ישירות אל תוך השעון ואינה דורשת התקנה בתיווך של הסמארטפון.
עוד ב-Watch 2 יש את האפשרות לנהל שיחות ישירות מהשעון, אם הוא מחובר בבלוטות’ לסמארטפון. על אף המראה א-לה דיק טרייסי, בפועל, זה עובד באופן חלקי לחלוטין. גם כשכבר זה מתאפשר, איכות השיחה בשעון לא טובה, שלא לדבר על היעדר פרטיות בשיחה.
סמסונג, מצדם, מציעים חיוג קולי, אבל לא מציעים שיחות ישירות מהשעון. בכל הנוגע לחוויית השימוש היומיומית, סמסונג מציעים משהו מאוד הוליסטי, במיוחד בכל מה שקשור לניטור פעילות. ה-Gear S3 ינג’ס לכם לקום ולהתנועע כשתשבו יותר מדי, ינטר וידווח לכם על שעות שינה (למרות שבשביל זה תצטרכו לענוד אותו גם בלילה, פונקציה שה-Watch 2 גם מציע), ואפילו אפשר לספור ב-TIZEN כוסות מים וקפה ששתיתם (אחת התכונות החמודות בעינינו, על אף שהיא פשטנית משהו).
כל זאת, לצד ניטור צעדים ופעילות כללית, כולל זיהוי אוטומטי של פעילויות כמו ריצה וכולי. כבר מהגירסה הקודמת, סמסונג עושה מאמצים גדולים שגם המשתמשים בשעונים שלה לא ירגישו בחוסר כלשהו לעומת המסדות הגדולות, ובגדול, זה עובד, גם אם לא לכל אפליקציה אנדרואידית יש כאן גירסת שעון, כמו שקורה אצל המתחרים.
וכמה הם מחזיקים בין טעינה לטעינה? בדור הנוכחי, כל השעונים שבדקנו רשמו שיפור משמעותי בסעיף חיי הסוללה. שני השעונים מחזיקים בשימוש מעורב בערך יום וחצי עד יומיים בין טעינה לטעינה, שזה לא רע בכלל. ל-Watch 2 יש עוד תכונה חמודה, שבעת שהסוללה מתרוקנת כמעט לחלוטין, השעון יעבור למצב שבו הוא מציג את השעה בלבד ויכבה כל שימוש גרפי כבד אחר, כדי שלפחות תדעו עדיין מה השעה.
השורה התחתונה
הקרב הזה הוא קרב שמוכרע בנקודות בודדות. שני השעונים, שניהם מצוינים, וממלאים נאמנה את כל התפקידים המסורתיים של שעון חכם ויותר. אנחנו מתקשים לבחור ביניהם, למרות שביחס עלות/תועלת ה-Watch 2 של וואווי מנצח, בשל מחירו הנגיש יותר (הפרש לא מבוטל של 500 שקלים ביום פרסום הכתבה).
אבל בכל זאת, המלצות אישיות: למי שחשובה לו התאימות ליישומים של אנדרואיד, ושכמה שיותר יישומים מהטלפון האנדרואידי שלו יקבלו ביטוי מלא גם על השעון החכם שלו, לרבות שירותי גוגל, כמובן – שיבחר בוואווי Watch 2. לעומת זאת, אם אתם בעלי אייפון (ולא החלטתם לקנות אפל ווטץ’) או שאינכם מטהרני האנדרואיד, ויותר חשוב לכם ניטור גופני כולל ומרוכז, או שאתם אוהבים לקרוא תכנים ישירות על השעון וממשק בעברית מלאה – נמליץ לכם יותר על ה-Gear S3.
אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה שלכם (אם באופן ישיר, ואם על ידי רכישת מוצרים דרך הקישורים שלמטה המזכה אותנו בעמלה קטנה) מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה ישירה במגזין
סמסונג Gear S3 Frontier
מחיר שוק: 1,349 שקלים (לפי זאפ)
וואווי Watch 2
מחיר שוק: 845 שקלים (לפי זאפ)
לרכישה
(769 שקלים בלבד לקוראי החיבור, בהזמנה דרך הקישור)
בשעון GEAR3 אפשר בהחלט לנהל שיחת טלפון דרך השעון, כולל חיוג ולא כמו שכתבתם