לפני כמה שבועות הכריזה ג’ברה הדנית על חידוש מלא של כל קו האוזניות האלחוטיות שלה. מלבד ה-ג’ברה עלית 85t שנותרו כספינת הדגל, החברה הכריזה על שלושה דגמים, שגם נושאים מספור חדש: 3, 4, ו-7 כאשר 7 היא הסדרה העלית (על ה-7 פרו נכתוב כאן בקרוב). אבל היום אנחנו רוצים לעסוק ב- Jabra Elite 4 Active, דגם ביניים המיועד לספורטאים.

עיצוב, מבנה ונוחות ב-Jabra Elite 4

הזוג שאני קיבלתי לסקירה מגיע בכחול צי עמוק ונאה (יש צבעים נוספים), הקופסא עצמה במבט ראשון מזכירה את הדורות הקודמים של ה- Jabra Elite, אבל כשמרימים את המכסה, מתגלות אוזניות שונות בתכלית. אם הדורות הקודמים של Jabra היו עגולים עם רגלית קטנה לכיוון חזית הפנים, הרי שהעיצוב החדש חלקלק יותר: הן מעט יותר מאורכות, והצורה הכללית שלהן משולשת, עם פינות עגולות. זהו עיצוב מודרני יותר ונאה מאוד. האוזניות עשויות מקשה אחת, מלבד שבכה קטנטנה בתחתיתן, אני משער שלאוורור וגם בשביל הבאסים. כריות הסיליקון שמגיעות עמן סטנדרטיות למדי, בשלושה גדלים כמקובל.

Jabra Elite 4

מה ש-Jabra לא שינו בכלל זה את הנוחות שלהן באוזן. אחד היתרונות הגדולים של Jabra ומה שתמיד הפך אותן לאוזניות מהחביבות עלי ביותר, הוא הנוחות שלהן וה- Jabra Elite 4 לא יוצאות דופן בעניין הזה: הייתי אמנם צריך לבחור גדלי כריות שונים לאוזן ימין ולאוזן שמאל (ככה זה, יש לי אוזניים מוזרות). אבל ההתאמה מצוינת. הן יושבות בנוחות באוזן, וגם נענועי ראש חזקים לא גרמו להן ליפול, מה שבהחלט מקנה ביטחון לצאת איתן לריצה או לאימון. הן גם נהנות מתקן IP57 של עמידות לאבק ומים ככה שזיעה או גשם הם לא בעיה בשבילן, ותוכלו לצאת איתן לריצה גם בחורף הגשום של השנה.

קופסת הנשיאה שלהן לא השתנתה מהדורות הקודמים, נורת הטעינה בחזית, שקע USB-C מאחור, פשוט ואלגנטי. מה שלא תמצאו פה זו טעינה אלחוטית, ש-Jabra שומרים כתכונה לדגמים העיליים יותר.

איכות צליל וביטול רעשים

Jabra Elite 4 תומכות בכל התקנים המודרניים שתוכלו לחשוב עליהם (מלבד צליל היקפי 360 מעלות): מספוטיפיי טאפ שמאפשר לכם להפעיל את ספוטיפיי בלחיצה בודדת, חיבור מובנה לאלקסה, ועד Fast Pair של גוגל לחיבור בלוטות’ מהיר ותקן הצליל האיכותי של קוואלקום, aptX.

גם במחלקת הצליל היו לי ציפיות מ-Jabra וגם הן לא נכזבו – הן נשמעות נהדר, אבל הבה נרחיב. הבאסים שלהן טובים ועמוקים באופן מפתיע לרמת המחיר (טיפ: סידור קטן באוזן יניב לכם באסים טובים), ויותר מזה, ל- Jabra Elite 4  יש צליל בהיר, חם ומדויק: הקשות המצילה של ניק מנזה ז”ל ב-Train of Consequences נשמעות היטב, כמו גם הקול הגרוני והשבור של דייב מאסטיין. הן גם לא אכזבו ב-The Telegraph Road מההקלטה החיה של “אלכמי” של הדייר סטרייטס. אפשר אפילו לשמוע בהתחלה את הרוח באצטדיון אודאון שנקלטה במיקרופונים ב-1983, כמו גם את הדהוד המיתרים בתיבת הגיטרה אקוסטית שפותחת את השיר.

גם בפופ ואלקטרוניקה הן לא מאכזבות. הטרבלים שלהן כאמור מאוד נקיים, גם בתדירויות הגבוהות. ב-Go West קיבלנו את מלוא הטווח של התזמור העשיר. ושוב, הן מדגישות טוב קול אנושי, גם הקול הרך של ניל טננט כמו גם מקהלת הצבא האדום שמלווה אותו. ואם בקולות גדולים עסקינן, הקול החד פעמי של איימי ווינהאוס (גם היא, ז”ל לצערנו) נשמע כאן מצוין, כמו גם פריטת גיטרת הבאס המזוהה של You know I’m no Good.

גם חובבי מוזיקה קלאסית יקבלו כאן תמורה טובה, הן מיטיבות גם לשחזר תזמורות גדולות (בדקנו אותן עם תזמורת הביג באנד של קווינסי ג’ונס וגם עם הסימפונית של לונדון בפס הקול של מלחמת הכוכבים). הן מתפקדות נפלא במגוון רחב של ז’אנרים.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

ב- Jabra Elite 4 יש גם פונקציה של ביטול רעשים, שניתנת לכוונון אישי. יחסית לרמת המחיר שלהן, הן נותנות תמורה לא רעה גם כאן: לפונקציית ה-HearThrough שמאפשרת לכם לשמוע את הסביבה, יש כמה רמות, אבל לביטול הרעשים המלא יש רק רמה אחת, וזה קצת חבל. הוא בסך הכל מוצלח, ויבודד לכם את מרבית הרעשים המונוטוניים מסביבה רועשת כמו רכבת או אוטובוס, אבל הוא לא מושלם ברמת שיכוך הרעש שלו. לאוזניות ברמת הביניים הוא יותר ממספק.

ומה לגבי איכות שיחה?  Jabra מתהדרים בארבעה מיקרופונים (שניים בכל אוזניה), לדגם הזה שאמור להציע איכות שיחה טובה, אבל כאן האוזניות האלה קצת נופלות – בני שיחנו התלוננו שרעשי רקע מסוימים נשמעים.  וכן, למתעניינים – הן פועלות בנפרד, ואפשר להשתמש רק באוזניה בודדת, ימין או שמאל, כאוזניה אחת.

ממשק וחיי סוללה של Jabra Elite 4

אפליקציית Sound+ המוצלחת של Jabra משרתת נאמנה גם את הזוג הזה, ונותנת ממשק מצוין (באנגלית בלבד), לניהול האוזניות שלכם בכל היבט: עדכונים, התאמה אישית ובחירת אפשרויות. מה שכן, ממה שהתרשמתי אין פה תכנות לחיצות, שזה קצת חבל. שוב, יש תכונות שנשמרו לדגמים היקרים יותר.

תפעול הממשק נעשה בלחיצות על גוף האוזניות שהם גם כפתורים. אני מאוד מעדיף את הממשק הזה מאשר ממשקי המגע בהחלקה למיניהם שאפשר להפעיל בנגיעה אקראית בטעות. לחיצות על האוזניה הימנית שולטות במוזיקה, לחיצה על האוזניה השמאלית שולטת במצב ביטול הרעשים, לחיצות ממושכות והחזקה יעלו ויורידו את עוצמת השמע. אין כאן חיווי קולי בדיבור שגם זה קצת מצער, אלא בצלילים עולים ויורדים לחוות על מצב ביטול הרעשים, לוקח קצת זמן להבין את משמעות הצלילים (צליל עולה HearThrough, צליל יורד ביטול רעשים). בסך הכל היינו מרוצים מהממשק והאפליקציה.

Jabra Elite 4 Active

חיי הסוללה המובטחים של ה- Jabra Elite 4 ארוכים יחסית, והם אכן מקיימים: שבע שעות למחזור טעינה בודד, ועד 28 שעות פעולה ביחד עם טעינה מהמנשא. בפועל, הסתובבנו איתן שבוע שלם עם כמה שעות פעולה ביום כל יום, ולא הצטרכנו להטעין אותן עד סופו, שזה בהחלט אומר שהן מקיימות את המובטח.

השורה התחתונה

Jabra Elite 4 הן אוזניות נפלאות בשביל טווח ביניים. כבנות נאמנות לסדרת ה-Elite של Jabra הן מבטיחות ומקיימות בכמעט כל סעיף חשוב: נוחות, צליל וחיי סוללה. הן לא מושלמות באיכות שיחה וביטול רעשים, ועדיין, מציעות תמורה מעולה ל-400 השקלים (מחיר רשמי באתר היבואנית Bconnect). אם רציתם אוזניות אלחוטיות משובחות לאימונים, ואתם רוצים לחסוך כמה מאות שקלים, ה- Jabra Elite 4 Active צריכות להיות ברשימה הקצרה שלכם.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Jabra Elite 4 Active

399 שקלים
9

9.0/10

התחברנו

  • נוחות
  • איכות שמע
  • חיי סוללה

לא התחברנו

  • אין טעינה אלחוטית
  • אין חיווי קולי
  • איכות שיחה מעט רועשת

Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner