לפני כמה שבועות סקרנו פה אוזניות שבדיות, מתוצרת Defunc. סיפרנו אז ונספר לכם שוב, שלמדינות הסקנדינביות והאמת שגם לגרמניה השכנה, יש מומחיות מיוחדת ברמקולים ובאמצעי שמע. למה? לא יודע. אולי טכנולוגיית עילית הולכת יחד עם קור, אולי יחד עם דגי סלמון. מה שבטוח, זה עובד. אחת מחברות העל בתחום, בוודאי בתחום האוזניות, היא ג׳ברה. חברת בת של GN, שקיימת כבר מאה חמישים שנה, ובעצמה נהנית מוותק של 40 שנה בדיוק בתחום.
בישראל מוכרת ג׳ברה כמעט אך ורק בתור יצרנית אוזניות בלוטות׳, ועוד זכורות אוזניות הבלוטות׳ הבודדות שלהם, עשור אחורה ויותר, שהיו חביבות על הקהל הישראלי.
אחרי שנים שלא שדרגה את דגם הדגל שלה, ה-85t (העורך שלנו מאוהב בהן, ונתן להן בשעתו את הציון 10 עגול והיחיד בתולדות “החיבור”), הוציאה החברה לאחרונה שני דגמים, ה-Jabra Elite 8 Active (להלן Jabra Elite 8) וה-Elite 10, שיורשות את ה-85t. בעוד ה-10 מתחרה במה שנקרא אוקיינוס אדום, שוק אוזניות העילית שרק לאחרונה קיבל חיזוק מדהים עם הסוני שסקרתי כאן במגזין, ה-Jabra Elite 8 מתחרה באוקיינוס כחול יחסית: אוזניות שיכולות לעמוד בהכל. וכשאני אומר הכל, אני מתכוון להכל, בג׳ברה לא מעגלים פינות.
עוד לפני שניגע במבנה עצמו, בואו נדבר על שני צימודי אותיות: MIL-STD-810H ו-IP68. הראשון מדבר על סטנדרט צבאי מחמיר שנוגע בעמידות בטמפטורות נמוכות וגבוהות במיוחד, נפילות, אבק, דריסה ושאר מיני התעללויות. השני הוא סטנדרט העמידות המוכר למים ואבק, המורכב משתי ספרות, הראשונה מציינת מידת עמידות לאבק, השניה עמידות למים.
במקרה שלנו אנחנו מדברים על עמידות לצלילה בעומק של עד 1.5 מטר במשך חצי שעה ואטימות מוחלטת לאבק. ביחד עם הסטנדרט הצבאי, מדובר על אוזניות שיכולות לשהות במים קרים במיוחד, חמים במיוחד וכמובן לשרוד נפילות שהיו הורגות חתול ממוצע. האוזניות האלה, למעשה, תמיד נוחתות על הרגליים ויש להן 68 נשמות.
אז למה זה טוב? האמת שזה תלוי למי. כשאנחנו מדברים על אוקיינוס כחול, אנחנו מדברים על שוק קטן שאין בו מתחרים רבים. מצד אחד זה נהדר, כי זה מאפשר למוצר שלך לבלוט, מצד שני, כידוע, רוב הלקוחות נמצאים באוקיינוס האדום. אם תרצו, בשביל להבין את האלמנט השיווקי, תארו לכם נעליים חסינות לכדורי רובה. 99 אחוז מהאנשים בעולם לא צריכים זוג נעליים כאלה. אבל אם אתם צריכים, אז בשבילכם אין הרבה אופציות, אתם תקנו מה שיש בשוק, וזה לא הרבה.
לג׳אברה הללו, נגיד מיד, אין ממש מתחרים, לא בתצורת TWS. ג’ברה מפרסמים אותן כהאוזניות הכי עמידות בעולם, וניכר שההבטחה מתקיימת, אבל בואו נקפוץ למים, עם האוזניות באוזניים.
מבנה ועיצוב של ה-Jabra Elite 8
המבחן של מוצר בסטנדרט עמידות צבאי הוא אחד, בעיני – שימושיות ומראה. אם יצא לכם לראות פעם מחשב בסטנדרט צבאי, או רכב, זה לא מראה יפה לעיניים. זה נראה כמו שאתם חושבים שזה נראה. גדול, מסורבל, כאילו מישהו לקח את הפריט האהוב עליכם ועטף אותו בסיליקון וברזל.
ב-Jabra Elite 8, זה לא המצב.
בשני הדגמים החדשים, ג’ברה עטפו את כל גוף האוזניה בסיליקון, בניגוד למבנה הפלסטי בדורות הקודמים. זה נראה טוב, וזה מרגיש טוב באוזן. הקייס גם הוא עטוף סיליקון והתחושה שלו ביד נהדרת, חוץ מזה שהוא גם עבר עיצוב מחדש, והמבנה האליפטי-מלבני פינה את מקומו למנשא עם פינות מעוגלות שג’ברה טוענים שיותר נוח לנשיאה בכיס.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
הוא תומך בטעינה אלחוטית וכמובן בחיבור USB-C. קטע מוזר בקייס, הוא לא יכול לעמוד על השולחן בגלל העיצוב העגול שלו, אלא רק לשכב. כך גם מטעינים אותו, בשכיבה. לא משהו שצריכים לעוף עליו ראשים, אבל בעניין הזה העיצוב הקודם היה יותר הגיוני.
האפליקציה של ג׳ברה מוכרת וידועה. אין חדש. היא נוחה, היא פשוטה לתפעול ואולי יש לחברות אחרות מה ללמוד בנושא הזה. פותחים, ומזווגים בקלות. לקח לי קצת יותר מדקה רק בגלל שהאוזניות מגיעות עם מדבקה שמונעת מהן טעינה, כלומר צריך קודם להוריד אותה…
איכות צליל של ה-Jabra Elite 8
מתחילים להאזין, וזה נשמע טוב. חסין אש או כדורים, ה-Jabra Elite 8 קודם כל כאן בשביל להשמיע מוזיקה איכותית. אין להן צליל ענק כמו של הסוני החדשות, אבל האוזניות האלה מתהדרות בצליל נקי, חזק מאוד בבסים נמוכים אבל לא מעוות גם כשעולים למעלה בגבוהים. שישה מקרופונים ודרייברים סטנדרטים אבל לא מפילים מהתרגשות של 6 מ״מ, עושים עבודה טובה.
איכות השיחה טובה וכאן המקום לדבר על המערכת האקטיבית של ביטול הרעשים של ג׳ברה. בניגוד לגישה המסורתית, שמודדת את הרעש החיצוני ויוצרת גל עומד ונגדי בעוצמה אחידה, בג׳ברה מציעים מערכת אקטיבית שתפקידה לסנן קולות. היא מודדת כל הזמן את הקולות וחוסמת אותם בכל פעם בעוצמה המתאימה. זה מקל על תחושת הלחץ באוזניים שמאפיינת הרבה אוזניות מבטלות רעשים, מאפשר גם לאנשים שמקבלים כאבי אוזניים/ראש בעת סינון רעשים, ויש רבים כאלה, להשתמש באוזניות בהנאה.
נכון, החסימה פחות הרמטית ממה שתקבלו באוזניות אחרות במחיר דומה. אבל בגדול, מול רוב סוגי הרעשים היא נעימה יותר. יתכן שבמטוס עדיפה עדיין השיטה המקובלת ולא זאת של Jabra Elite 8.
נכנסנו איתן למקלחת, בכל זאת עמידות, וצריך להגיד שגם האטימה הפסיבית של האוזניות טובה. ביחד עם ביטול הרעשים האקטיבי היא נותנת עבודה יעילה מאוד. המקלחת, כאמור, במים חמים, כ-38 מעלות, לא פגעה באוזניות. למעשה אחרי ניגוב קל, שכחנו שהן בכלל היו במקלחת. אנחנו בטוחים בגשם או בזיעה הן תעמודנה בלי מאמץ.
ממשק וחיי סוללה
יתרון נוסף ב-Jabra Elite 8, שאנחנו מטיפים לו כאן שנים, הוא הלחצן ששולט על פעילות האוזניה. במקום משטחי המגע למיניהם, כמקובל ברוב סוגי האוזניות, בג׳אברה כל הפאנל החיצוני הוא לחצן אחד פיזי גדול. הוא עטוף בסיליקון נעים וקל מאוד ללחוץ עליו. זה נוח ואסוציאטיבי. לא צריך לנחש אם פגעת או לא במקום הנכון. לוחצים והאוזניה מגיבה מיד. לא צריך להחליק ואין תפעול בשגגה (כן, אני שונא ממשקי מגע באוזניות).
צל״ש נוסף לבטריה. 56 שעות במנשא (ללא ביטול רעשים), שזה נהדר ומרשים – ביטול רעשים יוריד אתכם ל-32 שעות סבירות בהחלט. במחזור אחד תקבלו כ-6-7 האזנה באוזניים, עם ביטול רעשים וכ-4 שעות לטעינה מלאה, שזה קצת איטי.
השורה התחתונה לגבי ה-Jabra Elite 8
לסיום בואו נדבר על המחיר. כאן ג׳ברה מבריקים. 789 ש״ח עולות האוזניות העמידות האלה, שיכולות לתת פייט מצויין לכל זוג אוזניות ללא קשר לעמידות. כשאתם מוסיפים את אלמנט העמידות, מים, אבק, חום, קור, אתם מקבלים אוזניות שללא קשר לסוגי המאמץ שלכם, ילכו איתכם כנראה הרבה זמן. לא צריך לדאוג להן, לא להיבהל מכל טיפה ולא להיכנס ללחץ בכל פעם שהילד שופך עליהן קפה – אל תשאלו איך אני יודע.
זהו מחיר תחרותי ומרשים, שמעמיד את האוזניות להערכתנו בטופ קבוצת המחיר שלה. גבוה בצמרת. ספק אם תמורת כ-800 שקלים חדשים תוכלו לקבל חבילה שנותנת כל כך הרבה בכל כך מעט. נכון, האוזניות לא מספקות צליל של אולם קונצרטים, למרות התמיכה בדולבי אטמוס (חביב, לא דרמטי), אבל הן גם לא מתיימרות לעשות את זה. הן מתיימרות להיות אוזניות לשימוש יומיומי. לריצה, לשיחה, לשמיעה רגועה בחצר או להאזנה נינוחה ברכבת. ואת זה הן עושות מצוין תוך הפגנת עמידות מרשימה לכל סוגי הנזקים.
אנחנו אהבנו מאוד ולכן נותנים את הציון 9. ה-Jabra Elite 8 הן אוזניות שמבטיחות הרבה, אבל בניגוד למה שאנחנו רגילים בישראל, גם מקיימות.
Jabra Elite 8 Active
ציון:
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] זה טוב לכולם. למשל ג׳ברה שיצאו עם מה שהיה לטענתם האוזניות העמידות ביותר בעולם, או למשל סוני שמציעה את סינון הרעשים שלטענתה הוא הטוב […]
אפשר לשחות איתן?
היי דנה, ייתכן ששחיה קצרה כן, אבל לא היינו טובלים אותן במטר עומק ויותר למשך זמן.