עצרו את הכל, אני מאוהב! בעצם אני לא מאוהב. בעצם זה מורכב.
אז נתחיל מההתחלה. שוק האוזניות האלחוטיות, Truly Wireless, הוא מה שקוראים בעולם השיווק והמכירות אוקיינוס אדום. מיליון חברות, כמעט מילולית, מתחרות על כל פיסה באוקיינוס הזה, נושכות אחת את השנייה, נוגסות אחת ברעותה והתוצאה היא אוקיינוס מדמם, מלא פגרים של חברות אוזניות שהצליחו פחות.
במצב כזה חברה שרוצה להצליח צריכה לפחות אלמנט אחד של בידול. זה טוב למכירות, זה טוב לכולם. למשל ג׳ברה שיצאו עם מה שהיה לטענתם האוזניות העמידות ביותר בעולם, או למשל סוני שמציעה את סינון הרעשים שלטענתה הוא הטוב בעולם או אפילו אפל שפשוט מציעים את המוצר הכי אופנתי שמתחבר הכי טוב עם טלפונים של אפל וזה גם מוצר של אפל. בידול הוא שם המשחק והוא שמוביל אותנו למה שנקרא אוקיינוס כחול. מקום שקט, רגוע, ששוחים בו בהנאה ובמיוחד, מוכרים בכמויות מבלי מתחרים.
עיצוב ומראה של ה-JBuds Mini
גם JLab, חברה אמריקאית צעירה וחדשה יחסית, במקור מטוסון אריזונה, הבינה את המשחק הזה ומנסה גם היא לשחות באוקיינוסים כחולים ושלווים. לא במקרה המארז של ה-JBuds Mini מגיע בתכלת מרגיע שמזכיר את הים. ואם אי אפשר להתחרות באיכות, עמידות או יופי, אז מתחרים בגודל, או במקרה שלנו, בקוטן. כן, הגודל אולי לא קובע, אבל קטן זה נוח, כמה שזה נוח!
ה- JBuds Mini, על פי הצהרת החברה, הן האוזניות הקטנות ביותר בעולם. כמה קטנות? תקשיבו לזה: מידות של 5.3×3.5x.2.5 ס״מ למארז כולו, 18 גרם משקל המארז ואילו משקל כל אוזניה שלושה גרם. תקראו שוב, שלושה גרם! זה בערך משקל של שני פיסטוקים שאתם קונים על המשקל.
ואם אמרנו בידול, זה וואחאד בידול. בעולם שבו כל אחד רוצה את הכי טוב, הכי מהר, הכי הרבה, גם הכי קטן יכול לתפוס אנשים. השאלה היא אם זה קטן וטוב?
ובכן, פתיחה של האריזה הלא ממש מרשימה, הוצאת הנרתיק הקטנטן של האוזניות מתוך האריזה עצמה (מגיעות עם כבל הטענה, עוד שני כיסויים להחלפה להתאמה לאוזן, שום דבר מרשים מדי ו…מחזיק מפתחות לחיבור לאריזה) ואני שולף את האוזניות היפות למראה.
המארז קטן שזה מדהים. קצת כמו להחזיק גור כלבים ביד, כשאתה מסתכל על הגור החמוד ואומר לעצמך: כבר ראיתי כזה, אבל בהררבה יותר גדול. האוזניות מגיעות בחמישה צבעים, אנחנו קיבלנו את השחור המשעמם יחסית, אבל אין תלונות. העיקר הגודל, זוכרים?
אפליקציה, חיי סוללה וצליל של ה-JBuds Mini
ההתקנה קלילה, אפליקציה שגם היא, כמו האוזניות, קטנה ופשוטה. זו לא הפשטות של אוזניות Nothing עם האפליקציה המינימלית, אבל גם לא סוני עם האפליקציה העמוסה. זה משהו באמצע, אבל יותר קרוב לפשטות של Nothing.
כמה לחיצות והאוזניות מוגדרות. אין פה ביטול רעשים אקטיבי, והאקולייזר מציע רק בחירה בין מוסיקה לסרט, בסדר, אנחנו פה עוסקים בקוטן.
מכניס את האוזניות לאוזן, בעזרת החיבור המהיר Fast Fair, שעובד עם כל אנדרואיד, הכל עובד פיקס. האוזניות קטנטנות, כמעט כמו מכשיר שמיעה, או כמו האוזניות שג׳ק באוור היה לוקח לשטח רגע לפני שהיה שולח אנשים למפגש עם בוראם. זה כיף, זה נעים, וזה נוח ויושב היטב באוזן.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
ואז המוסיקה, הצליל הוא, גבירותיי ורבותיי, צליל טוב. לא, אנחנו לא במתחמים של אוזניות העל, אבל הבס ברור, הצלילים הגבוהים חדים והווליום תענוג. שלושה פאקינג גרם שוקלת כל אוזניה ואני מוכן להישבע שלרמקולים הענקיים שאבא שלי החזיק בסלון בשנות השמונים, לא היה ווליום כזה. אולי לרמקולים של אבא שלי לא היו דרייברים של 6 מ״מ, בטח לא ברמה של המיני.
אתם מבינים? 18 גרם, מארז בגודל של קופסת אטמי אוזניים קטנטנה, תקן עמידות IP55, חיבור בלוטות׳ 5.3, טעינה מהירה ב-15 דקות וסוללה שמספיקה בטעינה חוטית מלאה ל-20 שעות מארז ו-5 שעות באוזניות עצמן. תענוג או לא?
אז זהו שכן, תענוג. וכל זה ב-269 שקלים חדשים ובמבצעים עוד פחות מזה. שיחקו אותה האמריקאים אני אומר לעצמי ומתלבט אם זה הזמן לשים את אוזניות הסוני שלי למכירה…
ואז הטלפון מצלצל. שיחה מגיעה ואני עונה. הלו, אומר הקול בצד השני. הלו אומר אני. הצד השני חוזר אחרי, הלו, הלו. וכך חוזר חלילה. תגיד, אתה מדבר מהקבר, אומר הצד השני כשהוא מתאושש? לא, אני מדבר מהאוזניות החדשות שלי, הקטנות בעולם, אומר אני. אוקיי, אז יש לך 3 שניות להחליף לאוזניות גדולות או שלא תשמע ממני יותר בחיים, אומר הצד השני.
ניסיתי, זה לא שלא ניסיתי. עוד כמה שיחות. בחוץ, בבית, בקליטה מלאה, באיכות טובה, וזה פשוט לא עובד. לא שומעים טוב, אין שום אפשרות לנהל שיחה נורמלית. וכן, זה מאכזב. כי למעט הפרט העצוב הזה, המיני של JLab הן אוזניות פשוט מעולות. כיף לחבר אותן למחזיק מפתחות, ללכת איתן בכיס המכנסיים, ללכת עם ולהרגיש בלי. הן לא יקרות והן פשוט חברות כיפיות לכל מטרה. חוץ מ… שיחות.
הילדים שלי, אגב, לא התרגשו. טלפון? מי מדבר היום בטלפון? שלח וואטסאפ, מה אתה זקן? אמרו הילדים והתלהבו מהלוק של האוזניות והגודל.
אנחנו, קשישים שכמונו, נמשיך לנסות לפעמים לדבר בטלפון ולצפות שהאוזניות שלנו יתמכו בזה. ואת זה נצטרך לעשות עם אוזניות אחרות.
השורה התחתונה
ולכן, צריך להודות, התאהבתי, התפכחתי ולאחר מכן הגעתי לשלום עם המיניז שלי. הן מעולות לשימושים רבים. לטיולים, להליכה, לריצה, כגיבוי שלא מרגישים אותו בכיס. אבל כאוזניות ראשיות? עדיין פחות, אולי בהמשך.
JLab JBuds Mini
מחיר מומלץ לצרכן: 269 שקלים
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
נסה את המתחרות, 1More ComfoBuds Mini: עם ביטול רעשים, עם כיוונון סאונד אישי, ועם שיחה סבירה, בכמעט אותו מחיר.
שנים חשבתי ש-JLABS שייכים ל-JBL… מי ידע.
והמחיר בארץ כמעט כפול מבחו”ל. לא שהמחיר כזה גבוה, אבל מבערך 160 קופץ ל 260. הסכמי יבוא מונעים ממני פשוט להזמין מאמזון במחיר האמיתי, אז מה בדיוק הפואנטה לא פשוט לקנות זוג יותר איכותי? אז מי שמחפש אזניות במחיר הזה פשוט יקנה מאלי…
[…] כן גם התמורה לעיתים נעה בין מצויין ללא משביע רצון. כך אוזניות המיני שסקרנו בזמנו היו מצד אחד קטנות, מספקות, בעלות צליל נהדר, ומצד שני לא […]