מותג יוגה של לנובו הוא כבר מותג רב שנים, שבקרוב יחגוג את יום הולדתו העשירי. המותג נולד כדי לציין את כל המחשבים של לנובו הסובבים על צירם 360 מעלות (טוב, כמעט), ועל אף שיש גם מחשבי ThinkPad הנושאים עת השם יוגה, המותג בעיקר יועד למחשבים צרכניים. העיצוב של מחשבי יוגה לאורך השנים היה די שמרני, אבל נראה שהשנה לנובו שוברת את המסורת והוציאה מחשב יוגה 9 קצת יותר נוצץ מבעבר. לפני שנה סקרנו כאן את ה-יוגה Slim 9i הדקיק, בואו נראה מה התחדש השנה עם Lenovo Yoga 9!
עיצוב ומבנה של ה-Lenovo Yoga 9
בניגוד לעיצוב השמרני של שנים עברו, ה-יוגה 9 הוא מחשב 14 אינץ’ כסוף, ובעיצוב מרשים. הגוף שלו אפור מתכתי, ובשוליו יש פס כסף (ד”ש לגשש) במראה מראתי. הרבה יותר נוצץ ממה שהתרגלנו ביוגה. הפינות עגולות, הקווים שלו זורמים, והוא בהחלט מחשב נאה ואף מרשים במראהו.
הרכיב העיקרי הבולט בעיצוב שלו הוא שבכת רמקול הסאונד בר שנקבע דווקא בתוך הציר המחבר בין המסך לחלקו התחתון. זוהי בחירה מעניינת גם מבחינת הצליל, אבל יש לה גם אסתטיקה נהדרת שמאוד מוסיפה למחשב, אליו אגב מתווספים רמקולים צידיים, עם שבכות בצד, ככה שתקבלו צליל נאה מכל כיוון. מעל הציר נמצא מסך מגע 16:10 גדול ומרשים (מיד נרחיב על אודותיו), ובחלקו התחתון כמובן, מקלדת ומשטח ההצבעה.
מסיבה לא ברורה, לנובו קבעו ב-Lenovo Yoga 9 משטח הצבעה עצום בגודלו, שתופס בערך חצי מהשטח התחתון. זוהי בחירה עיצובית קצת מוזרה בהתחשב בעובדה שלמחשב הזה יש מסך מגע – ונראה שהעיצוב בא פה על חשבון התפקוד, משהו שלא ממש אופיינו ללנובו שתמיד הקפידה לשים את השימושיות בראש סדר העדיפויות. הוא גם לא הכי מדויק, מה שרק מגדיל את התמיהה לגבי הבחירה העיצובית.
המקשים של המקלדת סבירים. אמנם, בשל דקיקותו של המחשב המהלך שלהם מעט קצר, והם לא הכי נעימים להקלדה ממושכת, אבל הם גדולים, והריווח טוב והם כמובן מוארים מתחתיתם באור לבן. סך הכל בהתחשב בעובדה שמדובר במחשב דקיק וקל לנשיאה, בניגוד למשטח ההצבעה שאפשר היה להקטין ולתת יותר מקום למקלדת – זוהי בחירה מובנת. עוד תוספת חמודה שדווקא מנצלת לטובה את המבנה המלבני – היא טור מקשים מיוחדים בצד הימני, הכולל הפעלה של פונקציות נפוצות – מקורא טביעות האצבע המשולב כאן כ-“מקש”, שינוי מצב צליל, בחירת מצב ביצועים או טשטוש רקע בשיחות וידאו, הכל בכפתורים ישירים בלחיצה אחת. שימושי.
נעבור למחלקת השקעים. ב-Lenovo Yoga 9 שולבו אומנם שני שקעי USB-C תומכי Thunderbolt 4 בצדו השמאלי ועוד שקע USB-C 3.2 בצדו הימני, אבל זהו, בערך. בזה זה כמעט מסתכם, למעט שקע אוזניות-מיקרופון מסורתי.
בהתחשב שכל העולם עובר ל-USB-C (אפילו אפל שכנראה תיאלץ לעבור אליו באייפון!), זה לא רע, אבל אם תרצו לחבר התקן USB מסורתי תצטרכו רכזת שקעים או מתאם. המטען הוא מטען 100 וואט אימתני שיטעין לכם את היצור הכסוף במהירות.
תצוגה וצליל ב-Lenovo Yoga 9
המסך, אוח, המסך. המסך, שלנובו מכנים PureView, הוא גולת הכותרת והיהלום שבכתר שהוא Lenovo Yoga 9. הוא פשוט נפלא. כותב שורות אלה ממש נהנה מהאופנה החדשה של מסכי OLED עשירי גוונים במחשבים ניידים, והמסך הזה לא יוצא דופן. הוא פשוט תענוג: לא רק שהוא משתרע מקצה אל קצה, עם שוליים דקיקים להחריד וכמעט בלתי מורגשים, השחורים שחורים כהלכה, הגוונים עמוקים, תמיכה ב-HDR היא עניין נתון, ובכלל, מדובר בפשוט אחד המסכים הכי טובים שראיתי לאחרונה (ואני כותב את זה כל פעם על מסך OLED שנופל לי לאחרונה לידיים, כי פשוט איכות הצגים עברה קפיצה רצינית…). ה- Lenovo Yoga 9 מגיע עם שתי דרגות רזולוציה: של 4k ושל 3K בערך. אנחנו קיבלנו את הגירסה של ה-3K, עם 1800×2880 פיקסלים, אבל אם היו עושים לי מבחן עיוור ואומרים לי שזה מסך K4 – בחיי שלא הייתי מתווכח. גם החדות ורמת הפירוט הן פשוט מהמשובחות.
המסך הוא שוב, מרהיב. עם 500 ניט בהירות, קצב רענון של 90 הרץ, תמיכה ב-Dolby Vision ותקני צבע ו-HDR מתקדמים שאין מקום לרשום את כולם הוא פשוט חגיגה לעיניים. זה כאילו ה- Lenovo Yoga 9 נולד כדי לצפות עליו בסרטים. העובדה שהוא גם מחשב יוגה ולכן אפשר לקפל אותו לתצורת טאבלט, ומאוד ליהנות ממנו כמכשיר צפיה בדרכים.
הצליל, שעוצב בידי באורס אנד ווילקינס, תואם למסך: הוא עשיר, בזכות הסאונד בר המרכזי שאחראי לבאסים ולדיאלוגים, ולשני הטוויטרים בצד, שעם שבכות הפונות גם מטה וגם הצדה, הצליל הבוקע אף פעם לא מופרע או מעומעם, אם גם קיפלתם אותו לתצורת טאבלט, אוהל, או כל מצב אחר שה- Lenovo Yoga 9 מסוגל אליו.
בחזית קבועה מצלמת רשת, מפתיעה באיכותה (1080 לעומת 720 המקובל במצלמות קדמיות) הכוללת תריס פרטיות מובנה, וכמובן, מצלמת אינפרא אדום לזיהוי פנים ומערך מיקרופונים. לשיחות וידאו, אתם לגמרי מכוסים.
ביצועים
ב- Lenovo Yoga 9 נקבעו מעבדי אמצע הדרך של דור 12 של אינטל (שבקרוב כבר מכריזה על דור 13). זהו מעבד Core i7 1260P, עם 12 ליבות ו-16 נימים בהתאם לפילוסופיית הליבות השונות החדשה של אינטל (ליבות ביצועים לצד ליבות חסכוניות) ומהירות של 2.5 גיגההרץ. לא מפלצת גיימינג, אבל גם לא חילזון חלשלוש.
ב-Cinebench 23 ה- Lenovo Yoga 9 הוציא תוצאות יפות של 8,180 נקודות לריבוי ליבות, ו-1,732 נקודות לליבה בודדת, מה שממקם אותו במקום נאה באמצע מעל מעבדי Xeon החזקים של אינטל אבל קצת מתחת ל-Ryzen 7 של AMD.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
במבחן PerfomanceTest הוא הוציא תוצאה של 4011.9, כלומר 4012 נקודות, מה שממקם אותו באחוזון ה-55 הכללי, אבל עם ביצועים מאוד חזקים בתוצאות המעבד והדיסק (הוא משודך כאן לדיסק M.2 מהיר בנפח של טרה ולזיכרון DDR4 בגודל של 16 גיגהבייט): המעבד הוציא 18,545 נקודות, מה שממקם אותו באחוזון ה-83 וביצועי הדיסק – באחוזון ה-88, לא פחות. באופן קצת מוזר, מבחינות סדרות מעבדים, הוא יושב באחוזון קצת יותר נמוך מאחיו שבדקנו כאן בשנה שעברה, שיושב באחוזון ה-63… (להערכתי, בשל מהירות שעון קצת יותר גבוהה).
בצד הכרטיס הגרפי יש כאן את ה-Iris Xe המובנה של אינטל, שכבר הוכיח שהוא מעבד גרפי שאפשר לסמוך עליו. במבחן TimeSpy של 3DMark הוא הוציא 1,884 נקודות ואילו במבחן NightRaid, המותאם ספציפית למעבדים גרפיים מובנים הוא כיכב עם 17,115 נקודות בתוצאה הכללית, שהתפלגו בין 8,395 נקודות למעבד הראשי ו-20,958 נקודות מכובדות מאוד למעבד הגרפי. בהחלט נאה.
המשמעות בפועל היא שה- Lenovo Yoga 9 יתאים לכם לכל משימת עבודה אפשרית: מעיבוד תמלילים ועד עריכת וידאו, ואפילו משחקים קלים, המערך פה ייתן לכם תגובתיות טובה לכל משימה למשך שנים.
חיי סוללה של Lenovo Yoga 9
חיי הסוללה של ה- Lenovo Yoga 9 מהדורת 2022, הם טובים. זוהי סוללת 75 וואט שבזכות המטען החזק תיטען לכם במהירות, וגם תחזיק. הצלחנו במצב עבודה מעורב (שימושים שונים, 50% בהירות מסך), להוציא ממנו כ-7-8 שעות עבודה, שזה לא הפיל אותנו מהרגליים, אבל גם לא רע. מכובד וטוב, בסך הכל, במיוחד אם מביאים בחשבון את הדקיקות והמשקל הנמוך היחסית של ה- Lenovo Yoga 9.
השורה התחתונה
אצל לנובו, הסמסונג של עולם המחשבים האישיים אם תרצו, אין הפתעות. ה- Lenovo Yoga 9 מהדורת 2022 עם מעבדי דור 12 של אינטל הוא יציאה טובה, סולידית ועם הרצינות המתבקשת מלנובו, אבל הפעם גם עם עיצוב מבריק ומושך עין.
הוא אמנם שוקל 1.4 קילו, אבל אלה מתפרשים מאוד יפה על גוף דקיק וקל לנשיאה. המסך, ללא ספק, הוא היציאה הכי מבריקה כאן, תרתי משמע. אם אתם מחפשים מחשב לעסקים, אבל שתוכלו גם להתפנק איתו בדרכים בצפייה בסדרה החדשה בנטפליקס או בסרט האחרון של מארוול, ה- Lenovo Yoga 9 הוא המחשב בשבילכם, הן מבחינת תצוגה והן מחבינת צליל. הנקודה השלילית היחידה היא משטח ההצבעה העצום בגודלו שבעיניי קצת מיותר, ואולי היה אפשר לבקש גם USB-A מסורתי אחד לצורכי תאימות לאחור. מלבד אלה אין תלונות.
והנקודה לשלילה האחרונה, היא סעיף המחיר. על איכות כידוע, משלמים. מחירו של ה- Lenovo Yoga 9 נע כרגע סביב 8,000 שקלים, שזה לא זול, אבל אם זו הוצאה עסקית לשנים, ה- Lenovo Yoga 9 כדאי למדי.
Lenovo Yoga 9 (2022)
ציון:
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.