LG V30

סדרת ה-V של LG לא הייתה אף פעם הסדרה הראשית של החברה, אבל תמיד  הייתה סדרה שלתוכה LG השליכו את החומרה הכי מעניינת שלהם. ה-V גם תמיד הייתה סדרה שפונה ליוצרי סרטונים ווידאו מבחינת התכונות שהיא מציע להקלטה ונגינה של מדיה. האם ה-V30 עומד בסטנדרטים של שני קודמיו?  בדקנו.

החלק המעניין הוא שכל מכשיר בסדרת ה-V שונה מקודמיו, בכל הנוגע למראה. ה-V20 שונה מה-V10 וכך גם ה- V30: לעומת ה-V10 שנהנה מגב מוקשח בדוגמת ריבועים, ה- V30 מאוד מזכיר במראהו את טלפון הדגל הנוכחי של LG, ה-G6, אבל גם שונה במראהו מקודמו. למעשה, זהו אחד המכשירים החתיכים שנתקלנו בהם לאחרונה: הגב שלו בגוון כרום (ישנם גוונים נוספים), עם קצוות מפוסלים ומעוגלים שנותן מראה אלגנטי, מרשים ובעל נוכחות.

הגב כמעט כולו חלק למעט צמד העדשות שבולטות כחצי מילימטר מהגוף (למעשה כמעט ולא), ובצידן המבזק, שעבר עיצוב מחדש: זהו מבזק LED דו גווני זעיר, שמתחתיו מד הלייזר. שניהם בגומחה זעירה מהרגיל. נאה מאוד.  בגירסה שקיבלנו, הגירסה המוגבלת של באנג ואולפסן, לוגו החברה הדנית מופיע על הגב, כמו גם חיישן טביעות האצבע העגול שהוא גם כפתור ההפעלה, במה שכבר הפך למסורת במכשירים של LG. כפתורי עוצמת הקול עברו דירה לצלע השמאלית, וממוקמים כשני כפתורים נפרדים ולא כפתור נדנדה. בצלע הימנית, מגש כרטיס ה-SIM וכרטיס הזיכרון – אנחנו עוד נחזור אליו.

 

 

לראשונה בסדרה מדובר במכשיר עם סוללה פנימית ובלי גב נפתח, מה שאבל מאפשר לו חסינות טובה יותר למים ואבק, ואכן, הוא עומד בתקן IP68, מה שמאפשר לו עמידות של 30 דקות בעומק של מטר וחצי. חזית המכשיר, בדומה ל-G6 כמעט כולה מסך כמיטב צו האופנה הנוכחית, ולשמחתנו, LG נפטרו פה מהמסך המשני שהיה מזהה של הסדרה, אבל יצור מיותר למדי לטעמנו, והחליפו אותו בהתרעות “פועל תמיד” על המסך הראשי – יותר הגיוני. LG עדיין לא מוותרים על שקע האוזניות שמצוי בראש ה- V30 ואילו בתחתיתו, שקע USB-C למידע וטעינה שהפך כבר סטנדרטי, ושבכת הרמקול הבודד – קצת מפתיע לטלפון המיועד ליוצרים.

התאורה משתנה

המסך הוא מסך של ששה אינץ’, מה שהופך את ה- V30 לפאבלט לכל דבר, ברזולוציה של 2K. לראשונה, LG עושים כאן שימוש במסך POLED (ראשי תיבות של דיודת פלסטיק אורגני, שזה צירוף די משעשע עד מגוחך), אבל עזבו את ראשי התיבות הטכניים בצד – מדובר במסך נפלא. כמו כל מסכי ה-OLED למיניהם הוא לא אלוף החדות, אבל הצבעים, אוח, הם נפלאים. בדקנו כמה סצינות עם סרטוני הבדיקה הקבועים שלנו (דוגמאות למטה) כמו הקדימונים של סקייפול ומקס הזועם בגירסתו החדשה, ויצאנו יותר ממרוצים. הצבעים מדהימים, במיוחד צבעים חמים כמו צהובים ואדומים פשוט נראים כאן נפלא, אולי בגלל תגובת הצבע הרחבה ש-LG כל כך מתגאים בה.

תמונת מסך מה-LG V30

ואם כבר משהו שאנחנו מתמוגגים ממנו ב- V30, אז המסך לא לבד. LG מייעדים את ה- V30 ליוצרים והמצלמה שהם שילבו כאן והתוכנה הסובבת אותה, יוצקים תוכן לתוך האמירה הזו. המצלמות כאן הן צמד של מצלמות: האחת של  16 מגהפיקסל עם מפתח צמצם של f1.6, מהנמוכים ביותר בין טלפונים סלולריים כיום, עם מייצב תמונה אופטי בשלושה צירים. העדשה השנייה, היא עדשה רחבה של 13 מגהפיקסל. השילוב של שתיהן, ביחד עם מד הלייזר, פשוט מוציא תמונות נפלאות, כולל תאורה חכמה ודינמית וחכמה, שלא ראינו כמותה בטלפונים אחרים: צילמנו בשעות בין ערביים, והמצלמה שינתה דינמית את רמת החשיפה באזורים שונים בתמונה לפי האובייקט שבו בחרנו להתמקד – תכונה מרשימה מאוד.

 

בנוסף, יש כאן הקלטת וידאו באיכות גבוהה, גם בהילוך איטי של 60 פריימים בשניה ברזולוציה של Full HD ו-720 קווים ב-120 פריימים בשניה, עם קידוד קול מקצועי של 24 ביט וקצב דגימה של 192 קילוביט/שניה, כמקובל גם בקודמים בסדרה ועוד מצבי צילום חכמים לווידאו כולל ייצוב תמונה (דאאא), וזום חכם וחלק. חלק מהדברים נראים אולי טיפה מעובדים מדי, אבל המצלמה הזו בהחלט תקרוץ לצלמי סטילס ווידאו כאחד. אצל LG, בניגוד למותגים מתחרים אחרים שלא נזכיר את שמם, לא צריך להתלות בידועני רשת מטעם עצמם שיהללו את המצלמה. התוצאות מדברות בעד עצמן:

ועוד מילה או שתיים על השמעת צליל: כמו בדגם הקודם, יש כאן ממיר דיגיטלי לאנלוגי (DAC) מרובע, שמוציא איכות צליל מאוד גבוהה אם אתם מחברים את הטלפון שלכם ישירות בכבל למגבר או לאוזניות איכותיות. אנחנו ניסינו אותו עם הסנהייזר מומנטום הפרטיות שלנו ואכן חשנו בשדרוג מסויים של איכות הצליל.

אלוף בצעות

הגענו למחלקת האחסון והביצועים. הדגם שקיבלנו לסקירה, כאמור, הוא גירסה מוגבלת של B&O, עם 64 גיגהבייט אחסון, אבל הגירסה שתשווק כאן בישראל היא גירסת ה-V30 פלוס, עם 128 גיגהבייט של אחסון – די מפלצתי. תוסיפו לזה את היכולת להוסיף כרטיס זיכרון חיצוני של עד 256 גיגהבייט, ותקבלו סך אחסון מטורף של קרוב ל-400 גיגהבייט אצלכם בכיס. מלבד זאת, שני המכשירים זהים: ארבעה גיגהבייט זיכרון שמשודכים למעבד סנאפדרגון 835 מהדור העכשווי, בגירסת Kryo החזקה של קוואלקום, כלומר אשכול אחד שעובד במהירות שעון של 2.45 גיגההרץ, ואשכול נוסף שעובד במהירות של “רק” 1.9 גיגההרץ, סך הכל שמונה ליבות – שילוב מפלצתי למדי מהרף העליון שמוצע כיום בשוק.

LG V30

ואכן, הביצועים של ה- V30 לא מאכזבים: במבחני 3DMark, כמו ה-Slingshot בגירסת האקסטרים, הוא מוציא ציון מסחרר של 2,990 נקודות, ועוקף בקלילות מכשירים כמו הגלקסי S8 פלוס, ואפילו ה-G6 של LG עצמה (שלשם ההגינות, מסתמך על ערכה מעט חלשה יותר). ורק לשם ההשוואה, במבחן Ice Storm המסורתי, הוא מוציא ציון מפלצתי של 33,733  נקודות. בקיצור, ה-V30 הוא אחד  מהטלפונים הכי חזקים שנמכרים כיום בשוק הישראלי ובכלל, שלא במפתיע.

ונסיים כמובן, איך לא, בסוגיית ההתחממות וחיי הסוללה. סמארטפונים בימינו מתחממים, וזו עובדה ידועה.  ה- V30 הוא לא יוצא מהכלל, אבל ההתחממות שלו בהחלט בגבולות הסביר. יש חום מסויים שמורגש, אבל המכשיר חלילה לא רותח, אפילו לא חם. חמים, לכל היותר. בכל הנוגע לחיי סוללה, סוללת הליתיום-פולימר בהספק של 3,300 מיליאמפר/שעה בהחלט עושה את העבודה: במצב המתנה היא מחזיקה כמה ימים, ואילו בעבודה בהיקף סביר ושימוש רגיל, היא מחזיקה קרוב ליומיים של פעולה, שזה יפה. תוסיפו לזה תמיכה ב-QuickCharge 3,  וטעינה של 50% סוללה בקצת יותר מחצי שעה, וקיבלתם מכשיר עבודה פרקטי מאוד.

השורה התחתונה

לסיכום, ה-V30 הוא בן נאמן לסדרת הפאבלטי מדיה ויצירה של LG. המצלמה שלו נהדרת, המסך מציג צבעים טובים, והוא מקליט וידאו באיכות גבוהה, כולל מסנני וידאו שנרקחו בשילוב מקצועני קולנוע וטווח תגובה דינאמי של צבעים גם בהקלטה וגם בתצוגה שמוציא תוצאות מרהיבות. האחסון העצום גם מאפשר לכם לא להתפשר על איכות ההקלטה או על מקום. ה- V30 יתפקד לכם מצוין כסמארטפון יומיומי, אבל אם אתם יוצרי מדיה, במיוחד כאלה שמסתמכים על הטלפון שלכם כאמצעי הקלטה מרכזי, ה- V30 צריך להיות ברשימה הקצרה שלכם, גם במחיר של 3,400 שקלים בקירוב (3,399 שקלים בדיוק, כולל אחריות מורחבת לשבר מסך לחצי שנה לרוכשים בחודש הראשון לשיווקו).

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner