לא סוד הוא שחטיבת הסלולר של LG בצרות. אנשי LG בעצמם מודים בזה. בשנים האחרונות, LG מדשדשת מאחורי המתחרות שלה, ומוציאה טלפונים שכבר עם צאתם נראו מיושנים, וחלקם בעבר סבלו גם מבעיות תוכנה וחוסר בעדכונים. כל הצרות האלה נקשרו בעיקר בשמה של סדרת הדגל, G. כעת, כמו שכבר דיווחנו, LG שוברת את התבנית, קוברת את השם G, ויצאה עם טלפון חדש לחלוטין, תחת השם Velvet (קטיפה). האם זהו הטלפון שיוציא את LG מהבוץ? קיבלנו אותו לכמה ימים להתנסות, ואלה הרשמים שלנו.
קטיפה חלקלקה
ה-LG VELVET עוצב לאחיזה נוחה ונעימה ביד, וזו גם חלק מההשראה לשמו. הוא יצירה עיצובית שונה מהרגיל: עם מסגרת מתכתית וגב יוצא דופן, הוא דקיק (7.8 מ”מ בלבד עובי), ונוח לאחיזה ביד. הגב שלו הוא לבן (יש צבעים נוספים) עם ליטוש מחזיר אור בדומה למה שראינו ב-Realme 6. הגב של ה-ולווט הוא מאוד נקי, וסידור המצלמות מאחור האנכי הוא אלגנטי ובהחלט מהווה אמירה עיצובית ייחודית ויוצאת דופן.
מגירת ה-SIM נמצאת בחלק העליון, כפתור ההפעלה בצלע הימנית, כפתורי ווליום וכפתור הסייען הדיגיטלי של גוגל נמצאים בדופן השמאלית. בתחתית נמצא את חיבור המטען/מידע, שבכת הרמקול וכן, יש כאן גם שקע אוזניות 3.5 מ”מ.
בחזית ה-LG VELVET נמצא מסך מלא וגדול המשתפל גם לצדדים, עם מגרעת טיפה זעירה עבור המצלמה הקדמית. קורא טביעות האצבע הוא מתחת למסך, המוגן בזכוכית גורילה מדור 5.
העיצוב שלו חלקלק, תרתי משמע. הוא נוח ונעים לאחיזה ביד (גם בזכות משקל נמוך של 181 גרם), אבל כשמניחים אותו על משטחים חלקים הוא מתחיל ל-“טייל”, ועלול גם להחליק מהם לרצפה ללא סיבה נראית לעין, וזה לא טוב. המזל, מדובר במכשיר קשוח, שעבר גם מבחני נפילה. גם את מבחן הנפילה הלא מתוכנן אצלנו בעקבות ההחלקה, ה-ולווט שרד ללא פגע. ראוי לציין שהוא גם נהנה מעמידה בתקן IP68 שמבטיח עמידות לאבק ושרידות במים בעומק של עד מטר וחצי, ל-30 דקות.
ונוסיף מילה על העיצוב המשלים בתוכנה, משהו ש-LG תמיד הצטיינו בו: מסכי הרקע הם יפהפיים, ומתכתבים עם העיצוב של החומרה. ניכר שהושקעה כאן מחשבה.
תצוגה וצליל
מסך ה-POLED (פולימר לד אורגני) של ה-LG VELVET בגודל 6.8 אינץ’, ברזולוציה של 1080 על 2460 פיקסלים, הוא נפלא. הצבעים שלו מפורטים מאוד, והוא עם חדות פריכה. הכל נראה מאוד חי: כחולים, צהובים, אדומים, כולם נראים כאן מדהים. תוסיפו לזה צמד רמקולים סטראופוניים ותקבלו מכשיר שהוא ממתק לצריכת תוכן בדרכים.
ה-LG VELVET נבנה על סדרת ה-V שתמיד הייתה מיועדת ליוצרי תוכן. ככזה, הוא כולל לא מעט יכולות המיועדות ספציפית ליוצרי תוכן, כמו הקלטת קול מתקדמת ויכולת להקלטת סרטוני ASMR (סרטוני לחישות ורחשים שהם ז’אנר שלם בפני עצמם), כתוביות בזמן אמת שלא הספקנו לבדוק, וייצוב בזמן צילום וידאו שכן הספקנו לבדוק – חלק מהסרטונים כאן ב-“החיבור” בשבועות האחרונים צולמו בעזרתו, ויצאנו מאוד מרוצים מהתוצאה, לרבות צילום ב-K4 ב-30 פריימים לשנייה.
ברם, קצת התאכזבנו מיכולות הסטילס של ה-ולווט. פייר? ציפיתי ליותר. מערך הצילום האחורי מורכב ממצלמה ראשית של 48 מגהפיקסל, מפתח צמצם f/1.8, חיישן של 1/2.0 אינץ’, ופיקסלים של 0.8 מיקרון, ועדשה רחבה (15 מ”מ) של 8 מגהפיקסל, מפתח צמצם של f/2.2 וחיישן של 1/4.0 אינץ’ וחיישן עומק של 5 מגהפיקסל. המצלמה טובה לרוב המקרים, עם צבעים יפים ותמונות תקריב מוצלחות. ברם, הפוקוס שלה מעט עצל, ותוצאות צילום הלילה לא אחידות: במעט תאורה היא מוציאה תמונות טובות, אבל בחושך מוחלט, התמונה מאוד רועשת.
שובה של מלחמת המגהרצים?
במטרה לשמור על רף מחיר של מכשיר ביניים, LG שמו ב-LG VELVET ערכת שבבים קצת ישנה: הסנאפדרגון 845, שיצאה לשוק לפני כמעט שלוש שנים (הושקה בדצמבר 2017). היא משודכת כאן ל-128 גיגהבייט של אחסון וזיכרון של ששה גיגהבייט
לצערנו, הביצועים במבחנים הסינתטיים, הם בהתאם לגילו של המעבד. ה-וולווט הוציא רק 3671 נקודות במבחן Slingshot Extreme (אגב, היינו הראשונים למסור עליו תוצאה למאגר של 3DMark). כאשר מכשירים “בשכנות” הם דומים וישנים במקצת, כמו הפוקופוןF1 , הנוקיה 8, או ה-XZ1 של סוני.
כמובן, עוקפים אותו מכשירים חדשים יותר כמו הגלקסי S10, האייפון 11 ובאופן קצת עצוב, גם קודמו, ה-G8, נמצא הרבה לפניו בטבלה (מבוסס על מעבד וערכת השבבים, הסנאפדרגון 855, שהייתה הערכה העוקבת ל-845). בשעה שמכשירים עדכניים כמו ה-S20 , OnePlus 8 ואחרים – מוציאים תוצאות כמעט כפולות משלו.
יחד עם זאת, ועם כל הכבוד לנקודות – נציין כי בשימושים יומיומיים וגם קצת כבדים יותר (שיחקנו עליו למשל באספלט 9 הכלול) הוא הגיב מצוין. מה שאגב גורם לנו לתהות האם מלחמת המגהרצים שראינו אצל אינטל ו-AMD אי שם בתחילת שנות האלפיים, לא חוזרת בגירסת הסמארטפונים – והאם באמת כולנו זקוקים לטלפונים כל כך עוצמתיים?
מתחמם, חם
מצד שני, הוא מתחמם. LG משלמים פה מחיר גם על העיצוב הדק, והתחממות בזמן הפעלת יישומים תובעניים, מורגשת. בצד חיי הסוללה, נעשתה פה עבודת התאמה מצוינת, וסוללת ה-4,200 מיליאמפר שנדחסה לגוף הדקיק, שנתמכת גם בטעינה מהירה וגם בטעינה אלחוטית – מחזיקה בשקט למעלה מיום וחצי של פעולה מעורבת.
השורה התחתונה
ל-ולווט יש מגוון תכונות שלא הספקנו לבדוק בתקופה הקצרה שבה שהה במחיצתנו, אבל כן הספקנו לגבש עליו דעה כסמארטפון יומיומי. מבחינת השוק, מדובר ביצירה קצת פראית ונועזת: בצורתה הפיזית היא אמנם בעלת קווים מאוד חלקים ויפהפיה למראה, אבל מטאפורית, יש לה כמה קצוות גסים הדורשים שיוף.
הבעיה שה-LG VELVET, הממוצב בפועל כמכשיר ביניים-עילי, נכנס לשוק מאוד רווי, ומתחרים עם חומרה חדשה וחזקה יותר, ועיצובים מעניינים משלהם (OnePlus 7 או 8 כדוגמאות שקופצות לראש). עניין עדכוני התוכנה פה יהיה קריטי ויקבע האם הוולווט יהיה הצלחה או כישלון. עם התכונות המיועדות ליוצרי תוכן מדור Z, ייתכן שהוא יהיה אופציה קורצת ליוטיוברים צעירים וליוצרי רשת שעוד לא גוזרים קופונים מאינסטגרם.
LG Velvet
ציון: 8.5
מחיר מומלץ לצרכן: 2,300 שקלים
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
[…] LG Velvet: קטיפה פראית [ניסוי כלים] […]
[…] LG יוצאים לדרך חדשה? אחרי שהכריזו לפני מספר שבועות על ה-Velvet החדש, LG מכריזים היום על מכשיר חדש בשם LG Wing 5G. המכשיר הוא […]