לפני שלוש שנים בוועידת המפתחים שלה, הכריז סאנדר פיצ’אי, מנכ”ל גוגל על יוזמה חדשה. היוזמה נקראה Android One (אנדרואיד אחד), כאשר המטרה הייתה להילחם בפיצולים וריבוי גירסאות המיושנות של אנדרואיד, בעיקר במכשירים זולים שהגיעו מהמזרח – קרי, בעיקר ממדינות כמו הודו וסין. המטרה הייתה להביא גירסת אנדרואיד חדישה ונקיה גם לטלפונים הזולים, שכאמור, סבלו מהבעיה ונתנו ללקוחות חוויית משתמש לא אחידה בתוצאותיה.
היוזמה הזו נשאה פרי, וכעת החלה שיאומי הסינית לשווק בישראל את שיאומי Mi A1 – אחד המכשירים הראשונים שיצאו לשוק ונושאים בגאווה את הלוגו של Android One. הרעיון של גוגל היה פשוט: אתם תביאו את החומרה, אנחנו נספק את התוכנה. התוצאה הסופית אמורה להיות מאוד דומה למה שקרה במכשירי הנקסוס המצוינים השם יקום דמם, וכעת במכשירי הפיקסל: גירסת אנדרואיד כמעט נקיה לחלוטין ובלי תוספות רבות שמעמיסות עליה יצרניות כמו סמסונג, LG או סוני – ועם כל הכלים וכל העדכונים הכי חדשים של גוגל. מעדכוני אבטחה ועד גוגל אסיסטנט.
מבחינת ברזלים, שיאומי Mi A1 נהנה מגוף אלומיניום מתכתי העשוי מקשה אחת, מה שהופך אותו לחלקלק נעים ונטול יומרות: מדובר בגוש שחור, די אלגנטי, שבגבו רק חיישן טביעות האצבע, ובפינה העליונה – מערך המצלמות הכפול ומבזק, והלוגואים הרלוונטיים. בצלע ימין כפתורים, בצלע שמאל מגש כרטיסים, ובתחתית – רמקול ושקעים: USB-C ושקע אוזניות מסורתי שהולך ונהפך חזון נדיר בטלפונים. רוב חזית ה- שיאומי Mi A1 היא המסך, עם שוליים די עבים בראש ובתחתית, כאשר בתחתית יש גם כפתורי מגע מוארים ואילו בראשו, שבכת האפרכסת, מצלמה קדמית ונורת חיווי. פשוט, אלגנטי, ישיר ולא יומרני.
בתכל’ס: זהו מכשיר עם מסך 5.5 אינץ’, ברזולוציה של HD מלא. מתחת למכסה המנוע אפשר למצוא את ערכת השבבים סנאפדרגון 625, שהמעבד שלה מורכב משמונה ליבות Cortex A53 כולן במהירות של שני גיגההרץ, יחד עם ארבעה גיגהבייט זיכרון ולא פחות מ-64 גיגהבייט נפח אחסון פנימי, שבנוסף לאפשרות להוסיף כרטיס SD זו תמורה ממש נאה לכסף. יש כאן את כל תקני האלחוט המקובלים, למעט שבב NFC, שזה קצת מצער, והבלוטות’ הוא “רק” 4.2 ולא בלוטות’ 5.0 המקובל כיום במכשירי דגל.
המסך, מהתרשמות הקצרה יחסית שלנו מהטלפון, עושה את העבודה. אפילו שמדובר במסך LCD, הוא לא המסך הכי חד שראינו מימינו, אבל החדות שלו סבירה בהחלט ועושר הצבעים גם הגון וסביר. הוא לא מדהים, אבל גם לא תוציאו עליו את העיניים. אגב, המגן פה זו זכוכית גורילה מדור שלישי, קצת מיושנת במונחים של ימינו, אבל היי, היא עדיין עושה את העבודה.
הרמקול הבודד לא חף מעוצמה, אבל גם טיפה מצרצר והפירוט שלו לא מדהים. ברמת המחיר הזו לא ציפינו לרמקולים סטראופוניים משובחים, ובשביל התמורה, כמו אחיו הצגי, הוא עושה את העבודה. הוא חזק, אבל לא בדיוק מעדן אודיופילי. כלומר, אתם יכולים לראות על הטלפון הזה סרטים ברכבת, אבל כדאי שתחברו לו זוג אוזניות. וגם, בחיאת – תתחשבו בנוסעים האחרים. דינג דונג!
הפתעה במצלמה
אבל ההפתעה האמיתית פה היא צמד המצלמות האחורי. בזמן שהמצלמה הקדמית היא מצלמת חמישה מגהפיקסל סטנדרטית ולא מעניינת, המצלמות האחוריות דומות מאוד למה שנמצא כרגע בטלפון הדגל של שיאומי, ה-Mi 6 שגם עליו נפרסם סקירה בקרוב. מדובר בזוג מצלמות 12 מגהפיקסל עם אורך מוקד של 26 ו-50 מ”מ בהתאמה (אחת רחבת זווית והשניה צרה יותר עבור זום אופטי של פי שניים), ומבזק דו גווני. התמונות שהן מוציאות, טובות ממש. גם הצלחנו להוציא איתן בקלות אפקט בוקה מרשים, ואיכות הצילום הכללית ממש מפתיעה לטובה, בהתחשב בעובדה שמדובר בטלפון של פחות מ-1,500 שקלים…
והגענו למנה העיקרית: העובדה שמדובר בתוכנת אנדרואיד כמעט נקיה לחלוטין, עושה חסד עם הטלפון. ה- שיאומי Mi A1 מגיב היטב ובמהירות, כשהוא מנצל את כל התכונות של אנדרואיד 7.1.2 שמותקנת עליו, וכן, מתוכנן שדרוג לאנדרואיד 8.0 (אוריאו) עד סוף השנה וגוגל גם מבטיחים שהוא יהיה בין המכשירים הראשונים לקבל את הגירסה הבאה, אנדרואיד P. וזה חלק מהיופי של מכשירי Android One – עדכונים תכופים וכל הטוב של אנדרואיד וגוגל.
בתוכנות בדיקה סינתטיות כמו Ice Storm של 3DMark, הוא מוציא ציון מכובד של 13,188 נקודות. זה לא העשרים ומשהו אלף נקודות של מכשירי דגל עדכניים עם ערכת ה-835, אבל זו תוצאה סבבה לחלוטין עבור מכשיר בדרג ביניים.
גם כמות הכלים של שיאומי הופחתה כאן למינימום, ועל שולחן העבודה תוכלו למצוא רק את ה-Mi Remote כדי לנצל את עינית האינפרא אדום שמותקנת ב- שיאומי Mi A1 כדי להפוך אותו לשלט לטלוויזיה ולסטראו (בדקנו, זה עובד סבבה לגמרי), ועוד אפליקציה למשלוח. כל השאר – גוגל. גם מגש היישומים, עולה בהחלקה מלמטה, וזה ממש נחמד. אם תשאירו את שפת ברירת המחדל של המכשיר באנגלית, תוכלו גם ליהנות מגוגל אסיסטנט בלחיצה על כפתור הבית כחלק מגישת ה-“אנדרואיד תחילה” שמובנית במכשיר, ואנחנו חייבים לציין שגוגל אסיסטנט עשתה חתיכת קפיצה מאז דיברנו איתה לראשונה כשהופיעה תחת Allo. היא ידענית ובעלת חוש הומור, וכמובן, מחוברת היטב לחשבון הגוגל שלכם.
ולמנה אחרונה – התחממות וחיי סוללה. שיאומי בהחלט שדרגו את היכולות שלהם, וה- שיאומי Mi A1 כמעט שאינו מתחמם, גם בפעולות תובעניות. מבחינת חיי סוללה, יש כאן סוללה של כ-3,000 מיליאמפר, והיא עושה עבודה הגונה. גם בשימוש בינוני עד כבד, הוצאנו מהמכשיר יום וחצי עד יומיים של פעולה בלי טעינה כלל. די מרשים.
השורה התחתונה
לסיכום ניסוי הכלים המהיר הזה, יצאנו מאוד מרוצים מה- שיאומי Mi A1. מדובר במכשיר ענייני, יעיל, נעים ותגובתי, עם חומרה חזקה מאוד לרמת המחיר שלו וצמד מצלמות שנותנות תוצאות דומות לאלה של מצלמות הקבועות במכשירי עלית שעולים יותר מפי שניים ושלושה ממנו. וכמובן, העובדה שמדובר במכשיר אנדרואיד נקי שנמצא בקדמת רשימות העדכונים, הופכת אותו לאטרקטיבי במיוחד במחיר רשמי של 1,349 שקלים.
אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין
כתבה מעניינת אני חושב לשדרג למכשיר הזה ויש לי כרגע רדמי נוט 3פרו כבר שנה מכשיר טוב
תודה
רדמי נוט 5 יוצא עוד מעט עניין של שבועות והוא קנייה יוצאת דופן. ממתין לו כבר מאוגוסט